Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Sausio » 13

Tiramisu tortas su uogomis, maskarponės sūriu, grietinėle ir kava

Tiramisu tortas su uogomis, maskarponės sūriu, grietinėle ir kava

Tiramisu, tai vienas tų desertų, kuriuos norėjau išmokti tobulai gaminti. Bet aš pati nemėgstu viską visada daryti lygiai taip pat. Tai nuobodu! Tai šį kartą šiek tiek kitaip. Ir taip, čia ne įprastas Tiramisu, o jo tortas. Ta prasme, visai ne tas tradicinis. Bet pati idėja kilo būtent iš jo. Pats desertas gaunasi itin gaivus pats savaime, bet šis dar gaivesnis ir man asmeniškai skanesnis! Tiesa, aš gamindama nenaudoju jokio alkoholio ar esencijų ir panašiai, asmeniškai man čia nelabai tinka. Bet kam patinka, galite naudoti ir romą, brendį, kavos likerį ir panašiai, ypatingai, jeigu kokiai nors progai gaminamas. Progai ar ne, vis tiek labai aš jį labai rekomenduoju. Kad ir paprastai dienai. O kodėl gi nepalepinus savęs?

Ingredientai

  • maskarponės sūris: 500 gramų
  • plakamoji grietinėlė: 500 gramų
  • cukraus pudra: 100 gramų
  • nutarkuota citrinos žievelė: iš 0,5 vnt.
  • atvėsinta espresso kava: ~200 mililitrų (arba labai stipri kava)
  • Sausainiai "Damų piršteliai": ~400 gramų
  • nesaldintos kakavos milteliai: ~2 valgomųjų šaukštų.

Uogų sluoksniui:

  • šaldytos arba šviežios uogos: 200 gramų (naudoju vyšnias bei avietes)
  • cukrus: 50 gramų
  • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
  • nutarkuota citrinos žievelė: iš 0,5 vnt.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia uogas kartu su cukrumi ir citrinos sultimis bei žievele sudedame į puodą ir užviriname, kol uogos šiek tiek suminkštėja.

2. Atvėsiname kambario temperatūroje.

3. Tada maskarponės sūrį sumaišome su cukraus pudra. Atskirame dubenyje išplakame grietinėlę iki standumo. Viską sumaišome tarpusavyje iki vientisumo.

4. Į pasirinktą formą (aš pati naudojau 20 centimetrų torto formą) tolygiai paskirstome porą šaukštų paruošto kremo.

5. Tada lengvai suvilgome damų pirštelius su kava ir tolygiai, vienu sluoksniu išdėliojame ant kremo, nepalikdami didesnių tarpų.

6. Ant viršaus sudedame ketvirtadalį kremo, išlyginame ir apibarstome kakavos milteliais.

7. Kitam sluoksniui damų pirštelius (be kavos) išdėliojame vienu sluoksniu, ant jų sudedame uogų mišinį, šiek tiek nukošdami susidariusias uogų sultis.

8. Ant viršaus tolygiai paskirstome ketvirtadalį kremo ir apibarstome kakavos milteliais.

9. Toliau viską kartojame dar du kartus kaip ir pirmam sluoksniui - suvilgyti kavoje damų piršteliai, maskarponės sūrio kremas, kakava (paskutinis sluoksnis privalo būti kremo ir kakavos).

10. Paruoštą desertą dedame į šaldytuvą bent jau 3-4 valandos, bet idealiausiai jame palikti per visą naktį. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau tiramisų receptų rasite: Tiramisų receptai.

Recepto Autorius Sigita Cooks

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-16 laikas 10:10 Receptai Balta Mišrainė su Rūkyta Vištiena: Nauda, Kalorijos ir Receptai
Balta mišrainė – neatsiejama lietuviškų švenčių dalis, o variantas su rūkyta vištiena suteikia naujų skonių ir sotumo. Šis patiekalas mėgstamas už paprastumą ir galimybę eksperimentuoti.

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:31 Receptai Kepta Antis Orkaitėje: Nauda, Kalorijos ir Sultingas Receptas
Kepta antis – klasikinis šventinis patiekalas, kvepiantis citrusais ir traškia odele. Su citrusiniu sūrymu paruošta antis išlieka sultinga, o skonis tampa sodrus ir subalansuotas. Šis receptas su sūrymu užtikrina tobulą rezultatą ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:17 Receptai Kiaulienos Karbonadas su Pievagrybiais: Nauda, Kalorijos ir Receptas
Lietuviškas karbonadas su pievagrybių padažu – tai klasikinis, sotus patiekalas, primenantis namų šilumą ir šeimos pietus. Traški kiauliena su kreminiu grybų padažu ne tik skanus, bet ir turtingas maistinėmis medžiagomis: aukštos ...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 09:24
Ar kada susimąstėte, kodėl meilė vis slysta pro pirštus? Šis straipsnis atskleis paslaptį: tikra meilė prasideda ne nuo partnerio paieškos, o nuo gilaus savęs pažinimo. Su emociniais įžvalgomis, paslaptingais pratimais ir pavyzdžiais iš užsienio eksp...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 08:26 Dienos Horoskopas 2025 m. Gruodžio 18 d.

2025 m. gruodžio 18 d. horoskopas visiems zodiako ženklams lietuviškai. Venera trigone su Chironu skatina gydymą santykiuose, savivertei ir finansuose. Naujausia: trys ženklai (Avinas, Liūtas, Ožiaragis) pradeda gydymo erą dėl šio aspekto 

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 22:48 Aiškiaregys Krzysztof Jaskowski: baisus pranašavimas apie 2026 metus

Aiškiaregystė tiesioginiame eteryje – labai sudėtinga užduotis bet kuriam nuotolinio matymo specialistui. Todėl, norėdamas šiek tiek palengvinti sau gyvenimą, Krzysztof Jackowski, mėgstamiausias lenkų aiškiaregys, svarbiausi...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 19:26 Šokiruojanti Tiesą: Pirmieji Ateiviai Bus Triukšmingi ir Galbūt Mirštantys!

Paslaptinga mokslininkų hipotezė: pirmasis nežemiškos civilizacijos signalas bus ne subtilus, o galingas ir anomalus – galbūt iš mirštančios visuomenės. Sužinosite, kodėl ateiviai gali „šaukti&...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 18:58 Šokas Prancūzijoje: Ūkininkai Maištauja Prieš Masinį Galvijų Skerdimą – Kas Slepiama Už Mazginės Odos Ligos?

Prancūzijos ūkininkai įsiutę: blokuoja kelius, pila mėšlą ir kovoja prieš vyriausybės įsakymą masiškai skerdti galvijus dėl mazginės odos ligos. Ar tai perdėtas žiaurumas, primenantis Covid laikus? Naujausia: liga kontroliuojama, bet protestai tęs...

Skaityti daugiau