17.12.2020, 08:18
Viskas, ką turite žinoti apie miltus – 5 populiariausios rūšys ir joms būdingi kepiniai
Pirmojo karantino metu net du trečdaliai lietuvių kepė namuose, dalis iš jų – atrado kepimą, todėl miltų paklausa šiandien ir toliau auga kaip ant mielių. Tai kone pigiausias, paprasčiausias ir universaliausias ingredientas, kurį kiekvienas turi savo spintelėje. Tačiau net jeigu atrodo, kad visi kvietiniai miltai yra tiesiog balti miltai, pasirodo, ne visi jie vienodi: būtent nuo miltų rūšies gali iš esmės pasikeisti kepinio struktūra ir net skonis.
Skaityk toliau
17.12.2020, 08:18
Gardus citrininis pyragas prie arbatos puodelio
Į dubenį berkite cukrų, įmuškite kiaušinius, įtarkuokite citrinų žieveles ir gerai išmaišykite. Į atskirą dubenį dėkite sviestą, baltą šokoladą ir pakaitinkite ant garų, kol produktai ištirps. Viską supilkite į prieš tai ruoštą kiaušinių masę ir išmaišykite.
Skaityk toliau
16.12.2020, 22:24
Bolognese spagečiai (spaghetti) su faršu
Tai yra visiškai nepakartojama klasika - makaronai spagečiai (spaghetti) su tirštu ir labai skaniu mėsos padažu. Patiekiame viską su sutarkuotu parmezano sūriu bei česnakine duona ir lepinamės tobulu skoniu!
Skaityk toliau
16.12.2020, 22:17
Vištiena, įdaryta čederio sūriu ir daržovėmis
Labai sultinga vištienos šlaunelių filė, kuri įdaryta kreminės konsistencijos sūriu bei tobulomis daržovėmis. Patiekiame vištieną su skaniomis salotomis ir savo mėgiamos duonos rieke arba kitu garnyru. Rekomenduoju būtinai pamėginti jau šiandien!
Skaityk toliau
15.12.2020, 06:37
Ėrienos šonkauliai su raita padažu
Ant grotelių iškepti ėrienos šonkauliukai yra tiesiog tobuli. Jų skonis visada pakylėjo valgančiuosius iki dangaus. Jeigu dar patieksite juos su jogurto ir agurkų raita, tai patiekalas bus tarsi prabangiame restorane! Mūsų ėrienos šonkauliams marinuoti šiame recepte yra naudojamas TANDOORI prieskonių mišinys, rekomenduoju.
Skaityk toliau
14.12.2020, 19:20
Indiški kukuliai iš mėsos faršo
Paįvairiname sau jau įprastus mėsos kukulius nuostabiais indiškais prieskoniais! Gausime visiškai naują ir netikėtą skonį. Gaunasi labai skaniai, o dar patiekiame kukulius su mangų čatniu bei basmati ryžiais, patiekalas bus tarsi restorane.
Skaityk toliau
12.12.2020, 23:07
Silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais
Tik perskaičiusi receptą supratau, kad tai gali labai lengvai gali būti mano šių metų silkės "hitas", nes jame buvo viskas, ką labiausiai mėgstu prie silkės. Kodėl aš šio recepto negaminau anksčiau net neįsivaizduoju. Gal tiesiog jis turėjo sulaukti savo eilės. Ir pagaliau, po ilgo laukimo, ji atėjo.
Skaityk toliau
13.12.2020, 15:37
Troškinti rauginti kopūstai su baravykais
Man asmeniškai tai tikrų tikriausias lietuviškas maistas. Tai raugintos daržovės ir džiovinti grybai. Tokio recepto aš išmokau iš savo močiutės. Skamba tikrai paprastai, na iš ties tai paprastas maistas, kuris idealiai tinka net ir pasninkui. Bet skonis man asmeniškai tikrai superinis.
Skaityk toliau
|