Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai | Patiekalai » 2020 » Spalio » 30

Kaip Paruošti Tikrą Plovą Kazane Su Aviena?

Kaip Paruošti Tikrą Plovą Kazane Su Aviena?
  • 31.10.2020
  • 0.0 Reitingas
  • 1115 Peržiūrų
  • Aptarti

Lauke kazane pagamintas plovas tai patiekalas, kuriam vargu ar kas nors gali prilygti. Dažnai ir žiemą, kai žemė padengta sniego sluoksniu, o kvėpuojant kyla dideli karšto oro gūsiai, vyrai su dideliais mediniais šaukštais prie laužo gamina plovą.

Troškinys yra vienas populiariausių patiekalų žiemą. Riebus, sotus bei gardus - jis nepamainomas stalo atributas.

Kazanas tai platus ketaus katilas maistui gaminti. Pradėdami gaminti jame maistą, kazaną įkaitinkime, kad jame tolygiai pasiskirstytų karštis. Kazano gaminimo įpatumas tame, kad šis katilas tolygiai paskirsto šilumą maistui gaiminantis ir labai ilgai jį išlaiko.

Net ir namuose kazane pagamintas plovas sušildysir atneš kruopelytę Kaukazo saulės ir laužo dvelksmą. Pagardinkime jį savo mėgstamais prieskoniais, pakvieskime prie stalo didelį draugų ir artimųjų būrį ir ant didžiausios lėkštės patiekime nuostabųjį plovą.

Ingredientai

  • aviena: 500 gramų
  • svogūnai: 500 gramų
  • morkos: 300 gramų
  • ilgagrūdžiai ryžiai: 2 stiklinių
  • alyvuogių aliejus: 5 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 1 didelio
  • Prieskoniai: druska, pipirai, zira, malti kmynai, malta paprika.

Recepto paruošimas

1. Ryžius praplauname 5-6 kartus.

2. Mėsą (plovui galite pasirinkti ir kiaulieną ar jautieną) supjaustome nedideliais gabalėliais, svogūnus – skiltelėmis, morkas – šiaudeliais.

3. Kazane įkaitiname alyvuogių aliejų, įdedame vieną svogūną, supjaustytą į keturias dalis. Svogūnui patamsėjus jį išimame ir sudedame į kazaną mėsą (neprieskoniuotą).

4. Apkepame mėsą kol mėsa gražiai apskrus iš visų pusių.

5. Į kazaną suberiame supjaustytas morkas ir svogūnus ir viską kartu pakepame dar 5-10 minučių.

6. Įpilame į kazaną vandenį, kad jis apsemtų mėsos ir daržovių troškinį.

7. Pasūdome, įdedame visus prieskonius (plovo prieskonių mišinys gali būti labai skirtingas. Papildomai į plovą galite įdėti maltą kardamoną, raugerškio uogas, ciberžolę, nuo kurios plovas įgaus geltoną atspalvį ir naują skonį (ciberžolės nepadauginkite, kitaip plovas taps kartokas)) ir troškiname maždaug 15-20 minučių – iki vanduo išgaruos per pusę.

8. Sumažiname ugnį, troškinį tolygiai paskirstome kazane ir suberiame ryžius. Į vidurį įdedame visą (neskaidytą) česnaką, nuo kurio nulupame tik jo odelės viršutinį sluoksnį.

9. Ant ryžių labai atsargiai, stengdamiesi nepažeisti ryžių sluoksnio supilame vandenį. Vandens įpilame 1,5-2 centimetrus virš ryžių sluoksnio. Padidiname ugnį ir išgariname visą vandenį. Neuždengiame dangčiu.

10. Po vandens nugarinimo uždengti ir leisti subręsti ryžiams.

11. Sumažiname ugnį, plovą keliose vietose praduriame medine mentele, uždengiame dangčiu ir pabaigiame gaminti (ryžius paragaujame). Jeigu ryžiai kietoki, galime įpilti dar šiek tiek vandens (karšto).

12. Plovas patiekiamas karštas ant didelės lėkštės, į vidurį įsmegiama česnako galvutė, kuri tapo minkšta ir gali būti labai skaniu plovo pagardu. Būtinai patiekiame daug prieskoninių žolelių: krapų, petražolių, kalendros.

13. Pašildytas plovas labai skanus ir kitą dieną. Skanaus :)

Rekomendacija: Daugiau plovo receptų rasite: Plovo receptai.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
22.09.2023 laikas 09:04 Tauta Siūlo Kodėl valdžia viešai nebesiskiepija?
Žmonės jau buvo linkę pamiršti kovidą ir su juo susijusias problemas bei ribojimus, tačiau pastaruoju metu įvairūs ekspertai vėl pradėjo gąsdinti, kad jeigu dar ne rudenį, tai žiemą virusas tikrai smogs.

Skaityti daugiau

22.09.2023 laikas 08:44 Tauta Siūlo Papiktino atmintinos vietos pavadinimas
Nurodoma, kad tai „Lietuvos partizanų užkasimo vieta“. Savo nuomonę išsakęs ukmergiškis svarsto, kodėl parinktas toks keistas, niekur negirdėtas terminas. „Negi negalima buvo kaip nors kitaip pagarbiau pavadinti“, – piktinosi jis....

Skaityti daugiau

22.09.2023 laikas 08:39 Tauta Siūlo Dėl praleisto skambučio liko be vaistų

Ponia Danutė liko nusivylusi nuotolinių konsultacijų pas medikus tvarka – dėl praleisto skambučio mėnesį liko be vaistų.

Skaityti daugiau

26.09.2023 laikas 20:01 Klausas Schwabas pripažįsta, kad Darbotvarkė iki 2030 m. žlunga, nes milijonai žmonių sukilo prieš naująją pasaulio tvarką
Prieš dvejus metus Klausas Schwabas (Klausas Švabas) atvirai pareiškė, kad 2030 m. Pasaulio ekonomikos forumas visiškai kontroliuos žmoniją.

Skaityti daugiau

26.09.2023 laikas 08:49 Skiepijimas "nesuteikia jokios reikšmingos apsaugos" nuo ilgo COVID: tyrimas

Naujo tyrimo išvados paneigia vyraujančią nuomonę, kad skiepai nuo COVID-19 apsaugo nuo ilgojo COVID. Tyrimo metu nustatyta, kad nors ankstesni užsikrėtimo atvejai 86 proc. sumažina ilgosios COVID riziką, skiepijimo būklė prieš užsikrėčiant COVID ...

Skaityti daugiau

25.09.2023 laikas 21:36 Dirbtinė laimė – XXI amžiaus priklausomybė
Kai turi brangią mašiną, gražių daiktų, prabangų namą ir kitų statuso simbolių, pradedi jaustis, tarsi turi didesnę vertę ir pakyli vienu lygiu aukščiau už tuos, kurie viso to neturi.

Skaityti daugiau