Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Gegužės » 30

Baumkuchen (bankuchenas) - skaniausias karališkas vokiškas šakotis

Baumkuchen (bankuchenas) - skaniausias karališkas vokiškas šakotis

Toks vokiškas šakotis (Baumkuchen) pats skaniausias būna po vienos paros arba net dviejų, jeigu tvarkingai ir gerai supakuotas būna - patampa minkštesnis.  Labai rekomenduoju pasigaminti, jis tikrai gaunasi tobulai gardus. Niekas niekada neatsisako gabalėlio, nes tiesiog puikus desertas.

Ingredientai

  • sviestas: 220 gramų
  • cukrus: 200 gramų
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • kiaušiniai: 5
  • druska: žiupsnelio
  • grietinė: 150 gramų
  • kvietiniai miltai: 150 gramų
  • krakmolas: 100 gramų
  • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių.

Papuošimui:

  • juodas šokoladas: 150 gramų
  • neutralus aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • graikiniai riešutai: 100 gramų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.

2. Tada į baltymus beriame žiupsnelį druskos ir išplakame iki standžių putų.

3. Kambario temperatūros sviestą išplakame kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei kiaušinių tryniais. Plakame iki kol masė pabalsta, tampa puri ir nesijaučia cukraus kruopelių. Taip pat įmaišome grietinę.

4. Tuomet į sviesto plakinį persijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišome.

5. Dalimis atsargiai įmaišome ir išplaktus baltymus. Nepermaišome, kad tešla neprarastų purumo.

6. Po to į formą, išklotą su kepimo popieriumi, dedame kelis šaukštus paruoštos tešlos. Paskirstome po visą formos dugną.

7. Kepame pačiame orkaitės viršuje iki 230 laipsnių temperatūros gerai įkaitintoje orkaitėje, kol tampa auksinės spalvos. Orkaitės kepimas tik iš viršaus būtų pats geriausias, jeigu yra tokia galimybė.

8. Kai pirmas sluoksnis jau apskrunda, ant jo dar kartą plonai užtepame tešlos ir kepame toliau. Procesą pakartojame su visa likusia tešla.

9. Iškepusį pyragą-šakotį atvėsiname.

10. Papuošimas: Šokoladą ištirpiname su vienu valgomuoju šaukštu aliejaus ir tolygiai apliejame paruoštą pyragą.

11. Viršų papuošiame riešutais ir paliekame pastovėti kambario temperatūroje maždaug 60 minučių, kol šokoladas sustingsta. Skanaujame!

Recepto Autorius Sigita Cooks

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 11:18 Kaip skyrybos keičia vyrus: stipresnis, atsargesnis ar vienišas?
Skyrybos vyrams – stiprus emocinis smūgis, kuris dažnai paverčia juos atsargesniais, analitiškesniais ir net pasirengusiais sąmoningai rinktis vienatvę. Sužinokite, kodėl vyrai po išdavystės ir skyrybų retai nešiojasi neapykantą buvusiajai, tampa žym...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 10:04 Kalėdinis kaktusas: priežiūra namuose ir žydėjimo paslaptys
Kalėdinis kaktusas (Schlumbergera truncata) – populiarus kalėdinis kambarinis augalas, žydintis būtent žiemos švenčių metu. Sužinokite visas priežiūros taisykles: tinkamą laistymą, šviesos ir tamsos režimą, kaip priversti žydėti tiksliai per Kalėdas,...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:43 Po 25 metų jis pasakė „Man labai gaila“: ar melas dėl nėštumo išgelbėjo, ar sugriovė šeimą?
Po 25 metų santuokos vyras prisipažino niekada visiškai nepaleidęs buvusiosios ir visą laiką jautęs kaltę. Moteris jaunystėje melavo apie nėštumą, kad jį išlaikytų. Dabar abu atsidūrė aklavietėje. Tikra istorija ar pramanas? Šis tekstas pastarosiomis...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:25 Paveldėtas butas tapo laisve: kodėl žmona paliko vyrą be scenų

Tikra skaitytojo istorija sukrėtė tūkstančius: žmona paveldėjo butą ir tyliai išėjo iš šeimos – ne pas kitą vyrą, o tiesiog pas save. Kodėl moterys palieka ne piktai, o ramiai? Ar tai tik pramanas, ar tikrovė, kurią daugelis atpažįsta savo s...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:13 Sūnaus vestuvėse mane pasodino pačiame gale – tikra skaudi istorija, kuri sukrėtė tūkstančius
Skaudi istorija apie motiną, kurią sūnus pasodino vestuvių salės gale kaip svetimą. Netrukus paaiškėjo, kad šalia sėdi jos praeities meilė – milijonierius, kuris ką tik nupirko pastatą, kuriame dirba sūnus. Vakaras baigėsi skandalu, netektu darbu ir ...

Skaityti daugiau