Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal naujienos » Receptai | Patiekalai » 2021 » Gegužės » 30

Baumkuchen (bankuchenas) - skaniausias karališkas vokiškas šakotis

Baumkuchen (bankuchenas) - skaniausias karališkas vokiškas šakotis

Toks vokiškas šakotis (Baumkuchen) pats skaniausias būna po vienos paros arba net dviejų, jeigu tvarkingai ir gerai supakuotas būna - patampa minkštesnis.  Labai rekomenduoju pasigaminti, jis tikrai gaunasi tobulai gardus. Niekas niekada neatsisako gabalėlio, nes tiesiog puikus desertas.

Ingredientai

  • sviestas: 220 gramų
  • cukrus: 200 gramų
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • kiaušiniai: 5
  • druska: žiupsnelio
  • grietinė: 150 gramų
  • kvietiniai miltai: 150 gramų
  • krakmolas: 100 gramų
  • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių.

Papuošimui:

  • juodas šokoladas: 150 gramų
  • neutralus aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • graikiniai riešutai: 100 gramų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.

2. Tada į baltymus beriame žiupsnelį druskos ir išplakame iki standžių putų.

3. Kambario temperatūros sviestą išplakame kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei kiaušinių tryniais. Plakame iki kol masė pabalsta, tampa puri ir nesijaučia cukraus kruopelių. Taip pat įmaišome grietinę.

4. Tuomet į sviesto plakinį persijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišome.

5. Dalimis atsargiai įmaišome ir išplaktus baltymus. Nepermaišome, kad tešla neprarastų purumo.

6. Po to į formą, išklotą su kepimo popieriumi, dedame kelis šaukštus paruoštos tešlos. Paskirstome po visą formos dugną.

7. Kepame pačiame orkaitės viršuje iki 230 laipsnių temperatūros gerai įkaitintoje orkaitėje, kol tampa auksinės spalvos. Orkaitės kepimas tik iš viršaus būtų pats geriausias, jeigu yra tokia galimybė.

8. Kai pirmas sluoksnis jau apskrunda, ant jo dar kartą plonai užtepame tešlos ir kepame toliau. Procesą pakartojame su visa likusia tešla.

9. Iškepusį pyragą-šakotį atvėsiname.

10. Papuošimas: Šokoladą ištirpiname su vienu valgomuoju šaukštu aliejaus ir tolygiai apliejame paruoštą pyragą.

11. Viršų papuošiame riešutais ir paliekame pastovėti kambario temperatūroje maždaug 60 minučių, kol šokoladas sustingsta. Skanaujame!

Recepto Autorius Sigita Cooks

Turite savo nuomone, (už ar, prieš) pasidalinkite su mumis, palikite komentarą, prisijunkite, rašykite bloge, pasirinkdami kategoriją. Pasidalinkite savo receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su paranormaliais, anomališkais ir kitais nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
28.01.2022 laikas 15:03 Receptai | Patiekalai Dešrelės mielinė tešloje su sūriu orkaitėje
Ši mielinė tešla yra nerealiai skani, labai puri ir ilgai lieka minkšta. Aš mėgstu tokių dešrelių tešloje prikepti savo šeimai, vaikams įdedu į mokyklą, o vyrui į darbą, kai atsibosta visi kiti įprasti patiekalai....

Skaityti daugiau

28.01.2022 laikas 10:01 Receptai | Patiekalai Dešrelės bemielėje tešloje su kefyru ir sūriu - gamintos keptuvėje
Kartas nuo karto taip norisi visiškai paprasto naminio maisto. Jokių mandrų receptų, jokių ingredientų, kurių reiktų ieškoti parduotuvėse, o viskas būtų šalia. Kartais tam labai tinka dešrelės. Šis patiekalas bus būtent toks....

Skaityti daugiau

28.01.2022 laikas 09:20 Receptai | Patiekalai Rinkitės šį receptą! Sultingas jautienos karbonadas

Sakysite, kad tai neįmanoma. Bet dar ir kaip įmanoma. Žinoma, jei tik viską teisingai padarysite, tik tuomet karbonadai iš kietos mėsos bus sultingi ir labai skanūs. Aš su jumis šį kartą pasidalinsiu savo paslaptimis kaip tai padaryti.

...

Skaityti daugiau

29.01.2022 laikas 00:09 Laidotuvių direktorius Jungtinėje Karalystėje atskleidė, kad niekada nemačiau tiek daug mirčių

Laidotuvių direktorius Johnas O'Looney (John O’Looney), dirbantis Milton Keyneso (Milton Keynes) šeimos laidojimo paslaugų įmonėje Milton Keynese, Anglijoje, neseniai duotame interviu portalui kla.tv pasidalijo informacija, kad neregėtai daug miršta 20-ies, 30-ies ir 40-ies metų amžiaus...

Skaityti daugiau

28.01.2022 laikas 22:23 Neįprastas snygis Artimuosiuose Rytuose atnešė ir džiaugsmo, ir nelaimių

Ketvirtadienį Jeruzalę ir rytinę Viduržemio jūros dalį padengė sniego kilimas, nes reta audra šventąjį miestą pavertė žiemos stebuklų šalimi, tačiau sukėlė rūpesčių Sirijos pabėgėliams regione.

Skaityti daugiau

28.01.2022 laikas 22:17 Egipte užfiksuota šalčiausia žiema per dešimtmetį
Šių metų žiemos sezonas Egipte buvo šalčiausias per pastarąjį dešimtmetį, o temperatūra buvo 8 °C žemesnė už vidutinę sezono temperatūrą.

Skaityti daugiau

28.01.2022 laikas 22:13 Jeruzalėje, Izraelyje, iškrito retas sniegas

Ta pati audra, kuri šios savaitės pradžioje paralyžiavo Graikiją ir Turkiją, 2022 m. sausio 27 d. atnešė retą sniegą į Jeruzalės miestą Izraelyje.

Skaityti daugiau

28.01.2022 laikas 19:42 Istorijos paslaptys. Ekvadoro požeminių labirintų pėdsakais
1965 metais Argentinos etnologas, vengrų kilmės Juan Moricz su vietinių indėnų pagalba Ekvadore, Morona Santiago provincijos rytinėje dalyje aptiko didelį požeminį labirintą. Jame rasta nemažai unikalių artefaktų, iš kurių J. Moricz surinko nemažą kolekciją....

Skaityti daugiau