Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Kaimo naujienos » Vaistažolės

Artemisia annualis «vienmetis pelynas»

Artemisia annualis «vienmetis pelynas»

Mano mėgstamiausia vaistažolė nuo vaikystės.

Amerikiečių onkologai kartu su Vašingtono universiteto bioinžinieriais teigia pagaliau atradę būdą, kaip beveik visiškai sunaikinti piktybines ląsteles.

Manoma, kad šis augalas, vadinamas Artemisia Annua, arba tiesiog "vienmetis pelynas", turi gydomųjų savybių.

Tyrimai parodė, kad tam tikros žolėje esančios medžiagos gali kontroliuoti vėžinių ląstelių dauginimąsi ir sunaikinti iki 98 % vėžinių ląstelių. Ir tai be jokios sudėtingos terapijos. "Nužudymo" procesas visai neužtrunka mėnesius ar net metus - pakanka vos 16 valandų. Be to, teigiama, kad Artemisia Annua nedaro neigiamo poveikio sveikoms ląstelėms.

Tyrimo vadovas, Vašingtono valstybinio universiteto chemijos profesorius Tomikasu Sasaki (Tomikasu Sasaki) šio junginio poveikį apibūdino kaip "bombos pataikymą tiesiai į vėžinės ląstelės vidurį". Sunku patikėti, bet pelynas iš tikrųjų padeda atsikratyti vėžio per trumpiausią įmanomą laiką ir užkerta kelią vėžio pasikartojimui, pridūrė jis.

Medžiaga, naudojama maliarijai gydyti. Artemizininas taip pat veiksmingai kovoja su šistosomomis, žmogaus kraujo siurbikėmis, kurios yra antra pagal paplitimą parazitinė infekcija po maliarijos. Artemizininas ir visi jo dariniai veiksmingai veikia helmintus. Vėliau nustatyta, kad artemizininai pasižymi plačiu veikimo spektru prieš daugelį trematodų rūšių.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
27.10.2020 laikas 19:49 Naudingos Gydomosios Uogos Juodavaisės Aronijos
Juodavaisių aronijų uogose labai daug kalio, jodo bei fluoro, boro, molibdeno, B grupės vitaminų, vitaminų C, E, K ir P. Juodavaisių aronijų uogos stiprina kraujagysles, profilaktiškai apsaugo nuo širdies ir kraujotakos sistemos ligų. Šios uogos normalizuoja skydliaukės veiklą, stabdo organizmo senė...

Skaityti daugiau

10.08.2022 laikas 07:59 Rugpjūtį atiduodame duoklę daugiametėms gėlėms
Rugpjūtis – idealus laikas pasirūpinti nužydėjusiomis daugiametėmis gėlėmis. Jas galite perkelti, dauginti ar papildomai tręšti. Tačiau atliekant persodinimo darbus svarbus ne tik kastuvas ir darbo pirštinės – pasiruoškite natūralių dezinfekcinių priemonių ir prieš iškasant augalus pasidomėkite, kur...

Skaityti daugiau

29.10.2023 laikas 17:53 Kaip paruošti braškes žiemojimui?
Jei šiemet braškių derlius buvo gausus, tikėtina, kad to paties tikitės ir kitais metais. Sužinokite, kaip paruošti braškes žiemojimui, kad jų derlius būtų tikrai didelis.

Skaityti daugiau

18.10.2020 laikas 19:49 Saulėgrąžos - Naudingas Produktas

Žmogus, griaužiantis saulėgrąžas gatvėje, daugeliui kelia antipatiją. Visuotinai priimtos elgesio normos sako, kad tai nemandagu. Taip ir yra! Tačiau tai - išankstinis prastas požiūris į saulėgrąžų sėklas apskritai. Tikrai nepagrįstas kaltinimas šiam produktui kenksmingumu žmogaus organizmui yra ...

Skaityti daugiau

17.07.2023 laikas 21:52 Pakeičiau tik vieną dalyką ir dabar visi manęs klausia, kokia mano rožių paslaptis

Galvojate, ką sodinti šalia savo rožių? Nepalikite kaimynystės atsitiktinumui. Atminkite, kad kai kurie augalai gali skatinti rožių vystymąsi, o kai kurie - jį stabdyti. Pasakysime, kokia kaimynystė geriausiai tinka rožėms.

...

Skaityti daugiau