- 13.06.2019
- 0.0 Reitingas
- 3894 Peržiūros
- Aptarti
Gardaus šokoladinio pyrago gamyba ir receptas. Drėgnas pyragas “negriukas”!
Gardaus šokoladinio pyrago receptas.
- Ingredientai:
- Miltai – 150 g;
- Kepimo milteliai – 6 g;
- Cukrus - 270 g;
- Vanilinis cukrus – 1 arbatinis šaukštelis;
- Sviestas - 170 g;
- Kiaušiniai (dideli) – 4 vnt.;
- Druska – 5 g;
- Juodasis šokoladas - 180 g;
Dar juodojo šokolado pyrago apliejimui ir kokoso drožlių arba skrudintų riešutų pabarstymui.
Gaminame. Šokoladinis pyragas
Į dubenį dedame miltus, kepimo miltelius ir druską, sumaišome.
Pasiruošiame garų vonelę šokoladui ir sviestui tirpinti. Į puodą pilame šiek tiek vandens, ant viršaus dedame dubenį, kurio dugnas turi nesiekti vandens. Į dubenį dedame sviestą ir šokoladą. Kai puode vanduo užvirs, primažiname ugnį. Kaitiname ir maišome kol šokoladas ir sviestas taps vientisa mase. Tada dubenį nukeliame nuo puodo, beriame cukrų, vanilinį cukrų ir gerai išmaišome. Po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išplakame. Tada dalimis dedame pradžioje su kepimo milteliais ir druska sumaišytus miltus ir maišome, kol miltų nebeliks.
Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi, pilame tešlą ir paskleidžiame, sulyginame paviršių.
Įkaitiname orkaitę ir kepame apie 23-30 minučių (vidutinis karštumas). Svarbu šokoladinio pyrago neperkepti, nes jis viduje turi būti “drėgnas”. Ar šokoladinis pyragas jau iškepė, galima patikrinti į pyrago vidurį ismeigiant medinį smeigtuką. Jeigu ištrauktas smeigtukas apsivėlęs skysta tešla – šokoladinis pyragas dar neiškepė, jei smeigtukas švarus – pyragas jau perkepė, na o jeigu ant smeigtuko prilipę maži pyrago gabaliukai – šokoladinis pyragas jau iškepęs, traukite jį iš orkaitės ir padėkite valandai ar dviems atvėsti. Jeigu bandysite iš kepimo indo išimti dar šiltą pyragą, greičiausiai jis sutrupės.
Atvėsusį šokoladinį pyragą supjaustome lygiais kvadratėliais. Garų vonelėje ištirpiname šokoladą pyrago paviršiaus puošimui, apliejame juo pyrago gabalėlius ir apibarstome kokoso drožlėmis arba skaldytais, skrudintas riešutais. Skanaus!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau