Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2020 » Liepos » 6

Saldus šokoladinis karamelinis tortas

Saldus Šokoladinis Karamelinis Tortas

Šįkart dar vienas šokoladinis skanėstas. Šokoladinis karamelinis tortas. Labai išgirtas, seniai norėtas ir pagaliau išbandytas. Tikrai maniau, kad šis tortas gali tapti mano mėgstamiausiu, nes skambėjo ir atrodė labai gundančiai. Ir jis tikrai skanus, bet man kiek per saldus ir per sunkus. Tuo pat metu kepiau dar vieną šokoladinį tortą - Velniškai šokoladinį ir palyginus juos abu, man skanesnis vis dėlto velniškasis. Jis drėgnas, minkštas, ne toks saldus, labai gardus. Bet šis irgi neprastas.

Patarimai. Tortą sutepiau ir laikiau per naktį, ragavau kitą dieną. Nesugebėjau įveikti net pirmo gabaliuko iki galo. Labai užsaldino širdelę. Jau buvau šiek tiek nusivylusi. Kitądien tortas labiau įsigėrė, buvo šlapesnis, ne toks labai labai saldus. Tikrai daug skanesnis. Todėl tikrai patariu duoti laiko šiam tortui subręsti.

Biskvitą kepiau vieną 18 cm torto formoje ir vėliau supjausčiau į keturias dalis. Man iškilo nedidelė kuprelė, todėl vienas biskvito sluoksnis nebuvo labai dailus, bet sutepus nieko nesimatė.

Tortai, Kakava, Karamelė, Kondensuotas pienas, Maskarponė, virtuvė

Ingredientai

  • 18 cm torto formai

Biskvitui

  • 125 g minkšto sviesto
  • 220 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 200 g miltų
  • 40 g kakavos
  • 1 1/4 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 2 šaukštai paruoštos stiprios kavos (kavos granules sumaišykite su karštu vandeniu)
  • 175 ml pieno.

Kremui

  • 500 g maskarponės;
  • 1 indelis (400 g) virto kondensuoto pieno (karamelės tokios kaip 'Rududu').

Kavos sirupui

  • 150 ml paruoštos stiprios kavos (kavos granules sumaišykite su karštu vandeniu);
  • 75 g cukraus.

Papuošimui

  • Šokolado drožlių.

Gaminimo eiga

1. Miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską sumaišykite ir persijokite.
2. Pieną sumaišykite su paruošta kava.
3. Sviestą ir cukrų išplakite iki baltumo. Po vieną muškite kiaušinius, gerai po kiekvieno išplakite. Viso plakite ne mažiau 5 minučių.
4. Į sviestą berkite pusę miltų mišinio, atsargiai išmaišykite.
5. Po truputį pilkite pusę pieno, palengva, atsargiai išmaišydami. Berkite likusius miltus ir supilkite likusį pieną, maišykite, kol viskas susimaišys.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Pilkite tešlą į 18 cm apvalią torto formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 40-50 minučių, arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į biskvito centrą, jis liks sausas ir švarus.
7. Iškeptą biskvitą atvėsinkite ir supjaustykite į keturias dalis.
8. Kavos sirupui, pasiruoškite stiprią kavą, sumaišykite su cukrumi, užvirkite. Vėliau ataušinkite.
9. Kremui maskarponę sumaišykite su karamele.
10. Surinkite tortą. Dėkite vieną biskvitą į torto formą, apšlakstykite kavos sirupu, užtepkite kremo, dėkite kitą biskvitą ir kartokite, kol visi biskvitai bus sutepti. Viršų taip pat padenkite kremu.
11. Dėkite tortą į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o geriau nakčiai.
12. Puoškite šokolado drožlėmis. Aš pasilikau keletą šaukštų kremo ir torto šonams.

Pasidalino bakingsecrets.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.01.2025 laikas 20:06 Receptai Skanių cepelinų su varške receptas: tradicija ant stalo
Cepelinai – tai ne tik nacionalinis Lietuvos patiekalas, bet ir vienas iš mylimiausių komforto maisto pasirinkimų, kuris sušildo kasdienybę. Su šiuo paprastu ir skaniu receptu išmoksite, kaip pasigaminti purius cepelinus su varške...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 19:41 Receptai Paprasti blynai su kefyru – skanus ir greitas receptas
Ar ieškote greito ir skanaus recepto pusryčiams ar užkandžiams? Paprasti blynai su kefyru yra puikus pasirinkimas! Šis receptas leidžia greitai paruošti purius blynus, kurie tiks visai šeimai. Sužinokite, kaip juos pasigaminti nam...

Skaityti daugiau

16.01.2025 laikas 20:55 Receptai Skanūs kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis
Ar ieškote paprasto ir skanaus recepto, kuris sužavėtų jūsų šeimą ir draugus? Kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis yra puikus pasirinkimas! Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia nuostabų skonį, kuris...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 22:09 Draugystė ir meilė: Ar verta dirbti dėl santykių?
Draugystė ir meilė – tai dviejų skirtingų, tačiau labai artimų santykių formų junginys. Dažnai susiduriame su klausimu: ar verta pastangų, kai santykiai atrodo nebe tokie, kokie turėtų būti? Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip elgesys, abipusis palai...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 21:47 10 ženklų, kad vyras nori rimtų santykių su jumis
Santykiai gali būti sudėtingi ir kupini niuansų, tačiau yra tam tikri ženklai, kurie gali padėti jums suprasti, ar vyras rimtai žiūri į jus. Šiame straipsnyje aptarsime 10 požymių, kurie rodo, kad jis nori ne tik praleisti laiką kartu, bet ir plėtoti...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 08:24 Senųjų civilizacijų paslaptis: ar protingos rūšys galėjo egzistuoti anksčiau nei žmonės?
Klausimas, ar Žemėje egzistavo aukštai išsivysčiusios civilizacijos dar prieš žmonių atsiradimą, jau seniai intriguoja mokslininkus ir mokslo mėgėjus. Šiame straipsnyje analizuojame Kembridžo universiteto tyrėjų keliamą hipotezę apie „silūriečius“ — ...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:49 Šaltalankio uogos: natūralus vitaminų šaltinis sveikatai
Šaltalankio uogos, savo ryškia oranžine spalva ir sultingu rūgštoku skoniu, ne tik džiugina akis, bet ir yra puikus sveikatos palydovas. Šios uogos, gausios vitaminų ir antioksidantų, turi ilgą istoriją kaip natūrali gydomoji priemonė. Šiame straipsn...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:34 Kaip ilgiau išlaikyti gėlių šviežumą: patarimai ir triukai
Gėlės namuose ne tik suteikia džiaugsmo, bet ir puošia interjerą. Norint, kad šios grožybės ilgiau išliktų šviežios ir žavios, reikia žinoti kelis paprastus priežiūros triukus. Šiame straipsnyje dalinamės svarbiausiais patarimais, kurie padės jūsų gė...

Skaityti daugiau