Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Rugsėjo » 24

Greitai paruošiama troškinta avietinė vištiena greitpuodyje

Greitai paruošiama troškinta avietinė vištiena greitpuodyje

Dar vienas nuostabus patiekalas į kategoriją - receptai skirti greitpuodžiui (aišku jie tinka ir įprastam gaminimui, tik užtrunka kokius 3-4 kartus ilgiau).

Ar jau žinote kas yra greitpuodis ir ar turite jį savo virtuvėje? Nesistebėkite dėl šio klausimo, nes dar daugelis žmonių nėra susidūrę su greitpuodžiais, jie nežino nei kaip jie veikia, nei kas tai yra. Kaip ir sako pats pavadinimas, greitpuodis - tai toks puodas, kuriame maistą pagaminsite itin greitai (ir tai nereiškia, kad skonis bus nors kiek prastesnis).

Greitpuodis yra toks puodas, kuriame galite palaikyti daug didesnį nei įprastai slėgį. Tai yra - garuojantis vanduo iš šio puodo nepasišalina, o išlieka jame, dėl šios priežasties slėgis puodo viduje pasidaro žymiai didesnis nei išorėje.  Tada kyla klausimas kodėl maistas yra išverdamas ir pagaminamas daug greičiau? Viskas dėl tos priežasties, kad padidėjus slėgiui vandens virimo temperatūra labai pakyla, tai yra vanduo užverda ne prie 100 laipsnių kaip įprastai, o prie maždaug 120 laipsnių (įdomus faktas, kad kalnuose vanduo užverda nepasiekęs net 100 laipsnių :) ). Šitaip maistas yra verdamas žymiai didesnėje temperatūroje, tad gaminimo laikas sutrumpėja gana žymiai. Šitaip sumažėja ir energijos suvartojimas.

Taipogi greitpuodyje virtas maistas bus išlaikęs daugiau vitaminų bei mineralų. Virimui yra naudojama itin mažai vandens. Tad privalumų tikrai labai daug. Didžiausias minusas - yra tikimybė, kad puodas gali susprogti (žinoma čia tik tokiu kraštutiniu atveju, jeigu nebus vožtuvo ir bus visiškai neprotingai kaitinama).

Šių dienų greitpuodžiai turi net kelis slėgio nustatymus, taip pat turi vožtus, dėl ko sprogimo tikimybė itin minimali. Taipgo yra apsauga nuo dangčio atidarymo, kai viduje yra didžiulis slėgis (jeigu šios apsaugos nebūtų, nuimant dangtį, dangti galėtų šauti stipriai į viršų). Verdant su pačiu didžiausiu slėgio nustatymu mūsų maistas išvirs itin greitai. Bulvės ar ryžiai išverda vos per maždaug 7 minutes, vištiena per maždaug 12-15 minučių. Gerą, labai skanų ir sodrų sultinį pagaminsite vos per 60 minučių.

Ingredientai

    • vištienos ketvirčiai: 2
    • vištienos krūtinėlės su kaulu: 1 (arba vietoje vištienos dalių galite tiesiog naudotą visą vištą, kurią supjaustome į 8 dalis)
    • raudonojo vyno actas: 100 mililitrų
    • sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • medus: 2 valgomųjų šaukštų
    • aviečių uogienė: 100 mililitrų (tiks ir serbentų arba spanguolių)
    • vanduo: 100 mililitrų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • garstyčių milteliai: 1 arbatinio šaukštelio

Recepto paruošimas

1. Pastebėjimas: Štai kaip atrodo mano greitpuodis, su kuriuo aš gaminu.

2. Iš pradžių pasidarykite marinatą vištieną, kuriame viską marinuosime mažiausiai 4 valandas, arba idealiausiai per visą naktį. Sumaišykite actą, sojos padažą, medų, vandenį, susmulkintą česnakas, garstyčias bei pasirinktą uogienę. Aš šį kartą panaudojau aviečių uogienė, bet jeigu būčiau turėjęs serbentų ar spanguolių, būčiau dalį vištienos marinavęs ir jose.

3. Į pasiruoštą marinata sudėkite vištienos gabaliukus ir palaikykite.

troškinta, avietinė, vištiena, greitpuodyje, vištienos patiekalai

4. Po to įkaitinkite gerai puodą, įpilkite šiek tiek aliejaus ir keletą minučių dalimis apkepkite vištienos dalis iš abiejų pusių.

5. Pakelis gausis žymiai skaniau, nes višta bus apskrudusi.

6. Jeigu neapkepsite, tai prieš tai nuimame odą. Į greitpuodį supilkite marinatą ir sudėkite apkeptą vištieną, uždarykite.

7. Slėgis mūsų greitpuodyje susidaro vos per kelias minutes, nuo tos akimirkos virkite apie 12 minučių. Slėgiui sudarius, privalu kaitrą sumažinti taip, kad slėgis nenukristų ir vyktų pastovus garas.

8. Po 12 minučių kaitrą išjunkite, sumažinkite slėgį ir atidarykite puodą. Patikrinkite ar vištiena pilnai išvirusi ir patiekite. Jeigu norisi tirštesnio padažo, tai vištieną išimame, o į padažą įpilame vandens sumaišyto su miltais.

9. Skaniausia patiekti su virtais ryžiais ir padažu. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.

troškinta, avietinė, vištiena, greitpuodyje, vištienos patiekalai

Recepto Autorius Ką suvalgyti?

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-03 laikas 18:03 Neištikimybė santykiuose: priežastys, rūšys ir kaip išsaugoti santuoką
Neištikimybė santykiuose dažnai laikoma vyrų yda, tačiau moterų neištikimybė auga – tyrimai rodo 15–20 % atvejų. Yra 6 pagrindinės rūšys: kompensacija (seksas, traumos), kerštas, nauda, virtuali, paieška ir atsitiktinė. 80 % porų išsaugo santuoką kre...

Skaityti daugiau

2025-11-03 laikas 17:52 Kodėl Tuoktis? 5 Geros Priežastys ir Netinkamos Santuokos Motyvai
Ar santuoka išspręs jūsų problemas? Sužinokite 6 netinkamas priežastis tuoktis dėl vienatvės baimės, spaudimo ar traumų. Vietoj to – 5 tikros priežastys susituokti: pasitikėjimas, brandi meilė, konfliktai be pykčio. Patarimai, kaip kurti sveikus sant...

Skaityti daugiau

2025-11-03 laikas 17:42 7 Ženklai, Kad Draugystė Virsta Meile: Ar Vyras Įsimylėjęs Tave?

Ar tikrai tarp jūsų tik draugystė? Psichologai atskleidžia 7 aiškius ženklus, kad draugystė virsta meile: emocinis artumas, prioritetas, hiperrūpestis, dažni prisilietimai, pavydas, ilgesni žvilgsniai ir bendri ateities planai. Sužinokite, kaip at...

Skaityti daugiau

2025-11-03 laikas 08:54 Vilnos priežiūra: patarimai megztukams tarnauti dešimtmečius
Vilna – natūralus pluoštas, kuris ne tik šildo žiemą, bet ir kvėpuoja, sugeria drėgmę bei visiškai suyra gamtoje. Remiantis Woolmark duomenimis, ji yra viena perdirbamiausių medžiagų pasaulyje. Tačiau, kad vilnoniai megztiniai tarnautų dešimtmečius, ...

Skaityti daugiau

2025-11-03 laikas 08:43 Nostradamo pranašystės 2025 pabaigai: karas, maras ir kosminė grėsmė
Nostradamo pranašystės 2025 metams kelia siaubą: Trečiasis pasaulinis karas tarp Rytų ir Vakarų, kosminis ugnies kamuolys (asteroidas ar bomba), resursų išsekimas su „odos monetomis“, maro sugrįžimas Anglijoje ir Amazonės naikinimas Brazilijoje. Ketu...

Skaityti daugiau