Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2020 » Gruodžio » 7

Lengvas ir nekaloringas citrininis varškės tortas (nekeptas, bet virtas)

Lengvas Ir Nekaloringas Citrininis Varškės Tortas

Šis citrininis varškės tortas yra nekeptas, bet virtas. Jį tikrai pasigaminti gaminti, tiek valgyti (iš savęs labai lengvas). Taip jau šį kartą labai nutiks, kad labai pati save pagirsiu, bet tebūnie - tai fantastiškas, lengvas bei neriebus tortas. Net nežinau ką dar apie jį būtų galima pridurti, tikriausiai tik tai, kad labai džiaugiuosi, jog šis receptas "gimė" mano galvoje ir norėčiau, kad visi jį paragautumėte ir komentaruose parašytumėte ką galvojate.

Ingredientai

Pagrindui (18 centimetrų):

  • sausainiai: 160 gramų (naudoju "Gaidelio")
  • saulėgrąžos: 100 gramų (sūdytos skaniau)
  • sviestas: 50 gramų (galima dėti daugiau, tada tvirčiau sukimba, bet aš norėjau pagaminti su kuo mažiau riebalu - pjaunasi tortas gerai, o perkeliant į lėkštę jis nesutrumpa, man to visiškai pakanka).

Citrininiam varškės kremui su mėtomis:

  • kreminė varškė: 500 gramų
  • citrinos skonio želė: 1 pakelio
  • kiaušiniai: 2
  • miltai: 20 gramų
  • verdantis vanduo: 200 gramų
  • želatina: 10 gramų
  • mėta arba citrinmetė: 1 šakelės (galite ir ekstraktą naudoti).

Recepto paruošimas

1. Torto pagrindas: Sausainius bei saulėgrąžas sutrupiname smulkintuvu.

2. Tada supilame ištirpintą sviestą ir permaišome.

3. Dedame į formos pagrindą, supresuojame ir dedame į šaldytuvą sustingti.

4. Citrininis varškės kremas su mėtomis: Mėtas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame atvėsti.

5. Tuomet kiaušinius išsukame su miltais, supilame mėtinį vandenį, taip pat ir mėtą, sudedame varškę ir ant vidutinio kaitrumo ugnies, nuolatos maišydami kaitiname, kol užvirs bei šiek tiek sutirštės.

6. Tada, nukėlę nuo ugnies, įmaišome želė miltelius, maždaug 50 mililitrų vandens ištirpintą želatiną, ir pamaišome, kol milteliai ištirpsta.

7. Tuomet uždengiame ir paliekame atvėsti.

8. Atvėsus iki kambario temperatūros, supilame ant sausainių pagrindo ir paliekame sustingti. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau varškės tortų receptų rasite: Varškės tortai.

Receptu pasidalino Mėgėja kepėja

tortai, varškės tortas, varškė, želė, virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:18 «Protingiausias žmogus pasaulyje» dalijasi mintimis apie mirtį ir reinkarnaciją
Krisas Langanas, 72 metų amerikiečių mokslininkas, žinomas dėl savo išskirtinio intelekto, pasidalino intriguojančia nuomone apie mirtį ir pomirtinį gyvenimą. Jo Kognityvinis teorinis visatos modelis (CTMU) pristato radikaliai naują požiūrį į mūsų eg...

Skaityti daugiau