- 06.01.2022
- 0.0 Reitingas
- 2010 Peržiūrų
- Aptarti
Tikrai nėra paslaptis, kad mes su draugėmis mėgstame pasidalinti pačiais įvairiausiais savo kulinariniais atradimais. Štai praėjusią dieną, nors ir nelabai mėgstu girtis, ėmiau ir pasigyriau: "Pasigaminau pačią skaniausią žuvį, kokią tik kada esu valgiusi". Kol pasakojau draugei apie tą traškią parmezano sūrio plutelę ir sultingą žuvies gabaliuką po juo, neabejoju, kad jai kaip ir man teko ne kartą nuryti seilę.
Žuvį aš gaminu gan retai, gal dėl to, kad dažnai ją mėgstu ruošti tik pagruzdinus daugybėje riebalų. Bet mano sąžinė man vis priekaištavo, kartodama, kad žuvis tikrai labai sveika ir ją privalome valgyti visa šeima. Kurį laiką internete žiūrinėjau receptus ir galiausiai nusprendžiau, kad privalau išmėginti paltusą. Susiradau parduotuvę, kurioje galima jo įsigyti ir nubėgau tau padaryti. Turiu pripažinti, kad būtent šią žuvį gaminau ir valgiau pirmą kartą savo gyvenime... ir tikrai likau labai sužavėta.
Tai minkšta, tiesiog ištirpstanti burnoje, byranti į sultingus mėsingus gabaliukus. Aš šį kartą ją patiekiau su sūrio apvalkalėliu (pačiame paltuse yra kelis kartus mažiau riebalų nei lašišoje, bet daugiau baltymų, todėl gamindama nepabijojau panaudoti riebesnių ingredientų). Beje, tai nuostabus pasirinkimas gaminant vaikams, nes žuvyje daug mėsos, bet itin mažai ašakų ir jos lengvai surandamos, o taip pat ir tiems, kas nori maitintis sveikiau, bet pritingi ilgai terliotis savo virtuvėje, nes maniškiai steikai buvo gražiai išdoroti bei supjaustyti, todėl beliko juos pamarinuoti ir iškepti.
Tiesa, aš šį kartą marinavimui rinkausi specialią Murėjaus upės druską, kuri savyje turi kalcio ir magnio, o patiekalams suteikia itin lengvą, bet sodrų skonį (specialiai vienus gabaliukus pagardinau ja, o kitus įprasta druska, skonis su pirmąja tikrai subtilesnis, jei kada rasite kur įsigyti, rekomenduoju pamėginti). Esu tikrai, kad ir jums beskaitant užsinorėjo pamaloninti savo gomurį, todėl skubu prie recepto ir einame gaminti!
Ingredientai
- paltuso steikai: 1 kilogramo
- minkštas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
- parmezano sūris: 100 gramų
- graikiškas jogurtas: 2 valgomųjų šaukštų
- druska
- pipirai
- citrinos sultys.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia paltuso steikus pabarstome druska, pipirais ir apšlakstome citrinos sultimis.
2. Paliekame šiek tiek pasimarinuoti, ilgai nereikia.
3. Dubenėlyje sumaišome sviestą, jogurtą ir smulkiai sutarkuotą parmezano sūrį.
4. Įkaitiname orkaitę iki 230 laipsnių temperatūros ir paltuso steikus kepame 10 minučių.
5. Po to žuvį aptepame pasiruoštu mišiniu ir kepame dar maždaug 10 minučių.
6. Labiausiai rekomenduoju patiekti su šviežiomis daržovėmis. Skanaus!
Rekomendacija: Daugiau keptos žuvies orkaitėje receptų rasite: Keptos žuvies orkaitėje receptai.
Recepto Autorius Lieknos bitės
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau