Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2020 » Spalio » 30

Kaip Paruošti Tikrą Plovą Kazane Su Aviena?

Kaip Paruošti Tikrą Plovą Kazane Su Aviena?

Lauke kazane pagamintas plovas tai patiekalas, kuriam vargu ar kas nors gali prilygti. Dažnai ir žiemą, kai žemė padengta sniego sluoksniu, o kvėpuojant kyla dideli karšto oro gūsiai, vyrai su dideliais mediniais šaukštais prie laužo gamina plovą.

Troškinys yra vienas populiariausių patiekalų žiemą. Riebus, sotus bei gardus - jis nepamainomas stalo atributas.

Kazanas tai platus ketaus katilas maistui gaminti. Pradėdami gaminti jame maistą, kazaną įkaitinkime, kad jame tolygiai pasiskirstytų karštis. Kazano gaminimo įpatumas tame, kad šis katilas tolygiai paskirsto šilumą maistui gaiminantis ir labai ilgai jį išlaiko.

Net ir namuose kazane pagamintas plovas sušildysir atneš kruopelytę Kaukazo saulės ir laužo dvelksmą. Pagardinkime jį savo mėgstamais prieskoniais, pakvieskime prie stalo didelį draugų ir artimųjų būrį ir ant didžiausios lėkštės patiekime nuostabųjį plovą.

Ingredientai

  • aviena: 500 gramų
  • svogūnai: 500 gramų
  • morkos: 300 gramų
  • ilgagrūdžiai ryžiai: 2 stiklinių
  • alyvuogių aliejus: 5 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 1 didelio
  • Prieskoniai: druska, pipirai, zira, malti kmynai, malta paprika.

Recepto paruošimas

1. Ryžius praplauname 5-6 kartus.

2. Mėsą (plovui galite pasirinkti ir kiaulieną ar jautieną) supjaustome nedideliais gabalėliais, svogūnus – skiltelėmis, morkas – šiaudeliais.

3. Kazane įkaitiname alyvuogių aliejų, įdedame vieną svogūną, supjaustytą į keturias dalis. Svogūnui patamsėjus jį išimame ir sudedame į kazaną mėsą (neprieskoniuotą).

4. Apkepame mėsą kol mėsa gražiai apskrus iš visų pusių.

5. Į kazaną suberiame supjaustytas morkas ir svogūnus ir viską kartu pakepame dar 5-10 minučių.

6. Įpilame į kazaną vandenį, kad jis apsemtų mėsos ir daržovių troškinį.

7. Pasūdome, įdedame visus prieskonius (plovo prieskonių mišinys gali būti labai skirtingas. Papildomai į plovą galite įdėti maltą kardamoną, raugerškio uogas, ciberžolę, nuo kurios plovas įgaus geltoną atspalvį ir naują skonį (ciberžolės nepadauginkite, kitaip plovas taps kartokas)) ir troškiname maždaug 15-20 minučių – iki vanduo išgaruos per pusę.

8. Sumažiname ugnį, troškinį tolygiai paskirstome kazane ir suberiame ryžius. Į vidurį įdedame visą (neskaidytą) česnaką, nuo kurio nulupame tik jo odelės viršutinį sluoksnį.

9. Ant ryžių labai atsargiai, stengdamiesi nepažeisti ryžių sluoksnio supilame vandenį. Vandens įpilame 1,5-2 centimetrus virš ryžių sluoksnio. Padidiname ugnį ir išgariname visą vandenį. Neuždengiame dangčiu.

10. Po vandens nugarinimo uždengti ir leisti subręsti ryžiams.

11. Sumažiname ugnį, plovą keliose vietose praduriame medine mentele, uždengiame dangčiu ir pabaigiame gaminti (ryžius paragaujame). Jeigu ryžiai kietoki, galime įpilti dar šiek tiek vandens (karšto).

12. Plovas patiekiamas karštas ant didelės lėkštės, į vidurį įsmegiama česnako galvutė, kuri tapo minkšta ir gali būti labai skaniu plovo pagardu. Būtinai patiekiame daug prieskoninių žolelių: krapų, petražolių, kalendros.

13. Pašildytas plovas labai skanus ir kitą dieną. Skanaus :)

Rekomendacija: Daugiau plovo receptų rasite: Plovo receptai.

Turite savo nuomone, (už ar, prieš) pasidalinkite su mumis, palikite komentarą, prisijunkite, rašykite bloge, pasirinkdami kategoriją. Pasidalinkite savo receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su paranormaliais, anomališkais ir kitais nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Įvertink šį straipsnį. Prieš tai pakomentuodami, arba parašykite patys! Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą PARANORMAL turinį. Norite sužinoti daugiau, sutikite gauti naujienas arba pasidalinkite spausdami .
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
16.01.2021 laikas 16:46 Šokoladinis pyragas su kriaušėmis pagal Beatą
Tai nuostabus Beatos šokoladinis pyragas su kriaušėmis, kuris nerealiai patinka mano vaikams. Jis man asmeniškai nėra pats skaniausias iš pyragų, tikrai galima rasti ir skanesnių (šiaip nesu didžiulė šokoladinių pyragų mėgėja). Bet vaikams jis tikrai patenka į TOP 3. Labai greitai pradingsta nuo sta...

Skaityti daugiau

16.01.2021 laikas 16:23 Naminiai mėsainiai su mėlynuoju pelėsiniu sūriu
Noriu Jums pasiūlyti labai gerą naminių mėsainių receptą, jeigu ieškote idėjų, ką naujo ir įdomaus iškepti vakarėliams su draugais, vietoje šašlykų. Sultingi bei šiek tiek neįprasti mėsainiai turėtų visiems patikti. Pamėginkite jau šiandien!...

Skaityti daugiau

16.01.2021 laikas 16:23 Užkandis: Camembert sūris tešloje pagal Beatą

Ganėtinai paprastai pagaminamas, bet nepaprastai skanus užkandis. Nežinau net ką daugiau būtų galima daugiau pasakyti apie šį fantastišką užkandį. Tik labai skatinu pasigaminti patiems.

Skaityti daugiau

16.01.2021 laikas 19:00 Kas naudinga žiemą?
Žiemos viduryje žmogaus organizmui pritrūksta vitaminų, todėl gali nusilpti imuninė sistema bei pablogėti savijauta. Tokiu metu labai naudinga gerti šermukšnių arbatos, kuri ne tik organizmą gausiai aprūpina vitaminais, bet ir stiprina imuninę sistemą, pagerina virškinamojo trakto darbą ir apsaugo k...

Skaityti daugiau

16.01.2021 laikas 18:17 56-erių metų daktaro mirtis tapo mįsle: jis vos prieš 16 dienų pasiskiepijo „Pfizer“ vakcina
Heidi Neckelmann sako, kad jos „geriausias draugas“ ir partneris, su kuriuo buvo net 28-erius metus, 56-erių akušeris Gregoris Michaelas, buvo aktyvus, sveikas ir neturėjo jokių sveikatos sutrikimų. Tačiau visai neseniai vyras mirė nuo priepuolio, kurį sukėlė staiga išsivystęs retas autoimuninis sut...

Skaityti daugiau

16.01.2021 laikas 13:30 Skaičiai - Neatsiejama Gyvenimo Dalis!

Skaičiai valdo žmonių gyvenimus. Jie mus supa nuo gimimo iki mirties. Reikia tik išmokti perprasti jų reikšmę. Į kokius skaičius verta atkreipti dėmesį ir kokios naudingos informacijos jie gali suteikti?

Skaityti daugiau