Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Rugsėjo » 30

Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis su maskarpone kitaip

Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis su maskarpone kitaip

Jei norite labai skanaus deserto, bet vis dar nežino ką pasigaminti, tai kitų receptų nebeieškokite. Toks šokoladinis Kuršėnų vyniotinis su maskarponės sūriu yra nesunkiai paruošiamas, o pats pyragas pradžiugins kiekvieną smaližių. Kuršėnų vyniotinį su maskarponę jau esu gaminusi ir abu jie yra labai skanūs. Jeigu reiktų pasakytį, kurį receptą pasirinkti, tai nežinočiau ką pasakyti, turite išmėginti abu ir patys nuspręsti, kas gardžiau. Arba vieną kartą gaminti vienokį, o kitą kartą kitokį.

Ingredientai

Šokoladinio vyniotinio biskvitui:

  • kiaušiniai: 4
  • cukrus: 100 gramų
  • druska: žiupsnelio
  • miltai: 30 gramų
  • krakmolas: 40 gramų
  • kakava be cukraus: 30 gramų.

Įdarui: 

  • maskarponė: 350 gramų
  • cukraus pudra: 40 gramų
  • espreso: 3-5 šaukštų (arba tiesiog stipri kava)
  • juodas šokoladas: 40 gramų (smulkiai sukapojame; galima naudoti ir su riešutais).

Papuošimui:

  • sutarkuotas juodas šokoladas: 50 gramų.

Recepto paruošimas

1. Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių temperatūros.

2. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.

3. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi iki šviesios purios masės, o kiaušinių baltymus drauge su žiupsneliu druskos išplakame iki stangrių putų.

4. Tada mentele atsargiai įmaišome baltymus į plaktus trynius.

5. Sumaišome miltus, krakmolą ir kakavą. Po truputį beriame į kiaušinių masę ir labai atsargiai išmaišome.

6. Tuomet tešlą supilame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, maždaug 30-33 centimetrų stačiakampiu.

7. Kepame gerai įkaitusioje orkaitėje 6 minutes.

8. Po to kepimo skardą iškeliame iš orkaitės ir biskvitą uždengiame sudrėkintu virtuviniu rankšluosčiu - taip jis neišsausės.

9. Maskarponę plakame virtuviniu plaktuvu kartu su cukraus pudra. Po vieną šaukštą pilame kavą, kol gausime lengvai tepamo kremo konsistenciją. Priklausomai nuo pasirinktos maskarponės, gali reikėti tai 3, tai 5 šaukštų kavos.

10. Tada atsargiai apverčiame biskvitą. Nuimame kepimo popierių. Du šaukštus kremo atidedame į šalį dekoravimui, o likusį užtepame ant biskvito tolygiu sluoksniu. Apiberiame kapotu šokoladu.

11. Pradėdami nuo vieno krašto, itin atsargiai susukame vyniotinį.

12. Likusiu kremu aptepame vyniotinio viršų, apiberiame tarkuoto šokolado drožlėmis.

13. Dedame į šaldytuvą mažiausiai 60 minučių, bet prieš serviruodami palaikome 15 minučių kambario temperatūroje. Pasilepinam!

Rekomendacija: Daugiau Kuršėnų vyniotinių receptų rasite: Kuršėnų vyniotinio receptai.

vyniotinis, saldumynai, desertai, maskarponė, maskarponės sūris

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau