Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Rugsėjo » 24

Greitai paruošiama troškinta avietinė vištiena greitpuodyje

Greitai paruošiama troškinta avietinė vištiena greitpuodyje

Dar vienas nuostabus patiekalas į kategoriją - receptai skirti greitpuodžiui (aišku jie tinka ir įprastam gaminimui, tik užtrunka kokius 3-4 kartus ilgiau).

Ar jau žinote kas yra greitpuodis ir ar turite jį savo virtuvėje? Nesistebėkite dėl šio klausimo, nes dar daugelis žmonių nėra susidūrę su greitpuodžiais, jie nežino nei kaip jie veikia, nei kas tai yra. Kaip ir sako pats pavadinimas, greitpuodis - tai toks puodas, kuriame maistą pagaminsite itin greitai (ir tai nereiškia, kad skonis bus nors kiek prastesnis).

Greitpuodis yra toks puodas, kuriame galite palaikyti daug didesnį nei įprastai slėgį. Tai yra - garuojantis vanduo iš šio puodo nepasišalina, o išlieka jame, dėl šios priežasties slėgis puodo viduje pasidaro žymiai didesnis nei išorėje.  Tada kyla klausimas kodėl maistas yra išverdamas ir pagaminamas daug greičiau? Viskas dėl tos priežasties, kad padidėjus slėgiui vandens virimo temperatūra labai pakyla, tai yra vanduo užverda ne prie 100 laipsnių kaip įprastai, o prie maždaug 120 laipsnių (įdomus faktas, kad kalnuose vanduo užverda nepasiekęs net 100 laipsnių :) ). Šitaip maistas yra verdamas žymiai didesnėje temperatūroje, tad gaminimo laikas sutrumpėja gana žymiai. Šitaip sumažėja ir energijos suvartojimas.

Taipogi greitpuodyje virtas maistas bus išlaikęs daugiau vitaminų bei mineralų. Virimui yra naudojama itin mažai vandens. Tad privalumų tikrai labai daug. Didžiausias minusas - yra tikimybė, kad puodas gali susprogti (žinoma čia tik tokiu kraštutiniu atveju, jeigu nebus vožtuvo ir bus visiškai neprotingai kaitinama).

Šių dienų greitpuodžiai turi net kelis slėgio nustatymus, taip pat turi vožtus, dėl ko sprogimo tikimybė itin minimali. Taipgo yra apsauga nuo dangčio atidarymo, kai viduje yra didžiulis slėgis (jeigu šios apsaugos nebūtų, nuimant dangtį, dangti galėtų šauti stipriai į viršų). Verdant su pačiu didžiausiu slėgio nustatymu mūsų maistas išvirs itin greitai. Bulvės ar ryžiai išverda vos per maždaug 7 minutes, vištiena per maždaug 12-15 minučių. Gerą, labai skanų ir sodrų sultinį pagaminsite vos per 60 minučių.

Ingredientai

    • vištienos ketvirčiai: 2
    • vištienos krūtinėlės su kaulu: 1 (arba vietoje vištienos dalių galite tiesiog naudotą visą vištą, kurią supjaustome į 8 dalis)
    • raudonojo vyno actas: 100 mililitrų
    • sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • medus: 2 valgomųjų šaukštų
    • aviečių uogienė: 100 mililitrų (tiks ir serbentų arba spanguolių)
    • vanduo: 100 mililitrų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • garstyčių milteliai: 1 arbatinio šaukštelio

Recepto paruošimas

1. Pastebėjimas: Štai kaip atrodo mano greitpuodis, su kuriuo aš gaminu.

2. Iš pradžių pasidarykite marinatą vištieną, kuriame viską marinuosime mažiausiai 4 valandas, arba idealiausiai per visą naktį. Sumaišykite actą, sojos padažą, medų, vandenį, susmulkintą česnakas, garstyčias bei pasirinktą uogienę. Aš šį kartą panaudojau aviečių uogienė, bet jeigu būčiau turėjęs serbentų ar spanguolių, būčiau dalį vištienos marinavęs ir jose.

3. Į pasiruoštą marinata sudėkite vištienos gabaliukus ir palaikykite.

troškinta, avietinė, vištiena, greitpuodyje, vištienos patiekalai

4. Po to įkaitinkite gerai puodą, įpilkite šiek tiek aliejaus ir keletą minučių dalimis apkepkite vištienos dalis iš abiejų pusių.

5. Pakelis gausis žymiai skaniau, nes višta bus apskrudusi.

6. Jeigu neapkepsite, tai prieš tai nuimame odą. Į greitpuodį supilkite marinatą ir sudėkite apkeptą vištieną, uždarykite.

7. Slėgis mūsų greitpuodyje susidaro vos per kelias minutes, nuo tos akimirkos virkite apie 12 minučių. Slėgiui sudarius, privalu kaitrą sumažinti taip, kad slėgis nenukristų ir vyktų pastovus garas.

8. Po 12 minučių kaitrą išjunkite, sumažinkite slėgį ir atidarykite puodą. Patikrinkite ar vištiena pilnai išvirusi ir patiekite. Jeigu norisi tirštesnio padažo, tai vištieną išimame, o į padažą įpilame vandens sumaišyto su miltais.

9. Skaniausia patiekti su virtais ryžiais ir padažu. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.

troškinta, avietinė, vištiena, greitpuodyje, vištienos patiekalai

Recepto Autorius Ką suvalgyti?

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-02 laikas 14:14 Receptai Grikainiai su Varške: Skanus ir Sveikas Lietuviškas Receptas
Skanus grikainių su varške receptas – sotus ir sveikas lietuviškas patiekalas vegetarams! Šie grikių kotletai su varške tapo tikru atradimu – paprasti, maistingi ir be galo skanūs! Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad jie ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:22 Kavos Tirščių Nauda Sode ir Namuose: 10 Praktinių Būdų

Šiame straipsnyje aptarsime, kaip kūrybiškai panaudoti kavos tirščius sode ir namuose, kokia jų nauda ir galimi trūkumai. Pasiruoškite atrasti ekologiškus sprendimus, kurie sutaupys pinigų ir suteiks jūsų kasdienybei natūralumo!

...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 18:24 NLO paslaptys: ar vyriausybės slepia tiesą apie ateivius?
Ar NLO yra tikra pas slapts, ar vyriausybės dezinformacija? Sužinokite apie nutekėjimus, politikų susidomėjimą ir galimas ateivių technologijas!

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:45 Vaikų auklėjimas: kaip ugdyti pasitikėjimą savimi ir savarankiškumą
Kaip ugdyti vaikų pasitikėjimą savimi? Sužinokite, kaip skatinti iniciatyvą, emocijų valdymą ir leisti vaikams būti savimi! Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsime jums suprasti, kaip ugdyti vaikų savivert...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:32 Zodiako ženklai ir mokslas: kuriems vaikams mokykloje sekasi lengviausiai?
Kuriems Zodiako ženklams mokykloje sekasi lengviausiai? Sužinokite, kaip Liūto, Mergelės, Šaulio ir Ožiaragio vaikai pasiekia akademinę sėkmę! Pasitelkdami astrologinius įžvalgas, naujus pavyzdžius ir praktinius patarimus, padėsime tėvams ir mokytoja...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:08 Meilė – tai ne kančia: griauname mitus apie santykius
Meilė nėra kančia! Šiame straipsnyje griauname mitus apie santykius, dalinamės patarimais, kaip kurti sveiką partnerystę, ir aptariame, kodėl priklausomybė nėra meilė. Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsi...

Skaityti daugiau