Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Gruodžio » 29

Gaminame namuose: padažas balandėliams

Gaminame namuose: padažas balandėliams

Tikriausiai daugelis mėgsta balandėlius ir žino kaip skaniai juos paruošti. Tačiau šio mano patiekalo esmė yra padažas prie balandėlių, kuris man labai patinka. Taigi, dabar papasakosiu kaip aš viską ruošiu iš eilės.

Ingredientai

  • kopūstų galvos: 1
  • jautienos faršas maišytas su kiaulienos faršu: 450 gramų
  • ryžiai: 60 gramų
  • morkos: 1
  • svogūnai: 0,5
  • kiaušiniai: 1
  • druska
  • malti pipirai
  • pipirai grūdeliai
  • malta paprika
  • džiovinti krapai
  • džiovintos petražolės
  • vištienos sultinio kubeliai: 0,5
  • sviestas: 50 gramų
  • lauro lapai: 1
  • rozmarinas: 1 šakelės.

Padažui prie balandėlių:

  • sviestas: 50 gramų
  • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
  • pomidorų padažas: 4 valgomųjų šaukštų
  • grietinė: 4 valgomųjų šaukštų
  • vorčesterio padažas: 1 valgomojo šaukšto.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kopūsto kotą, įpjaudami šiek tiek į jo vidurį, išpjaukite ir išmeskite, o gerąją dalį dėkite į didelį puodą, apipilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir virkite nupjaunant lapus po vieną.

2. Faršą išmaišykite su ryžiais, kiaušiniu ir visais sausais prieskoniais.

3. Keptuvėje ant sviesto pakepinkite sutarkuotą morką ir susmulkintą svogūną.

4. O kol jie kepa, apvirtų kopūsto lapų kietąją dalį išpjaukite trikampiu, iš faršo suformuokite kotletukus, juos vyniokite į lapus ir galus užlankstykite į apačią.

5. Balandėlius dėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, kad vos apsemtų, ant viršaus sudėkite keptuvės turinį su svogūnais ir morkomis, įtrupinkite sultinio kubelį, įmeskite lauro lapelį, rozmarino šakelę ir pipirus. Virkite maždaug pusvalandį.

6. Padažo gamyba: Ištirpinkite sviestą, į jį dėkite miltus, išmaišykite, kad susidarytų košelė.

7. Nuvirusį balandėlių sultinį pilkite tiesiai į keptuvę su sviestu ir miltais ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų.

8. Kai jau padažas ima tirštėti, keptuvę nuimkite nuo kaitros ir pilkite likusius ingredientus: grietinėlę, vorčesterio padažą, pomidorų padažą ir grietinę. Išmaišykite padažą ir pilkite į puodą su balandėliais. Troškinkite dar maždaug 15 ar 20 minučių. Patiekite ir skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau balandėlių receptų receptų rasite: Balandėliai.

balandėliai, faršas, padažai, pagardai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-16 laikas 10:10 Receptai Balta Mišrainė su Rūkyta Vištiena: Nauda, Kalorijos ir Receptai
Balta mišrainė – neatsiejama lietuviškų švenčių dalis, o variantas su rūkyta vištiena suteikia naujų skonių ir sotumo. Šis patiekalas mėgstamas už paprastumą ir galimybę eksperimentuoti.

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:31 Receptai Kepta Antis Orkaitėje: Nauda, Kalorijos ir Sultingas Receptas
Kepta antis – klasikinis šventinis patiekalas, kvepiantis citrusais ir traškia odele. Su citrusiniu sūrymu paruošta antis išlieka sultinga, o skonis tampa sodrus ir subalansuotas. Šis receptas su sūrymu užtikrina tobulą rezultatą ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:17 Receptai Kiaulienos Karbonadas su Pievagrybiais: Nauda, Kalorijos ir Receptas
Lietuviškas karbonadas su pievagrybių padažu – tai klasikinis, sotus patiekalas, primenantis namų šilumą ir šeimos pietus. Traški kiauliena su kreminiu grybų padažu ne tik skanus, bet ir turtingas maistinėmis medžiagomis: aukštos ...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 08:28 Atskleista: 2025-12-17 Horoskopas – Meilės Audros ir Pinigų Paslaptys!

Šiandien Mėnulis ryte Skorpione kelia gilias emocijas ir intensyvumą, o po pietų pereina į Šaulį, atnešdamas optimizmą, troškimą plėstis ir ieškoti prasmės. Merkurijus Šaulyje sudaro įtemptą aspektą su Chirono, todėl komunikacija gali liesti jautr...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 20:22 Kongresas reikalauja visiškai atskleisti informaciją apie COVID kilmę

Nacionalinės gynybos įgaliojimų įstatymas (NDAA) reikalauja, kad Nacionalinės žvalgybos direktorius (DNI) Tulsi Gabbard per 180 dienų atskleistų ne apibendrinimus, o neapdorotus žvalgybos duomenis apie: Kinijos koronaviruso tyrimus, įskaitant WIV ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 17:50 Oficialus tyrimas patvirtina, kad per ilgas sėdėjimas didina širdies ligų riziką
Naujasis oficialus tyrimas patvirtino, kad ilgas sėdėjimas žymiai padidina širdies ligų ir diabeto riziką vyresniems nei 60 metų suaugusiesiems, net ir tiems, kurie sportuoja.

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 17:44 Kanada pradeda eutanaziją kaliniams, nuteistiems už ‘neapykantos nusikaltimus’
Siekdama sumažinti kalėjimų biudžetus ir palengvinti chronišką perpildymą, Kanados vyriausybė ėmėsi prieštaringo žingsnio – pradėjo siūlyti eutanaziją kaliniams, nuteistiems už neapykantos nusikaltimus, pagal išplėstą Medicininės pagalbos mirštanties...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 08:08 Dienos Horoskopas: 2025 m. Gruodžio 16 d. – Galinga Saulės ir Marso Jungtis Šaulyje Atneša Ambicijas ir Sėkmę
Šiandien, gruodžio 16 d., Saulė įžengia į Šaulį ir susijungia su Marsu, formuodama galingą energijos jungtį – tai vadinama Aditya Mangal Raj Yoga vedinėje astrologijoje. Šis tranzitas žada drąsą, ambicijas, lyderystę ir proveržius karjeroje bei finan...

Skaityti daugiau