Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Birželio » 11

Čirvinių blynų tortas su varškės ir grietinės kremu, be cukraus

Čirvinių blynų tortas su varškės ir grietinės kremu, be cukraus

Greitai pagaminamas čirvinių blynų tortas, su lengvu varškės ir grietinės kremu bei natūraliomis uogomis labai skaniems pusryčiams. Tokius pusryčius tikrai pamėgs visa šeima. Tai taip pat gali būti nuostabus desertas prie kavos ar arbatos puodelio. Pasigaminkite jau šiandien!

Beje, didžiulis privalumas tas, kad gamindami nenaudosime cukraus, o naudosime medų, tad šis variantas yra kiek sveikesnis!

Patarimas: Kas mėgstate vanilę, galite į tešlą dėti ir vanilinio cukraus. O šio torto kremo gamybai fantazijai ribų tikrai nėra, gali iškart sumaišyti su pamėgtomis uogomis arba vaisiais, arba net konservuotais vaisiais, pvz. persikais.

Ingredientai

Čirviniams blynams (gaunasi 5-6 blynai):

  • kvietiniai miltai: 250 gramų
  • pienas: 200 mililitrų
  • kiaušiniai: 2
  • sviestas: 50 gramų
  • medus: 2 valgomųjų šaukštų
  • kepimo milteliai: žiupsnelio
  • druska: žiupsnelio.

Varškės ir grietinės kremui:

  • varškė: 250 gramų
  • grietinė: 200 mililitrų
  • medus: ~2 valgomųjų šaukštų
  • citrinos sultys: pagal skonį.

Patiekimui:

  • sutrintos braškės: pagal skonį.

Taip pat:

  • riebalai (kepimui).

Recepto paruošimas

1. Čirviniai blynai: Pirmiausia sviestą ištirpinkite.

2. Tada elektriniu plakikliu išplakame kiaušinius, pilame ištirpintą sviestą, išplakame, pilame pieną ir dar kartą plakame.

3. Beriame žiupsnelį druskos ir įmaišome medų (vietoje medaus, jeigu norisi, galite naudoti fruktozę ar cukrų). Įmaišome miltus. Tešla turėtų gautis nei per skysta, nei per tiršta - per patį viduriuką.

4. Tuomet įkaitinkite čirvinių blynų keptuvę, patepkite ją norimais riebalais ir iškepkite čirvinius blynus.

5. Varškės ir grietinės kremas: Grietinę, varškę, citrinos sultis ir medų sutrinkite elektriniu trintuvu, kad nebeliktų varškės grūdelių. Kremas turėtų gautis tirštos konsistencijos, tinkamos blynų pertepimui.

6. Iškeptus blynus pertepkite pasiruoštu kremu ir pagardinkite trintomis uogomis (aš naudojau braškes, bet puikiai tinka ir kitos pamėgtos uogos).

Rekomendacija: Daugiau blynų tortų receptų rasite: Blynų tortai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 17:39 Erškėtrožių aliejus veidui: natūralus būdas sumažinti raukšles ir atgaivinti odą (2025)

Erškėtrožių aliejus (rosehip oil) – vienas efektyviausių natūralių produktų brandžiai odai. Turtingas vitaminų A, C, E ir nepakeičiamų riebalų rūgščių, jis skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, šviesina pigmentines dėmes ir atkuria odos ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 16:47 Natūralus baltasis triukšmas foninei muzikai ir atsipalaidavimui
✨ Pasinerkite į ramybės atmosferą: vandens čiurlenimas ir upelio čiurlenimas sukuria tobulą baltąjį triukšmą miegui 😴, giliam atsipalaidavimui 🧘‍♀️, meditacijai 🕯, mokymuisi 📚 arba raminančiam fonui 🎧.

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau