Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Balandžio » 05

Varškės Pyragas su Serbentų Uogiene: Nostalgiškas Receptas 2025 m.

Įvadas: Vaikystės Skonio Prisiminimai

Varškės pyragai – tai nepamainoma klasika, nukelianti į vaikystę, kai juos kepdavo mamos ar močiutės. Šis receptas, įkvėptas lenkiško „Skubaniec“ pyrago, bet praturtintas varškės sluoksniu, sužadina nostalgiją ir džiugina švelniu skoniu. Juodųjų serbentų uogienė suteikia drėgmės ir malonios rūgštelės, paversdama šį desertą tikru gardumynu.

Ingredientai

Tešlai:

  • Kvietiniai miltai: 450 g
  • Šaltas sviestas: 180 g
  • Kiaušinių tryniai: 4 vnt.
  • Cukrus: 20 g
  • Kakava: 2 šaukštai
  • Grietinė: 1 šaukštas
  • Kepimo milteliai: 1 šaukštelis
  • Vanilinis cukrus: 0.5 šaukštelio

Įdarui:

  • Varškė (9%): 360 g
  • Grietinė: 120 g
  • Cukrus: 100 g (arba pagal skonį)
  • Kiaušiniai: 3 vnt.
  • Vanilinis cukrus: 1 šaukštelis
  • Druska: 1 žiupsnelis

Aptepimui: Juodųjų serbentų uogienė: 300 g (arba kita rūgštesnė uogienė).

Paruošimo Būdas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C (viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
  2. Sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Sudėkite šaltą sviestą kubeliais ir grietinę, trinkite iki trupinių. Įdėkite trynius, greitai užminkykite tešlą (jei sausa, įpilkite šlakelį vandens).
  3. Padalinkite tešlą į 3 dalis. Į vieną įmaišykite kakavą. Suformuokite diskus, suvyniokite į plėvelę ir šaldykite.
  4. Įdarui sutrinkite varškę su grietine, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska iki vientisos masės. Po vieną įmuškite kiaušinius, maišydami šaukštu.
  5. Kepimo formą (18x24 cm) išklokite popieriumi.
  6. Paskirstykite vieną šviesios tešlos dalį formos dugne, kepkite 10-15 min.
  7. Apkepusį pagrindą aptepkite uogiene, užtarkuokite kakavinę tešlą.
  8. Sukrėskite varškės masę, ant viršaus užtarkuokite likusią šviesią tešlą.
  9. Kepkite 40-50 min., kol viršus sutvirtės ir taps auksinis.
  10. Leiskite pyragui atvėsti prieš pjaustydami.
Varškės pyragas su serbentais 2025
Nostalgiškas varškės pyragas su serbentų uogiene

Išvada: Skonis iš Praeities

Šis varškės pyragas – tai kelionė į vaikystę su kiekvienu kąsniu. 2025 m. išbandykite šį receptą ir sukurkite naujus prisiminimus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 ufospacenet • 18:49, 2025-04-05
Prisimenate močiutės varškės pyragą? Išbandykite šį nostalgišką receptą su serbentų uogiene 2025 m. – gardus ir švelnus skonis laukia! Pasidalinkite savo kepimo įspūdžiais!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas

Šumerų civilizacija, viena seniausių pasaulyje, klestėjo Mesopotamijoje dėka natūralių Persijos įlankos potvynių, kurie prieš 7000 metų drėkino laukus be kanalų. Naujas tyrimas PLOS One, remiantis 25 m kerno analize iš Lagašo, atskleidžia, kad duk...

Skaityti daugiau