- 19.12.2021
- 0.0 Reitingas
- 4000 Peržiūrų
- Aptarti
Dažnai liaudyje yra sakoma, kad jeigu pagavai tokią žuvį kaip šapalą, tai verta ją paleisti, nes tai nėra skani žuvis. Aš bandau paneigti šį mitą ir skaniai paruošti ją keptuvėje. Patikėkite manimi tai įmanoma. Labai svarbu tiesiog jos neperkepti, kad ji išliktų sultinga ir parinkti tinkamus prieskonius, labiausiai čia tinka jūros druska, o ne kitokia, todėl primygtinai rekomenduoju ją ir rinktis.
Ingredientai
- šapalai: 1 (manasis svėrė 800 gramų)
- miltai
- jūros druska
- citrinos sultys
- saulėgrąžų aliejus (kepimui).
Recepto paruošimas
1. Štai taip atrodė mano gražuolis šapalas, kuris svėrė 800 gramų.
2. Šapalą išdarinėjame, nuvalome žvynus, sutvarkome kaip ir kitokią žuvį. Supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
3. Šapalo gabaliukus apvoliojame miltuose.
4. Tada keptuvėje gerai įkaitiname aliejų.
5. Sudedame šapalo gabaliukus ir kepame pavartydami, kol pilnai iškepa, bet neperkepame, kad žuvis išliktų sultinga.
6. Prieš pat kepimo pabaigą pabarstome jūros druska.
7. Iškepusius gabaliukus sudedame į lėkštę ir aplakstome citrinos sultimis. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
Rekomendacija: Daugiau žuvies patiekalų receptų rasite: Žuvies patiekalai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau