Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Aliejai

Inca Inchi (Sacha Inchi) aliejus

Inca Inchi riešutų aliejus ypač vertinamas dėl lengvai įsisavinamų nesočiųjų riebalų rūgščių, kurių net 48% sudaro Omega-3 (daugiau nei linų sėmenų aliejuje ir žuvų taukuose) ir 36% Omega-6 riebalų rūgštis.

inca inchi, sacha inchi, aliejus

Daugiau kaip 3000 metų, augalo, lotynišku pavadinimu Plukenetia Volubilis, anglišku - Sacha Inchi arba Inca Inchi riešutus Amazonės atogrąžų miškuose gyvenantys žmonės vartojo visam organizmo ir ištvermės stiprinimui. Tik visiškai neseniai likęs pasaulis sužinojo, jog ilgaamžiai augalai, augantys Andų aukštikalnėse, Peru, metai iš metų žmonėms dovanoja aukso vertės riešutus.

Šiandien Inca Inchi riešutai garbinami ir priskiriami prie super maisto dėl savo ypatingos sudėties – juose itin gausu puikiai subalansuotų nepakeičiamųjų riebalų rūgščių, antioksidantų, baltymų, aminorūgščių ir mineralų. 

Iš jų spaudžiamas labai vertingas aliejus, pasižymintis antioksidantų gausa (ypač vitamino A ir E) ir lengvai įsisavinamu nesočiųjų riebalų rūgščių deriniu, tarp kurių net 48% sudaro Omega-3 (daugiau nei linų sėmenų aliejuje ir žuvų taukuose), 36% Omega-6 riebalų rūgšties.

Mokslas teigia, jog riebalų rūgštys Omega-3 ir Omega-6 vadinamos nepakeičiamomis, nes žmogaus organizmas jų negamina, todėl jų būtina gauti su maistu. Iš nesočiųjų riebalų rūgščių mūsų organizme sintetinama daug biologiškai aktyvių junginių.

Gelsvos spalvos, neutralaus kvapo, švelnaus ir malonaus riešutų skonio aliejumi, kupinu biologiškai veikliųjų medžiagų, rekomenduojama gardinti salotas, troškinius, daržoves, virtus ir keptus patiekalus arba patariama gerti gryną, po vieną valgomąjį šaukštą per dieną. Aliejus puikiai tinka dietinei mitybai ir žmonėms, nevalgantiems žuvies.

inca inchi, sacha inchi, aliejus

Mūsų patarimai

Keletą lašų Inca Inchi aliejaus įmaišykite į dieninį kremą, veikliosiomis medžiagomis turtingas aliejus praturtins, pamaitins, sudrėkins, suteiks spindesio, švelnumo ir švytėjimo jūsų odai...

Džiovintų dumplūnių pagardas (čatnis, angl. Chutney, puodelis 240 ml)

  • 1 puodelis geltonųjų razinų
  • 1 puodelis džiovintų dumplūnių
  • 1 arb. š. šviežio tarkuoto imbiero
  • 1 skiltelė trinto česnako
  • 1 nedidelis raudonas svogūnas (susmulkintas)
  • 2 valg. š. Inca Inchi aliejaus
  • 1 arb. š. grūstų Jalapeno pipirų
  • 1/2 arb. š. Himalajų druskos
  • rudojo cukraus pagal skonį

Razinas ir dumplūnes keletą valandų pamirkykite vandenyje. Elektriniu trintuvu sutrinkite išmirkytas ir nuspaustas uogas imbierą, česnaką, svogūną. Trinkite kol gausite tyrę. Įmaišykite Jalapeno pipirus, druską. Pagal skonį pagardinkite ruduoju cukrumi (čatnis turėtų būti saldžiarūgštis). Įpilkite Inca Inchi aliejaus ir gerai išmaišykite. Patiekite prie paukštienos, minkštų sūrių ar skanaukite su duonos trapučiais.

inca inchi, sacha inchi, aliejus

Žalios briuselio kopūstų salotos

  • Apie 0,5 kg briuselio kopūstų gūželių
  • 1 didelis saldus obuolys
  • užpilui:
  • 1 valg. š. obuolių sidro acto
  • 1 valg. š. agavų sirupo
  • 1 valg. š. grūdėtųjų Vilux garstyčių
  • 2 valg. š. Inca Inchi riešutų aliejaus
  • druskos ir maltų pipirų pagal skonį

Kopūstų gūželes susmulkinkite, obuolį nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir taip pat smulkiai sukapokite (viską galite sutarkuoti taip vadinama tarka arba sudėti į elektrinį smulkintuvą ir susmlkinti). Sudėkite į dubenį. Užpilui skirtus ingredientus išmaišykite ir užpilkite ant salotų. Skanaus!

Svarbu: visa svetainėje pateikta informacija yra pažintinio - rekomenduojamojo pobūdžio. Mūsų siūlomi produktai nėra skirti diagnozuoti, gydyti ar užkirsti kelią kokioms nors ligoms. Prieš vartodami ar naudodamiesi mūsų patarimais, visuomet vadovaukitės savo nuomone, atsižvelkite į individualius poreikius, o esant būtinybei (pvz., dėl galimų alerginių reakcijų, netoleravimo ar dėl kitų priežasčių), pasitarkite gydytoju.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-01-31 laikas 18:51 Pelargonijos: Augimas, Dauginimas ir Priežiūra
Pelargonijos - tai ne tik gražios, bet ir lengvai prižiūrimos gėlės, kurios gali pakeisti jūsų namų ar sodo estetiką. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip šias gėles auginti, dauginti ir kaip jas prižiūrėti metų laikams keičiantis, kad visada džiugintų savo žiedais...

Skaityti daugiau

2021-11-10 laikas 20:35 Paprastosios alyvos liaudies medicinoje (Syringa vulgaris L.)

Alyvos - labai populiarus dekoratyvinis augalas, išvesta labai daug jų rūšių, šiais laikais priskaičiuojama virš 1000 rūšių, kurios skiriasi žydėjimo laiku ir trukme, žiedynų forma ir dydžiu, žiedų spalva ir forma.

...

Skaityti daugiau

2022-11-27 laikas 12:05 Įteisinti nelegalius gręžinius nuo kitų metų bus paprasčiau ir pigiau

2023 m. įteisinti gręžinius bus dar paprasčiau, o įteisinimo procedūros tais atvejais, kai požeminio vandens išteklių naudojimui nereikalingas leidimas, atpigs. Seimas pritarė laikinojo įstatymo pataisoms, numatančioms palengvinimus gyventojams.

...

Skaityti daugiau

2022-10-27 laikas 07:11 Patarimai, kaip saugoti rudens derlių
Šviežias rudeninis derlius yra apdovanojimas už visas pastangas šiltuoju sezonu auginant ir prižiūrint daržoves, kurios iki vėlyvo pavasario tarnaus kaip maisto bei vitaminų atsargos. Vis dėlto ar daržovės tikrai peržiemos, priklauso nuo tinkamų laikymo sąlygų. Pavyzdžiui, kartu laikomos bulvės ir s...

Skaityti daugiau

2024-08-12 laikas 23:22 Kodėl avietės džiūsta? Priežastys, simptomai ir sprendimai
Kodėl uogoms nokstant avietės išsausėja. Priežasčių, kodėl džiūsta avietės, gali būti daug. Pavyzdžiui, nepakankamas trąšų kiekis.

Skaityti daugiau