- 06.07.2020
- 3.0 Reitingas
- 1617 Peržiūrų
- Aptarti
Šįkart dar vienas šokoladinis skanėstas. Šokoladinis karamelinis tortas. Labai išgirtas, seniai norėtas ir pagaliau išbandytas. Tikrai maniau, kad šis tortas gali tapti mano mėgstamiausiu, nes skambėjo ir atrodė labai gundančiai. Ir jis tikrai skanus, bet man kiek per saldus ir per sunkus. Tuo pat metu kepiau dar vieną šokoladinį tortą - Velniškai šokoladinį ir palyginus juos abu, man skanesnis vis dėlto velniškasis. Jis drėgnas, minkštas, ne toks saldus, labai gardus. Bet šis irgi neprastas.
Patarimai. Tortą sutepiau ir laikiau per naktį, ragavau kitą dieną. Nesugebėjau įveikti net pirmo gabaliuko iki galo. Labai užsaldino širdelę. Jau buvau šiek tiek nusivylusi. Kitądien tortas labiau įsigėrė, buvo šlapesnis, ne toks labai labai saldus. Tikrai daug skanesnis. Todėl tikrai patariu duoti laiko šiam tortui subręsti.
Biskvitą kepiau vieną 18 cm torto formoje ir vėliau supjausčiau į keturias dalis. Man iškilo nedidelė kuprelė, todėl vienas biskvito sluoksnis nebuvo labai dailus, bet sutepus nieko nesimatė.
Ingredientai
- 18 cm torto formai
Biskvitui
- 125 g minkšto sviesto
- 220 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 200 g miltų
- 40 g kakavos
- 1 1/4 šaukštelio kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- 2 šaukštai paruoštos stiprios kavos (kavos granules sumaišykite su karštu vandeniu)
- 175 ml pieno.
Kremui
- 500 g maskarponės;
- 1 indelis (400 g) virto kondensuoto pieno (karamelės tokios kaip 'Rududu').
Kavos sirupui
- 150 ml paruoštos stiprios kavos (kavos granules sumaišykite su karštu vandeniu);
- 75 g cukraus.
Papuošimui
- Šokolado drožlių.
Gaminimo eiga
1. Miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską sumaišykite ir persijokite.
2. Pieną sumaišykite su paruošta kava.
3. Sviestą ir cukrų išplakite iki baltumo. Po vieną muškite kiaušinius, gerai po kiekvieno išplakite. Viso plakite ne mažiau 5 minučių.
4. Į sviestą berkite pusę miltų mišinio, atsargiai išmaišykite.
5. Po truputį pilkite pusę pieno, palengva, atsargiai išmaišydami. Berkite likusius miltus ir supilkite likusį pieną, maišykite, kol viskas susimaišys.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Pilkite tešlą į 18 cm apvalią torto formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 40-50 minučių, arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į biskvito centrą, jis liks sausas ir švarus.
7. Iškeptą biskvitą atvėsinkite ir supjaustykite į keturias dalis.
8. Kavos sirupui, pasiruoškite stiprią kavą, sumaišykite su cukrumi, užvirkite. Vėliau ataušinkite.
9. Kremui maskarponę sumaišykite su karamele.
10. Surinkite tortą. Dėkite vieną biskvitą į torto formą, apšlakstykite kavos sirupu, užtepkite kremo, dėkite kitą biskvitą ir kartokite, kol visi biskvitai bus sutepti. Viršų taip pat padenkite kremu.
11. Dėkite tortą į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o geriau nakčiai.
12. Puoškite šokolado drožlėmis. Aš pasilikau keletą šaukštų kremo ir torto šonams.
Pasidalino bakingsecrets.lt
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau