Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Vasario » 1

Naminiai žydiški beigeliai - didriestainiai

Naminiai žydiški beigeliai - didriestainiai

Itin skanių naminių žydiškų beigelių gaminimas yra ganėtinai lėtas, bei galėčiau sakyti ganėtinai sudėtingas. Taip pat turiu pridurti - tai daryti tikrai verta.

Tai tradicinis Žydų patiekalas, kuris yra išpopuliarėjęs visame pasaulyje.

Ar žinojote, kad lietuviškai juos reikėtų vadinti didriestainiais? Man asmeniškai šis žodis visai nepatinka, tačiau tokia yra realybė.

Ingredientai

  • sausos mielės: 1 arbatinio šaukštelio
  • klevų sirupas: 3 arbatinių šaukštelių
  • aukščiausios rūšies miltai: 750 gramų
  • kviečių glitimas: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: 2 arbatinių šaukštelių
  • drungnas vanduo: 385 mililitrų
  • alyvuogių aliejus
  • aguonų sėklos arba sezamai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia mieles sumaišome su vienu arbatiniu šaukšteliu pašildyto klevų sirupo ir vienu šaukštu drungno vandens. Atidedame maždaug 10-iai minučių, kad suputotų.

2. Dideliame dubenyje sumaišome miltus, kviečių glitimą ir druską. Padarome duobutę sumaišytuose miltuose.

3. Kai jau mielės suputoja, jas įmaišome į likusį klevų sirupą ir supilame viską į miltuose esančią duobutę.

4. Tuomet įpilame likusį vandenį ir sumaišome ranka, kad susidarytų kieta tešla. Tešla turėtų gautis sausoka bei trapi.

5. Po to išverčiame dubenio turinį ant švaraus paviršiaus ir minkome tešlą iki vientisos masės. Tai užtrunka net 15-20 minučių, tad nesistebėkite, jei jūsų rankos nuvargs.

6. Kai jau gauname gražų, lygų, elastingą tešlos rutulį, įmetame jį į švarų dubenį, uždengiame virtuviniu rankšluosčiu ir padedame šiltai maždaug 2-3 valandoms. Tešla privalo padvigubėti.

7. Pasiruošiame keletą kepimo skardų. Skardas galima iškloti kepimo popieriumi arba ištepti plonu sluoksniu alyvuogių aliejaus.

8. Tešlą perminkome, kad ši pasidarytų puri. Tuomet padaliname ją į vienodo dydžio gabaliukus.

9. Kiekvieną atskirą gabaliuką tešlos susukame į rutulį, šiek tiek išlyginame, tuomet išspaudžiame vidurį (turi gautis "baranka"). Padedame "beigelį" ant kepimo skardos. Pakartojame tai su visa likusia tešla.

10. Kepimo skardas uždengiame maistine plėvele ir įdedame į šaldytuvą arba laikome kitoje šaltoje vietoje. Paliekame per visą naktį.

11. Kitą dieną išimame "beigelius" iš šaldytuvo ir leidžiame jiems pabūti kambario temperatūroje maždaug 30-40 minučių.

12. Įkaitiname orkaitę iki 240 laipsnių temperatūros.

13. Ant viryklės uždedame didelę ir gilią keptuvę, įpilame vandens ir užviriname. Įdedame kiekvieną "beigelį" į keptuvę ir apverdame. Verdame 30 sekundžių vieną pusę, tuomet apverčiame ir verdame dar 30 sekundžių kitą pusę.

14. Po to į didelę lėkštę sudedame šiltus virtus beigelius ir apibarstome sėklomis. Tuomet padedame beigelius ant švaraus popierinio rankšluosčio, kad pašalintume drėgmę. Patarimas: Beigelius laikome apdengę švariu rankšluosčiu!

15. Kai jau visi beigeliai bus išvirę, sudedame juos ant kepimo skardų, palikdami kelių centimetrų tarpus tarp jų.

16. Beigelius kepame apie 6 minutes, paskui išimame iš orkaitės ir kiekvieną apverčiame, kepame dar 6 minutes.

17. Paskui išimame iš orkaitės ir atidedame į šoną, kad šiek tiek atvėstų.

18. Patiekiame šiltus, su jūsų pamėgstais pagardais-įdarais. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau beigelių receptų rasite: Beigelių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
29.01.2025 laikas 22:32 Receptai Cepelinai: Tradicija ir Naujovės
Cepelinai – tai ne tik tradicinis lietuviškas patiekalas, bet ir kulinarinės kūrybos laukas. Nuo klasikinių mėsos įdarų iki vegetariškų ir net desertinių variantų, šiame straipsnyje atskleisime, kaip galite pritaikyti cepelinus pr...

Skaityti daugiau

27.01.2025 laikas 21:27 Receptai Traškios bulvės su šonine: skanus ir paprastas receptas
Bulvės su šonine – tai klasikinis patiekalas, kuris sušildys bet kurio stalo atmosferą. Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir leidžia kiekvienam pasireikšti kulinarinėje kūryboje. Su traškia šonine ir aromatingais priesk...

Skaityti daugiau

25.01.2025 laikas 13:50 Receptai Saldūs sausainiai su šokoladu ir riešutais: lengvas receptas
Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais – tai visų mėgstamas desertas, kurio skonis džiugins tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Jie puikiai tinka prie arbatos ar kavos puodelio, o jų aromatas užpildys visą namą. Šis recepta...

Skaityti daugiau

30.01.2025 laikas 07:42 Šaltalankių aliejus: grožiui ir sveikatai
Šaltalankių aliejus – tai ne tik gamtos dovana, bet ir senovės išmintis, kuria naudojosi net graikai. Nors mitai apie regos atkūrimą lieka istorijoje, šiuolaikiniai tyrimai patvirtina, kad šaltalankių aliejus teikia daugybę naudos mūsų grožiui ir sve...

Skaityti daugiau

29.01.2025 laikas 21:17 Sesuo atstūmė dėl svorio: skausminga tiesa
Susidūrimas su svorio problemomis po gimdymo yra sunkus tiek fiziškai, tiek emociškai. Tačiau, kai palaikymo vietoje gauni atstūmimą net iš artimiausios šeimos, skausmas tampa dar didesnis. Mano sesuo, su kuria buvome artimos visą gyvenimą, nusprendė...

Skaityti daugiau

29.01.2025 laikas 19:57 Afantazija: Smegenų Reakcija į Vaizdus
Afantazija - reiškinys, kai žmonės nesugeba kurti vaizdų savo mintyse, dažnai laikytas paslaptinga ir mažai ištirta būkle. Tačiau naujausias tyrimas, publikuotas "Current Biology", atskleidžia, kad net ir šių žmonių smegenys reaguoja į vizualinius di...

Skaityti daugiau

28.01.2025 laikas 22:24 Arbata Kraujospūdžiui Didinti
Arbata dažnai siejama su atsipalaidavimu ir sveikatos gerinimu, tačiau ar žinote, kad kai kurios arbatos rūšys gali padėti padidinti kraujospūdį? Nors tai nėra plačiai pripažinta, specifiniai arbatos tipai, dėl juose esančių medžiagų kaip kofeinas, a...

Skaityti daugiau

28.01.2025 laikas 19:47 Uošvė taupo lėšas nuo tablečių, nuolat perka pigiausią iš šykštumo, o paskui turi nusipirkti įprastą, t. y. mokėti du kartus

Kai prieš metus ištekėjau, nesitikėjau susidurti su tokia problema: mano uošvė, kuri manė, kad yra labai taupi, iš tiesų tapo tikru pinigų švaistytoja. Jos manija pirkti pigius, bet netrukus sugendančius daiktus, verčia mane sukti galvą, kaip išsp...

Skaityti daugiau