Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Lapkričio » 24

Minkštas ir drėgnas torto biskvitas, skirtas pertepti kremu

Minkštas ir drėgnas torto biskvitas, skirtas pertepti kremu

Tai toks torto biskvitas, kuris yra skirtas pertepti mėgstamu kremu. Jis gaunasi minkštas ir drėgnas, o kraštai neapskruda, todėl tortą surenkant jų nereikia nupjauti. Tai sutaupo daug laiko ir nereikalauja papildomų pastangų.

Ingredientai

  • kiaušiniai: 4
  • miltai: 185 gramų
  • cukrus: 185 gramų
  • saulėgrąžų aliejus: 70 mililitrų
  • vanduo: 145 mililitrų
  • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • smulkios želatinos milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio (pudros formos)
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio.

Kvapai pagal poreikį:

  • vanilės ekstraktas
  • citrinos žievelė
  • romas
  • ar panašiai.

biskvitai, tortai, virtuvė

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia miltus, kepimo miltelius, druską, želatiną bei cukrų sumaišome tarpusavyje.

2. Tada kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.

3. Kiaušinių baltymus išplakame iki purių putų. Neperplakame iki standžių putų, po to bus kebliau įmaišyti į tešlą.

4. Tuomet kiaušinių trynius išmaišome kartu su aliejumi ir vandeniu. Po truputį pildami įmaišome į sausus ingredientus.

5. Galiausiai įmaišome baltymus.

6. Kepimo formos tik dugną išklojame su kepimo popieriumi. Formos kraštų nereikia nei kloti kepimo popieriumi, nei tepti riebalais.

7. Kepame iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-50 minučių.

8. Iškeptą biskvitą atvėsiname kepimo formoje. Vėsdama kepurėlė kiek pakris ir jos nereikės nupjauti.

9. Visiškai atvėsus peiliu atskiriame nuo kepimo formos kraštu ir išimame.

10. Perpjauname į kiek norisi dalių.

11. Tada pertepame norimu kremu. Aš pati šį kartą pertepiau plakta grietinėle su vienu šaukštu cukrus ir įbėriau dar saują aviečių ir šokolado.

12. Pastebėjimas: Vanduo šiame recepte puikiai tinka tiesiog geriamasis, jeigu geriate iš vandentiekio, tai idealiai tinka ir receptui.

13. Pastebėjimas: Želatinos milteliai šiame recepte padeda surišti aliejų bei vandenį kartu. Galima tam naudoti ir agarą.

Rekomendacija: Daugiau biskvitų receptų rasite: Biskvitai.

Receptu pasidalino Skanūs kąsneliai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 11:18 Kaip skyrybos keičia vyrus: stipresnis, atsargesnis ar vienišas?
Skyrybos vyrams – stiprus emocinis smūgis, kuris dažnai paverčia juos atsargesniais, analitiškesniais ir net pasirengusiais sąmoningai rinktis vienatvę. Sužinokite, kodėl vyrai po išdavystės ir skyrybų retai nešiojasi neapykantą buvusiajai, tampa žym...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 10:04 Kalėdinis kaktusas: priežiūra namuose ir žydėjimo paslaptys
Kalėdinis kaktusas (Schlumbergera truncata) – populiarus kalėdinis kambarinis augalas, žydintis būtent žiemos švenčių metu. Sužinokite visas priežiūros taisykles: tinkamą laistymą, šviesos ir tamsos režimą, kaip priversti žydėti tiksliai per Kalėdas,...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:43 Po 25 metų jis pasakė „Man labai gaila“: ar melas dėl nėštumo išgelbėjo, ar sugriovė šeimą?
Po 25 metų santuokos vyras prisipažino niekada visiškai nepaleidęs buvusiosios ir visą laiką jautęs kaltę. Moteris jaunystėje melavo apie nėštumą, kad jį išlaikytų. Dabar abu atsidūrė aklavietėje. Tikra istorija ar pramanas? Šis tekstas pastarosiomis...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:25 Paveldėtas butas tapo laisve: kodėl žmona paliko vyrą be scenų

Tikra skaitytojo istorija sukrėtė tūkstančius: žmona paveldėjo butą ir tyliai išėjo iš šeimos – ne pas kitą vyrą, o tiesiog pas save. Kodėl moterys palieka ne piktai, o ramiai? Ar tai tik pramanas, ar tikrovė, kurią daugelis atpažįsta savo s...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:13 Sūnaus vestuvėse mane pasodino pačiame gale – tikra skaudi istorija, kuri sukrėtė tūkstančius
Skaudi istorija apie motiną, kurią sūnus pasodino vestuvių salės gale kaip svetimą. Netrukus paaiškėjo, kad šalia sėdi jos praeities meilė – milijonierius, kuris ką tik nupirko pastatą, kuriame dirba sūnus. Vakaras baigėsi skandalu, netektu darbu ir ...

Skaityti daugiau