- 31.12.2019
- 0.0 Reitingas
- 1466 Peržiūrų
- Aptarti
Receptas pas mane seniai. Ruošiu kasmet, apie 40-50 vieno litro stiklainių.
Mėgaujamės skaniais marinuotais pipirais vis žiemą!
Ingredientai:
- saldžioji paprika – 7 kg
- kalendra ir saliero žalumynai po 200 g
- česnakas – 1 galvutė
- pipirų žirneliai – 10 vnt
- lauro lapai
Marinatas:
- rafinuotas saulėgrąžų aliejus – 0,5 l
- vanduo – 0,5 l
- actas 9% – 100 ml
- druska – 3 valgomieji šaukštai
- cukrus – 100 g
Paruošimo receptas:
Pipirų sėklas išimame, pjauname perpus, galima į 4 dalis.
Žalumynus susmulkinkite, česnaką supjaustykite plokštelėmis.
Sumaišykite visus marinato ingredientus ir užvirinkite.
Blanširuokite pipirus marinate 5 min.
Karštus pipirus išdėliokite į sterilizuotus stiklainius, užberdami žalumynais su česnaku, užpilkite marinatu.
Pripildytus stiklainius sterilizuojame puode.
Į puodo dugną būtinai dėkite audinio servetėlę.
Nuo vandens užvirimo momento sterilizuokite pipirus puode 20 min (1l stiklainius).
Užsukite dangtelius.
Užklokite apklotu parai.
Gero apetito!
Kaip marinuoti pipirus galite pasiūižrėti vaizdo įraše:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau