Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal naujienos » Receptai | Patiekalai » 2022 » Vasario » 1

Naminiai žydiški beigeliai - didriestainiai

Naminiai žydiški beigeliai - didriestainiai

Itin skanių naminių žydiškų beigelių gaminimas yra ganėtinai lėtas, bei galėčiau sakyti ganėtinai sudėtingas. Taip pat turiu pridurti - tai daryti tikrai verta.

Tai tradicinis Žydų patiekalas, kuris yra išpopuliarėjęs visame pasaulyje.

Ar žinojote, kad lietuviškai juos reikėtų vadinti didriestainiais? Man asmeniškai šis žodis visai nepatinka, tačiau tokia yra realybė.

Ingredientai

  • sausos mielės: 1 arbatinio šaukštelio
  • klevų sirupas: 3 arbatinių šaukštelių
  • aukščiausios rūšies miltai: 750 gramų
  • kviečių glitimas: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: 2 arbatinių šaukštelių
  • drungnas vanduo: 385 mililitrų
  • alyvuogių aliejus
  • aguonų sėklos arba sezamai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia mieles sumaišome su vienu arbatiniu šaukšteliu pašildyto klevų sirupo ir vienu šaukštu drungno vandens. Atidedame maždaug 10-iai minučių, kad suputotų.

2. Dideliame dubenyje sumaišome miltus, kviečių glitimą ir druską. Padarome duobutę sumaišytuose miltuose.

3. Kai jau mielės suputoja, jas įmaišome į likusį klevų sirupą ir supilame viską į miltuose esančią duobutę.

4. Tuomet įpilame likusį vandenį ir sumaišome ranka, kad susidarytų kieta tešla. Tešla turėtų gautis sausoka bei trapi.

5. Po to išverčiame dubenio turinį ant švaraus paviršiaus ir minkome tešlą iki vientisos masės. Tai užtrunka net 15-20 minučių, tad nesistebėkite, jei jūsų rankos nuvargs.

6. Kai jau gauname gražų, lygų, elastingą tešlos rutulį, įmetame jį į švarų dubenį, uždengiame virtuviniu rankšluosčiu ir padedame šiltai maždaug 2-3 valandoms. Tešla privalo padvigubėti.

7. Pasiruošiame keletą kepimo skardų. Skardas galima iškloti kepimo popieriumi arba ištepti plonu sluoksniu alyvuogių aliejaus.

8. Tešlą perminkome, kad ši pasidarytų puri. Tuomet padaliname ją į vienodo dydžio gabaliukus.

9. Kiekvieną atskirą gabaliuką tešlos susukame į rutulį, šiek tiek išlyginame, tuomet išspaudžiame vidurį (turi gautis "baranka"). Padedame "beigelį" ant kepimo skardos. Pakartojame tai su visa likusia tešla.

10. Kepimo skardas uždengiame maistine plėvele ir įdedame į šaldytuvą arba laikome kitoje šaltoje vietoje. Paliekame per visą naktį.

11. Kitą dieną išimame "beigelius" iš šaldytuvo ir leidžiame jiems pabūti kambario temperatūroje maždaug 30-40 minučių.

12. Įkaitiname orkaitę iki 240 laipsnių temperatūros.

13. Ant viryklės uždedame didelę ir gilią keptuvę, įpilame vandens ir užviriname. Įdedame kiekvieną "beigelį" į keptuvę ir apverdame. Verdame 30 sekundžių vieną pusę, tuomet apverčiame ir verdame dar 30 sekundžių kitą pusę.

14. Po to į didelę lėkštę sudedame šiltus virtus beigelius ir apibarstome sėklomis. Tuomet padedame beigelius ant švaraus popierinio rankšluosčio, kad pašalintume drėgmę. Patarimas: Beigelius laikome apdengę švariu rankšluosčiu!

15. Kai jau visi beigeliai bus išvirę, sudedame juos ant kepimo skardų, palikdami kelių centimetrų tarpus tarp jų.

16. Beigelius kepame apie 6 minutes, paskui išimame iš orkaitės ir kiekvieną apverčiame, kepame dar 6 minutes.

17. Paskui išimame iš orkaitės ir atidedame į šoną, kad šiek tiek atvėstų.

18. Patiekiame šiltus, su jūsų pamėgstais pagardais-įdarais. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau beigelių receptų rasite: Beigelių receptai.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
15.05.2022 laikas 08:07 Receptai | Patiekalai Perlinių kruopų sriuba su grybais
Labai turtinga savo skoniu, bet ne kalorijomis perlinių kruopų sriuba su grybais. Net mano vyras labai gyrė, o jis tikrai nėra didžiulis perlinių kruopų ar grybų mėgėjas. Beje šiai sriubai kuo puikiai tiek švieži, tiek džiovinti grybai....

Skaityti daugiau

15.05.2022 laikas 07:59 Receptai | Patiekalai Vokiška perlinių kruopų sriuba su šonine
Ar žinojote labai paprastą tiesą: perlinės kruopos yra tik iš miežių. Ši vokiška sriuba Graupensuppe taip ir yra verčiama į lietuvių kalbą - miežinė sriuba. Pas mus tai būtų labiau perlinė sriuba.

Skaityti daugiau

15.05.2022 laikas 07:52 Receptai | Patiekalai Perlinių kruopų sriuba su jautiena

Labai, labai ir labai skani perlinių kruopų sriuba su jautiena, šiek tiek jaučiasi švelnus aštrumas ir skonis tikrai geras. Visi ingredientai yra savo vietoje, idealiai sudera tarpusavyje.

Skaityti daugiau

15.05.2022 laikas 14:02 “Kietos šviesos spindulių” mįslė

Pirmą kartą apie tokius neįprastus NSO spindulius sužinota XX a. septintojo dešimtmečio pabaigoje. Žanas Heringas pavadino juos "kietos šviesos spinduliais", kurie turi labai neįprastų savybių. Statistinės NSO objektų stebėjimų analizės duomenimis, maždaug 1980 m. šviesos spinduliai ir ...

Skaityti daugiau

15.05.2022 laikas 13:33 Kanada - Tūkstančiai žmonių evakuoti dėl potvynių Albertoje ir Šiaurės Vakarų teritorijose
Dėl ledo kamščių, lietaus ir tirpstančio sniego šiaurinėje Kanados dalyje išsiliejo upės. Visoms Šiaurės vakarų teritorijų bendruomenėms buvo įsakyta evakuotis, o šiaurės vakarų Albertos provincijoje šimtai žmonių buvo priversti palikti savo namus....

Skaityti daugiau

15.05.2022 laikas 11:01 COVID-19 vakcinos išsiskyrimas gali pakenkti neskiepytiems žmonėms ir sukelti rimtų sveikatos problemų, pavyzdžiui, kraujo krešulių

Vakcinų nuo Wuhan koronaviruso (COVID-19) išskyrimo efektas paveikia net neskiepytus žmones, sukeldamas rimtų sveikatos komplikacijų, įskaitant kraujo krešulius, kurie yra tokie dideli, kad beveik prilygsta žmogaus kumščio dydžiui, kalba Arsenio Toledo.

...

Skaityti daugiau

15.05.2022 laikas 09:01 Laiko sutrikimų ir anomalijų mįslės

Vienas iš labiausiai paplitusių teiginių apie laiką sako: laikas nuolat yra visur. Deja, bet, jei tai būtų tiesa, tai mūsų gimtoji planeta prarastų bent pusę žmogaus širdžiai mielų paslapčių. Egzistuoja ryšys tarp normalios laiko eigos pasikeitimo ir "pražūtingų, užburtų" vietų.

...

Skaityti daugiau

14.05.2022 laikas 13:48 Vaiduokliai iš tiesų egzistuoja?

Šimtus ar net tūkstančius metų mediumai ir ekstrasensai bandė įrodyti, kad vaiduokliai tikrai egzistuoja. Vieni bijojo vaiduoklių, kiti juos medžiojo. Tačiau klausimas vis dar atviras: ar vaiduokliai tikrai egzistuoja?

...

Skaityti daugiau