- 04.01.2021
- 0.0 Reitingas
- 1366 Peržiūrų
- Aptarti
(Paranormal) Tai superinis šokoladinis-karamelinis tortas su maskarpone bei rududu, kuriam pagaminti reikia vos 6 ingredientų. Atrodo kaip taip gali būti? Bet Jūs pabandykite ir įsitikinsite, kaip viskas puikiai gaunasi.
Ingredientai
- trapūs saldūs sausainiai: 200 gramų (tik ne "Gaidelio")
- sviestas: 50 gramų
- maskarponė: 250 gramų
- konditerinis juodas šokoladas: 300 gramų
- "Rududu" karamelė: 4 kupinų valgomųjų šaukštų
- 30 ar 35% riebumo grietinėlė: 400 mililitrų.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sviestą ištirpiname mikrobangėje.
2. Sausainius sutrupiname iki smulkių trupinių (galite smulkinti su smulkintuvo pagalba arba įdėti į švarų virtuvinį rankšluostuką ir sumušti kočėlu).
3. Tada sviestą sumaišome su trupiniais ir padengiame išardomos tortinės (26-28 centimetrų skersmens) dugną ir šiek tiek kraštus.
4. Dedame į šaldytuvą sustingti, kol gaminsime torto įdarą.
5. Grietinėlę išplakame iki standžios masės (tik neperplakame!). Atsargiai sumaišome grietinėlę su maskarponės sūriu, kol neliks gumuliukų ir padaliname masę į du indus.
6. Vieną grietinėlės-maskarponės masės dalį sumaišome su karamele, kol neliks gumuliukų (jeigu karamelė itin kieta, galite šiek tiek pašildyti mikrobangėje, kol suminkštėja).
7. Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje: užkaiskite puodą su pora stiklinių vandens, uždėkite ant puodo dubenį su sulaužytu šokoladu ir vis pamaišydami tirpinkite šokoladą iki vientisos masės.
8. Palikite pravėsti maždaug 15-20 minučių, vis pamaišydami.
9. Kitą grietinėlės-maskarponės masę sumaišykite su pravėsusiu ištirpintu šokoladu.
10. Po to ant sustingusio torto pagrindo šaukštu išdėliokite netolygiai šokolado ir karamelės mases, dėliokite tarsi mozaiką.
11. Kai viską sudėsite - peiliu skersai, išilgai suraižykite torto viršų, gausis gražus raštas.
12. Dedame tortą atgal į šaldytuvą stingti, geriausia per visą naktį.
13. Kai sustingsta - galite nuimti tortinės kraštus ir pasilepinti!
14. Pastebėjimas: Šis tortas man asmeniškai pats skaniausias pastovėjęs šaldytuve 2 dienas.
15. Pastebėjimas: Tortas tikrai sustingsta, papildomai dėti želatinos arba kitų standiklių tikrai neprireiks.
Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Recepto Autorius Lithuanian in the USA
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau