- 11.12.2020
- 0.0 Reitingas
- 690 Peržiūrų
- Aptarti
Nei vienas per Kalėdas prie stalo sėdintis neatsisakys tokio skanaus, drėgno ir minkšto kekso gabaliuko, kuris yra patiekiamas prie kavos ar arbatos puodelio. Toks keksas yra gaminamas su grietine, tad gaunasi itin drėgnas bei gardus!
Ingredientai
- sviestas: 150 gramų
- kiaušiniai: 3
- cukrus: 350 mililitrų
- grietinė: 200 mililitrų
- miltai: 400 mililitrų
- kepimo milteliai: 3 arbatinių šaukštelių
- meduolių prieskoniai: 3 arbatinių šaukštelių (naudoju "Santa Maria" produkciją).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros.
2. Tada ištirpiname sviestą ir leidžiame jam truputį atvėsti.
3. Tuomet kiaušinius išplakame su cukrumi.
4. Sudedame grietinę bei lydytą sviestą, išplakame iki vientisos masės.
5. Miltus sumaišome su kepimo milteliais bei meduolių prieskoniais. Įmaišome į tešlą.
6. Po to supilame tešlą į riebalais išteptą kepimo formą.
7. Kepame ant grotelių apatinėje orkaitės dalyje maždaug 50-60 minučių. Lepinamės! Skanus tiek šiltas, tiek jau atvėsęs.
Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.
Recepto Autorius Santa Maria
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau