Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Birželio » 11

Čirvinių blynų tortas su varškės ir grietinės kremu, be cukraus

Čirvinių blynų tortas su varškės ir grietinės kremu, be cukraus

Greitai pagaminamas čirvinių blynų tortas, su lengvu varškės ir grietinės kremu bei natūraliomis uogomis labai skaniems pusryčiams. Tokius pusryčius tikrai pamėgs visa šeima. Tai taip pat gali būti nuostabus desertas prie kavos ar arbatos puodelio. Pasigaminkite jau šiandien!

Beje, didžiulis privalumas tas, kad gamindami nenaudosime cukraus, o naudosime medų, tad šis variantas yra kiek sveikesnis!

Patarimas: Kas mėgstate vanilę, galite į tešlą dėti ir vanilinio cukraus. O šio torto kremo gamybai fantazijai ribų tikrai nėra, gali iškart sumaišyti su pamėgtomis uogomis arba vaisiais, arba net konservuotais vaisiais, pvz. persikais.

Ingredientai

Čirviniams blynams (gaunasi 5-6 blynai):

  • kvietiniai miltai: 250 gramų
  • pienas: 200 mililitrų
  • kiaušiniai: 2
  • sviestas: 50 gramų
  • medus: 2 valgomųjų šaukštų
  • kepimo milteliai: žiupsnelio
  • druska: žiupsnelio.

Varškės ir grietinės kremui:

  • varškė: 250 gramų
  • grietinė: 200 mililitrų
  • medus: ~2 valgomųjų šaukštų
  • citrinos sultys: pagal skonį.

Patiekimui:

  • sutrintos braškės: pagal skonį.

Taip pat:

  • riebalai (kepimui).

Recepto paruošimas

1. Čirviniai blynai: Pirmiausia sviestą ištirpinkite.

2. Tada elektriniu plakikliu išplakame kiaušinius, pilame ištirpintą sviestą, išplakame, pilame pieną ir dar kartą plakame.

3. Beriame žiupsnelį druskos ir įmaišome medų (vietoje medaus, jeigu norisi, galite naudoti fruktozę ar cukrų). Įmaišome miltus. Tešla turėtų gautis nei per skysta, nei per tiršta - per patį viduriuką.

4. Tuomet įkaitinkite čirvinių blynų keptuvę, patepkite ją norimais riebalais ir iškepkite čirvinius blynus.

5. Varškės ir grietinės kremas: Grietinę, varškę, citrinos sultis ir medų sutrinkite elektriniu trintuvu, kad nebeliktų varškės grūdelių. Kremas turėtų gautis tirštos konsistencijos, tinkamos blynų pertepimui.

6. Iškeptus blynus pertepkite pasiruoštu kremu ir pagardinkite trintomis uogomis (aš naudojau braškes, bet puikiai tinka ir kitos pamėgtos uogos).

Rekomendacija: Daugiau blynų tortų receptų rasite: Blynų tortai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
24.07.2024 laikas 12:47 Receptai Patarimai, kaip rauginti, konservuoti agurkus (receptai)

Šeimininkės vėl suka galvą, kaip geriausiai ir gardžiausiai išsaugoti agurkų derlių. Pasidomėkime tradiciniais ir naujesniais, kai kurių šeimininkių dar tik bandomais, šių populiarių daržovių konservavimo būdais. Tiksliau, dvie...

Skaityti daugiau

22.07.2024 laikas 20:51 Receptai Mano receptas bet kokiai progai: skanūs arbatos pyragaičiai
Greitai, lengvai ir nebrangiai. Beprotiškai skanūs, minkšti ir burnoje tirpstantys arbatos pyragaičiai. Paruošti iš paprastų produktų, be jokių rūpesčių.

Skaityti daugiau

16.07.2024 laikas 17:07 Kiti rašo Ar Šilalės raj. žmonės bus apgauti dėl karinio poligono (video)?

Liepos 15 d., pirmadienį, 11.00 val. Šilalės rajono savivaldybėje (J. Basanavičiaus g. 2-1) vyko susitikimas dėl poligonų plėtros Šilalės rajone. Susitikime dalyvavo vietos bendruomenių, įmonių atstovai bei kiti suinteresuoti a...

Skaityti daugiau

26.07.2024 laikas 19:32 1 šaukštas ciberžolės per dieną apsaugos kepenis ir pagerins virškinimą!

Iš daugybės vaistinių ciberžolės savybių išsiskiria tai, kad jos sudedamosios dalys stabdo vėžinių navikų augimą. Ji taip pat mažina šalutinį vaistų, vartojamų gydant vėžį, poveikį.

Skaityti daugiau

26.07.2024 laikas 18:51 Paprastas sprendimas, galintis išgelbėti santuoką, kai ji tampa nepakeliama
Partnerių miegojimas kartu vienoje lovoje nuo seno asocijuojasi su tvirta santuoka, intymumu ir romantika. Tačiau mažai kas žino, kad bendra lova gali ne tik sutvirtinti ryšį, bet ir išskirti porą.

Skaityti daugiau

26.07.2024 laikas 18:46 Kaip sužinoti, ar vyras emociškai nesubrendęs: jį išduos 7 frazės
Asmeninio augimotrenerė Ava Sinkler įvardijo 7 frazes, kurių atsitiktinis vartojimas gali rodyti, kad vyras yra emociškai nesubrendęs, praneša ” Hack Spirit”. Jei kada nors kraipėte galvą ir galvojote: „Kodėl jis elgiasi kaip vaikas?”. – šis straipsn...

Skaityti daugiau