Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » »

Vaistinės Piliarožės Kulinarijoje

Vaistinės Piliarožės Kulinarijoje

Vaistines piliarožes galima panaudoti ne tik gydant įvairias ligas, bet ir kulinarijoje. Galima vartoti žalias, nuvalytas ir kruopščiai perplautas vaistinių piliarožių šaknis. Jas galima panaudoti ruošiant įvairias salotas. Vaistinių piliarožių šaknyse gausu gleivių, todėl jas patariama panaudoti verdant kisielius ir sriubas. Jaunomis vaistinėmis piliarožėmis galima skaninti duonos gaminius.

Sergantiems uždegiminėmis skrandžio ligomis ilgesnį laiką galima gerti kisieliaus, paskaninto vaistinių piliarožių šaknimis, nes jų gleivės veiksmingai apsaugo skrandžio gleivinę.

Vaistinių piliarožių košė

• 1 stiklinės sausų į kruopas susmulkintų vaistinių piliarožių šaknų; • 2 stiklinių vandens; • 1 stiklinės pieno; • druskos, cukraus (pagal skonį).

Sausas, susmulkintas vaistinių piliarožių šaknis vakare užpilkite šaltu virintu vandeniu, palaikykite per naktį. Ryte įpilkite pieno, pagal skonį įberkite druskos, cukraus ir išvirkite košę.

Vaistinių piliarožių kisielius

• 1 stiklinės susmulkintų vaistinių piliarožių šaknų; • 3-4 stiklinių šalto vandens; • mėtų ar vaistinių melisų šakelių; • cukraus; • krakmolo.

Vaistinių piliarožių šaknis užpilkite šaltu virintu vandeniu, leiskite nusistovėti 10 valandų, nukoškite, vaistinius augalus nuspauskite. Nuovirą virinkite su mėtų ar vaistinių melisų šakelėmis, pagal skonį paskaninkite cukrumi, supilkite šaltame vandenyje praskiestą krakmolą (1/2 stiklinės šalto vandens reikia praskiesti 1 valgomąjį šaukštą krakmolo). Kisielių užvirkite nuolat maišydami.

Vaistinių piliarožių lapų užkandis su morkomis ir obuoliais

• 50 g šviežių vaistinių piliarožių lapų; • 100 g obuolių; • 100 g morkų; • 60 g grietinės; • 3-4 mėtų ar vaistinių melisų lapelių.

Smulkiai supjaustykite perplautus ir lengvai nusausintus vaistinių piliarožių lapus. Smulkia tarka sutarkuokite nuluptus obuolius ir nuskustas morkas, sumaišykite su susmulkintais vaistinių piliarožių lapais ir grietine, galite paskaninti mėtų ar vaistinių melisų lapeliais. Paruoštą patiekalą galite panaudoti kaip užkandį ar jį tepti ant sumuštinių.

Keptos vaistinių piliarožių šaknys

Jaunas, šviežias vaistinių piliarožių šaknis supjaustykite 5 - 10 cm ilgio gabalėliais, apvoliokite maltuose džiūvėsėliuose ar miltuose, iškepkite įkaitintame aliejuje ar troškinkite.

liaudies receptai, Svilarožės, Althaea, vaistažolės, liaudies medicin

Sriuba su vaistinėmis piliarožėmis

• 200 g bulvių; • 100 g jaunos vaistinių piliarožių, dilgėlių, rūgštynių ir siauralapės ožrožės žalumos; • 20 g sviesto; • 10 g morkų; • 40 g svogūnų; • 1-2 kiaušinių; • 50 g grietinės.

Į verdantį vandenį ar sultinį suberkite smulkiai supjaustytas bulves, išvirkite. Perplautą žalumą 2-3 minutes pakaitinkite verdančiame vandenyje, išgriebkite kiaurasamčiu, smulkiai supjaustykite, pakepinkite svieste kartu su susmulkintomis morkomis ir svogūnais (ar porais). Iki bulvių virimo pabaigos likus 10 minučių, suberkite pakepintus žalumynus ir daržoves. Į verdamą sriubą supilkite plaktus žalius kiaušinius. Sriubą patiekite su grietine.

liaudies receptai, Svilarožės, Althaea, vaistažolės, liaudies medicin

Salotos su vaistinių piliarožių lapais

• 100 g salotų lapų; • ryšulėlio ridikėlių; • po 25 g garšvų ir vaistinių piliarožių lapų; • ryšulėlio svogūnų laiškų, krapų ir petražolių; • druskos, maltų baltųjų pipirų; • grietinės.

Nusausinkite perplautus salotų, garšvų ir vaistinių piliarožių lapus, svogūnų laiškus, krapus ir petražoles. Salotų lapus suplėšykite dalimis, likusią žalumą smulkiai supjaustykite. Ridikėlius supjaustykite žiedais, sumaišykite su žalumynais. Paskaninkite druska, maltais baltaisiais pipirais ir grietine.

paranormal.lt

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar

TAIP PAT SKAITYKITE:
05.06.2020 laikas 11:54 Smiltyninis šlamutis (Helichrysum arenarium) ir Šlamučio nauda
Smiltyninis šlamutis (lot. Helichrysum arenarium) - tai daugiametis žolinis augalas, užaugantis iki 30-50 cm aukščio. Stiebas stačias, viršutinėje dalyje nežymiai išsišakojęs, padengtas pilkais pūkais. Lapai pražanginiai, apatiniai – atvirkščiai kiaušiniški, viršutiniai – lancetiški ar linijiški....

Skaityti daugiau

03.07.2020 laikas 21:14 Vaistinės Piliarožės Kulinarijoje

Vaistines piliarožes galima panaudoti ne tik gydant įvairias ligas, bet ir kulinarijoje. Galima vartoti žalias, nuvalytas ir kruopščiai perplautas vaistinių piliarožių šaknis. Jas galima panaudoti ruošiant įvairias salotas. Vaistinių piliarožių šaknyse gausu gleivių, todėl jas patariama panaudoti...

Skaityti daugiau

03.07.2020 laikas 20:05 Vaistinių Piliarožių (Svilarožių) Savybės
Garsusis senovės gydytojas Avicena vaistinių piliarožių šaknų nuoviru patarė gydyti auglius ir šlapimo bei tulžies pūslės akmenligę. Senovės romėnai vaistines svilarožes, o vėliau ir vienuoliai, augino kaip vaistinius augalus....

Skaityti daugiau

12.07.2019 laikas 07:26 Mangų branduolių aliejus
Mangų aliejuje esantis vitaminas E stabdo senėjimo procesus, gerinao odos išvaizdą ir spalvą, užkerta kelią smulkių raukšlelių susidarymui, vitaminas A užtikrina normalią odos ir gleivinės būklę, padeda užsitraukti įtrūkimamas, saugo nuo infekcijų. Aliejus pasižymi ypatingai odą minkštinančiomis ir ...

Skaityti daugiau

24.05.2020 laikas 13:46 Geltonžiedis Barkūnas (Melilotus officinalis) Barkūno Nauda
Vaistinė augalinė žaliava – vaistams vartojama barkūno žolė (Meliloti herba). Ji pjaunama žydėjimo metu (birželį-rugpjūtį). Stori stiebai pašalinami. Žaliava džiovinama po atviru dangumi, pastogėje arba džiovykloje iki 40 C temperatūroje....

Skaityti daugiau