Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai | Patiekalai » 2021 » Rugsėjo » 24

Greitai paruošiama troškinta avietinė vištiena greitpuodyje

Greitai paruošiama troškinta avietinė vištiena greitpuodyje
  • 24.09.2021
  • 0.0 Reitingas
  • 816 Peržiūrų
  • Aptarti

Dar vienas nuostabus patiekalas į kategoriją - receptai skirti greitpuodžiui (aišku jie tinka ir įprastam gaminimui, tik užtrunka kokius 3-4 kartus ilgiau).

Ar jau žinote kas yra greitpuodis ir ar turite jį savo virtuvėje? Nesistebėkite dėl šio klausimo, nes dar daugelis žmonių nėra susidūrę su greitpuodžiais, jie nežino nei kaip jie veikia, nei kas tai yra. Kaip ir sako pats pavadinimas, greitpuodis - tai toks puodas, kuriame maistą pagaminsite itin greitai (ir tai nereiškia, kad skonis bus nors kiek prastesnis).

Greitpuodis yra toks puodas, kuriame galite palaikyti daug didesnį nei įprastai slėgį. Tai yra - garuojantis vanduo iš šio puodo nepasišalina, o išlieka jame, dėl šios priežasties slėgis puodo viduje pasidaro žymiai didesnis nei išorėje.  Tada kyla klausimas kodėl maistas yra išverdamas ir pagaminamas daug greičiau? Viskas dėl tos priežasties, kad padidėjus slėgiui vandens virimo temperatūra labai pakyla, tai yra vanduo užverda ne prie 100 laipsnių kaip įprastai, o prie maždaug 120 laipsnių (įdomus faktas, kad kalnuose vanduo užverda nepasiekęs net 100 laipsnių :) ). Šitaip maistas yra verdamas žymiai didesnėje temperatūroje, tad gaminimo laikas sutrumpėja gana žymiai. Šitaip sumažėja ir energijos suvartojimas.

Taipogi greitpuodyje virtas maistas bus išlaikęs daugiau vitaminų bei mineralų. Virimui yra naudojama itin mažai vandens. Tad privalumų tikrai labai daug. Didžiausias minusas - yra tikimybė, kad puodas gali susprogti (žinoma čia tik tokiu kraštutiniu atveju, jeigu nebus vožtuvo ir bus visiškai neprotingai kaitinama).

Šių dienų greitpuodžiai turi net kelis slėgio nustatymus, taip pat turi vožtus, dėl ko sprogimo tikimybė itin minimali. Taipgo yra apsauga nuo dangčio atidarymo, kai viduje yra didžiulis slėgis (jeigu šios apsaugos nebūtų, nuimant dangtį, dangti galėtų šauti stipriai į viršų). Verdant su pačiu didžiausiu slėgio nustatymu mūsų maistas išvirs itin greitai. Bulvės ar ryžiai išverda vos per maždaug 7 minutes, vištiena per maždaug 12-15 minučių. Gerą, labai skanų ir sodrų sultinį pagaminsite vos per 60 minučių.

Ingredientai

    • vištienos ketvirčiai: 2
    • vištienos krūtinėlės su kaulu: 1 (arba vietoje vištienos dalių galite tiesiog naudotą visą vištą, kurią supjaustome į 8 dalis)
    • raudonojo vyno actas: 100 mililitrų
    • sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • medus: 2 valgomųjų šaukštų
    • aviečių uogienė: 100 mililitrų (tiks ir serbentų arba spanguolių)
    • vanduo: 100 mililitrų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • garstyčių milteliai: 1 arbatinio šaukštelio

Recepto paruošimas

1. Pastebėjimas: Štai kaip atrodo mano greitpuodis, su kuriuo aš gaminu.

2. Iš pradžių pasidarykite marinatą vištieną, kuriame viską marinuosime mažiausiai 4 valandas, arba idealiausiai per visą naktį. Sumaišykite actą, sojos padažą, medų, vandenį, susmulkintą česnakas, garstyčias bei pasirinktą uogienę. Aš šį kartą panaudojau aviečių uogienė, bet jeigu būčiau turėjęs serbentų ar spanguolių, būčiau dalį vištienos marinavęs ir jose.

3. Į pasiruoštą marinata sudėkite vištienos gabaliukus ir palaikykite.

troškinta, avietinė, vištiena, greitpuodyje, vištienos patiekalai

4. Po to įkaitinkite gerai puodą, įpilkite šiek tiek aliejaus ir keletą minučių dalimis apkepkite vištienos dalis iš abiejų pusių.

5. Pakelis gausis žymiai skaniau, nes višta bus apskrudusi.

6. Jeigu neapkepsite, tai prieš tai nuimame odą. Į greitpuodį supilkite marinatą ir sudėkite apkeptą vištieną, uždarykite.

7. Slėgis mūsų greitpuodyje susidaro vos per kelias minutes, nuo tos akimirkos virkite apie 12 minučių. Slėgiui sudarius, privalu kaitrą sumažinti taip, kad slėgis nenukristų ir vyktų pastovus garas.

8. Po 12 minučių kaitrą išjunkite, sumažinkite slėgį ir atidarykite puodą. Patikrinkite ar vištiena pilnai išvirusi ir patiekite. Jeigu norisi tirštesnio padažo, tai vištieną išimame, o į padažą įpilame vandens sumaišyto su miltais.

9. Skaniausia patiekti su virtais ryžiais ir padažu. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.

troškinta, avietinė, vištiena, greitpuodyje, vištienos patiekalai

Recepto Autorius Ką suvalgyti?

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. X(twitter) kanale.

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
27.02.2024 laikas 15:53 Receptai | Patiekalai Migdolinis pyragas su uogiene. Ar, žinai šį receptą?
Šiandien noriu parodyti Jums fantastišką migdolinį pyragą su trapia tešla ir aviečių uogiene. Vietoje aviečių uogienės tikriausiai galima naudoti ir kitą kiek rūgštesnę uogienę, bet tiesą pasakius, aš nesu eksperimentavusi ir mėgi...

Skaityti daugiau

27.02.2024 laikas 15:43 Receptai | Patiekalai Grūdėtos varškės blyneliai. Ar žinai šį receptą?
Tokius blynelius susigundžiau gaminti tik todėl, kad namie turėjau užsilikusios grūdėtosios varškės, kurios galiojimas betruko vos 2 paras. Išsirinkau ir išbandžiau šį receptą - likau labai skaniai nustebinta! Tikrai!...

Skaityti daugiau

25.02.2024 laikas 20:23 Receptai | Patiekalai Karamelinis obuolių pyragas. Ar žinai tokį receptą?

Šiam karameliniam pyragui reikėtų iš anksto išvirti kondensuotą pieną. Daugelyje receptų nurodoma naudoti Rududu, tačiau jis kepant pyragą nesikaramelizuoja taip gerai, kaip 2 valandas virtas paprastas kondensuotas pienas. Siek...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 13:51 Likimas, kurį lemia paskutinis jūsų gimimo metų skaitmuo
Mūsų protėviai tikėjo, kad siela pati pasirenka, kada įsikūnyti. O paskutinis jūsų gimimo metų skaitmuo yra ypač svarbus. Jį globoja viena iš penkių stichijų, kurios pagalba galima daug pasakyti apie žmogaus charakterį, gebėjimus ir net sužinoti jo a...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 08:55 Tai likimas: 7 ženklai, kad sutikote savo gyvenimo draugą
Laimingi ir darnūs santykiai nėra susiję su tuo, kad kažkam pasisekė. Tai kasdienės pastangos. Tai abipusė gatvė. Jei savo santykiuose su partneriu atrasite šiame straipsnyje nurodytus požymius, jūsų pora turi labai daug šansų gyventi ilgai ir laimin...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 08:25 Ehnatonas: paslaptingiausias Senovės Egipto faraonas
Senovės tekstuose aprašomas Senovės Egipto istorijos laikotarpis, žinomas kaip Predinastinė epocha, kai Senovės Egiptą šimtus metų valdė "dievai". Echnatonas greičiausiai buvo iš šios tikrų "dieviškųjų" valdovų rūšies, pasižymėjusios, be kita ko, ypa...

Skaityti daugiau