Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2021 » Gruodžio » 29

Gaminame namuose: padažas balandėliams

Gaminame namuose: padažas balandėliams

Tikriausiai daugelis mėgsta balandėlius ir žino kaip skaniai juos paruošti. Tačiau šio mano patiekalo esmė yra padažas prie balandėlių, kuris man labai patinka. Taigi, dabar papasakosiu kaip aš viską ruošiu iš eilės.

Ingredientai

  • kopūstų galvos: 1
  • jautienos faršas maišytas su kiaulienos faršu: 450 gramų
  • ryžiai: 60 gramų
  • morkos: 1
  • svogūnai: 0,5
  • kiaušiniai: 1
  • druska
  • malti pipirai
  • pipirai grūdeliai
  • malta paprika
  • džiovinti krapai
  • džiovintos petražolės
  • vištienos sultinio kubeliai: 0,5
  • sviestas: 50 gramų
  • lauro lapai: 1
  • rozmarinas: 1 šakelės.

Padažui prie balandėlių:

  • sviestas: 50 gramų
  • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
  • pomidorų padažas: 4 valgomųjų šaukštų
  • grietinė: 4 valgomųjų šaukštų
  • vorčesterio padažas: 1 valgomojo šaukšto.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kopūsto kotą, įpjaudami šiek tiek į jo vidurį, išpjaukite ir išmeskite, o gerąją dalį dėkite į didelį puodą, apipilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir virkite nupjaunant lapus po vieną.

2. Faršą išmaišykite su ryžiais, kiaušiniu ir visais sausais prieskoniais.

3. Keptuvėje ant sviesto pakepinkite sutarkuotą morką ir susmulkintą svogūną.

4. O kol jie kepa, apvirtų kopūsto lapų kietąją dalį išpjaukite trikampiu, iš faršo suformuokite kotletukus, juos vyniokite į lapus ir galus užlankstykite į apačią.

5. Balandėlius dėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, kad vos apsemtų, ant viršaus sudėkite keptuvės turinį su svogūnais ir morkomis, įtrupinkite sultinio kubelį, įmeskite lauro lapelį, rozmarino šakelę ir pipirus. Virkite maždaug pusvalandį.

6. Padažo gamyba: Ištirpinkite sviestą, į jį dėkite miltus, išmaišykite, kad susidarytų košelė.

7. Nuvirusį balandėlių sultinį pilkite tiesiai į keptuvę su sviestu ir miltais ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų.

8. Kai jau padažas ima tirštėti, keptuvę nuimkite nuo kaitros ir pilkite likusius ingredientus: grietinėlę, vorčesterio padažą, pomidorų padažą ir grietinę. Išmaišykite padažą ir pilkite į puodą su balandėliais. Troškinkite dar maždaug 15 ar 20 minučių. Patiekite ir skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau balandėlių receptų receptų rasite: Balandėliai.

balandėliai, faršas, padažai, pagardai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau