Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Rugsėjo » 24

Greitai paruošiama troškinta avietinė vištiena greitpuodyje

Greitai paruošiama troškinta avietinė vištiena greitpuodyje

Dar vienas nuostabus patiekalas į kategoriją - receptai skirti greitpuodžiui (aišku jie tinka ir įprastam gaminimui, tik užtrunka kokius 3-4 kartus ilgiau).

Ar jau žinote kas yra greitpuodis ir ar turite jį savo virtuvėje? Nesistebėkite dėl šio klausimo, nes dar daugelis žmonių nėra susidūrę su greitpuodžiais, jie nežino nei kaip jie veikia, nei kas tai yra. Kaip ir sako pats pavadinimas, greitpuodis - tai toks puodas, kuriame maistą pagaminsite itin greitai (ir tai nereiškia, kad skonis bus nors kiek prastesnis).

Greitpuodis yra toks puodas, kuriame galite palaikyti daug didesnį nei įprastai slėgį. Tai yra - garuojantis vanduo iš šio puodo nepasišalina, o išlieka jame, dėl šios priežasties slėgis puodo viduje pasidaro žymiai didesnis nei išorėje.  Tada kyla klausimas kodėl maistas yra išverdamas ir pagaminamas daug greičiau? Viskas dėl tos priežasties, kad padidėjus slėgiui vandens virimo temperatūra labai pakyla, tai yra vanduo užverda ne prie 100 laipsnių kaip įprastai, o prie maždaug 120 laipsnių (įdomus faktas, kad kalnuose vanduo užverda nepasiekęs net 100 laipsnių :) ). Šitaip maistas yra verdamas žymiai didesnėje temperatūroje, tad gaminimo laikas sutrumpėja gana žymiai. Šitaip sumažėja ir energijos suvartojimas.

Taipogi greitpuodyje virtas maistas bus išlaikęs daugiau vitaminų bei mineralų. Virimui yra naudojama itin mažai vandens. Tad privalumų tikrai labai daug. Didžiausias minusas - yra tikimybė, kad puodas gali susprogti (žinoma čia tik tokiu kraštutiniu atveju, jeigu nebus vožtuvo ir bus visiškai neprotingai kaitinama).

Šių dienų greitpuodžiai turi net kelis slėgio nustatymus, taip pat turi vožtus, dėl ko sprogimo tikimybė itin minimali. Taipgo yra apsauga nuo dangčio atidarymo, kai viduje yra didžiulis slėgis (jeigu šios apsaugos nebūtų, nuimant dangtį, dangti galėtų šauti stipriai į viršų). Verdant su pačiu didžiausiu slėgio nustatymu mūsų maistas išvirs itin greitai. Bulvės ar ryžiai išverda vos per maždaug 7 minutes, vištiena per maždaug 12-15 minučių. Gerą, labai skanų ir sodrų sultinį pagaminsite vos per 60 minučių.

Ingredientai

    • vištienos ketvirčiai: 2
    • vištienos krūtinėlės su kaulu: 1 (arba vietoje vištienos dalių galite tiesiog naudotą visą vištą, kurią supjaustome į 8 dalis)
    • raudonojo vyno actas: 100 mililitrų
    • sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • medus: 2 valgomųjų šaukštų
    • aviečių uogienė: 100 mililitrų (tiks ir serbentų arba spanguolių)
    • vanduo: 100 mililitrų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • garstyčių milteliai: 1 arbatinio šaukštelio

Recepto paruošimas

1. Pastebėjimas: Štai kaip atrodo mano greitpuodis, su kuriuo aš gaminu.

2. Iš pradžių pasidarykite marinatą vištieną, kuriame viską marinuosime mažiausiai 4 valandas, arba idealiausiai per visą naktį. Sumaišykite actą, sojos padažą, medų, vandenį, susmulkintą česnakas, garstyčias bei pasirinktą uogienę. Aš šį kartą panaudojau aviečių uogienė, bet jeigu būčiau turėjęs serbentų ar spanguolių, būčiau dalį vištienos marinavęs ir jose.

3. Į pasiruoštą marinata sudėkite vištienos gabaliukus ir palaikykite.

troškinta, avietinė, vištiena, greitpuodyje, vištienos patiekalai

4. Po to įkaitinkite gerai puodą, įpilkite šiek tiek aliejaus ir keletą minučių dalimis apkepkite vištienos dalis iš abiejų pusių.

5. Pakelis gausis žymiai skaniau, nes višta bus apskrudusi.

6. Jeigu neapkepsite, tai prieš tai nuimame odą. Į greitpuodį supilkite marinatą ir sudėkite apkeptą vištieną, uždarykite.

7. Slėgis mūsų greitpuodyje susidaro vos per kelias minutes, nuo tos akimirkos virkite apie 12 minučių. Slėgiui sudarius, privalu kaitrą sumažinti taip, kad slėgis nenukristų ir vyktų pastovus garas.

8. Po 12 minučių kaitrą išjunkite, sumažinkite slėgį ir atidarykite puodą. Patikrinkite ar vištiena pilnai išvirusi ir patiekite. Jeigu norisi tirštesnio padažo, tai vištieną išimame, o į padažą įpilame vandens sumaišyto su miltais.

9. Skaniausia patiekti su virtais ryžiais ir padažu. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.

troškinta, avietinė, vištiena, greitpuodyje, vištienos patiekalai

Recepto Autorius Ką suvalgyti?

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
18.12.2024 laikas 17:44 Receptai Tinginių balandėliai: skanus ir paprastas receptas šeimai
Tinginių balandėliai – tai ne tik skanus, bet ir greitas patiekalas, kuris puikiai tinka užimtiems šeimos nariams. Šis receptas leidžia pasigaminti gardžius kotletukus su sūriniu, kurie nepaliks abejingų net ir pačių išrankiausių ...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 17:45 Receptai Mieliniai blynai: lengvas ir skanus receptas jūsų pusryčiams
Mieliniai blynai – tai ne tik gardus patiekalas, bet ir puikus būdas prasidėti dienai. Šis receptas yra paprastas, greitas ir reikalauja ingredientų, kuriuos tikriausiai jau turite savo virtuvėje. Pasigaminkite šiuos blynus ir mėg...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 12:58 Receptai Purūs varškės blynai: greitas ir skanus receptas

Varškės blynai – tai ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams. Jų purumas ir lengvas paruošimas daro juos puikiu pasirinkimu visiems, ieškantiems greito ir skanaus sprendimo. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 15:06 ‘Pelnas iš masinės imigracijos į Vokietiją’ - Izraeliui priklausanti įmonė, Berlyne apgyvendinusi tūkstančius migrantų, gali uždirbti 300 ml
Migrantų krizė Vokietijoje sukelia didelių iššūkių, tačiau kai kurios įmonės mato galimybes uždirbti. Izraelio nekilnojamojo turto bendrovė „Aroundtown“ planuoja gauti didžiulę sumą už migrantų apgyvendinimą Berlyne. Šis projektas, skirtas 1 500 migr...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 14:47 Antimaterijos raketa, 300 kartų stipresnė už termobranduolinę, galėtų daug greičiau pasiekti artimiausias žvaigždes

Kosmoso tyrinėjimai visada buvo iššūkis mokslininkams ir inžinieriams, siekiantiems atrasti naujas galimybes tarpžvaigždinėms kelionėms. Nors tradicinės raketos užtikrina didelę trauką, jų efektyvumas yra ribotas. Mokslininkai dabar kreipia savo d...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 11:30 Saturno žiedai: nauji tyrimai atskleidžia milijardų metų paslaptis
Saturno žiedai, vienas iš įspūdingiausių ir paslaptingiausių mūsų Saulės sistemos bruožų, ilgą laiką buvo laikomi jauni. Tačiau naujausi tyrimai, atskleidę galimą milžinišką jų amžių, keičia tai, kaip žvelgiame į šiuos nuostabius ledinius žiedus. Mok...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 09:52 Rauginti kopūstai: nauda, vartojimo rekomendacijos ir atsargumo priemonės
Rauginti kopūstai – tai ne tik tradicinis patiekalas, bet ir vertingas maisto produktas, siejamas su daugybe sveikatos privalumų. Juose gausu probiotikų, vitaminų ir mineralų, kurie padeda stiprinti imunitetą ir gerina virškinimą. Tačiau, kaip ir bet...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 17:54 Peilių tikrinimo sezonas? Vokietijos policija kalėdinėje mugėje iš pagyvenusios moters konfiskavo kišeninį peiliuką

Vokietijoje kalėdinės mugės, kadaise laikytos saugiomis šventinėmis vietomis, dabar susiduria su vis didesniu saugumo iššūkiu. Dėl didėjančio nusikalstamumo, dažnai siejamo su masine imigracija, policija yra priversta imtis griežtų priemonių, įska...

Skaityti daugiau