Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Balandžio » 16

Velykiniai pusryčiai kitaip – išmėginkite šiuos tris kiaušinių receptus

Velykiniai pusryčiai kitaip – išmėginkite šiuos tris kiaušinių receptu

Raštais ir spalvomis stebinantys margučiai – būtini ant Velykų pusryčių stalo. Be jų tikriausiai neapsieina nė viena šeima. Tačiau kiaušiniai puikiai tinka ir kitiems šventės patiekalams. Maisto gamybos ekspertė siūlo išmėginti kelis receptus.

Būdų paruošti kiaušinius – daugybė

Maisto gamybos specialistė Brigita Baratinskaitė sako, kad nors Velykų sekmadienį esame įpratę valgyti kietai virtus ir iš vakaro margintus kiaušinius, tačiau tradicijų paįvairinimas ir eksperimentavimas virtuvėje šventę pavers dar labiau įsimintinesne.

„Savo Velykų pusryčiams suteikite naujų spalvų ir išmėginkite neįprastus kiaušinių paruošimo receptus. Tokiu būdu nustebinsite net ir išrankiausius šventės svečius, o kartu suteiksite jai naujų skonių, kurie ilgainiui galės tapti dar viena jūsų šventinio stalo tradicija. Kiaušiniai yra puikus produktas ir tiems, kurie virtuvėje nemėgsta praleisti daug laiko, kadangi juos paruošti būdų yra begalės – galima tiek virti, tiek kepti pačiais įvairiausiais metodais tam, kad gautume skirtingus skonius bei tekstūras“, – pastebi B. Baratinksaitė ir dalinasi 3 receptais, kurie jūsų velykinius pusryčius perkels į kitą lygį.

Pyragėliai su paprika ir kiaušiniais

Reikės: 2 raudonųjų paprikų, 2 raudonųjų svogūnų, šviežių čiobrelių šakelių, 1 v. š. kmynų, šiek tiek alyvuogių aliejaus, saujos smulkintų petražolių ir kalendrų, 500 g sluoksniuotos tešlos, 50 g grietinės, 5 kiaušinių, šiek tiek druskos ir pipirų

Į didelį indą sudėkite plonomis juostelėmis pjaustytą papriką ir skiltelėmis pjaustytą svogūną, čiobrelius, kmynus. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite pipirais bei druska, viską gerai išmaišykite. Daržoves pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 30 minučių. Išėmus iš orkaites daržoves pabarstykite puse turimų petražolių ir kalendros.

Tešlą iškočiokite, kad išeitų plonas lakštas ir supjaustykite į 4 kvadratus. Kiekviename kvadrate buku peiliu išpjaukite apvalų rėmelį (tik neperpjaukite tešlos iki galo) ir jo vidurį subadykite šakute.

Vieną kiaušinį išplakite ir juo aptepkite tešlą, o grietinę paskirstykite ant šakute subadytos tešlos. Ant grietinės dėkite iškepusias daržoves (kvadrato kraštus palikite tuščius). Šaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 10 minučių, kol tešla pradės kilti.

Išimkite iš orkaitės ir ant kiekvieno pyragėlio vidurio išmuškite po kiaušinį. Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar maždaug 10 minučių. Išėmus pagardinkite druska, pipirais ir likusiomis šviežiomis žolelėmis.

Įdarytos bulvės

Reikės: 2 didelių bulvių, 2 v. š. sviesto, 3 v. š. riebios grietinėlės, 4 šoninės juostelių, 4 kiaušinių, 100 g tarkuoto fermentinio sūrio, smulkintų laiškinių svogūnų, šiek tiek druskos ir pipirų

Bulves gerai nuplaukite su kempine ir kartu su lupena šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 40-50 minučių. Išėmus leiskite bulvėms šiek tiek atvėsti. Perpjaukite jas išilgai per pusę ir minkštąją dalį išgremžkite šaukštu.

Bulvių minkštąją dalį dubenyje sumaišykite su kambario temperatūros sviestu ir grietinėle, kol masė taps tolygi, pagardinkite druska ir pipirais. Masę paskirstykite į išskaptuotas bulves ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Ant viršaus dėkite po vieną juostelę šoninės ir išmuškite po vieną kiaušinį.

Grąžinkite bulves į orkaitę ir kepkite maždaug 15-20 minučių. Išėmus pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais. Skanaus!

Velykiniai keksiukai

Reikės: 150 g kalakutienos kumpio, 200 g tarkuoto fermentinio sūrio, 12 kiaušinių, druskos, pipirų, saujos šviežių petražolių

Kiekvieną keksiukų kepimo indo dalį išklokite kumpiu, ant viršaus berkite tarkuotą sūrį ir įmuškite po vieną kiaušinį. Pagardinkite druska ir pipirais.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių. Kuo ilgiau kepsite, tuo kietesnis bus kiaušinio trynys, tad jeigu mėgstate jį skystą, traukite iš orkaitės vos tik sūris išsilydys.

Kad gražiai išimtumėte keksiukus iš kepimo formos, naudokite didelį šaukštą. Prieš pateikiant, apibarstykite smulkintomis petražolėmis. Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau