Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 07

Lengvas ir nekaloringas citrininis varškės tortas (nekeptas, bet virtas)

Lengvas Ir Nekaloringas Citrininis Varškės Tortas

Šis citrininis varškės tortas yra nekeptas, bet virtas. Jį tikrai pasigaminti gaminti, tiek valgyti (iš savęs labai lengvas). Taip jau šį kartą labai nutiks, kad labai pati save pagirsiu, bet tebūnie - tai fantastiškas, lengvas bei neriebus tortas. Net nežinau ką dar apie jį būtų galima pridurti, tikriausiai tik tai, kad labai džiaugiuosi, jog šis receptas "gimė" mano galvoje ir norėčiau, kad visi jį paragautumėte ir komentaruose parašytumėte ką galvojate.

Ingredientai

Pagrindui (18 centimetrų):

  • sausainiai: 160 gramų (naudoju "Gaidelio")
  • saulėgrąžos: 100 gramų (sūdytos skaniau)
  • sviestas: 50 gramų (galima dėti daugiau, tada tvirčiau sukimba, bet aš norėjau pagaminti su kuo mažiau riebalu - pjaunasi tortas gerai, o perkeliant į lėkštę jis nesutrumpa, man to visiškai pakanka).

Citrininiam varškės kremui su mėtomis:

  • kreminė varškė: 500 gramų
  • citrinos skonio želė: 1 pakelio
  • kiaušiniai: 2
  • miltai: 20 gramų
  • verdantis vanduo: 200 gramų
  • želatina: 10 gramų
  • mėta arba citrinmetė: 1 šakelės (galite ir ekstraktą naudoti).

Recepto paruošimas

1. Torto pagrindas: Sausainius bei saulėgrąžas sutrupiname smulkintuvu.

2. Tada supilame ištirpintą sviestą ir permaišome.

3. Dedame į formos pagrindą, supresuojame ir dedame į šaldytuvą sustingti.

4. Citrininis varškės kremas su mėtomis: Mėtas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame atvėsti.

5. Tuomet kiaušinius išsukame su miltais, supilame mėtinį vandenį, taip pat ir mėtą, sudedame varškę ir ant vidutinio kaitrumo ugnies, nuolatos maišydami kaitiname, kol užvirs bei šiek tiek sutirštės.

6. Tada, nukėlę nuo ugnies, įmaišome želė miltelius, maždaug 50 mililitrų vandens ištirpintą želatiną, ir pamaišome, kol milteliai ištirpsta.

7. Tuomet uždengiame ir paliekame atvėsti.

8. Atvėsus iki kambario temperatūros, supilame ant sausainių pagrindo ir paliekame sustingti. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau varškės tortų receptų rasite: Varškės tortai.

Receptu pasidalino Mėgėja kepėja

tortai, varškės tortas, varškė, želė, virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 17:39 Erškėtrožių aliejus veidui: natūralus būdas sumažinti raukšles ir atgaivinti odą (2025)

Erškėtrožių aliejus (rosehip oil) – vienas efektyviausių natūralių produktų brandžiai odai. Turtingas vitaminų A, C, E ir nepakeičiamų riebalų rūgščių, jis skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, šviesina pigmentines dėmes ir atkuria odos ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 16:47 Natūralus baltasis triukšmas foninei muzikai ir atsipalaidavimui
✨ Pasinerkite į ramybės atmosferą: vandens čiurlenimas ir upelio čiurlenimas sukuria tobulą baltąjį triukšmą miegui 😴, giliam atsipalaidavimui 🧘‍♀️, meditacijai 🕯, mokymuisi 📚 arba raminančiam fonui 🎧.

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau