Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 01

Naminiai žydiški beigeliai - didriestainiai

Naminiai žydiški beigeliai - didriestainiai

Itin skanių naminių žydiškų beigelių gaminimas yra ganėtinai lėtas, bei galėčiau sakyti ganėtinai sudėtingas. Taip pat turiu pridurti - tai daryti tikrai verta.

Tai tradicinis Žydų patiekalas, kuris yra išpopuliarėjęs visame pasaulyje.

Ar žinojote, kad lietuviškai juos reikėtų vadinti didriestainiais? Man asmeniškai šis žodis visai nepatinka, tačiau tokia yra realybė.

Ingredientai

  • sausos mielės: 1 arbatinio šaukštelio
  • klevų sirupas: 3 arbatinių šaukštelių
  • aukščiausios rūšies miltai: 750 gramų
  • kviečių glitimas: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: 2 arbatinių šaukštelių
  • drungnas vanduo: 385 mililitrų
  • alyvuogių aliejus
  • aguonų sėklos arba sezamai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia mieles sumaišome su vienu arbatiniu šaukšteliu pašildyto klevų sirupo ir vienu šaukštu drungno vandens. Atidedame maždaug 10-iai minučių, kad suputotų.

2. Dideliame dubenyje sumaišome miltus, kviečių glitimą ir druską. Padarome duobutę sumaišytuose miltuose.

3. Kai jau mielės suputoja, jas įmaišome į likusį klevų sirupą ir supilame viską į miltuose esančią duobutę.

4. Tuomet įpilame likusį vandenį ir sumaišome ranka, kad susidarytų kieta tešla. Tešla turėtų gautis sausoka bei trapi.

5. Po to išverčiame dubenio turinį ant švaraus paviršiaus ir minkome tešlą iki vientisos masės. Tai užtrunka net 15-20 minučių, tad nesistebėkite, jei jūsų rankos nuvargs.

6. Kai jau gauname gražų, lygų, elastingą tešlos rutulį, įmetame jį į švarų dubenį, uždengiame virtuviniu rankšluosčiu ir padedame šiltai maždaug 2-3 valandoms. Tešla privalo padvigubėti.

7. Pasiruošiame keletą kepimo skardų. Skardas galima iškloti kepimo popieriumi arba ištepti plonu sluoksniu alyvuogių aliejaus.

8. Tešlą perminkome, kad ši pasidarytų puri. Tuomet padaliname ją į vienodo dydžio gabaliukus.

9. Kiekvieną atskirą gabaliuką tešlos susukame į rutulį, šiek tiek išlyginame, tuomet išspaudžiame vidurį (turi gautis "baranka"). Padedame "beigelį" ant kepimo skardos. Pakartojame tai su visa likusia tešla.

10. Kepimo skardas uždengiame maistine plėvele ir įdedame į šaldytuvą arba laikome kitoje šaltoje vietoje. Paliekame per visą naktį.

11. Kitą dieną išimame "beigelius" iš šaldytuvo ir leidžiame jiems pabūti kambario temperatūroje maždaug 30-40 minučių.

12. Įkaitiname orkaitę iki 240 laipsnių temperatūros.

13. Ant viryklės uždedame didelę ir gilią keptuvę, įpilame vandens ir užviriname. Įdedame kiekvieną "beigelį" į keptuvę ir apverdame. Verdame 30 sekundžių vieną pusę, tuomet apverčiame ir verdame dar 30 sekundžių kitą pusę.

14. Po to į didelę lėkštę sudedame šiltus virtus beigelius ir apibarstome sėklomis. Tuomet padedame beigelius ant švaraus popierinio rankšluosčio, kad pašalintume drėgmę. Patarimas: Beigelius laikome apdengę švariu rankšluosčiu!

15. Kai jau visi beigeliai bus išvirę, sudedame juos ant kepimo skardų, palikdami kelių centimetrų tarpus tarp jų.

16. Beigelius kepame apie 6 minutes, paskui išimame iš orkaitės ir kiekvieną apverčiame, kepame dar 6 minutes.

17. Paskui išimame iš orkaitės ir atidedame į šoną, kad šiek tiek atvėstų.

18. Patiekiame šiltus, su jūsų pamėgstais pagardais-įdarais. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau beigelių receptų rasite: Beigelių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-11-06 laikas 20:23 Kaip Atsikratyti Neigiamos Energijos Namuose 2026 Metais
Namai turėtų būti ramybės oazė, bet neigiama energija sukelia stresą, konfliktus ir netvarką. Sužinokite požymius: užgniaužimas, nuolatiniai skundai. Atsikratykite jos tvarkydami, valydami citrinų-acto tirpalu, degindami šalavijus (indėnų technika) a...

Skaityti daugiau

2025-11-06 laikas 10:30 Mėnulio ciklai raganystėje: ritualai kiekvienai fazei ir jų galia
Mėnulio ciklai yra esminė raganystės dalis, veikianti kaip energijos vadovas ritualams ir ketinimams. Kiekviena fazė – pilnatis gausai, dylantis mėnulis paleidimui, jaunatis naujoms pradžioms – siūlo unikalius ritualus su žvakėmis, kristalais ir žole...

Skaityti daugiau

2025-11-06 laikas 08:55 Ugnies ritualai magijoje: paleidimas ir energijos atgaiva

Ugnies ritualai magijoje leidžia paleisti senus ryšius ir atgauti vidinę energiją. Sužinokite simboliką iš senovės kultūrų – graikų Prometėjas, hindu Agnis, zoroastrizmo Atash Behram. Praktikuokite ryšių nutraukimą su juoda žvake ir pelenų p...

Skaityti daugiau

2025-11-06 laikas 08:24 Apkabinimų nauda sveikatai: moksliniai faktai ir tobuli glėbesiai

Apkabinimai – galingas sveikatos ir gerovės šaltinis! Moksliniai tyrimai iš Carnegie Mellon, Oksfordo ir Bristolio universitetų rodo, kad reguliarius glėbesys stiprina imunitetą, mažina kortizolį, skatina oksitocino išsiskyrimą ir net ilgina...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 18:23 Pentagrama: Magijos Simbolis, Reikšmė ir Naudojimas Ritualuose
Pentagrama – galingas penkiakampės žvaigždės simbolis magijoje ir simbol agyvoje. Sužinokite jos reikšmę: ryšį su penkiais elementais (žeme, vandeniu, oru, ugnimi, eteriu), Pitagoro Auksinį pjūvį ir harmoniją. Straipsnyje aptariama istorija nuo Salia...

Skaityti daugiau