- 25.06.2021
- 0.0 Reitingas
- 1234 Peržiūros
- Aptarti
Tai jau ne pirmas mano pačios kepinys-gaminys su juodaisiais serbentais. Iš tiesų, turiu pripažinti, kad buvo laikai, kai juodųjų serbentų pyraguose ar tortuose niekada per daug nemėgau, nes jie būdavo kažkaip per rūgštus. Vaikystėje man patys mėgstamiausi serbentai buvo geltonieji.
Tai kas gi tas Ombre tortas, kurį aš gaminau savo berniuko gimtadieniui? Ombre - kai torto spalvos palaipsniui pereina iš vienos į kitą, jos tamsėja arba šviesėja. Tai mano yra pirmas bandymas žaisti su tokio tipo tortais. Labai gardžiai bei gražiai atrodo pjūvis! Visai nenaudojau dažų ir dariau 3 spalvų sluoksnius. Pradžiai tikrai užteko ir tokio bandymo. Gali būti, kad kada pamėginsiu biskvitinį Ombre tortą su žymiai daugiau spalvų bei sluoksnių. Tik nežinau ar skonis nuo to dar pasikeis, nes pavyko jis tikrai puikiai. Skonis buvo gaivus, šiek tiek rūgštokas juodųjų serbentų jogurtinis-sūrio tortas su biskvitiniu pagrindu.
Ką daryčiau kitaip kitą kartą? Truputį ilgiau palaukčiau, kol apstingsta torto įdaras prieš pilant želė arba stengčiausi pilti lėčiau. Aš pati pyliau didele srove ir viduriukas šiek tiek išsiliejo, sluoksniai nesigavo visiškai vienodai gražus bei lygūs.
Gaminant buvo naudojama 20 centimetrų apvali forma.
Ingredientai
Biskvitiniam pagrindui:
- miltai: 35 gramų
- cukrus: 45 gramų
- aliejus: 15 gramų
- kiaušiniai: 1
- vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
- kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio.
Įdarui:
- natūralus jogurtas: 500 mililitrų
- kreminis sūris: 400 gramų
- cukraus pudra: 150 gramų
- želatina: 20 gramų (6-7 lapelių).
Serbentų želė sluoksniui:
- serbentai: 300 gramų
- cukrus: 150 gramų
- želatina: 12 gramų (4-5 lapelių)
- vanduo: 3 šaukštų.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinį išplakite su cukrumi bei vanile, kol masė padvigubėja.
2. Tada pilkite aliejų ir išmaišykite. Berkite miltus bei kepimo miltelius, dar kartą išmaišykite.
3. Pilkite tešlą į riebalais išteptą ir kepimo popieriumi išklotą 20 centimetrų apvalią formą ir kepkite maždaug 15-20 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Atvėsinkite.
4. Tuomet kreminį sūrį sumaišykite su jogurtu bei cukraus pudra. Pasiruoškite želatiną įdarui, pagal instrukcijas ant pakuotės. Aš pati naudojau želatinos lapelius. Juos tiesiog užmerkiau šaltame vandenyje, po to nusausinau ir ištirpinau puodelyje ant viryklės.
5. Supilame ištirpintą želatiną į įdarą ir išmaišome.
6. Po to juoduosius serbentus, cukrų ir tris šaukštus vandens pakaitiname ant mažos kaitros, kol cukrus ištirpsta.
7. Perkoškite serbentus per sietelį ir pasiruoškite želatiną serbentams. Aš naudojau želatinos miltelius, juos užpyliau karštu 100 mililitrų vandeniu ir ištirpinau.
8. Įdarą padaliname į 2 dalis. Pusę įdaro pilame ant biskvito ir įdedame į šaldytuvą.
9. Tada į likusį įdarą įdedame 5 šaukštus serbentų uogienės ir išmaišome.
10. Atsargiai supilame į formą ir dar kartą dedame į šaldytuvą.
11. Paskui į serbentus supilame paruoštą želatiną, išmaišome bei atvėsiname.
12. Kai jau serbentų masė atvėsta, o tortas šiek tiek apstingsta, iš lėto supilame serbentų želė į formą ir dedame į šaldytuvą, kol visiškai sustingsta. Aš pati laikiau per visą naktį. Skanaus!
Rekomendacija: Daugiau gimtadienių tortų receptų rasite: Gimtadienio tortai.
Recepto Autorius Baking Secrets
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau