Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Sausio » 13

Tiramisu tortas su uogomis, maskarponės sūriu, grietinėle ir kava

Tiramisu tortas su uogomis, maskarponės sūriu, grietinėle ir kava

Tiramisu, tai vienas tų desertų, kuriuos norėjau išmokti tobulai gaminti. Bet aš pati nemėgstu viską visada daryti lygiai taip pat. Tai nuobodu! Tai šį kartą šiek tiek kitaip. Ir taip, čia ne įprastas Tiramisu, o jo tortas. Ta prasme, visai ne tas tradicinis. Bet pati idėja kilo būtent iš jo. Pats desertas gaunasi itin gaivus pats savaime, bet šis dar gaivesnis ir man asmeniškai skanesnis! Tiesa, aš gamindama nenaudoju jokio alkoholio ar esencijų ir panašiai, asmeniškai man čia nelabai tinka. Bet kam patinka, galite naudoti ir romą, brendį, kavos likerį ir panašiai, ypatingai, jeigu kokiai nors progai gaminamas. Progai ar ne, vis tiek labai aš jį labai rekomenduoju. Kad ir paprastai dienai. O kodėl gi nepalepinus savęs?

Ingredientai

  • maskarponės sūris: 500 gramų
  • plakamoji grietinėlė: 500 gramų
  • cukraus pudra: 100 gramų
  • nutarkuota citrinos žievelė: iš 0,5 vnt.
  • atvėsinta espresso kava: ~200 mililitrų (arba labai stipri kava)
  • Sausainiai "Damų piršteliai": ~400 gramų
  • nesaldintos kakavos milteliai: ~2 valgomųjų šaukštų.

Uogų sluoksniui:

  • šaldytos arba šviežios uogos: 200 gramų (naudoju vyšnias bei avietes)
  • cukrus: 50 gramų
  • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
  • nutarkuota citrinos žievelė: iš 0,5 vnt.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia uogas kartu su cukrumi ir citrinos sultimis bei žievele sudedame į puodą ir užviriname, kol uogos šiek tiek suminkštėja.

2. Atvėsiname kambario temperatūroje.

3. Tada maskarponės sūrį sumaišome su cukraus pudra. Atskirame dubenyje išplakame grietinėlę iki standumo. Viską sumaišome tarpusavyje iki vientisumo.

4. Į pasirinktą formą (aš pati naudojau 20 centimetrų torto formą) tolygiai paskirstome porą šaukštų paruošto kremo.

5. Tada lengvai suvilgome damų pirštelius su kava ir tolygiai, vienu sluoksniu išdėliojame ant kremo, nepalikdami didesnių tarpų.

6. Ant viršaus sudedame ketvirtadalį kremo, išlyginame ir apibarstome kakavos milteliais.

7. Kitam sluoksniui damų pirštelius (be kavos) išdėliojame vienu sluoksniu, ant jų sudedame uogų mišinį, šiek tiek nukošdami susidariusias uogų sultis.

8. Ant viršaus tolygiai paskirstome ketvirtadalį kremo ir apibarstome kakavos milteliais.

9. Toliau viską kartojame dar du kartus kaip ir pirmam sluoksniui - suvilgyti kavoje damų piršteliai, maskarponės sūrio kremas, kakava (paskutinis sluoksnis privalo būti kremo ir kakavos).

10. Paruoštą desertą dedame į šaldytuvą bent jau 3-4 valandos, bet idealiausiai jame palikti per visą naktį. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau tiramisų receptų rasite: Tiramisų receptai.

Recepto Autorius Sigita Cooks

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:17 Myliu vedusį vyrą, kurio atsisakiau vardan dukros ramybės
Rašau ir suprantu, kad šį kryžių nešiu visą gyvenimą. Sumokėti už klaidas tenka akimirksniu – dabar aš pajutau, kas yra pragaras, sielos skausmas, sudaužyta širdis. Įsimylėjau, iš tikrųjų, nuoširdžiai.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 06:59 WEF informatorius įspėja, kad netrukus kepsniai bus gaminami iš "žmonių š*do"

Pasaulio elitas planuoja priversti žmoniją valgyti išmatas ir gerti šlapimą, teigia vienas Pasaulio ekonomikos forumo informatorius, kuris tvirtina, kad jei manėte, jog galimybė valgyti vabalus yra bloga, dar nieko nematėte.

...

Skaityti daugiau