Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Gruodžio » 29

Gaminame namuose: padažas balandėliams

Gaminame namuose: padažas balandėliams

Tikriausiai daugelis mėgsta balandėlius ir žino kaip skaniai juos paruošti. Tačiau šio mano patiekalo esmė yra padažas prie balandėlių, kuris man labai patinka. Taigi, dabar papasakosiu kaip aš viską ruošiu iš eilės.

Ingredientai

  • kopūstų galvos: 1
  • jautienos faršas maišytas su kiaulienos faršu: 450 gramų
  • ryžiai: 60 gramų
  • morkos: 1
  • svogūnai: 0,5
  • kiaušiniai: 1
  • druska
  • malti pipirai
  • pipirai grūdeliai
  • malta paprika
  • džiovinti krapai
  • džiovintos petražolės
  • vištienos sultinio kubeliai: 0,5
  • sviestas: 50 gramų
  • lauro lapai: 1
  • rozmarinas: 1 šakelės.

Padažui prie balandėlių:

  • sviestas: 50 gramų
  • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
  • pomidorų padažas: 4 valgomųjų šaukštų
  • grietinė: 4 valgomųjų šaukštų
  • vorčesterio padažas: 1 valgomojo šaukšto.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kopūsto kotą, įpjaudami šiek tiek į jo vidurį, išpjaukite ir išmeskite, o gerąją dalį dėkite į didelį puodą, apipilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir virkite nupjaunant lapus po vieną.

2. Faršą išmaišykite su ryžiais, kiaušiniu ir visais sausais prieskoniais.

3. Keptuvėje ant sviesto pakepinkite sutarkuotą morką ir susmulkintą svogūną.

4. O kol jie kepa, apvirtų kopūsto lapų kietąją dalį išpjaukite trikampiu, iš faršo suformuokite kotletukus, juos vyniokite į lapus ir galus užlankstykite į apačią.

5. Balandėlius dėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, kad vos apsemtų, ant viršaus sudėkite keptuvės turinį su svogūnais ir morkomis, įtrupinkite sultinio kubelį, įmeskite lauro lapelį, rozmarino šakelę ir pipirus. Virkite maždaug pusvalandį.

6. Padažo gamyba: Ištirpinkite sviestą, į jį dėkite miltus, išmaišykite, kad susidarytų košelė.

7. Nuvirusį balandėlių sultinį pilkite tiesiai į keptuvę su sviestu ir miltais ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų.

8. Kai jau padažas ima tirštėti, keptuvę nuimkite nuo kaitros ir pilkite likusius ingredientus: grietinėlę, vorčesterio padažą, pomidorų padažą ir grietinę. Išmaišykite padažą ir pilkite į puodą su balandėliais. Troškinkite dar maždaug 15 ar 20 minučių. Patiekite ir skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau balandėlių receptų receptų rasite: Balandėliai.

balandėliai, faršas, padažai, pagardai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 15:33 Lūžinėjantys ir sluoksniuojantys nagai: priežastys ir 11 patarimų, kaip juos sustiprinti natūraliai
Nagai lūžinėja, sluoksniuojasi, atsiranda dėmių ar auga labai lėtai? Tai dažna problema, kurią sukelia maistinių medžiagų (biotino, geležies, cinko) trūkumas, dažnas rankų mirkymas vandenyje ar net skydliaukės sutrikimai. Laimei, daugelį atvejų galim...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:43 Kaip Apsisaugoti nuo Pavydo ir Nužiūrėjimo: Etiški Baltosios Magijos Būdai 2025
Nužiūrėjimas ir pavydas – seniausia pasaulyje tikėjimų forma, vis dar veikianti net socialiniuose tinkluose. 2025 m. virš 5,4 mlrd. žmonių dalinasi gyvenimu internete, o tai kursto pavydą ir neigiamą energiją. Straipsnyje rasite etiškus baltosios mag...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:24 Pipirmėčių aliejus nuo pelių ir žiurkių: natūralus būdas atsikratyti graužikų 2025
Atėjus šalčiams pelės ir žiurkės masiškai veržiasi į namus. Cheminiai nuodai pavojingi ir ne visada veiksmingi – graužikai prie jų pripranta. Pipirmėčių eterinis aliejus yra natūralus, saugus ir mokslu patvirtintas repelentas: stiprus mentolio kvapas...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau