Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2020 » Birželio » 18

Kaip Paruošti Česnakų Žiedkočius Žiemai Ir Ne Tik

Kaip paruošti česnakų žiedkočius žiemai

Jeigu darže pražydo daugybė česnako žiedų, Irina dalinasi patarimu, kaip tinkamai juos paruošti žiemai. Naudoju juos visur.

„Man niekada nepakilo ranka išmesti šį gėrį į komposto dėžę, todėl visus žiedkočius perdirbu į nuostabaus aromato ir skonio prieskonius. Ir džiovinu, ir marinuoju, ir su druska bei krapais pertrinu, ir į šaldiklį kraunu. Bet šį kartą pasidalinsiu apie aliejuje troškintus žiedkočius“, – rašo moteris.

Reikės: 500 gr. česnako žiedų žiedkočių; 10–11 v.š. aliejaus (apie 200ml, bet kiekį galit reguliuoti); 1 v.š. druskos.

Žiedkočius sumala su mėsmale per vidutinio dydžio sietelį, sumaišo su aliejumi bei druska, po to troškina keptuvėje po užvirimo 6 min ir iškart karštus sudeda į iškaitintus stiklainius.

„Viskas labai paprasta. Svarbiausia, kad nereikia nei šaldiklio, nei šaldytuvo. Laikyti galima virtuvės spintelėje. Naudoju marinatams, salotoms... Žodžiu, tik į pieniškus ir konditerinius patiekalus nededu. Dalį sumaltų žiedkočių be druskos suvyniojau į foliją ir įdėjau į šaldiklį“, – sako Irina.

Ir vėl apie česnakų žiedkočius.

Sumaliau žiedkočius, krapus smulkiai supjausčiau, įdėjau druskos, viską gerai sumaišiau ir sudėjau į stiklainius. Taip pat galima vietoj mėsmalės viską kartu sutrinti su blenderiu.

1 litrui maltos košelės dedu 2 valg. šaukštus druskos be viršaus (galima mažiau ar daugiau, kaip jums labiau patinka), 4 vš aliejaus. Stiklainius laikau šaldytuve. Dalį žiedkočių košelės sudėliojau į mažas formeles ir užšaldžiau. Ir dar iškarto pasidarysiu užtepėlę. Sutrynsiu košelę su varške, užsitepsiu ant duonytės ir skaniai papusryčiausiu!

Marinuoti česnakų žiedkočiai.

Į 0,5 litro stiklainį dedu 1 serbentų lapelį (galima avietės), krapų žiedyną, 1 gvazdikėlį (galima nedėti), porą juodųjų pipirų žirnelių ir supjaustytus česnakų žiedkočius.

Marinatas:

1 litrui vandens dedu 1 v.š druskos, 1 v.š cukraus ir užvirinu. Kai marinatas užverda, įpylu 3 v.š acto 9%. Po to, truputį atvėsusi marinatą supilstau į stiklainius ir juos kaitinu puode. Viriau dar 20-25 min po to, kai vanduo puode užvirė.

Naudoju garnyrams. Vienus be nieko taip pat skanu valgyti.

Daug įdomių konservavimo receptų galite rasti grupėje Auginu Vakuoju Valgau.

Marinuoti česnakų žiedkočiai.

Šaltinis: vakavimas.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau