
- 24.11.2020
- 0.0 Reitingas
- 175 Peržiūrų
- Aptarti
Tai toks torto biskvitas, kuris yra skirtas pertepti mėgstamu kremu. Jis gaunasi minkštas ir drėgnas, o kraštai neapskruda, todėl tortą surenkant jų nereikia nupjauti. Tai sutaupo daug laiko ir nereikalauja papildomų pastangų.
Ingredientai
- kiaušiniai: 4
- miltai: 185 gramų
- cukrus: 185 gramų
- saulėgrąžų aliejus: 70 mililitrų
- vanduo: 145 mililitrų
- kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
- smulkios želatinos milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio (pudros formos)
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio.
Kvapai pagal poreikį:
- vanilės ekstraktas
- citrinos žievelė
- romas
- ar panašiai.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia miltus, kepimo miltelius, druską, želatiną bei cukrų sumaišome tarpusavyje.
2. Tada kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
3. Kiaušinių baltymus išplakame iki purių putų. Neperplakame iki standžių putų, po to bus kebliau įmaišyti į tešlą.
4. Tuomet kiaušinių trynius išmaišome kartu su aliejumi ir vandeniu. Po truputį pildami įmaišome į sausus ingredientus.
5. Galiausiai įmaišome baltymus.
6. Kepimo formos tik dugną išklojame su kepimo popieriumi. Formos kraštų nereikia nei kloti kepimo popieriumi, nei tepti riebalais.
7. Kepame iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-50 minučių.
8. Iškeptą biskvitą atvėsiname kepimo formoje. Vėsdama kepurėlė kiek pakris ir jos nereikės nupjauti.
9. Visiškai atvėsus peiliu atskiriame nuo kepimo formos kraštu ir išimame.
10. Perpjauname į kiek norisi dalių.
11. Tada pertepame norimu kremu. Aš pati šį kartą pertepiau plakta grietinėle su vienu šaukštu cukrus ir įbėriau dar saują aviečių ir šokolado.
12. Pastebėjimas: Vanduo šiame recepte puikiai tinka tiesiog geriamasis, jeigu geriate iš vandentiekio, tai idealiai tinka ir receptui.
13. Pastebėjimas: Želatinos milteliai šiame recepte padeda surišti aliejų bei vandenį kartu. Galima tam naudoti ir agarą.
Rekomendacija: Daugiau biskvitų receptų rasite: Biskvitai.
Receptu pasidalino Skanūs kąsneliai
Turite savo nuomone, (už ar, prieš) pasidalinkite su mumis, palikite komentarą, prisijunkite, rašykite bloge, pasirinkdami kategoriją. Pasidalinkite savo receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su paranormaliais, anomališkais ir kitais nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Įvertink šį straipsnį. Prieš tai pakomentuodami, arba parašykite patys! Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą PARANORMAL turinį. Norite sužinoti daugiau, sutikite gauti naujienas arba pasidalinkite spausdami Tweet.Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau