Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2020 » Gruodžio » 25 » Patalpinti naujieną

Orkaitėje kepta avienos kulšis su padažu prie avienos

Orkaitėje kepta avienos kulšis su padažu prie avienos

(Paranormal) "Kepta avienos kulšis" per Kalėdas arba Velykas - tai labai šventinis patiekalas, rozmarinu užkvepinantis visus namus bei prie stalo sukviečiantis visus svečius.

Atvėsusios avienos griežinėliai idealiai tiks kitos dienos sumuštiniams; o, bepjaustant nubyrėjusius smulkius avienos gabalėlius sumetus į verdančius ryžius su prieskoniais, pasigaminsime labai gardų plovą.

Neriebi aviena yra tikriausiai pati sveikiausia mėsa. Perkant rekomenduoju pasirinkti mėsą be kaulo, arba dar paprašyti mėsininko kad gražiai išpjautų kaulą, dėl šių priežasčių:
- su kaulu mėsa keps gerokai ilgiau, pradės svilti išorėje, o palei kaulą paliks kruvina bei gyslota;
- su kaulu iškeptą mėsą yra žymiai sunkiau supjaustyti bei patiekti gražiame pavidale;
- iš kaulo išvirtas sultinys - idealus pagrindas padažui, plovui arba sriubai.

Tiesiog negaliu nepaminėti ir mėsos keptos su kaulu privalumų:
- Arčiau kaulo kepta mėsa - pati skaniausia, bet tai galės įvertinti tik tie, kas drįsta "neandartališkai" apgraužinėti kaulus (kaip pvz. aš);
- Prezentaciniu požiūriu su kaulu iškepta avienos kulšis, tik kol nepjaustyta, atrodys daug gražiau.

Ingredientai

  • avienos kulšies mėsa: 2,5 kilogramo
  • švelnaus skonio garstyčios: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina)
  • uogienė: 4 valgomųjų šaukštų (arba medus)
  • nutarkuota citrinos žievelė: iš 0,5 vnt.
  • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
  • balzamiko arba obuolių actas: 1 valgomojo šaukšto
  • šviežias rozmarinas: 1 kuokšto (susmulkinus lapelius turėtų gautis maždaug 2 valgomieji šaukštai)
  • šviežiai malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • rupi druska: 1 arbatinio šaukštelio.

Padažui:

  • baltas arba raudonas vynas: 100 mililitrų
  • raudonųjų arba juodųjų serbentų uogienė: 2 valgomųjų šaukštų
  • bulvių krakmolas: 0,5 arbatinio šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia dubenyje sumaišykite visus nurodytus prieskonius išskyrus druską.

2. Tada gautu mišiniu ištrinkite mėsą ir uždengę (nenuadojame aliuminio folijos!) marinuokite šaldytuve per visą naktį, arba 2-3 valandas kambario temperatūroje.

3. Paruoškite 230 (450°F) laipsnių temperatūros orkaitę. Pradžioje karštai kepant, paviršiuje susidaro labai skani žievelė, bet mėsa viduje išlieka sultingesnė.

4. Avieną pasūdykite ir dėkite į aukštakraštę kepimo skardą su grotelėmis arba į keptuvę. Pirmas 20 minučių kepkite 230 (450°F) laipsnių temperatūros orkaitėje.

5. Po to sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 190 (375°F) laipsnių, ant kepimo skardos dugno pilkite vieną stiklinę vandens (tuo vandeniu pradžioje galite nuskalauti marinavimo dubenyje palikusius prieskonius, kad neprarasti nei lašelio skonio), kepkite mėsą maždaug pusvalandį.

6. Paskui dar kartą įpilkite vieną stiklinę vandens ir dar kepkite pusvalandį. Išvis kepimas turi užtrukti apie 80 minučių arba iki kol kepsnio vidurio temperatūra pasiekia 70 (160°F) laipsnių temperatūrą.

7. Prieš pjaustydami, mėsą palikite kambario temperatūroje bent jau 10 minučių. Per tą laiką, galite pasiruošti padažą.

8. Padažas prie avienos: Nuo kepimo skardoje susidariusio sultinio pašalinkite riebalus (tam reikalui idealiai pasitarnauja separatorius).

9. Tada mėsos sultinį perkoškite per sietelį į švarią keptuvę arba mažiuką puodą padažui virti. Užvirinkite virš vidutiniškos kaitros.

10. Tada į mėsos sultinį pilkite vyno, dėkite uogienės porą šaukštų ir dar kartą mišinį užvirinkite. Jei padažas per saldus - pasūdykite.

11. Pusėje stiklinės vandens šakute išmaišykite krakmolą ir plona srovele pilkite mišinį į verdantį padažą, pastarąjį įnirtingai maišydami. Nėra būtina supilti visą krakmolo mišinį, kai padažas jau tampa norimo tirštumo, sustokite pilti krakmolo mišinį ir po maždaug 30 sekundžių nukelkite nuo ugnies.

12. Iškepta avieną supjaustykite maždaug 1,5 centimetro storio griežinėliais, šalia patiekite padažą ąsotėlyje. Lepinkitės!

Rekomendacija: Daugiau avienos receptų rasite: Avienos receptai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Turite savo nuomone, (už ar, prieš) pasidalinkite su mumis, palikite komentarą, prisijunkite, rašykite bloge, pasirinkdami kategoriją. Pasidalinkite savo receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su paranormaliais, anomališkais ir kitais nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Įvertink šį straipsnį. Prieš tai pakomentuodami, arba parašykite patys! Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą PARANORMAL turinį. Norite sužinoti daugiau, sutikite gauti naujienas arba pasidalinkite spausdami .
Sveiki, nesuspėju, o info tiek daug! Kas Jums svarbu?
Iš viso atsakymų: 206
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
08.03.2021 laikas 19:43 Keptuvėje kepta traški žuvies filė su kukurūzų dribsniais (corn flakes)
Aš labai mėgstu įvairiausius žuvies patiekalus. Ir kad man žuvis neatsibostų, aš vis ieškau naujų receptų. Man asmeniškai šitokia traški žuvis buvo tikras atradimas. Vaikai valgė, net pirštelius laižydami. O šiaip jie nėra didžiuliai žuvies mėgėjai....

Skaityti daugiau

08.03.2021 laikas 19:39 Sultinga vištienos krūtinėlė keptuvėje su pievagrybiais ir grietinėle
Šitaip keptuvėje kepta vištienos krūtinėlė gausis sultinga ir prie viryklės tikrai nesugaišite daug savo laiko, o pietūs arba vakarienė tikrai nenuvils. Pamėginkite pasigaminti jau šiandien.

Skaityti daugiau

08.03.2021 laikas 19:39 Drėgnas dryžuotas - zebrinis keksas su kakava
Kas labiausiai patiko gaminant tokį drėgną zebrinį keksą man asmeniškai, tai maišyti geltonąją ir kakavinę tešlas bei vis stebėti, kaip gražiai skleidžiasi. Be to tai raminančiai veikia, o skoniu pažadu, kad nenusivilsite. Prie kavos ar arbatos puodelio tai tobulas keksas....

Skaityti daugiau

08.03.2021 laikas 19:54 Liaudies priemonės jei kepenys nesveikos, hepatito, tulžies latakų diskinezijos
Mūsų vaistinėje atsirado paketėliai su kininių ožerškių vaisiais (Lycium chinense/barbarum). Apie šiuos augalus skaičiau nemažai literatūros ir supratau, kad jie - tiesiog lobis, jei turite problemų su kepenimis.

Skaityti daugiau

08.03.2021 laikas 10:06 Įminta Diatlovo perėjos paslaptis? Dėl 9 šiurpių mirčių buvo kaltinami „ateiviai ir sniego žmonės“
Naujas tyrimas atskleidė, kad devynis studentus, 1959 m. keliavusius slidėmis Sibire, pražudė snigo griūtis. Ne ateiviai ar sniego žmonės, kaip kadaise buvo tikima.

Skaityti daugiau

08.03.2021 laikas 08:55 Brandi ir nebrandi meilė: nuo poreikio iki savęs priėmimo
„Myliu tave, nes tu man esi labai reikalingas“. Nebrandi meilė – tai spąstai, kurių pagrindas yra vidinis poreikis. Jeigu norite sukurti tvirtus santykius, būtina suvokti, kuo skiriasi brandi meilė nuo nebrandžios....

Skaityti daugiau

07.03.2021 laikas 23:06 Sveikatą atstatantis receptas: 1 burokėlis, 2 morkos, 1 obuolys

Kurdamas šį receptą specialistas rėmėsi tuo, kad ingredientai turi būti paprasti ir prieinami, kad kiekvienas žmogus galėtų paruošti šią priemonę. Receptas tikrai lengvas, todėl kad burokėliai, morkos ir obuoliai turi visus būtinus mikroelementus ir kainuoja nebrangiai.

...

Skaityti daugiau

07.03.2021 laikas 17:07 Žudanti saulė: Trečiojo reicho veidrodis

Tarp daugybės išties unikalių technologijų, kurias Antrojo pasaulio karo metu sukūrė vokiečių mokslininkai, yra daug labai keistų. Kitaip projektą „Saulės patranka“ pavadinti neįmanoma – didžiulis orbitinis veidrodis, kuris savo spinduliu degina ištisus miestus, išgarina upes ir...

Skaityti daugiau