Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2020 » Liepos » 6

Saldus šokoladinis karamelinis tortas

Saldus Šokoladinis Karamelinis Tortas

Šįkart dar vienas šokoladinis skanėstas. Šokoladinis karamelinis tortas. Labai išgirtas, seniai norėtas ir pagaliau išbandytas. Tikrai maniau, kad šis tortas gali tapti mano mėgstamiausiu, nes skambėjo ir atrodė labai gundančiai. Ir jis tikrai skanus, bet man kiek per saldus ir per sunkus. Tuo pat metu kepiau dar vieną šokoladinį tortą - Velniškai šokoladinį ir palyginus juos abu, man skanesnis vis dėlto velniškasis. Jis drėgnas, minkštas, ne toks saldus, labai gardus. Bet šis irgi neprastas.

Patarimai. Tortą sutepiau ir laikiau per naktį, ragavau kitą dieną. Nesugebėjau įveikti net pirmo gabaliuko iki galo. Labai užsaldino širdelę. Jau buvau šiek tiek nusivylusi. Kitądien tortas labiau įsigėrė, buvo šlapesnis, ne toks labai labai saldus. Tikrai daug skanesnis. Todėl tikrai patariu duoti laiko šiam tortui subręsti.

Biskvitą kepiau vieną 18 cm torto formoje ir vėliau supjausčiau į keturias dalis. Man iškilo nedidelė kuprelė, todėl vienas biskvito sluoksnis nebuvo labai dailus, bet sutepus nieko nesimatė.

Tortai, Kakava, Karamelė, Kondensuotas pienas, Maskarponė, virtuvė

Ingredientai

  • 18 cm torto formai

Biskvitui

  • 125 g minkšto sviesto
  • 220 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 200 g miltų
  • 40 g kakavos
  • 1 1/4 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 2 šaukštai paruoštos stiprios kavos (kavos granules sumaišykite su karštu vandeniu)
  • 175 ml pieno.

Kremui

  • 500 g maskarponės;
  • 1 indelis (400 g) virto kondensuoto pieno (karamelės tokios kaip 'Rududu').

Kavos sirupui

  • 150 ml paruoštos stiprios kavos (kavos granules sumaišykite su karštu vandeniu);
  • 75 g cukraus.

Papuošimui

  • Šokolado drožlių.

Gaminimo eiga

1. Miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską sumaišykite ir persijokite.
2. Pieną sumaišykite su paruošta kava.
3. Sviestą ir cukrų išplakite iki baltumo. Po vieną muškite kiaušinius, gerai po kiekvieno išplakite. Viso plakite ne mažiau 5 minučių.
4. Į sviestą berkite pusę miltų mišinio, atsargiai išmaišykite.
5. Po truputį pilkite pusę pieno, palengva, atsargiai išmaišydami. Berkite likusius miltus ir supilkite likusį pieną, maišykite, kol viskas susimaišys.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Pilkite tešlą į 18 cm apvalią torto formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 40-50 minučių, arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į biskvito centrą, jis liks sausas ir švarus.
7. Iškeptą biskvitą atvėsinkite ir supjaustykite į keturias dalis.
8. Kavos sirupui, pasiruoškite stiprią kavą, sumaišykite su cukrumi, užvirkite. Vėliau ataušinkite.
9. Kremui maskarponę sumaišykite su karamele.
10. Surinkite tortą. Dėkite vieną biskvitą į torto formą, apšlakstykite kavos sirupu, užtepkite kremo, dėkite kitą biskvitą ir kartokite, kol visi biskvitai bus sutepti. Viršų taip pat padenkite kremu.
11. Dėkite tortą į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o geriau nakčiai.
12. Puoškite šokolado drožlėmis. Aš pasilikau keletą šaukštų kremo ir torto šonams.

Pasidalino bakingsecrets.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau