Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Kaimo naujienos » Aliejai

Inca Inchi (Sacha Inchi) aliejus

  • 19.03.2019
  • 5.0 Reitingas
  • 1161 Peržiūr
  • Aptarti

Inca Inchi riešutų aliejus ypač vertinamas dėl lengvai įsisavinamų nesočiųjų riebalų rūgščių, kurių net 48% sudaro Omega-3 (daugiau nei linų sėmenų aliejuje ir žuvų taukuose) ir 36% Omega-6 riebalų rūgštis.

inca inchi, sacha inchi, aliejus

Daugiau kaip 3000 metų, augalo, lotynišku pavadinimu Plukenetia Volubilis, anglišku - Sacha Inchi arba Inca Inchi riešutus Amazonės atogrąžų miškuose gyvenantys žmonės vartojo visam organizmo ir ištvermės stiprinimui. Tik visiškai neseniai likęs pasaulis sužinojo, jog ilgaamžiai augalai, augantys Andų aukštikalnėse, Peru, metai iš metų žmonėms dovanoja aukso vertės riešutus.

Šiandien Inca Inchi riešutai garbinami ir priskiriami prie super maisto dėl savo ypatingos sudėties – juose itin gausu puikiai subalansuotų nepakeičiamųjų riebalų rūgščių, antioksidantų, baltymų, aminorūgščių ir mineralų. 

Iš jų spaudžiamas labai vertingas aliejus, pasižymintis antioksidantų gausa (ypač vitamino A ir E) ir lengvai įsisavinamu nesočiųjų riebalų rūgščių deriniu, tarp kurių net 48% sudaro Omega-3 (daugiau nei linų sėmenų aliejuje ir žuvų taukuose), 36% Omega-6 riebalų rūgšties.

Mokslas teigia, jog riebalų rūgštys Omega-3 ir Omega-6 vadinamos nepakeičiamomis, nes žmogaus organizmas jų negamina, todėl jų būtina gauti su maistu. Iš nesočiųjų riebalų rūgščių mūsų organizme sintetinama daug biologiškai aktyvių junginių.

Gelsvos spalvos, neutralaus kvapo, švelnaus ir malonaus riešutų skonio aliejumi, kupinu biologiškai veikliųjų medžiagų, rekomenduojama gardinti salotas, troškinius, daržoves, virtus ir keptus patiekalus arba patariama gerti gryną, po vieną valgomąjį šaukštą per dieną. Aliejus puikiai tinka dietinei mitybai ir žmonėms, nevalgantiems žuvies.

inca inchi, sacha inchi, aliejus

Mūsų patarimai

Keletą lašų Inca Inchi aliejaus įmaišykite į dieninį kremą, veikliosiomis medžiagomis turtingas aliejus praturtins, pamaitins, sudrėkins, suteiks spindesio, švelnumo ir švytėjimo jūsų odai...

Džiovintų dumplūnių pagardas (čatnis, angl. Chutney, puodelis 240 ml)

  • 1 puodelis geltonųjų razinų
  • 1 puodelis džiovintų dumplūnių
  • 1 arb. š. šviežio tarkuoto imbiero
  • 1 skiltelė trinto česnako
  • 1 nedidelis raudonas svogūnas (susmulkintas)
  • 2 valg. š. Inca Inchi aliejaus
  • 1 arb. š. grūstų Jalapeno pipirų
  • 1/2 arb. š. Himalajų druskos
  • rudojo cukraus pagal skonį

Razinas ir dumplūnes keletą valandų pamirkykite vandenyje. Elektriniu trintuvu sutrinkite išmirkytas ir nuspaustas uogas imbierą, česnaką, svogūną. Trinkite kol gausite tyrę. Įmaišykite Jalapeno pipirus, druską. Pagal skonį pagardinkite ruduoju cukrumi (čatnis turėtų būti saldžiarūgštis). Įpilkite Inca Inchi aliejaus ir gerai išmaišykite. Patiekite prie paukštienos, minkštų sūrių ar skanaukite su duonos trapučiais.

inca inchi, sacha inchi, aliejus

Žalios briuselio kopūstų salotos

  • Apie 0,5 kg briuselio kopūstų gūželių
  • 1 didelis saldus obuolys
  • užpilui:
  • 1 valg. š. obuolių sidro acto
  • 1 valg. š. agavų sirupo
  • 1 valg. š. grūdėtųjų Vilux garstyčių
  • 2 valg. š. Inca Inchi riešutų aliejaus
  • druskos ir maltų pipirų pagal skonį

Kopūstų gūželes susmulkinkite, obuolį nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir taip pat smulkiai sukapokite (viską galite sutarkuoti taip vadinama tarka arba sudėti į elektrinį smulkintuvą ir susmlkinti). Sudėkite į dubenį. Užpilui skirtus ingredientus išmaišykite ir užpilkite ant salotų. Skanaus!

Svarbu: visa svetainėje pateikta informacija yra pažintinio - rekomenduojamojo pobūdžio. Mūsų siūlomi produktai nėra skirti diagnozuoti, gydyti ar užkirsti kelią kokioms nors ligoms. Prieš vartodami ar naudodamiesi mūsų patarimais, visuomet vadovaukitės savo nuomone, atsižvelkite į individualius poreikius, o esant būtinybei (pvz., dėl galimų alerginių reakcijų, netoleravimo ar dėl kitų priežasčių), pasitarkite gydytoju.


Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
20.02.2022 laikas 15:34 Agurkas lietuviams – antroji bulvė
Su agurkais draugauju nuo to laiko, kai dar trylikametis juos prižiūrėdavau kolektyviniame sode, į kurį su tėvais važiuodavome iš Kėdainių

Skaityti daugiau

10.08.2022 laikas 09:40 Vynuogės vilioja daugelį, bet jas auginti nelengva
Lietuvai tapus oficialia vynuogių augintojų šalimi, vynmedžių augintojams atsivėrė naujos galimybės, tačiau šio pavasario ir vasaros permainingi orai parodė, kad užauginti vynuoges mūsų šalyje gana sunku ir vynuogynas, kaip pragyvenimo šaltinis, gali būti tik siekiamybė....

Skaityti daugiau

17.10.2021 laikas 14:30 Rabarbarai – sodinimas, auginimas ir priežiūra
Rabarbarų lapkočiai vartojami marmeladui, kompotui, uogienei ir vynui gaminti. Juose yra daug obuolių ir nemažai oksalo rūgšties bei vitamino B ir C.

Skaityti daugiau

17.10.2021 laikas 14:30 Žemuogės – sodinimas, auginimas ir priežiūra
Žemuogė yra viena iš vertingiausių, plačiai auginamų uoginių kultūrų. Vartojamos šviežios, tinka ir perdirbimui. Žemuogių vertę padidina tai, kad jos anksti sunoksta (birželio mėn.), uogos labai skanios.

Skaityti daugiau

21.01.2021 laikas 21:24 Petražolės (Petroselinum crispum) liaudies medicinoje

Petražolės - tai ne vien tik vertingi prieskoniniai augalai. Petražolės pasižymi ir vertingomis gydomosiomis savybėmis.

Skaityti daugiau