Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Birželio » 18

Kaip Paruošti Česnakų Žiedkočius Žiemai Ir Ne Tik

Kaip paruošti česnakų žiedkočius žiemai

Jeigu darže pražydo daugybė česnako žiedų, Irina dalinasi patarimu, kaip tinkamai juos paruošti žiemai. Naudoju juos visur.

„Man niekada nepakilo ranka išmesti šį gėrį į komposto dėžę, todėl visus žiedkočius perdirbu į nuostabaus aromato ir skonio prieskonius. Ir džiovinu, ir marinuoju, ir su druska bei krapais pertrinu, ir į šaldiklį kraunu. Bet šį kartą pasidalinsiu apie aliejuje troškintus žiedkočius“, – rašo moteris.

Reikės: 500 gr. česnako žiedų žiedkočių; 10–11 v.š. aliejaus (apie 200ml, bet kiekį galit reguliuoti); 1 v.š. druskos.

Žiedkočius sumala su mėsmale per vidutinio dydžio sietelį, sumaišo su aliejumi bei druska, po to troškina keptuvėje po užvirimo 6 min ir iškart karštus sudeda į iškaitintus stiklainius.

„Viskas labai paprasta. Svarbiausia, kad nereikia nei šaldiklio, nei šaldytuvo. Laikyti galima virtuvės spintelėje. Naudoju marinatams, salotoms... Žodžiu, tik į pieniškus ir konditerinius patiekalus nededu. Dalį sumaltų žiedkočių be druskos suvyniojau į foliją ir įdėjau į šaldiklį“, – sako Irina.

Ir vėl apie česnakų žiedkočius.

Sumaliau žiedkočius, krapus smulkiai supjausčiau, įdėjau druskos, viską gerai sumaišiau ir sudėjau į stiklainius. Taip pat galima vietoj mėsmalės viską kartu sutrinti su blenderiu.

1 litrui maltos košelės dedu 2 valg. šaukštus druskos be viršaus (galima mažiau ar daugiau, kaip jums labiau patinka), 4 vš aliejaus. Stiklainius laikau šaldytuve. Dalį žiedkočių košelės sudėliojau į mažas formeles ir užšaldžiau. Ir dar iškarto pasidarysiu užtepėlę. Sutrynsiu košelę su varške, užsitepsiu ant duonytės ir skaniai papusryčiausiu!

Marinuoti česnakų žiedkočiai.

Į 0,5 litro stiklainį dedu 1 serbentų lapelį (galima avietės), krapų žiedyną, 1 gvazdikėlį (galima nedėti), porą juodųjų pipirų žirnelių ir supjaustytus česnakų žiedkočius.

Marinatas:

1 litrui vandens dedu 1 v.š druskos, 1 v.š cukraus ir užvirinu. Kai marinatas užverda, įpylu 3 v.š acto 9%. Po to, truputį atvėsusi marinatą supilstau į stiklainius ir juos kaitinu puode. Viriau dar 20-25 min po to, kai vanduo puode užvirė.

Naudoju garnyrams. Vienus be nieko taip pat skanu valgyti.

Daug įdomių konservavimo receptų galite rasti grupėje Auginu Vakuoju Valgau.

Marinuoti česnakų žiedkočiai.

Šaltinis: vakavimas.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-11-06 laikas 20:23 Kaip Atsikratyti Neigiamos Energijos Namuose 2026 Metais
Namai turėtų būti ramybės oazė, bet neigiama energija sukelia stresą, konfliktus ir netvarką. Sužinokite požymius: užgniaužimas, nuolatiniai skundai. Atsikratykite jos tvarkydami, valydami citrinų-acto tirpalu, degindami šalavijus (indėnų technika) a...

Skaityti daugiau

2025-11-06 laikas 10:30 Mėnulio ciklai raganystėje: ritualai kiekvienai fazei ir jų galia
Mėnulio ciklai yra esminė raganystės dalis, veikianti kaip energijos vadovas ritualams ir ketinimams. Kiekviena fazė – pilnatis gausai, dylantis mėnulis paleidimui, jaunatis naujoms pradžioms – siūlo unikalius ritualus su žvakėmis, kristalais ir žole...

Skaityti daugiau

2025-11-06 laikas 08:55 Ugnies ritualai magijoje: paleidimas ir energijos atgaiva

Ugnies ritualai magijoje leidžia paleisti senus ryšius ir atgauti vidinę energiją. Sužinokite simboliką iš senovės kultūrų – graikų Prometėjas, hindu Agnis, zoroastrizmo Atash Behram. Praktikuokite ryšių nutraukimą su juoda žvake ir pelenų p...

Skaityti daugiau

2025-11-06 laikas 08:24 Apkabinimų nauda sveikatai: moksliniai faktai ir tobuli glėbesiai

Apkabinimai – galingas sveikatos ir gerovės šaltinis! Moksliniai tyrimai iš Carnegie Mellon, Oksfordo ir Bristolio universitetų rodo, kad reguliarius glėbesys stiprina imunitetą, mažina kortizolį, skatina oksitocino išsiskyrimą ir net ilgina...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 18:23 Pentagrama: Magijos Simbolis, Reikšmė ir Naudojimas Ritualuose
Pentagrama – galingas penkiakampės žvaigždės simbolis magijoje ir simbol agyvoje. Sužinokite jos reikšmę: ryšį su penkiais elementais (žeme, vandeniu, oru, ugnimi, eteriu), Pitagoro Auksinį pjūvį ir harmoniją. Straipsnyje aptariama istorija nuo Salia...

Skaityti daugiau