02.11.2021, 17:51
Troškinta jaučio uodega orkaitėje
Esu didelė įvairiausių troškinių gerbėja, bet dar niekada nebuvau troškinusi jaučio uodegos. Ne vienoje receptų laidoje esu mačiusi gaminamą ir labai giriamą jaučio uodegos troškinį, todėl kai tik prisiruošiau nusipirkti šių uodegų, ilgai neabejojau, kad jas troškinsiu.
Skaityk toliau
27.10.2021, 18:27
Trupininis obuolių pyragas su maskarpone
Tai tobulasis obuolių pyragas su maskarpone, kurį aš galėčiau valgyti ir valgyti, jei tik po to kelnių saga ant manęs nepyktų. Gal jis ir nėra pats sveikiausias, bet kad vienas iš skaniausių trupininių pyragų, tai garantuotai.
Skaityk toliau
27.10.2021, 18:14
Nuostabaus skonio obuolių pyragas
Na kokie namie rudenį be nuostabaus obuolių pyrago, kai pasklinda obuolių ir cinamono kvapas... Kažkada perskaičiau šį receptą kažkuriame žurnale, pagalvojau, kad nieko ypatingo čia nebus... Tačiau jis gavosi tobulas, skanesnio net nesu ragavusi.
Skaityk toliau
26.10.2021, 15:56
Beef steak Tartare - totoriškas bifšteksas
Negalintiems žiūrėti į žalią mėsą, toliau skaityti mano recepto tikrai nepatariu, nes šį kartą Jums parodysiu, kaip pasigaminti tai, kas angliškai vadinasi "Beef Steak Tartare", prancūziškai - "Filet americain" arba tiesiog "steak tartare", o lietuviškai būtų "Totoriškas bifšteksas", na arba kaip dauguma sako tartaras.
Skaityk toliau
26.10.2021, 14:43
Torrone arba itališkas desertas nuga
Tai nuostabusis desertas iš Italijos, vienur vadinamas torrone, kitur nuga, bet kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Kitur vadinama tiesiog torrone nuga. Skonis tikrai puikus. Mano versija pagaminta su pistacijomis, migdolais ir lazdyno riešutais.
Skaityk toliau
26.10.2021, 14:43
Jautienos kepsnys su rozmarinu
Toliau tęsiu savo įvairiausius kulinarinius eksperimentus su jautienos didkepsniais, arba tiesiog - steikais. Jau tikriausiai esu sakiusi, kad geram steikui reikia tik druskos ir pipirų, o po to reikia surasti tik sau tinkamą - tobulą kepimo laiką.
Skaityk toliau
23.10.2021, 21:14
Bulvių pyragas su džiovintais grybais
Potato gratin arba tiesiog bulvių gratinas su džiovintais grybais (aš naudoju baravykus) gali būti tiek nuostabus Kalėdų garnyras, tiek žiemos vakarienės patiekalas. Nuostabiai kremiškas, skanus ir kvepiantis grybais...
Skaityk toliau
21.10.2021, 06:45
Lęšių virimas ir kiek laiko reikia virti lęšius?
Ar žinojote kiek laiko reikia virti įvairiausius lęšius? Štai raudonuosius lęšius užteks virti vos 25 minutes, o rudiesiems ir žaliesiems prireiks net 45 minučių. Šį kartą papasakosime Jums apie skirtingus lęšius ir jų virimo laiką.
Skaityk toliau
17.10.2021, 13:48
4 naminės starkos receptai
Tvirtą statinę nuo vyno – geriausia nuo vengriško arba maderos – neseniai nupilto, kad nebūtų statinėj pelėsių ir suplėkusio kvapo – apipilniai pripilti grynos degtinės iš rugių.
Skaityk toliau
17.10.2021, 13:18
Ką reikia žinoti prieš verdant naminę?
Prieš imantis varyti naminę, reikėtų įsidėmėti, kad ne iš bet kokios paprastos naminės galima paruošti subtilaus skonio ir geros kokybės gėrimų. Pavyzdžiui, pirmojo varymo naminė iš cukrinių runkelių ir išspaudų visiškai netinka kokybiškiems gėrimams ruošti, tačiau ji labiau dera taisant prastus, aitraus ir gaižaus skonio gėrimus.
Skaityk toliau
« 1 2 ... 43 44 45 46 47 ... 139 140 » |