Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Birželio » 11

Čirvinių blynų tortas su varškės ir grietinės kremu, be cukraus

Čirvinių blynų tortas su varškės ir grietinės kremu, be cukraus

Greitai pagaminamas čirvinių blynų tortas, su lengvu varškės ir grietinės kremu bei natūraliomis uogomis labai skaniems pusryčiams. Tokius pusryčius tikrai pamėgs visa šeima. Tai taip pat gali būti nuostabus desertas prie kavos ar arbatos puodelio. Pasigaminkite jau šiandien!

Beje, didžiulis privalumas tas, kad gamindami nenaudosime cukraus, o naudosime medų, tad šis variantas yra kiek sveikesnis!

Patarimas: Kas mėgstate vanilę, galite į tešlą dėti ir vanilinio cukraus. O šio torto kremo gamybai fantazijai ribų tikrai nėra, gali iškart sumaišyti su pamėgtomis uogomis arba vaisiais, arba net konservuotais vaisiais, pvz. persikais.

Ingredientai

Čirviniams blynams (gaunasi 5-6 blynai):

  • kvietiniai miltai: 250 gramų
  • pienas: 200 mililitrų
  • kiaušiniai: 2
  • sviestas: 50 gramų
  • medus: 2 valgomųjų šaukštų
  • kepimo milteliai: žiupsnelio
  • druska: žiupsnelio.

Varškės ir grietinės kremui:

  • varškė: 250 gramų
  • grietinė: 200 mililitrų
  • medus: ~2 valgomųjų šaukštų
  • citrinos sultys: pagal skonį.

Patiekimui:

  • sutrintos braškės: pagal skonį.

Taip pat:

  • riebalai (kepimui).

Recepto paruošimas

1. Čirviniai blynai: Pirmiausia sviestą ištirpinkite.

2. Tada elektriniu plakikliu išplakame kiaušinius, pilame ištirpintą sviestą, išplakame, pilame pieną ir dar kartą plakame.

3. Beriame žiupsnelį druskos ir įmaišome medų (vietoje medaus, jeigu norisi, galite naudoti fruktozę ar cukrų). Įmaišome miltus. Tešla turėtų gautis nei per skysta, nei per tiršta - per patį viduriuką.

4. Tuomet įkaitinkite čirvinių blynų keptuvę, patepkite ją norimais riebalais ir iškepkite čirvinius blynus.

5. Varškės ir grietinės kremas: Grietinę, varškę, citrinos sultis ir medų sutrinkite elektriniu trintuvu, kad nebeliktų varškės grūdelių. Kremas turėtų gautis tirštos konsistencijos, tinkamos blynų pertepimui.

6. Iškeptus blynus pertepkite pasiruoštu kremu ir pagardinkite trintomis uogomis (aš naudojau braškes, bet puikiai tinka ir kitos pamėgtos uogos).

Rekomendacija: Daugiau blynų tortų receptų rasite: Blynų tortai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau