Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Rugsėjo » 24

Greitai paruošiama troškinta avietinė vištiena greitpuodyje

Greitai paruošiama troškinta avietinė vištiena greitpuodyje

Dar vienas nuostabus patiekalas į kategoriją - receptai skirti greitpuodžiui (aišku jie tinka ir įprastam gaminimui, tik užtrunka kokius 3-4 kartus ilgiau).

Ar jau žinote kas yra greitpuodis ir ar turite jį savo virtuvėje? Nesistebėkite dėl šio klausimo, nes dar daugelis žmonių nėra susidūrę su greitpuodžiais, jie nežino nei kaip jie veikia, nei kas tai yra. Kaip ir sako pats pavadinimas, greitpuodis - tai toks puodas, kuriame maistą pagaminsite itin greitai (ir tai nereiškia, kad skonis bus nors kiek prastesnis).

Greitpuodis yra toks puodas, kuriame galite palaikyti daug didesnį nei įprastai slėgį. Tai yra - garuojantis vanduo iš šio puodo nepasišalina, o išlieka jame, dėl šios priežasties slėgis puodo viduje pasidaro žymiai didesnis nei išorėje.  Tada kyla klausimas kodėl maistas yra išverdamas ir pagaminamas daug greičiau? Viskas dėl tos priežasties, kad padidėjus slėgiui vandens virimo temperatūra labai pakyla, tai yra vanduo užverda ne prie 100 laipsnių kaip įprastai, o prie maždaug 120 laipsnių (įdomus faktas, kad kalnuose vanduo užverda nepasiekęs net 100 laipsnių :) ). Šitaip maistas yra verdamas žymiai didesnėje temperatūroje, tad gaminimo laikas sutrumpėja gana žymiai. Šitaip sumažėja ir energijos suvartojimas.

Taipogi greitpuodyje virtas maistas bus išlaikęs daugiau vitaminų bei mineralų. Virimui yra naudojama itin mažai vandens. Tad privalumų tikrai labai daug. Didžiausias minusas - yra tikimybė, kad puodas gali susprogti (žinoma čia tik tokiu kraštutiniu atveju, jeigu nebus vožtuvo ir bus visiškai neprotingai kaitinama).

Šių dienų greitpuodžiai turi net kelis slėgio nustatymus, taip pat turi vožtus, dėl ko sprogimo tikimybė itin minimali. Taipgo yra apsauga nuo dangčio atidarymo, kai viduje yra didžiulis slėgis (jeigu šios apsaugos nebūtų, nuimant dangtį, dangti galėtų šauti stipriai į viršų). Verdant su pačiu didžiausiu slėgio nustatymu mūsų maistas išvirs itin greitai. Bulvės ar ryžiai išverda vos per maždaug 7 minutes, vištiena per maždaug 12-15 minučių. Gerą, labai skanų ir sodrų sultinį pagaminsite vos per 60 minučių.

Ingredientai

    • vištienos ketvirčiai: 2
    • vištienos krūtinėlės su kaulu: 1 (arba vietoje vištienos dalių galite tiesiog naudotą visą vištą, kurią supjaustome į 8 dalis)
    • raudonojo vyno actas: 100 mililitrų
    • sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • medus: 2 valgomųjų šaukštų
    • aviečių uogienė: 100 mililitrų (tiks ir serbentų arba spanguolių)
    • vanduo: 100 mililitrų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • garstyčių milteliai: 1 arbatinio šaukštelio

Recepto paruošimas

1. Pastebėjimas: Štai kaip atrodo mano greitpuodis, su kuriuo aš gaminu.

2. Iš pradžių pasidarykite marinatą vištieną, kuriame viską marinuosime mažiausiai 4 valandas, arba idealiausiai per visą naktį. Sumaišykite actą, sojos padažą, medų, vandenį, susmulkintą česnakas, garstyčias bei pasirinktą uogienę. Aš šį kartą panaudojau aviečių uogienė, bet jeigu būčiau turėjęs serbentų ar spanguolių, būčiau dalį vištienos marinavęs ir jose.

3. Į pasiruoštą marinata sudėkite vištienos gabaliukus ir palaikykite.

troškinta, avietinė, vištiena, greitpuodyje, vištienos patiekalai

4. Po to įkaitinkite gerai puodą, įpilkite šiek tiek aliejaus ir keletą minučių dalimis apkepkite vištienos dalis iš abiejų pusių.

5. Pakelis gausis žymiai skaniau, nes višta bus apskrudusi.

6. Jeigu neapkepsite, tai prieš tai nuimame odą. Į greitpuodį supilkite marinatą ir sudėkite apkeptą vištieną, uždarykite.

7. Slėgis mūsų greitpuodyje susidaro vos per kelias minutes, nuo tos akimirkos virkite apie 12 minučių. Slėgiui sudarius, privalu kaitrą sumažinti taip, kad slėgis nenukristų ir vyktų pastovus garas.

8. Po 12 minučių kaitrą išjunkite, sumažinkite slėgį ir atidarykite puodą. Patikrinkite ar vištiena pilnai išvirusi ir patiekite. Jeigu norisi tirštesnio padažo, tai vištieną išimame, o į padažą įpilame vandens sumaišyto su miltais.

9. Skaniausia patiekti su virtais ryžiais ir padažu. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.

troškinta, avietinė, vištiena, greitpuodyje, vištienos patiekalai

Recepto Autorius Ką suvalgyti?

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
13.11.2024 laikas 20:40 Receptai Skanus morkų pyragas: lengvas receptas pradedantiesiems
Morkų pyragas yra ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek šventėms, tiek kasdieniam desertui. Šis pyragas, derinantis saldžias morkas ir citrusinius apelsinus, sužavės net išrankiausius skonius. Šiame...

Skaityti daugiau

13.11.2024 laikas 20:29 Receptai Citrininiai sausainiai: skanūs ir gaivūs kepiniai

Citrinos — tai ne tik gaivinantis vaisius, bet ir svarbi Italijos kulinarinės kultūros dalis. Citrininiai sausainiai, šių citrusinių vaisių įkvėpti, tapo mėgstamu skanėstu visame pasaulyje. Šie sausainiai yra puikus pasir...

Skaityti daugiau

07.11.2024 laikas 09:42 Onkologinė Mityba 11.10. Geriausi Liaudiški Maisto Papildai. Paprastasis Varputis - Universalus Gydytojas

Varputis – tai unikalus augalas, kurio gydomosios savybės žinomos nuo seniausių laikų. Nuo šaknų iki viršūnių, šis augalas gali padėti išspręsti daugybę sveikatos problemų: nuo kepenų cirozės ir akmenų inkstuose iki viršk...

Skaityti daugiau

17.11.2024 laikas 11:31 Nijolės pamoka: kaip pensija pakeitė gyvenimą suaugusiems vaikams
Kai Nijolė priėmė sprendimą išeiti į pensiją, ji ne tik paliko darbą, bet ir pradėjo naują gyvenimo etapą, kuris išbandė jos santykius su suaugusiais vaikais. Su keturiais vaikais, iš kurių du vis dar gyvena namuose, Nijolė jautė, kad atėjo laikas pa...

Skaityti daugiau

17.11.2024 laikas 10:53 Meilės kvadratas: kovos su jausmais istorija
Meilė gali būti sudėtinga ir netikėta. Kartais ji atneša džiaugsmą, o kartais – skausmą. Ši istorija pasakoja apie jauną moterį, kuri kovoja su jausmais žentui, tėvui savo jauniausios dukros. Išsiskyrusi su vyru, ji susiduria su sunkiais sprendimais,...

Skaityti daugiau

17.11.2024 laikas 10:31 Pasirinkta šeima: kaip kaimynystės ryšys keičia gyvenimą

Gyvenimas gali būti netikėtas, ypač kai artimi žmonės nusprendžia pasitraukti. Kartais, būdami vieniši, surandame tikrų draugų ir paramą ne iš ten, kur to tikėjomės. Ši istorija pasakoja apie 82 metų moterį, kuri, susidūrusi su pažįstamų abejingum...

Skaityti daugiau

17.11.2024 laikas 10:07 Aliuminio kiekio didėjimas vakcinose ir autizmo ryšys

Nuo XX a. aštuntojo dešimtmečio medicinos praktikoje vyko reikšmingi pokyčiai, ypač kalbant apie vakcinas. Padidėjęs aliuminio kiekis vakcinose ir sparčiai augantis autizmo diagnozių skaičius neabejotinai kelia klausimų. Šiame straipsnyje gilinsim...

Skaityti daugiau

16.11.2024 laikas 22:16 Geriausi gėrimai nuo gerklės skausmo

Gerklės skausmas – nemalonus jausmas, kuris gali pasireikšti dėl įvairių priežasčių, įskaitant temperatūros pokyčius, alergijas ar infekcijas. Nors šis simptomas gali būti skausmingas ir varginantis, siūlome jums daugybę natūralių gėrimų rec...

Skaityti daugiau