Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Sausio » 09

Piña colada tortas su ananasų, varškės, kokosų pieno ir grietinėlės pertepimu

Piña colada tortas su ananasų, varškės, kokosų pieno ir grietinėlės

Piña colada - tai toks tarsi mano pačios sugalvotas torto receptas, o tiksliau reiktų sakyti "suklijuotas" iš kelių receptų, kuriuo aš esu itin patenkinta. Jau keturis kartus kepiau ir jis mūsų šeimos dar nei karto nenuvylė, viskas gaunasi tikrai itin gerai. Ir gardžiai, aišku. Nors ne visi žmonės mėgsta ananasus, ne visi ir kokosus (ir aš, pvz., jogurto niekada neperku su ananasais, nors valgyti galėčiau), bet kas ragavo, visi pagyrė (arba mandagiai pamelavo). Su varške man asmeniškai nėra neskanių dalykų. Ananasai tortui suteikia gaivumo, o kokoso draugija labai tinka - visgi piña colada yra piña colada - tikrų tikriausiai klasika. Reikėtų pamėginti ir balto romo užpilti sulaistymui, bet vis nenusiperku, man tamsusis kažkaip labiau patinka.

Visi ingredientai yra pritaikyti 21 centimetrų tortinei formai.

Ingredientai

Biskvitams:
  • kiaušiniai: 3
  • cukrus: 150 gramų
  • vanilė
  • aliejus: 50 gramų
  • miltai: 150 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio.
Pertepimams:
  • konservuoti ananasai: 1 indelio (gryna masė: ~300 gramų; dar nemėginau, bet galvoju, kad galite naudoti ir žalią ananasą, bet tuomet vietoje želatinos kremui reiktų naudoti du pakelius po 9 gramus grietinėlės standiklio - esu mėginusi du kartus gerai gaunasi, nes su žaliais, konservuotais ananasais ganėtinai sunkiai stingsta želatina)
  • varškė: 250 gramų (mėginau tiek su kreminė 8% "President", tiek su 0,2% lenkiška, bet ne kremine ir su įprasta 9% - visaip gaunasi gerai, tik su kremine visai nesijautė varškės)
  • kokosų pienas: 200 gramų
  • kokosų sirupas: 1-2 valgomųjų šaukštų (nėra būtina, galite pakeisti cukrumi; naudoju "Monin" prekės ženklo)
  • riebi grietinėlė: 100 gramų
  • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
  • želatina: 2 nubrauktų arbatinių šaukštelių (galite pakeisti 2 pakeliais grietinėlės standiklio)
  • vanduo: ~70 mililitrų (želatinos brinkinimui).
Sulaistymui:
  • skystis nuo konservuotų ananasų: ~50 mililitrų (tinka ir ananasų sultys; galite įmaišyti ir vieną ar kelis šaukštus balto romo).
Papuošimui:
  • kokoso drožlės (smulkios arba stambios - kaip Jums gražiau)
  • ananasinės gėlės (kaip gaminti radau aprašyta čia)

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių biskvitams kiaušinius gerai išplakame su cukrumi ir vanile.

2. Supilame aliejų ir dar kartą gerai išplakame. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įsijojame į tešlą. Gerai išmaišome.

3. Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą (aš pati kloju tik dugną, šonus ištepu riebalais) kepimo formą atsegamais kraštais.

4. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes (ar jau iškepęs, tikriname mediniu pagaliuku).

5. Ištraukus paliekame kelioms minutėms, tuomet išimame iš formos ir pilnai atvėsiname ant grotelių.

6. Biskvitą perpjauname į tris dalis.

7. Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti.

8. Skystį nuo konservuotų ananasų nupilame į stiklinę (jis bus reikalingas biskvitų sulaistymui).

9. Ananasus pasmulkiname (įprastai kad ir perkant gabaliukais, ne griežinėliais, konservuotus ananasus, vis tiek jie būna kiek didoki, tad aš imu griežinėliais ir vienam sluoksniui "skiriu" keturis, tuomet dar keli lieka papuošimui, jeigu "gėlių" nedarau).

10. Kremui varškę gerai pertriname su kokosų pienu ir sirupu (ir 1 pakeliu grietinėlės standiklio, jeigu naudojama ne želatina).

11. Grietinėlę išplakame su cukrumi (ir kitu pakeliu grietinėlės standiklio, jeigu naudojama ne želatina) iki standumo. Sumaišome su kokosine varške.

12. Išbrinkusią želatiną pakaitiname, kad pilnai ištirptų.

13. Porą šaukštų kremo išmaišome želatinoje, tuomet viską supilame į kremą ir gerai permaišome.

14. Dubenį statome į šaldytuvą, kad kremas sutirštėtų, želatina pradėtų masę stingdyti (man užteko palaikyti 30 minučių šaldiklyje, kas 10 minučių vis permaišiau).

15. Į tortinę atsegamais kraštais dedame vieną biskvitą, tik vos vos lengvai sulaistome (naudoju teptuką) skysčiu nuo konservuotų ananasų, gražiai paskirstome maždaug trečdalį kremo, dėliojame ananasų gabaliukus, dedame kitą biskvitą, dar kartą laistome, paskirstome dar vieną trečdalį kremo, dėliojame ananasus, krauname paskutinį biskvitą, sulaistome ir užtepame kremo (kelis šaukštu pasiliekame šonams aptepti, kai sustings).

16. Viršų pabarstome kokoso drožlėmis ir dedame į šaldytuvą bent kelioms valandoms (idealiausia palikti per visą naktį). Skanaujame!

17. Trumpai kaip pasigamint ananasines "gėlytes": Ananasą apipjaustome, kad neliktų to viršutinio tamsaus sluoksnio (žievės, jeigu taip galima pavadinti) ir supjaustome kuo plonesniais griežinėliais (daugiausiai 2 milimetrų - kuo ploniau, tuo greičiau "iškeps").

18. Gerai nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

19. Dėliojame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir džioviname iki 110 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Po pusvalandžio apverčiame. Laikas priklausys nuo griežinėlių storio (man užtenka maždaug 90 minučių). Po dar 30 minučių jau tikriname dažniau, kad labai nesuruduotų krašteliai. Griežinėliai susitrauks, išryškės viduriukas, praktiškai beveik išdžius.

20. Tuomet traukiame iš orkaitės ir dėliojame į keksiukų formeles arba puodelius, kad vėstant sutvirtėtų į gėlę. Laikyti galima maždaug savaitę tai tikrai, tik sandariai uždarius, nes labai sugeria drėgmę ir "gėlės" tarsi išleipsta. :)

21. Tortą jomis puošiame prieš pat patiekdami. Jeigu suminkštės, galite dar padžiovinti. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.

Recepto Autorius Nekenčiu virtuvės

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-09-12 laikas 08:28 Receptai Plikytos Tešlos Koldūnai su Mėsa: Nauda, Kalorijos ir Sveikatos Paslaptys
Plikytos tešlos koldūnai su mėsa – skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali būti sveikas, jei paruošiamas subalansuotai. Sužinokite apie jų naudą ir kaip išvengti ligų! Šiame straipsnyje atsakysime į šiuos klausimus, remdamiesi...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 08:06 Receptai Vištienos Sultinys: Gydantis Eliksyras, Kuris Stiprina Imunitetą ir Atkuria Jėgas – Pilnas Vadovas su Receptu
Natūralus vištienos sultinys: nauda imunitetui, kalorijos 15 kcal/puodelis, receptas be praradimų. Pilnavertis patiekalas be ligų rizikos. Šiame išplėstame straipsnyje, remdamiesi naujausiais 2025 m. tyrimais ir tarptautiniais rec...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 07:42 Receptai Varškės apkepas: nauda sveikatai, maistinės medžiagos ir pilnaviduriai receptai
Varškės apkepas – skanus ir maistingas patiekalas, turtingas baltymais, kalciu ir vitaminais. Sužinokite, kaip jį paruošti sveikai ir išvengti ligų! Šiltas, kvapnus ir nostalgiškas – sužinokite, kodėl varškės apkepas yra ne tik sk...

Skaityti daugiau

2025-09-17 laikas 15:43 Vietnamas ištrina 86 milijonus banko sąskaitų
Vietnamas ką tik ištrino 86 milijonus nepatvirtintų banko sąskaitų, nes šalis pasidavė globalistų „Didžiajam perkonfigūravimui“.

Skaityti daugiau

2025-09-17 laikas 13:35 🌊 Audringos Jūros Ošimas: Didelės Bangos ir Vėjas Tamsoje | 4K Meditacija & Joga
Pasinerkite į kerinčią audringos jūros atmosferą! Didelės bangos, stiprus vėjas ir jūros ošimas tamsoje sukuria unikalią ramybės ir jėgos harmoniją, puikiai tinkančią meditacijai, jogai ar atsipalaidavimui. Tamsus vakaras paplūdimyje ir gamtos garsai...

Skaityti daugiau

2025-09-17 laikas 09:42 Tyrimas parodė, kad reguliarus vitamino D vartojimas yra susijęs su mažesne melanoma rizika

Vitaminas D, dažnai vadinamas „saulės vitaminu“, yra gerai žinomas dėl savo vaidmens kaulų sveikatai, kalcio apykaitai ir imuninės sistemos palaikymui. Jis gaminamas odoje reaguojant į ultravioletinius B (UVB) spindulius iš saulės švie...

Skaityti daugiau

2025-09-17 laikas 09:15 Marsaeigis Perseverance aptiko potencialius gyvybės pėdsakus Marse: sensacingas atradimas 2024 m.
NASA paskelbė apie potencialius biosignatūras Marse: Perseverance roverio atradimas Jezero krateryje. Išsamus straipsnis apie leopard spots, mineralus ir gyvybės paieškas Raudonojoje planetoje. Moksliniai faktai ir įžvalgos....

Skaityti daugiau

2025-09-17 laikas 08:55 Kava ir antibiotikų efektyvumas: nauda, žala ir mokslo įžvalgos
Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime kavos naudą ir žalą organizmui, kaip ji įsisavinama, ką gydo ir kokios rizikos kyla derinant su antibiotikais. Remdamiesi moksliniais šaltiniais, pateiksime patarimus, pavyzdžius iš užsienio šalių ir naujausius ty...

Skaityti daugiau