Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Sausio » 09

Piña colada tortas su ananasų, varškės, kokosų pieno ir grietinėlės pertepimu

Piña colada tortas su ananasų, varškės, kokosų pieno ir grietinėlės

Piña colada - tai toks tarsi mano pačios sugalvotas torto receptas, o tiksliau reiktų sakyti "suklijuotas" iš kelių receptų, kuriuo aš esu itin patenkinta. Jau keturis kartus kepiau ir jis mūsų šeimos dar nei karto nenuvylė, viskas gaunasi tikrai itin gerai. Ir gardžiai, aišku. Nors ne visi žmonės mėgsta ananasus, ne visi ir kokosus (ir aš, pvz., jogurto niekada neperku su ananasais, nors valgyti galėčiau), bet kas ragavo, visi pagyrė (arba mandagiai pamelavo). Su varške man asmeniškai nėra neskanių dalykų. Ananasai tortui suteikia gaivumo, o kokoso draugija labai tinka - visgi piña colada yra piña colada - tikrų tikriausiai klasika. Reikėtų pamėginti ir balto romo užpilti sulaistymui, bet vis nenusiperku, man tamsusis kažkaip labiau patinka.

Visi ingredientai yra pritaikyti 21 centimetrų tortinei formai.

Ingredientai

Biskvitams:
  • kiaušiniai: 3
  • cukrus: 150 gramų
  • vanilė
  • aliejus: 50 gramų
  • miltai: 150 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio.
Pertepimams:
  • konservuoti ananasai: 1 indelio (gryna masė: ~300 gramų; dar nemėginau, bet galvoju, kad galite naudoti ir žalią ananasą, bet tuomet vietoje želatinos kremui reiktų naudoti du pakelius po 9 gramus grietinėlės standiklio - esu mėginusi du kartus gerai gaunasi, nes su žaliais, konservuotais ananasais ganėtinai sunkiai stingsta želatina)
  • varškė: 250 gramų (mėginau tiek su kreminė 8% "President", tiek su 0,2% lenkiška, bet ne kremine ir su įprasta 9% - visaip gaunasi gerai, tik su kremine visai nesijautė varškės)
  • kokosų pienas: 200 gramų
  • kokosų sirupas: 1-2 valgomųjų šaukštų (nėra būtina, galite pakeisti cukrumi; naudoju "Monin" prekės ženklo)
  • riebi grietinėlė: 100 gramų
  • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
  • želatina: 2 nubrauktų arbatinių šaukštelių (galite pakeisti 2 pakeliais grietinėlės standiklio)
  • vanduo: ~70 mililitrų (želatinos brinkinimui).
Sulaistymui:
  • skystis nuo konservuotų ananasų: ~50 mililitrų (tinka ir ananasų sultys; galite įmaišyti ir vieną ar kelis šaukštus balto romo).
Papuošimui:
  • kokoso drožlės (smulkios arba stambios - kaip Jums gražiau)
  • ananasinės gėlės (kaip gaminti radau aprašyta čia)

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių biskvitams kiaušinius gerai išplakame su cukrumi ir vanile.

2. Supilame aliejų ir dar kartą gerai išplakame. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įsijojame į tešlą. Gerai išmaišome.

3. Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą (aš pati kloju tik dugną, šonus ištepu riebalais) kepimo formą atsegamais kraštais.

4. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes (ar jau iškepęs, tikriname mediniu pagaliuku).

5. Ištraukus paliekame kelioms minutėms, tuomet išimame iš formos ir pilnai atvėsiname ant grotelių.

6. Biskvitą perpjauname į tris dalis.

7. Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti.

8. Skystį nuo konservuotų ananasų nupilame į stiklinę (jis bus reikalingas biskvitų sulaistymui).

9. Ananasus pasmulkiname (įprastai kad ir perkant gabaliukais, ne griežinėliais, konservuotus ananasus, vis tiek jie būna kiek didoki, tad aš imu griežinėliais ir vienam sluoksniui "skiriu" keturis, tuomet dar keli lieka papuošimui, jeigu "gėlių" nedarau).

10. Kremui varškę gerai pertriname su kokosų pienu ir sirupu (ir 1 pakeliu grietinėlės standiklio, jeigu naudojama ne želatina).

11. Grietinėlę išplakame su cukrumi (ir kitu pakeliu grietinėlės standiklio, jeigu naudojama ne želatina) iki standumo. Sumaišome su kokosine varške.

12. Išbrinkusią želatiną pakaitiname, kad pilnai ištirptų.

13. Porą šaukštų kremo išmaišome želatinoje, tuomet viską supilame į kremą ir gerai permaišome.

14. Dubenį statome į šaldytuvą, kad kremas sutirštėtų, želatina pradėtų masę stingdyti (man užteko palaikyti 30 minučių šaldiklyje, kas 10 minučių vis permaišiau).

15. Į tortinę atsegamais kraštais dedame vieną biskvitą, tik vos vos lengvai sulaistome (naudoju teptuką) skysčiu nuo konservuotų ananasų, gražiai paskirstome maždaug trečdalį kremo, dėliojame ananasų gabaliukus, dedame kitą biskvitą, dar kartą laistome, paskirstome dar vieną trečdalį kremo, dėliojame ananasus, krauname paskutinį biskvitą, sulaistome ir užtepame kremo (kelis šaukštu pasiliekame šonams aptepti, kai sustings).

16. Viršų pabarstome kokoso drožlėmis ir dedame į šaldytuvą bent kelioms valandoms (idealiausia palikti per visą naktį). Skanaujame!

17. Trumpai kaip pasigamint ananasines "gėlytes": Ananasą apipjaustome, kad neliktų to viršutinio tamsaus sluoksnio (žievės, jeigu taip galima pavadinti) ir supjaustome kuo plonesniais griežinėliais (daugiausiai 2 milimetrų - kuo ploniau, tuo greičiau "iškeps").

18. Gerai nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

19. Dėliojame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir džioviname iki 110 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Po pusvalandžio apverčiame. Laikas priklausys nuo griežinėlių storio (man užtenka maždaug 90 minučių). Po dar 30 minučių jau tikriname dažniau, kad labai nesuruduotų krašteliai. Griežinėliai susitrauks, išryškės viduriukas, praktiškai beveik išdžius.

20. Tuomet traukiame iš orkaitės ir dėliojame į keksiukų formeles arba puodelius, kad vėstant sutvirtėtų į gėlę. Laikyti galima maždaug savaitę tai tikrai, tik sandariai uždarius, nes labai sugeria drėgmę ir "gėlės" tarsi išleipsta. :)

21. Tortą jomis puošiame prieš pat patiekdami. Jeigu suminkštės, galite dar padžiovinti. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.

Recepto Autorius Nekenčiu virtuvės

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 16:47 Natūralus baltasis triukšmas foninei muzikai ir atsipalaidavimui
✨ Pasinerkite į ramybės atmosferą: vandens čiurlenimas ir upelio čiurlenimas sukuria tobulą baltąjį triukšmą miegui 😴, giliam atsipalaidavimui 🧘‍♀️, meditacijai 🕯, mokymuisi 📚 arba raminančiam fonui 🎧.

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 15:33 Lūžinėjantys ir sluoksniuojantys nagai: priežastys ir 11 patarimų, kaip juos sustiprinti natūraliai
Nagai lūžinėja, sluoksniuojasi, atsiranda dėmių ar auga labai lėtai? Tai dažna problema, kurią sukelia maistinių medžiagų (biotino, geležies, cinko) trūkumas, dažnas rankų mirkymas vandenyje ar net skydliaukės sutrikimai. Laimei, daugelį atvejų galim...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:43 Kaip Apsisaugoti nuo Pavydo ir Nužiūrėjimo: Etiški Baltosios Magijos Būdai 2025
Nužiūrėjimas ir pavydas – seniausia pasaulyje tikėjimų forma, vis dar veikianti net socialiniuose tinkluose. 2025 m. virš 5,4 mlrd. žmonių dalinasi gyvenimu internete, o tai kursto pavydą ir neigiamą energiją. Straipsnyje rasite etiškus baltosios mag...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:24 Pipirmėčių aliejus nuo pelių ir žiurkių: natūralus būdas atsikratyti graužikų 2025
Atėjus šalčiams pelės ir žiurkės masiškai veržiasi į namus. Cheminiai nuodai pavojingi ir ne visada veiksmingi – graužikai prie jų pripranta. Pipirmėčių eterinis aliejus yra natūralus, saugus ir mokslu patvirtintas repelentas: stiprus mentolio kvapas...

Skaityti daugiau