Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Balandžio » 05

Varškės Pyragas su Serbentų Uogiene: Nostalgiškas Receptas 2025 m.

Įvadas: Vaikystės Skonio Prisiminimai

Varškės pyragai – tai nepamainoma klasika, nukelianti į vaikystę, kai juos kepdavo mamos ar močiutės. Šis receptas, įkvėptas lenkiško „Skubaniec“ pyrago, bet praturtintas varškės sluoksniu, sužadina nostalgiją ir džiugina švelniu skoniu. Juodųjų serbentų uogienė suteikia drėgmės ir malonios rūgštelės, paversdama šį desertą tikru gardumynu.

Ingredientai

Tešlai:

  • Kvietiniai miltai: 450 g
  • Šaltas sviestas: 180 g
  • Kiaušinių tryniai: 4 vnt.
  • Cukrus: 20 g
  • Kakava: 2 šaukštai
  • Grietinė: 1 šaukštas
  • Kepimo milteliai: 1 šaukštelis
  • Vanilinis cukrus: 0.5 šaukštelio

Įdarui:

  • Varškė (9%): 360 g
  • Grietinė: 120 g
  • Cukrus: 100 g (arba pagal skonį)
  • Kiaušiniai: 3 vnt.
  • Vanilinis cukrus: 1 šaukštelis
  • Druska: 1 žiupsnelis

Aptepimui: Juodųjų serbentų uogienė: 300 g (arba kita rūgštesnė uogienė).

Paruošimo Būdas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C (viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
  2. Sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Sudėkite šaltą sviestą kubeliais ir grietinę, trinkite iki trupinių. Įdėkite trynius, greitai užminkykite tešlą (jei sausa, įpilkite šlakelį vandens).
  3. Padalinkite tešlą į 3 dalis. Į vieną įmaišykite kakavą. Suformuokite diskus, suvyniokite į plėvelę ir šaldykite.
  4. Įdarui sutrinkite varškę su grietine, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska iki vientisos masės. Po vieną įmuškite kiaušinius, maišydami šaukštu.
  5. Kepimo formą (18x24 cm) išklokite popieriumi.
  6. Paskirstykite vieną šviesios tešlos dalį formos dugne, kepkite 10-15 min.
  7. Apkepusį pagrindą aptepkite uogiene, užtarkuokite kakavinę tešlą.
  8. Sukrėskite varškės masę, ant viršaus užtarkuokite likusią šviesią tešlą.
  9. Kepkite 40-50 min., kol viršus sutvirtės ir taps auksinis.
  10. Leiskite pyragui atvėsti prieš pjaustydami.
Varškės pyragas su serbentais 2025
Nostalgiškas varškės pyragas su serbentų uogiene

Išvada: Skonis iš Praeities

Šis varškės pyragas – tai kelionė į vaikystę su kiekvienu kąsniu. 2025 m. išbandykite šį receptą ir sukurkite naujus prisiminimus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 ufospacenet • 18:49, 2025-04-05
Prisimenate močiutės varškės pyragą? Išbandykite šį nostalgišką receptą su serbentų uogiene 2025 m. – gardus ir švelnus skonis laukia! Pasidalinkite savo kepimo įspūdžiais!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau