Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 01

Naminiai žydiški beigeliai - didriestainiai

Naminiai žydiški beigeliai - didriestainiai

Itin skanių naminių žydiškų beigelių gaminimas yra ganėtinai lėtas, bei galėčiau sakyti ganėtinai sudėtingas. Taip pat turiu pridurti - tai daryti tikrai verta.

Tai tradicinis Žydų patiekalas, kuris yra išpopuliarėjęs visame pasaulyje.

Ar žinojote, kad lietuviškai juos reikėtų vadinti didriestainiais? Man asmeniškai šis žodis visai nepatinka, tačiau tokia yra realybė.

Ingredientai

  • sausos mielės: 1 arbatinio šaukštelio
  • klevų sirupas: 3 arbatinių šaukštelių
  • aukščiausios rūšies miltai: 750 gramų
  • kviečių glitimas: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: 2 arbatinių šaukštelių
  • drungnas vanduo: 385 mililitrų
  • alyvuogių aliejus
  • aguonų sėklos arba sezamai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia mieles sumaišome su vienu arbatiniu šaukšteliu pašildyto klevų sirupo ir vienu šaukštu drungno vandens. Atidedame maždaug 10-iai minučių, kad suputotų.

2. Dideliame dubenyje sumaišome miltus, kviečių glitimą ir druską. Padarome duobutę sumaišytuose miltuose.

3. Kai jau mielės suputoja, jas įmaišome į likusį klevų sirupą ir supilame viską į miltuose esančią duobutę.

4. Tuomet įpilame likusį vandenį ir sumaišome ranka, kad susidarytų kieta tešla. Tešla turėtų gautis sausoka bei trapi.

5. Po to išverčiame dubenio turinį ant švaraus paviršiaus ir minkome tešlą iki vientisos masės. Tai užtrunka net 15-20 minučių, tad nesistebėkite, jei jūsų rankos nuvargs.

6. Kai jau gauname gražų, lygų, elastingą tešlos rutulį, įmetame jį į švarų dubenį, uždengiame virtuviniu rankšluosčiu ir padedame šiltai maždaug 2-3 valandoms. Tešla privalo padvigubėti.

7. Pasiruošiame keletą kepimo skardų. Skardas galima iškloti kepimo popieriumi arba ištepti plonu sluoksniu alyvuogių aliejaus.

8. Tešlą perminkome, kad ši pasidarytų puri. Tuomet padaliname ją į vienodo dydžio gabaliukus.

9. Kiekvieną atskirą gabaliuką tešlos susukame į rutulį, šiek tiek išlyginame, tuomet išspaudžiame vidurį (turi gautis "baranka"). Padedame "beigelį" ant kepimo skardos. Pakartojame tai su visa likusia tešla.

10. Kepimo skardas uždengiame maistine plėvele ir įdedame į šaldytuvą arba laikome kitoje šaltoje vietoje. Paliekame per visą naktį.

11. Kitą dieną išimame "beigelius" iš šaldytuvo ir leidžiame jiems pabūti kambario temperatūroje maždaug 30-40 minučių.

12. Įkaitiname orkaitę iki 240 laipsnių temperatūros.

13. Ant viryklės uždedame didelę ir gilią keptuvę, įpilame vandens ir užviriname. Įdedame kiekvieną "beigelį" į keptuvę ir apverdame. Verdame 30 sekundžių vieną pusę, tuomet apverčiame ir verdame dar 30 sekundžių kitą pusę.

14. Po to į didelę lėkštę sudedame šiltus virtus beigelius ir apibarstome sėklomis. Tuomet padedame beigelius ant švaraus popierinio rankšluosčio, kad pašalintume drėgmę. Patarimas: Beigelius laikome apdengę švariu rankšluosčiu!

15. Kai jau visi beigeliai bus išvirę, sudedame juos ant kepimo skardų, palikdami kelių centimetrų tarpus tarp jų.

16. Beigelius kepame apie 6 minutes, paskui išimame iš orkaitės ir kiekvieną apverčiame, kepame dar 6 minutes.

17. Paskui išimame iš orkaitės ir atidedame į šoną, kad šiek tiek atvėstų.

18. Patiekiame šiltus, su jūsų pamėgstais pagardais-įdarais. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau beigelių receptų rasite: Beigelių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-13 laikas 22:22 FDA pripažino – COVID vakcinos NUŽUDĖ mažiausiai 10 vaikų! Griežtesnės taisyklės visiems skiepams
Šokiruojantis atradimas JAV Maisto ir vaistų administracijoje (FDA): vidinis nutekintas memo atskleidžia, kad COVID-19 vakcinos tiesiogiai sukėlė mažiausiai 10 Amerikos vaikų mirtis! FDA vakcinų padalinio vadovas dr. Vinay Prasad, peržiūrėjęs 96 mirč...

Skaityti daugiau

2025-12-13 laikas 22:11 FDA ketina pridėti griežčiausią saugos įspėjimą apie Covid vakcinas
Ar žinote, kad eksperimentiniai COVID skiepai, kurie buvo primesti milijonams žmonių per vadinamąją „pandemiją“, pagaliau sulauks griežčiausio FDA įspėjimo? Jungtinių Valstijų Maisto ir vaistų administracija (FDA) ruošiasi pridėti „juodosios dėžutės“...

Skaityti daugiau

2025-12-13 laikas 13:20 Paslėptas Pavojus Kavos Puodelyje: Vėžį Sukeliantys Toksinai Net Ekologiškoje Kavoje!

Kava – vienas mėgstamiausių gėrimų pasaulyje, vertinamas už kofeino energiją ir nepakartojamą skonį. Tačiau ar žinote, kad ji slepia tamsią pusę? Naujausias 2025 m. rugpjūčio tyrimas, atliktas „Clean Label Project“, atskleidė šok...

Skaityti daugiau

2025-12-13 laikas 11:45 Šokiruojantis pavojus Prancūzijoje: Gambijos migrantas išprievartavo bėgiojančią moterį ir bandė dar vieną
Prancūzijoje moterims vis pavojingiau net paprasčiausiai išeiti pabėgioti ar važiuoti metro – paprastas pasivaikščiojimas gali virsti košmaru ir mirties baime. 21 metų migrantas iš Gambijos suimtas už 31 metų prancūzės išprievartavimą Lilio mieste, o...

Skaityti daugiau

2025-12-13 laikas 11:34 Austrija šokiruoja: Draudžiami hidžabai mergaitėms – pavojus jaunoms europietėms atskleistas!
Austrija ryžtingai stoja prieš islamo spaudimą – parlamentas priėmė įstatymą, draudžiantį musulmoniškas galvos skaras mergaitėms iki 14 metų mokyklose. Valdžia tai vadina apsauga nuo ankstyvos seksualizacijos ir moterų engimo, tačiau musulmonų grupės...

Skaityti daugiau