Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Sausio » 09

Piña colada tortas su ananasų, varškės, kokosų pieno ir grietinėlės pertepimu

Piña colada tortas su ananasų, varškės, kokosų pieno ir grietinėlės

Piña colada - tai toks tarsi mano pačios sugalvotas torto receptas, o tiksliau reiktų sakyti "suklijuotas" iš kelių receptų, kuriuo aš esu itin patenkinta. Jau keturis kartus kepiau ir jis mūsų šeimos dar nei karto nenuvylė, viskas gaunasi tikrai itin gerai. Ir gardžiai, aišku. Nors ne visi žmonės mėgsta ananasus, ne visi ir kokosus (ir aš, pvz., jogurto niekada neperku su ananasais, nors valgyti galėčiau), bet kas ragavo, visi pagyrė (arba mandagiai pamelavo). Su varške man asmeniškai nėra neskanių dalykų. Ananasai tortui suteikia gaivumo, o kokoso draugija labai tinka - visgi piña colada yra piña colada - tikrų tikriausiai klasika. Reikėtų pamėginti ir balto romo užpilti sulaistymui, bet vis nenusiperku, man tamsusis kažkaip labiau patinka.

Visi ingredientai yra pritaikyti 21 centimetrų tortinei formai.

Ingredientai

Biskvitams:
  • kiaušiniai: 3
  • cukrus: 150 gramų
  • vanilė
  • aliejus: 50 gramų
  • miltai: 150 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio.
Pertepimams:
  • konservuoti ananasai: 1 indelio (gryna masė: ~300 gramų; dar nemėginau, bet galvoju, kad galite naudoti ir žalią ananasą, bet tuomet vietoje želatinos kremui reiktų naudoti du pakelius po 9 gramus grietinėlės standiklio - esu mėginusi du kartus gerai gaunasi, nes su žaliais, konservuotais ananasais ganėtinai sunkiai stingsta želatina)
  • varškė: 250 gramų (mėginau tiek su kreminė 8% "President", tiek su 0,2% lenkiška, bet ne kremine ir su įprasta 9% - visaip gaunasi gerai, tik su kremine visai nesijautė varškės)
  • kokosų pienas: 200 gramų
  • kokosų sirupas: 1-2 valgomųjų šaukštų (nėra būtina, galite pakeisti cukrumi; naudoju "Monin" prekės ženklo)
  • riebi grietinėlė: 100 gramų
  • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
  • želatina: 2 nubrauktų arbatinių šaukštelių (galite pakeisti 2 pakeliais grietinėlės standiklio)
  • vanduo: ~70 mililitrų (želatinos brinkinimui).
Sulaistymui:
  • skystis nuo konservuotų ananasų: ~50 mililitrų (tinka ir ananasų sultys; galite įmaišyti ir vieną ar kelis šaukštus balto romo).
Papuošimui:
  • kokoso drožlės (smulkios arba stambios - kaip Jums gražiau)
  • ananasinės gėlės (kaip gaminti radau aprašyta čia)

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių biskvitams kiaušinius gerai išplakame su cukrumi ir vanile.

2. Supilame aliejų ir dar kartą gerai išplakame. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įsijojame į tešlą. Gerai išmaišome.

3. Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą (aš pati kloju tik dugną, šonus ištepu riebalais) kepimo formą atsegamais kraštais.

4. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes (ar jau iškepęs, tikriname mediniu pagaliuku).

5. Ištraukus paliekame kelioms minutėms, tuomet išimame iš formos ir pilnai atvėsiname ant grotelių.

6. Biskvitą perpjauname į tris dalis.

7. Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti.

8. Skystį nuo konservuotų ananasų nupilame į stiklinę (jis bus reikalingas biskvitų sulaistymui).

9. Ananasus pasmulkiname (įprastai kad ir perkant gabaliukais, ne griežinėliais, konservuotus ananasus, vis tiek jie būna kiek didoki, tad aš imu griežinėliais ir vienam sluoksniui "skiriu" keturis, tuomet dar keli lieka papuošimui, jeigu "gėlių" nedarau).

10. Kremui varškę gerai pertriname su kokosų pienu ir sirupu (ir 1 pakeliu grietinėlės standiklio, jeigu naudojama ne želatina).

11. Grietinėlę išplakame su cukrumi (ir kitu pakeliu grietinėlės standiklio, jeigu naudojama ne želatina) iki standumo. Sumaišome su kokosine varške.

12. Išbrinkusią želatiną pakaitiname, kad pilnai ištirptų.

13. Porą šaukštų kremo išmaišome želatinoje, tuomet viską supilame į kremą ir gerai permaišome.

14. Dubenį statome į šaldytuvą, kad kremas sutirštėtų, želatina pradėtų masę stingdyti (man užteko palaikyti 30 minučių šaldiklyje, kas 10 minučių vis permaišiau).

15. Į tortinę atsegamais kraštais dedame vieną biskvitą, tik vos vos lengvai sulaistome (naudoju teptuką) skysčiu nuo konservuotų ananasų, gražiai paskirstome maždaug trečdalį kremo, dėliojame ananasų gabaliukus, dedame kitą biskvitą, dar kartą laistome, paskirstome dar vieną trečdalį kremo, dėliojame ananasus, krauname paskutinį biskvitą, sulaistome ir užtepame kremo (kelis šaukštu pasiliekame šonams aptepti, kai sustings).

16. Viršų pabarstome kokoso drožlėmis ir dedame į šaldytuvą bent kelioms valandoms (idealiausia palikti per visą naktį). Skanaujame!

17. Trumpai kaip pasigamint ananasines "gėlytes": Ananasą apipjaustome, kad neliktų to viršutinio tamsaus sluoksnio (žievės, jeigu taip galima pavadinti) ir supjaustome kuo plonesniais griežinėliais (daugiausiai 2 milimetrų - kuo ploniau, tuo greičiau "iškeps").

18. Gerai nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

19. Dėliojame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir džioviname iki 110 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Po pusvalandžio apverčiame. Laikas priklausys nuo griežinėlių storio (man užtenka maždaug 90 minučių). Po dar 30 minučių jau tikriname dažniau, kad labai nesuruduotų krašteliai. Griežinėliai susitrauks, išryškės viduriukas, praktiškai beveik išdžius.

20. Tuomet traukiame iš orkaitės ir dėliojame į keksiukų formeles arba puodelius, kad vėstant sutvirtėtų į gėlę. Laikyti galima maždaug savaitę tai tikrai, tik sandariai uždarius, nes labai sugeria drėgmę ir "gėlės" tarsi išleipsta. :)

21. Tortą jomis puošiame prieš pat patiekdami. Jeigu suminkštės, galite dar padžiovinti. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.

Recepto Autorius Nekenčiu virtuvės

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:21 Geriausi gėrimai ir maistas prieš miegą: natūralūs būdai greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę

Geriausi gėrimai ir lengvas maistas prieš miegą, padedantys greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę: ramunėlių, melisos, levandų arbata, šiltas pienas, auksinis pienas su ciberžole, bananas, avižinė košė. Moksliniais tyrimais patvirtinti natūr...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:06

Juodųjų kmynų nauda sveikatai: mažina cholesterolį, apsaugo širdį, kontroliuoja svorį ir gydo uždegimus. Sužinokite vartojimo būdus, įsisavinimą, patarimus ir rizikas remiantis tyrimais iš Osakos universiteto ir kitų. Natūralus sprendimas diabetu...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 12:04 Bičių Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Privalumai, Vartojimas ir Rizikos

Bičių žiedadulkės – natūralus energijos ir imuniteto šaltinis, turtingas baltymais, vitaminais ir antioksidantais. Šiame straipsnyje sužinosite jų naudą: nuo cholesterolio mažinimo iki žaizdų gijimo, kaip organizmas jas įsisavina per virškinimo fe...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:54 Pastarnokų nauda sveikatai: vitaminai, mineralai ir receptai

Pastarnokų nauda sveikatai apima virškinimo gerinimą, imuniteto stiprinimą ir širdies apsaugą dėl vitaminų C, K, B grupės bei mineralų kaip kalis ir magnis. Šie low kalorijų šakniniai augalai tinka svorio metimui ir uratinių inkstų akmenligei (low...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:35 Česnako, burokėlių ir avižų nauda sveikatai: kaip vartoti teisingai

Česnakas, burokėliai ir avižos – natūralūs sveikatos sergėtojai! Sužinokite, kaip alicinas kovoja su vėžiu, nitratai mažina spaudimą, o beta-gliukanas kontroliuoja cholesterolį. Paaiškiname naudą, žalą, įsisavinimą ir gydomąsias savybes. Praktini...

Skaityti daugiau