Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2023 » Sausio » 23

Moliūgų duona su medumi ir razinomis

Moliūgų duona su medumi ir razinomis

Kai tik ateina pats moliūgų sezonas, visiems labai rekomenduoju iškepti ryškiaspalvę moliūgų duoną. Saldesnę nei įprasta duona, su kvapiuoju moliūgu, razinomis ir natūraliu duonos raugu. Skaniems bei jaukiems pusryčiams, itin valgyti derančią su medumi, Nutella arba moliūgų, o gal slyvų džemu. O jeigu esate kontrastų mėgėjai (kaip ir aš) - su vytintu kumpiu ir gabaliuko kepto moliūgo arba marinuota paprika... Skonis nepakartojamas! Tad nieko nelaukiame, baigiame daugžodžiauti ir einame pasigaminti tobulos duonos, kuris tikrai nenuvils!

Ingredientai

  • kvapusis moliūgas: 400 gramų (su oda, bet be sėklų)
  • aktyvus ruginis raugas: 280 gramų
  • drungnas vanduo: 150 mililitrų
  • medus: 1 valgomojo šaukšto
  • šviežios mielės: 1 arbatinio šaukštelio (~9 gramų)
  • stiprūs kvietiniai duonos miltai: 530 gramų
  • geltonosios razinos: 300 gramų
  • druska: 2 nubrauktų arbatinių šaukštelių.

kepiniai, naminė duona, moliūgų duona, duonos

Recepto paruošimas

1. Moliūgo paruošimas: Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Moliūgą supjaustome vidutinio dydžio gabaliukais ir sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.

3. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 60 minučių arba tol, kol lengvai bus galima sutrinti šakute.

4. Atvėsiname, nulupame odą ir sutriname iki vientisos tyrės.

5. Patarimas: Jeigu jūsų turimas moliūgas vandeningas (tuo pasižymi kitokios moliūgų rūšys nei kvapusis), tyrę sukrečiame į sietą, išklotą drobe ir paliekame per visą naktį, kad nuvarvėtų. Šiai duonai reikia vientisos, tirštos, nevandeningos moliūgų tyrės.

6. Moliūgų duona: Dubenyje sumaišome moliūgų tyrę, ruginį raugą, drungną vandenį, medų ir šviežias mieles. Maišome iki vienalytės, ryškiai oranžinės spalvos masės.

7. Suberiame miltus ir suminkome minkštą, lipnią tešlą. Paliekame maždaug 20 minučių, kad pailsėtų.

8. Suberiame razinas, druską ir gerai išminkome. Suformuojame rutulį, suvilgome aliejumi ir įdedame į aliejumi pateptą dubenį, kuriame kildinsime.

9. Pridengiame maistine plėvele ir paliekame šiltoje vietoje maždaug minučių.

10. Tešlą dar kartą suminkykite, keletą kartų visaip lankstydami ir sudėję į dubenį, vėl pastatome šiltai dar maždaug 20 minučių.

11. Padaliname į dvi dalis, suformuojame kepaliukus ir sudedame į miltais pabarstytas stačiakampes duonos kepimo formeles.

12. Viršų pridengiame švariu sausu audiniu ir paliekame šiltoje vietoje, kol pakyla dvigubai (2-4 valandoms, priklausomai nuo aplinkos temperatūros ir raugo aktyvumo).

13. Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių temperatūros. Į apatinę jos dalį įstatome skardą, pripiltą vandens.

14. Dedame kepti duoną. Kepame maždaug 40-50 minučių, kol abiejų kepaliukų paviršius pasidengia traškia pluta.

15. Atvėsiname ant grotelių.

16. Laikome sausoje vietoje ir suvalgome per 2 savaites. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau duonos receptų rasite: Duonos receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-18 laikas 14:05 Receptai Cinamoninės Bandelės: Receptas ir Nauda
Cinamoninės mielinės bandelės – tai ne tik gardus desertas, bet ir sveikatai naudingas pasirinkimas, jei paruošiamos teisingai. Šiame straipsnyje aptarsime jų naudą, kalorijas, maistines medžiagas, kurias organizmas įsisavina, bei...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 13:53 Receptai Purūs Grietininiai Keksiukai su Razinomis: Slaptas Receptas ir Stebuklinga Nauda!
Ar žinojote, kad paprastas keksiukas gali būti sveikatos bomba? Šiame straipsnyje atskleisime viską apie purius grietininius keksiukus su razinomis – nuo kalorijų iki organizmo įsisavinamų medžiagų. Su virėjų paslaptimis ir užsien...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 13:29 Receptai Kūčių Virtinukai su Grybais: Stebuklinga Nauda ir Receptas!

Kūčių virtinukai su džiovintais grybais ir svogūnais – tradicinis lietuviškas patiekalas, kupinas skonio ir naudos sveikatai. Šie virtinukai ne tik sotūs, bet ir turtingi antioksidantais, kuri...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 14:18 Tarpžvaigždinė Kometa 3I/ATLAS: Šokiruojantys Metalai ir Paslaptys
Ar įsivaizduojate kometą, atskriejusią iš tolimų žvaigždžių gelmių, slepiančią metalų lobius, kurie sukelia ugnikalnių išsiveržimus kosmose? Tai ne fantazija – tai realybė, kuri kelia šiurpą ir žavesį!

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 10:04 Šokiruojantis Makaronų Virimo Mitas: Kodėl Aliejus Tik Kenkia!
Ar kada susimąstėte, kodėl jūsų makaronai nesulaiko padažo ir tampa slidūs? Daugelis namų šeimininkių daro šią klaidą – pila aliejų į virimo vandenį, manydamos, kad tai apsaugo nuo lipumo. Bet tai tik mitas, kuris gadina patiekalą!...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 09:33 Paslaptingas Triukas su Aliejumi: Amžinai Atsikratykite Burokėlių Dėmių!
Ar žinojote, kad burokėliai – ne tik sveikas maistas, bet ir tikras virtuvės košmaras dėl savo dėmių? Šiame straipsnyje atskleisime paslaptingą triuką su augaliniu aliejumi, kuris akimirksniu pašalins raudonas dėmes nuo pjaustymo lentos. Papildysime ...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 09:24
Ar kada susimąstėte, kodėl meilė vis slysta pro pirštus? Šis straipsnis atskleis paslaptį: tikra meilė prasideda ne nuo partnerio paieškos, o nuo gilaus savęs pažinimo. Su emociniais įžvalgomis, paslaptingais pratimais ir pavyzdžiais iš užsienio eksp...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 08:26 Dienos Horoskopas 2025 m. Gruodžio 18 d.

2025 m. gruodžio 18 d. horoskopas visiems zodiako ženklams lietuviškai. Venera trigone su Chironu skatina gydymą santykiuose, savivertei ir finansuose. Naujausia: trys ženklai (Avinas, Liūtas, Ožiaragis) pradeda gydymo erą dėl šio aspekto 

Skaityti daugiau