Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Spalio » 30

Kaip Paruošti Tikrą Plovą Kazane Su Aviena?

Kaip Paruošti Tikrą Plovą Kazane Su Aviena?

Lauke kazane pagamintas plovas tai patiekalas, kuriam vargu ar kas nors gali prilygti. Dažnai ir žiemą, kai žemė padengta sniego sluoksniu, o kvėpuojant kyla dideli karšto oro gūsiai, vyrai su dideliais mediniais šaukštais prie laužo gamina plovą.

Troškinys yra vienas populiariausių patiekalų žiemą. Riebus, sotus bei gardus - jis nepamainomas stalo atributas.

Kazanas tai platus ketaus katilas maistui gaminti. Pradėdami gaminti jame maistą, kazaną įkaitinkime, kad jame tolygiai pasiskirstytų karštis. Kazano gaminimo įpatumas tame, kad šis katilas tolygiai paskirsto šilumą maistui gaiminantis ir labai ilgai jį išlaiko.

Net ir namuose kazane pagamintas plovas sušildysir atneš kruopelytę Kaukazo saulės ir laužo dvelksmą. Pagardinkime jį savo mėgstamais prieskoniais, pakvieskime prie stalo didelį draugų ir artimųjų būrį ir ant didžiausios lėkštės patiekime nuostabųjį plovą.

Ingredientai

  • aviena: 500 gramų
  • svogūnai: 500 gramų
  • morkos: 300 gramų
  • ilgagrūdžiai ryžiai: 2 stiklinių
  • alyvuogių aliejus: 5 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 1 didelio
  • Prieskoniai: druska, pipirai, zira, malti kmynai, malta paprika.

Recepto paruošimas

1. Ryžius praplauname 5-6 kartus.

2. Mėsą (plovui galite pasirinkti ir kiaulieną ar jautieną) supjaustome nedideliais gabalėliais, svogūnus – skiltelėmis, morkas – šiaudeliais.

3. Kazane įkaitiname alyvuogių aliejų, įdedame vieną svogūną, supjaustytą į keturias dalis. Svogūnui patamsėjus jį išimame ir sudedame į kazaną mėsą (neprieskoniuotą).

4. Apkepame mėsą kol mėsa gražiai apskrus iš visų pusių.

5. Į kazaną suberiame supjaustytas morkas ir svogūnus ir viską kartu pakepame dar 5-10 minučių.

6. Įpilame į kazaną vandenį, kad jis apsemtų mėsos ir daržovių troškinį.

7. Pasūdome, įdedame visus prieskonius (plovo prieskonių mišinys gali būti labai skirtingas. Papildomai į plovą galite įdėti maltą kardamoną, raugerškio uogas, ciberžolę, nuo kurios plovas įgaus geltoną atspalvį ir naują skonį (ciberžolės nepadauginkite, kitaip plovas taps kartokas)) ir troškiname maždaug 15-20 minučių – iki vanduo išgaruos per pusę.

8. Sumažiname ugnį, troškinį tolygiai paskirstome kazane ir suberiame ryžius. Į vidurį įdedame visą (neskaidytą) česnaką, nuo kurio nulupame tik jo odelės viršutinį sluoksnį.

9. Ant ryžių labai atsargiai, stengdamiesi nepažeisti ryžių sluoksnio supilame vandenį. Vandens įpilame 1,5-2 centimetrus virš ryžių sluoksnio. Padidiname ugnį ir išgariname visą vandenį. Neuždengiame dangčiu.

10. Po vandens nugarinimo uždengti ir leisti subręsti ryžiams.

11. Sumažiname ugnį, plovą keliose vietose praduriame medine mentele, uždengiame dangčiu ir pabaigiame gaminti (ryžius paragaujame). Jeigu ryžiai kietoki, galime įpilti dar šiek tiek vandens (karšto).

12. Plovas patiekiamas karštas ant didelės lėkštės, į vidurį įsmegiama česnako galvutė, kuri tapo minkšta ir gali būti labai skaniu plovo pagardu. Būtinai patiekiame daug prieskoninių žolelių: krapų, petražolių, kalendros.

13. Pašildytas plovas labai skanus ir kitą dieną. Skanaus :)

Rekomendacija: Daugiau plovo receptų rasite: Plovo receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-06 laikas 21:51 Receptai Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje: sveikas ir traškus desertas
Ruduo Lietuvoje – obuolių metas, kai virtuvės prisipildo šilto cinamono kvapo ir jaukių desertų. Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje, keptos karšto oro gruzdintuvėje, yra tobulas modernios lietuviškos virtuvės pavyzdys, sujungi...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:56 Česnakų stiebai: Cheminė sudėtis, nauda sveikatai ir kaip juos paruošti
Šiame straipsnyje atskleisime česnakų stiebų cheminę sudėtį, jų naudą ir galimą žalą organizmui, biologinį poveikį bei pateiksime skanių receptų, kaip juos panaudoti virtuvėje. Pasinerkite į šią kvapnią kelionę ir sužinokite, kodėl česnakų stiebai tu...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:24 Mėlynojo ryklio odos paslaptys: Kaip nanostruktūros keičia spalvą
Naujausi moksliniai tyrimai atskleidžia, kaip guanino kristalai ir melaninas sukuria šį unikalų efektą, o šios žinios gali revoliucionizuoti technologijas – nuo medicinos iki povandeninių technologijų. Šiame straipsnyje gilinsimės į šio fenomeno moks...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:04 Ahnenerbe: Paslaptys, mokslas ir nacistinės ideologijos šešėlis
Ši paslaptinga organizacija, veikusį Trečiajame Reiche, iki šiol kelia diskusijas. Nuo arijų rasės šlovinimo iki žiaurių eksperimentų koncentracijos stovyklose – kas iš tiesų slypi už „Protėvių paveldo“ draugijos veiklos? Šiame straipsnyje atskleisim...

Skaityti daugiau

2025-07-12 laikas 20:43 Pranašiški Sapnai ir Zodiako Ženklai: Mistinis Ryšys su Visata
Šiame straipsnyje atskleisime, kurie ženklai pasižymi pranašiškų sapnų dovana, kaip jie gali ją panaudoti ir kokios mokslinės bei ezoterinės priežastys slypi už šio fenomeno. Pasinerkite į mistikos ir astrologijos pasaulį!...

Skaityti daugiau

2025-07-11 laikas 19:08 Psichologiniai Teigiamų Santykių Požymiai: Kaip Atpažinti Tikrąją Meilę
Atraskite psichologinius požymius, rodančius stiprius santykius, ir sužinokite, kaip kurti harmoningą ryšį su mylimu žmogumi. Šiame straipsnyje aptarsime pagrindinius teigiamų santykių požymius, remdamiesi psichologijos principais, ir pateiksime prak...

Skaityti daugiau