- 18.06.2020
- 5.0 Reitingas
- 9132 Peržiūros
- Aptarti
Jeigu darže pražydo daugybė česnako žiedų, Irina dalinasi patarimu, kaip tinkamai juos paruošti žiemai. Naudoju juos visur.
„Man niekada nepakilo ranka išmesti šį gėrį į komposto dėžę, todėl visus žiedkočius perdirbu į nuostabaus aromato ir skonio prieskonius. Ir džiovinu, ir marinuoju, ir su druska bei krapais pertrinu, ir į šaldiklį kraunu. Bet šį kartą pasidalinsiu apie aliejuje troškintus žiedkočius“, – rašo moteris.
Reikės: 500 gr. česnako žiedų žiedkočių; 10–11 v.š. aliejaus (apie 200ml, bet kiekį galit reguliuoti); 1 v.š. druskos.
Žiedkočius sumala su mėsmale per vidutinio dydžio sietelį, sumaišo su aliejumi bei druska, po to troškina keptuvėje po užvirimo 6 min ir iškart karštus sudeda į iškaitintus stiklainius.
„Viskas labai paprasta. Svarbiausia, kad nereikia nei šaldiklio, nei šaldytuvo. Laikyti galima virtuvės spintelėje. Naudoju marinatams, salotoms... Žodžiu, tik į pieniškus ir konditerinius patiekalus nededu. Dalį sumaltų žiedkočių be druskos suvyniojau į foliją ir įdėjau į šaldiklį“, – sako Irina.
Ir vėl apie česnakų žiedkočius.
Sumaliau žiedkočius, krapus smulkiai supjausčiau, įdėjau druskos, viską gerai sumaišiau ir sudėjau į stiklainius. Taip pat galima vietoj mėsmalės viską kartu sutrinti su blenderiu.
1 litrui maltos košelės dedu 2 valg. šaukštus druskos be viršaus (galima mažiau ar daugiau, kaip jums labiau patinka), 4 vš aliejaus. Stiklainius laikau šaldytuve. Dalį žiedkočių košelės sudėliojau į mažas formeles ir užšaldžiau. Ir dar iškarto pasidarysiu užtepėlę. Sutrynsiu košelę su varške, užsitepsiu ant duonytės ir skaniai papusryčiausiu!
Marinuoti česnakų žiedkočiai.
Į 0,5 litro stiklainį dedu 1 serbentų lapelį (galima avietės), krapų žiedyną, 1 gvazdikėlį (galima nedėti), porą juodųjų pipirų žirnelių ir supjaustytus česnakų žiedkočius.
Marinatas:
1 litrui vandens dedu 1 v.š druskos, 1 v.š cukraus ir užvirinu. Kai marinatas užverda, įpylu 3 v.š acto 9%. Po to, truputį atvėsusi marinatą supilstau į stiklainius ir juos kaitinu puode. Viriau dar 20-25 min po to, kai vanduo puode užvirė.
Naudoju garnyrams. Vienus be nieko taip pat skanu valgyti.
Daug įdomių konservavimo receptų galite rasti grupėje Auginu Vakuoju Valgau.
Šaltinis: vakavimas.lt
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau