Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 01

Naminiai žydiški beigeliai - didriestainiai

Naminiai žydiški beigeliai - didriestainiai

Itin skanių naminių žydiškų beigelių gaminimas yra ganėtinai lėtas, bei galėčiau sakyti ganėtinai sudėtingas. Taip pat turiu pridurti - tai daryti tikrai verta.

Tai tradicinis Žydų patiekalas, kuris yra išpopuliarėjęs visame pasaulyje.

Ar žinojote, kad lietuviškai juos reikėtų vadinti didriestainiais? Man asmeniškai šis žodis visai nepatinka, tačiau tokia yra realybė.

Ingredientai

  • sausos mielės: 1 arbatinio šaukštelio
  • klevų sirupas: 3 arbatinių šaukštelių
  • aukščiausios rūšies miltai: 750 gramų
  • kviečių glitimas: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: 2 arbatinių šaukštelių
  • drungnas vanduo: 385 mililitrų
  • alyvuogių aliejus
  • aguonų sėklos arba sezamai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia mieles sumaišome su vienu arbatiniu šaukšteliu pašildyto klevų sirupo ir vienu šaukštu drungno vandens. Atidedame maždaug 10-iai minučių, kad suputotų.

2. Dideliame dubenyje sumaišome miltus, kviečių glitimą ir druską. Padarome duobutę sumaišytuose miltuose.

3. Kai jau mielės suputoja, jas įmaišome į likusį klevų sirupą ir supilame viską į miltuose esančią duobutę.

4. Tuomet įpilame likusį vandenį ir sumaišome ranka, kad susidarytų kieta tešla. Tešla turėtų gautis sausoka bei trapi.

5. Po to išverčiame dubenio turinį ant švaraus paviršiaus ir minkome tešlą iki vientisos masės. Tai užtrunka net 15-20 minučių, tad nesistebėkite, jei jūsų rankos nuvargs.

6. Kai jau gauname gražų, lygų, elastingą tešlos rutulį, įmetame jį į švarų dubenį, uždengiame virtuviniu rankšluosčiu ir padedame šiltai maždaug 2-3 valandoms. Tešla privalo padvigubėti.

7. Pasiruošiame keletą kepimo skardų. Skardas galima iškloti kepimo popieriumi arba ištepti plonu sluoksniu alyvuogių aliejaus.

8. Tešlą perminkome, kad ši pasidarytų puri. Tuomet padaliname ją į vienodo dydžio gabaliukus.

9. Kiekvieną atskirą gabaliuką tešlos susukame į rutulį, šiek tiek išlyginame, tuomet išspaudžiame vidurį (turi gautis "baranka"). Padedame "beigelį" ant kepimo skardos. Pakartojame tai su visa likusia tešla.

10. Kepimo skardas uždengiame maistine plėvele ir įdedame į šaldytuvą arba laikome kitoje šaltoje vietoje. Paliekame per visą naktį.

11. Kitą dieną išimame "beigelius" iš šaldytuvo ir leidžiame jiems pabūti kambario temperatūroje maždaug 30-40 minučių.

12. Įkaitiname orkaitę iki 240 laipsnių temperatūros.

13. Ant viryklės uždedame didelę ir gilią keptuvę, įpilame vandens ir užviriname. Įdedame kiekvieną "beigelį" į keptuvę ir apverdame. Verdame 30 sekundžių vieną pusę, tuomet apverčiame ir verdame dar 30 sekundžių kitą pusę.

14. Po to į didelę lėkštę sudedame šiltus virtus beigelius ir apibarstome sėklomis. Tuomet padedame beigelius ant švaraus popierinio rankšluosčio, kad pašalintume drėgmę. Patarimas: Beigelius laikome apdengę švariu rankšluosčiu!

15. Kai jau visi beigeliai bus išvirę, sudedame juos ant kepimo skardų, palikdami kelių centimetrų tarpus tarp jų.

16. Beigelius kepame apie 6 minutes, paskui išimame iš orkaitės ir kiekvieną apverčiame, kepame dar 6 minutes.

17. Paskui išimame iš orkaitės ir atidedame į šoną, kad šiek tiek atvėstų.

18. Patiekiame šiltus, su jūsų pamėgstais pagardais-įdarais. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau beigelių receptų rasite: Beigelių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 15:33 Lūžinėjantys ir sluoksniuojantys nagai: priežastys ir 11 patarimų, kaip juos sustiprinti natūraliai
Nagai lūžinėja, sluoksniuojasi, atsiranda dėmių ar auga labai lėtai? Tai dažna problema, kurią sukelia maistinių medžiagų (biotino, geležies, cinko) trūkumas, dažnas rankų mirkymas vandenyje ar net skydliaukės sutrikimai. Laimei, daugelį atvejų galim...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:43 Kaip Apsisaugoti nuo Pavydo ir Nužiūrėjimo: Etiški Baltosios Magijos Būdai 2025
Nužiūrėjimas ir pavydas – seniausia pasaulyje tikėjimų forma, vis dar veikianti net socialiniuose tinkluose. 2025 m. virš 5,4 mlrd. žmonių dalinasi gyvenimu internete, o tai kursto pavydą ir neigiamą energiją. Straipsnyje rasite etiškus baltosios mag...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:24 Pipirmėčių aliejus nuo pelių ir žiurkių: natūralus būdas atsikratyti graužikų 2025
Atėjus šalčiams pelės ir žiurkės masiškai veržiasi į namus. Cheminiai nuodai pavojingi ir ne visada veiksmingi – graužikai prie jų pripranta. Pipirmėčių eterinis aliejus yra natūralus, saugus ir mokslu patvirtintas repelentas: stiprus mentolio kvapas...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau