Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Gruodžio » 29

Gaminame namuose: padažas balandėliams

Gaminame namuose: padažas balandėliams

Tikriausiai daugelis mėgsta balandėlius ir žino kaip skaniai juos paruošti. Tačiau šio mano patiekalo esmė yra padažas prie balandėlių, kuris man labai patinka. Taigi, dabar papasakosiu kaip aš viską ruošiu iš eilės.

Ingredientai

  • kopūstų galvos: 1
  • jautienos faršas maišytas su kiaulienos faršu: 450 gramų
  • ryžiai: 60 gramų
  • morkos: 1
  • svogūnai: 0,5
  • kiaušiniai: 1
  • druska
  • malti pipirai
  • pipirai grūdeliai
  • malta paprika
  • džiovinti krapai
  • džiovintos petražolės
  • vištienos sultinio kubeliai: 0,5
  • sviestas: 50 gramų
  • lauro lapai: 1
  • rozmarinas: 1 šakelės.

Padažui prie balandėlių:

  • sviestas: 50 gramų
  • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
  • pomidorų padažas: 4 valgomųjų šaukštų
  • grietinė: 4 valgomųjų šaukštų
  • vorčesterio padažas: 1 valgomojo šaukšto.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kopūsto kotą, įpjaudami šiek tiek į jo vidurį, išpjaukite ir išmeskite, o gerąją dalį dėkite į didelį puodą, apipilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir virkite nupjaunant lapus po vieną.

2. Faršą išmaišykite su ryžiais, kiaušiniu ir visais sausais prieskoniais.

3. Keptuvėje ant sviesto pakepinkite sutarkuotą morką ir susmulkintą svogūną.

4. O kol jie kepa, apvirtų kopūsto lapų kietąją dalį išpjaukite trikampiu, iš faršo suformuokite kotletukus, juos vyniokite į lapus ir galus užlankstykite į apačią.

5. Balandėlius dėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, kad vos apsemtų, ant viršaus sudėkite keptuvės turinį su svogūnais ir morkomis, įtrupinkite sultinio kubelį, įmeskite lauro lapelį, rozmarino šakelę ir pipirus. Virkite maždaug pusvalandį.

6. Padažo gamyba: Ištirpinkite sviestą, į jį dėkite miltus, išmaišykite, kad susidarytų košelė.

7. Nuvirusį balandėlių sultinį pilkite tiesiai į keptuvę su sviestu ir miltais ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų.

8. Kai jau padažas ima tirštėti, keptuvę nuimkite nuo kaitros ir pilkite likusius ingredientus: grietinėlę, vorčesterio padažą, pomidorų padažą ir grietinę. Išmaišykite padažą ir pilkite į puodą su balandėliais. Troškinkite dar maždaug 15 ar 20 minučių. Patiekite ir skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau balandėlių receptų receptų rasite: Balandėliai.

balandėliai, faršas, padažai, pagardai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau