Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Sausio » 19

Gaivus nekeptas tortas su avokadų kremu

Gaivus nekeptas tortas su avokadų kremu

(Paranormal) Labai gaivus, skanus nekeptas tortas, mūsų šeimai itin patiko!

Ingredientai

Pagrindui:

  • anakardžiai: 120 gramų
  • džiovinti abrikosai: 5-6
  • džiovintos slyvos: 5-6
  • avižų sėlenos: 2-3 valgomųjų šaukštų
  • šviežiai išspaustos apelsinų sultys: iš 1 vnt.
  • tarkuota apelsinų žievelė: 1 arbatinio šaukštelio.

Sūrio sluoksniui:

  • gerai prinokę, minkšti avokadai: 2
  • natūralus "graikiškas" jogurtas: 250 gramų
  • kreminis sūris: 250 gramų (naudoju "Philadelphia")
  • cukraus pudra: 2-3 valgomųjų šaukštų (pagal skonį)
  • šviežiai išspaustos apelsinų sultys: 100 mililitrų
  • želatina: 15 gramų

Abrikosų sluoksniui:

  • džiovinti abrikosai: 150 gramų
  • tarkuota apelsinų žievelė: 1 arbatinio šaukštelio
  • šviežiai išspaustos apelsinų sultys: 150 mililitrų
  • želatina: 8 gramų.
  • Recepto paruošimas

1. Pagrindas: Džiovintus abrikosus bei slyvas pusvalandžiui užmerkiame apelsinų sultyse. Originaliame recepte rekomenduoja nupilti likusias sultis, bet aš nenupyliau ir dar įdėjau keliais šaukštais daugiau avižų sėlenų (ne 2-3 šaukštus o 4-5).

2. Tada sutriname smulkintuvu riešutus, džiovintus vaisius bei sėlenas iki vientisos masės, pridedame apelsinų žievelės.

3. Gautą masę sudedame į 20-22 centimetrų skersmens formą ir prispaudžiame šaukštu prie dugno.

4. Dedame į šaldytuvą, kol gaminsime sūrio masę.

5. Sūrio sluoksnis: Želatiną užpilame apelsinų sultimis ir paliekame maždaug 15 minučių, kad išbrinktų.

6. Tada ištirpiname karšto vandens vonelėje, atvėsiname.

7. Išskobtą avokadų minkštimą sublenderiuojame su jogurtu bei "Philadelphia" sūriu, įdedame cukraus pudros.

8. Kelis šaukštus avokado bei sūrio mišinio dedame į ištirpintą želatiną ir išmaišome, ir tik paskui sumaišome su pagrindine mase.

9. Supilame masę ant paruošto pagrindo ir dedame į šaldytuvą sustingti.

10. Abrikosų sluoksnis: Džiovintus abrikosus valandai užmerkiame vandenyje, paskui trumpai paverdame, kol suminkštėja.

11. Nupilame vandenį ir sudedame apelsinų žievelę. Viską sutriname smulkintuvu iki vientisos masės.

12. Želatiną užpilame apelsinų sultimis ir paliekame maždaug 15 minučių, kad išbrinktų.

13. Tada ištirpiname karšto vandens vonelėje.

14. Ištirpintą želatiną supilame į abrikosų masę, ir viską gerai išmaišome.

15. Kai jau sūrio sluoksnio viršus truputį apstingsta, užpilame abrikosų sluoksnį ir pastatome į šaldytuvą sustingti, idealiausia per visą naktį. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau nekeptų tortų receptų rasite: Nekepti tortai.

Recepto Autorius Rasos virtuvės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau