Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2021 » Sausio » 19

Gaivus nekeptas tortas su avokadų kremu

Gaivus nekeptas tortas su avokadų kremu

(Paranormal) Labai gaivus, skanus nekeptas tortas, mūsų šeimai itin patiko!

Ingredientai

Pagrindui:

  • anakardžiai: 120 gramų
  • džiovinti abrikosai: 5-6
  • džiovintos slyvos: 5-6
  • avižų sėlenos: 2-3 valgomųjų šaukštų
  • šviežiai išspaustos apelsinų sultys: iš 1 vnt.
  • tarkuota apelsinų žievelė: 1 arbatinio šaukštelio.

Sūrio sluoksniui:

  • gerai prinokę, minkšti avokadai: 2
  • natūralus "graikiškas" jogurtas: 250 gramų
  • kreminis sūris: 250 gramų (naudoju "Philadelphia")
  • cukraus pudra: 2-3 valgomųjų šaukštų (pagal skonį)
  • šviežiai išspaustos apelsinų sultys: 100 mililitrų
  • želatina: 15 gramų

Abrikosų sluoksniui:

  • džiovinti abrikosai: 150 gramų
  • tarkuota apelsinų žievelė: 1 arbatinio šaukštelio
  • šviežiai išspaustos apelsinų sultys: 150 mililitrų
  • želatina: 8 gramų.
  • Recepto paruošimas

1. Pagrindas: Džiovintus abrikosus bei slyvas pusvalandžiui užmerkiame apelsinų sultyse. Originaliame recepte rekomenduoja nupilti likusias sultis, bet aš nenupyliau ir dar įdėjau keliais šaukštais daugiau avižų sėlenų (ne 2-3 šaukštus o 4-5).

2. Tada sutriname smulkintuvu riešutus, džiovintus vaisius bei sėlenas iki vientisos masės, pridedame apelsinų žievelės.

3. Gautą masę sudedame į 20-22 centimetrų skersmens formą ir prispaudžiame šaukštu prie dugno.

4. Dedame į šaldytuvą, kol gaminsime sūrio masę.

5. Sūrio sluoksnis: Želatiną užpilame apelsinų sultimis ir paliekame maždaug 15 minučių, kad išbrinktų.

6. Tada ištirpiname karšto vandens vonelėje, atvėsiname.

7. Išskobtą avokadų minkštimą sublenderiuojame su jogurtu bei "Philadelphia" sūriu, įdedame cukraus pudros.

8. Kelis šaukštus avokado bei sūrio mišinio dedame į ištirpintą želatiną ir išmaišome, ir tik paskui sumaišome su pagrindine mase.

9. Supilame masę ant paruošto pagrindo ir dedame į šaldytuvą sustingti.

10. Abrikosų sluoksnis: Džiovintus abrikosus valandai užmerkiame vandenyje, paskui trumpai paverdame, kol suminkštėja.

11. Nupilame vandenį ir sudedame apelsinų žievelę. Viską sutriname smulkintuvu iki vientisos masės.

12. Želatiną užpilame apelsinų sultimis ir paliekame maždaug 15 minučių, kad išbrinktų.

13. Tada ištirpiname karšto vandens vonelėje.

14. Ištirpintą želatiną supilame į abrikosų masę, ir viską gerai išmaišome.

15. Kai jau sūrio sluoksnio viršus truputį apstingsta, užpilame abrikosų sluoksnį ir pastatome į šaldytuvą sustingti, idealiausia per visą naktį. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau nekeptų tortų receptų rasite: Nekepti tortai.

Recepto Autorius Rasos virtuvės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau