Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Daržovės

Jokio geltonumo ir didesnis derlius: štai geriausios česnakų trąšos

Jokio geltonumo ir didesnis derlius: štai geriausios česnakų trąšos

Specialistai teigia, kad vos tik pasirodžius pirmosioms plunksnelėms, turėtumėte paruošti maistingų trąšų česnakams.

Jei norite užauginti didelį česnakų derlių, turite juos laiku tręšti. Be to, jis nepradės gelsti, jei bus laiku nustatyta priežastis ir tręšiama. Tai sakoma telegramų kanale "Sodyba. Sodas ir daržas".

Kada tręšti

Ekspertai sako, kad kai tik jau matomos pirmosios plunksnos, būtina paruošti maistingų trąšų česnakams. Be to, per sezoną augalą reikėtų tręšti bent tris kartus.

  • Pirmą kartą tręšti reikėtų pasirodžius dviem-trims lapeliams, kai plunksnos dar būna švelniai žalios ir ką tik pasirodžiusios.
  • Antrą kartą - praėjus maždaug mėnesiui po pirmojo. Tuo metu trąšos praturtins dirvožemį mikroelementais ir paruoš česnakus būsimam svogūnėlių augimui.
  • Paskutinį kartą trąšomis reikėtų tręšti svogūnėlių formavimosi fazėje, birželio viduryje - pabaigoje.

Kaip tręšti

Į 10 litrų vandens įberkite šaukštą karbamido ir palaistykite lysvę.

Medžio pelenai padeda česnakų galvutėms geriau vystytis ir daro augalą mažiau jautrų kenkėjams. Norėdami tręšti, po laistymo tiesiog pabarstykite pelenais.

Kodėl česnakai gelsta?

Jei česnakai staiga pagelsta ir pradeda džiūti nuo galiukų, pirmiausia turėtumėte nustatyti priežastį:

  1. Tokiu atveju augalo papildomai tręšti nereikia, reikia tik tinkamai laistyti;
  2. kenkėjai arba ligos - jie gali užkrėsti augalą bet kuriame jo vystymosi etape, todėl reikia žinoti, kuo tręšti česnakus;
  3. maistinių medžiagų, mikro- ir makroelementų trūkumas.

Kartais dėl trumpalaikių šalnų česnakai taip pat gali pagelsti. Tuomet lengvai pažeidžiami trapūs stiebai ir augalą reikia nupurkšti specialia atnaujinimo priemone.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2024-06-09 laikas 20:31 Patarimas kuo tręšti pomidorus
Pomidorų tręšimas yra būtinas jų harmoningam vystymuisi ir gausiam derliui. Kad pomidorai gerai augtų, jiems reikia azoto, fosforo ir kalio, tačiau vienodai svarbūs ir kiti elementai, tokie kaip magnis, kalcis, geležis, boras, varis ir cinkas....

Skaityti daugiau

2020-05-19 laikas 14:00 Juodavaisė aronija (Aronia melanocarpa) Aronijų nauda

Ką vertėtų žinoti apie vaistažoles? Juodavaisė aronija (lot. Aronia melanocarpa) - daugiametis iki 2 metrų aukščio krūmas. Lapai ištisiniai, elipsiški, atvirkščiai kiaušiniški, su smailia viršūne. Jų viršus tamsiai žalias, blizgantis, apačia šviesesnė; rudenį parausta.

...

Skaityti daugiau

2022-07-12 laikas 07:02 Vitaminų šaltinis – agrastai
Agrastuose gausu vitaminų ir kitų naudingų medžiagų, juos galima įvairiai panaudoti virtuvėje. Agrastuose gausu vitaminų C, B1, E, P, fosforo ir kitų organizmui naudingų medžiagų, be to, nedaug kalorijų – 100 g vos 44....

Skaityti daugiau

2019-03-05 laikas 15:23 Baobabų aliejus
Baobabų aliejus pasižymi giliai drėkinančiomis, maitinančiomis ir minkštinančiomis savybėmis. Itin vertinamas dėl ypatingai švelninančių ir minkštinančių savybių. Nuostabiai puoselėja sausą odą!

Skaityti daugiau

2022-08-25 laikas 08:10 Valgomieji sausmedžiai – viena perspektyviausių kultūrų
Jeigu kas paklaustų, kokia uoginė kultūra šį sezoną labiausiai nustebino ir nudžiugino, nedvejodamas pasakyčiau – tai valgomasis, tiksliau, melsvauogis sausmedis. Jau daugeliui sodininkų tai senokai pažįstamas uogakrūmis. Bet pradžiai, vis dėlto, truputis žinių apie sausmedžius....

Skaityti daugiau