Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai | Patiekalai » 2023 » Sausio » 23

Moliūgų duona su medumi ir razinomis

Moliūgų duona su medumi ir razinomis
  • 23.01.2023
  • 0.0 Reitingas
  • 286 Peržiūrų
  • Aptarti

Kai tik ateina pats moliūgų sezonas, visiems labai rekomenduoju iškepti ryškiaspalvę moliūgų duoną. Saldesnę nei įprasta duona, su kvapiuoju moliūgu, razinomis ir natūraliu duonos raugu. Skaniems bei jaukiems pusryčiams, itin valgyti derančią su medumi, Nutella arba moliūgų, o gal slyvų džemu. O jeigu esate kontrastų mėgėjai (kaip ir aš) - su vytintu kumpiu ir gabaliuko kepto moliūgo arba marinuota paprika... Skonis nepakartojamas! Tad nieko nelaukiame, baigiame daugžodžiauti ir einame pasigaminti tobulos duonos, kuris tikrai nenuvils!

Ingredientai

  • kvapusis moliūgas: 400 gramų (su oda, bet be sėklų)
  • aktyvus ruginis raugas: 280 gramų
  • drungnas vanduo: 150 mililitrų
  • medus: 1 valgomojo šaukšto
  • šviežios mielės: 1 arbatinio šaukštelio (~9 gramų)
  • stiprūs kvietiniai duonos miltai: 530 gramų
  • geltonosios razinos: 300 gramų
  • druska: 2 nubrauktų arbatinių šaukštelių.

kepiniai, naminė duona, moliūgų duona, duonos

Recepto paruošimas

1. Moliūgo paruošimas: Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Moliūgą supjaustome vidutinio dydžio gabaliukais ir sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.

3. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 60 minučių arba tol, kol lengvai bus galima sutrinti šakute.

4. Atvėsiname, nulupame odą ir sutriname iki vientisos tyrės.

5. Patarimas: Jeigu jūsų turimas moliūgas vandeningas (tuo pasižymi kitokios moliūgų rūšys nei kvapusis), tyrę sukrečiame į sietą, išklotą drobe ir paliekame per visą naktį, kad nuvarvėtų. Šiai duonai reikia vientisos, tirštos, nevandeningos moliūgų tyrės.

6. Moliūgų duona: Dubenyje sumaišome moliūgų tyrę, ruginį raugą, drungną vandenį, medų ir šviežias mieles. Maišome iki vienalytės, ryškiai oranžinės spalvos masės.

7. Suberiame miltus ir suminkome minkštą, lipnią tešlą. Paliekame maždaug 20 minučių, kad pailsėtų.

8. Suberiame razinas, druską ir gerai išminkome. Suformuojame rutulį, suvilgome aliejumi ir įdedame į aliejumi pateptą dubenį, kuriame kildinsime.

9. Pridengiame maistine plėvele ir paliekame šiltoje vietoje maždaug minučių.

10. Tešlą dar kartą suminkykite, keletą kartų visaip lankstydami ir sudėję į dubenį, vėl pastatome šiltai dar maždaug 20 minučių.

11. Padaliname į dvi dalis, suformuojame kepaliukus ir sudedame į miltais pabarstytas stačiakampes duonos kepimo formeles.

12. Viršų pridengiame švariu sausu audiniu ir paliekame šiltoje vietoje, kol pakyla dvigubai (2-4 valandoms, priklausomai nuo aplinkos temperatūros ir raugo aktyvumo).

13. Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių temperatūros. Į apatinę jos dalį įstatome skardą, pripiltą vandens.

14. Dedame kepti duoną. Kepame maždaug 40-50 minučių, kol abiejų kepaliukų paviršius pasidengia traškia pluta.

15. Atvėsiname ant grotelių.

16. Laikome sausoje vietoje ir suvalgome per 2 savaites. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau duonos receptų rasite: Duonos receptai.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
31.01.2023 laikas 22:46 Receptai | Patiekalai "Svečiai buvo nustebę, kad jį taip lengva pagaminti": švelnus varškės pyragas arbatai (skanesnis už bet kokį tortą)
Skanus, kvapnus ir toks švelnus, kad tirpsta burnoje! Varškės pyragas gaminamas paprastai, greitai ir iš dažniausiai naudojamų ingredientų. Jis toks pat skanus kaip ir pyragas!

Skaityti daugiau

31.01.2023 laikas 22:12 Receptai | Patiekalai "Iš stiklinės kefyro pagaminau kalną skanėstų": pusryčiai visai šeimai (be miltų ir paruošti per 5 minutes)
Paimkite paprasčiausius produktus ir tiesiogine prasme per 5 minutes pagaminkite skanius pusryčius! Šiuos skanius pusryčius su kefyru galite pasigaminti be jokių miltų ar vargo. Išbandykite - jums patiks. Dalinuosi šiuo receptu su...

Skaityti daugiau

30.01.2023 laikas 23:37 Receptai | Patiekalai «Toks švelnus, kad norisi jį gaminti vėl ir vėl»: kvapnus arbatos pyragas (lengva pagaminti, lengva įsiminti)

Ir vėl aromatas pasklido po visus namus! Šiandien "skubėdama" gaminu subtilų keksiuką arbatai. Tai visai nesudėtinga pagaminti, o skonis neįtikėtinas! Šis receptas yra vienas iš mano mėgstamiausių.

...

Skaityti daugiau

Nemokami skelbimai

01.02.2023 laikas 20:38 Aiškus ženklas, kad vyras netinkamas rimtiems santykiams
Silpnųjų žeminimas ir engimas vadinamas smurtu. Tai gėda. Taip elgiasi tik bailiai, kurie bijo susidurti su stipriaisiais. Stiprus vyras gerbia ir rūpinasi savo moterimi ir vaikais. Bet kad rūpintumėtės, turite sugebėti keistis......

Skaityti daugiau

31.01.2023 laikas 20:16 Kodėl esu toks vargšas, jei esu toks protingas?

Kai užslėptas pripažinimo troškimas, visų pirma slepiamas nuo savęs, yra svarbesnis už naudingumo idėją - tai neuždirba pinigų.

Skaityti daugiau

30.01.2023 laikas 22:33 Billas Gatesas investavo į dirbtinius kiaušinius prieš paslaptingą kiaušinių trūkumą ir kainų kilimą

Globalistas milijardierius Billas Gatesas, kuriam būdinga neįtikėtinai įžvalgios investicijos prieš pat pasaulį ištikusią nelaimę, investavo į dirbtinius kiaušinius prieš kiaušinių kainų šuolį.

Skaityti daugiau