Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Birželio » 25

Juodųjų serbentų Ombre tortas

Juodųjų Serbentų Ombre Tortas

Tai jau ne pirmas mano pačios kepinys-gaminys su juodaisiais serbentais. Iš tiesų, turiu pripažinti, kad buvo laikai, kai juodųjų serbentų pyraguose ar tortuose niekada per daug nemėgau, nes jie būdavo kažkaip per rūgštus. Vaikystėje man patys mėgstamiausi serbentai buvo geltonieji.

Tai kas gi tas Ombre tortas, kurį aš gaminau savo berniuko gimtadieniui? Ombre - kai torto spalvos palaipsniui pereina iš vienos į kitą, jos tamsėja arba šviesėja. Tai mano yra pirmas bandymas žaisti su tokio tipo tortais. Labai gardžiai bei gražiai atrodo pjūvis! Visai nenaudojau dažų ir dariau 3 spalvų sluoksnius. Pradžiai tikrai užteko ir tokio bandymo. Gali būti, kad kada pamėginsiu biskvitinį Ombre tortą su žymiai daugiau spalvų bei sluoksnių. Tik nežinau ar skonis nuo to dar pasikeis, nes pavyko jis tikrai puikiai. Skonis buvo gaivus, šiek tiek rūgštokas juodųjų serbentų jogurtinis-sūrio tortas su biskvitiniu pagrindu.

Ką daryčiau kitaip kitą kartą? Truputį ilgiau palaukčiau, kol apstingsta torto įdaras prieš pilant želė arba stengčiausi pilti lėčiau. Aš pati pyliau didele srove ir viduriukas šiek tiek išsiliejo, sluoksniai nesigavo visiškai vienodai gražus bei lygūs.

Gaminant buvo naudojama 20 centimetrų apvali forma.

Ingredientai

Biskvitiniam pagrindui:

  • miltai: 35 gramų
  • cukrus: 45 gramų
  • aliejus: 15 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio.

Įdarui:

  • natūralus jogurtas: 500 mililitrų
  • kreminis sūris: 400 gramų
  • cukraus pudra: 150 gramų
  • želatina: 20 gramų (6-7 lapelių).

Serbentų želė sluoksniui:

  • serbentai: 300 gramų
  • cukrus: 150 gramų
  • želatina: 12 gramų (4-5 lapelių)
  • vanduo: 3 šaukštų.

tortai, tortų receptai, serbentų tortas

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kiaušinį išplakite su cukrumi bei vanile, kol masė padvigubėja.

2. Tada pilkite aliejų ir išmaišykite. Berkite miltus bei kepimo miltelius, dar kartą išmaišykite.

3. Pilkite tešlą į riebalais išteptą ir kepimo popieriumi išklotą 20 centimetrų apvalią formą ir kepkite maždaug 15-20 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Atvėsinkite.

4. Tuomet kreminį sūrį sumaišykite su jogurtu bei cukraus pudra. Pasiruoškite želatiną įdarui, pagal instrukcijas ant pakuotės. Aš pati naudojau želatinos lapelius. Juos tiesiog užmerkiau šaltame vandenyje, po to nusausinau ir ištirpinau puodelyje ant viryklės.

5. Supilame ištirpintą želatiną į įdarą ir išmaišome.

6. Po to juoduosius serbentus, cukrų ir tris šaukštus vandens pakaitiname ant mažos kaitros, kol cukrus ištirpsta.

7. Perkoškite serbentus per sietelį ir pasiruoškite želatiną serbentams. Aš naudojau želatinos miltelius, juos užpyliau karštu 100 mililitrų vandeniu ir ištirpinau.

8. Įdarą padaliname į 2 dalis. Pusę įdaro pilame ant biskvito ir įdedame į šaldytuvą.

9. Tada į likusį įdarą įdedame 5 šaukštus serbentų uogienės ir išmaišome.

10. Atsargiai supilame į formą ir dar kartą dedame į šaldytuvą.

11. Paskui į serbentus supilame paruoštą želatiną, išmaišome bei atvėsiname.

12. Kai jau serbentų masė atvėsta, o tortas šiek tiek apstingsta, iš lėto supilame serbentų želė į formą ir dedame į šaldytuvą, kol visiškai sustingsta. Aš pati laikiau per visą naktį. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau gimtadienių tortų receptų rasite: Gimtadienio tortai.

Recepto Autorius Baking Secrets

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Voveraitės – skanus ir maistingas grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveraičių maistinę vertę, kalorijas, ką organizmas įsisavina...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:47 Receptai Voveruškų Maistinė Vertė ir Sveikas Gaminimas: Kaip Išsaugoti Naudą?
Voveruškos – maistingas ir skanus grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveruškų maistinę vertę, kalorijas, kaip organizmas įsisavin...

Skaityti daugiau

2025-07-30 laikas 13:39 Receptai Vanilinis Biskvitas: Nauda Sveikatai, Kalorijos ir Gaminimo Patarimai
Vanilinis biskvitas – skanus ir sveikas desertas, turtingas maistinėmis medžiagomis. Atraskite receptą! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime vanilinio biskvito naudą, maistinę vertę, kalorijas, gaminimo poveikį maistinėms medžiago...

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 12:33 Mėlynės: nauda sveikatai, maistinės savybės ir moksliniai atradimai
Šiame straipsnyje išnagrinėsime mėlynių naudą, maistines savybes, kalorijas, kaip organizmas jas įsisavina, ką pašalinti, kad patiekalai būtų pilnaviduriai, ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Pasiruoškite atrasti, kodėl mėlynės vadinamos s...

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 12:02 Svogūnai: nauda sveikatai, maistinės savybės ir moksliniai atradimai
Šiame straipsnyje pasinersime į naujausius mokslinius atradimus apie svogūnų naudą, jų maistines savybes, kalorijas, kaip organizmas jas įsisavina, ir kaip paruošti pilnavidurį patiekalą, išsaugant visas naudingas medžiagas. Ar esate pasiruošę atrast...

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 10:11 Ežiuolės: nauda sveikatai, maistinės savybės ir moksliniai atradimai
Sužinokite apie ežiuolių (Echinacea) naudą sveikatai, maistines savybes, kalorijas, prarandamas medžiagas gaminimo metu ir jų poveikį onkologinėms ligoms. Naujausi moksliniai tyrimai ir praktiniai patarimai!

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 08:03 Didžiosios Gizos piramidės mįslė: ar nežinoma civilizacija pastatė ją prieš 12 500 metų?

Šiame straipsnyje nagrinėsime Hancocko teoriją, naujausius mokslinius paaiškinimus, galimus kosminius poveikius ir kaip šios diskusijos veikia mūsų emocinę sveikatą, įskaitant onkologinių ligų riziką.

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 07:53 Tarpžvaigždinis debesis, pakeitęs Žemę: kaip kosmosas formavo Homo sapiens evoliuciją
Šis įvykis ne tik pakeitė Žemės atmosferą, bet galimai turėjo įtakos žmogaus evoliucijai. Šiame straipsnyje nagrinėsime šią hipotezę, mokslinius paaiškinimus, galimus pavojus ateityje ir kaip šie kosminiai procesai siejasi su mūsų sveikata, įskaitant...

Skaityti daugiau