- 10.01.2025
- 0.0 Reitingas
- 67 Peržiūrų
- 1 komentaras
Lietiniai blyneliai yra vienas iš populiariausių patiekalų, mėgstamų visame pasaulyje. Jie ne tik lengvai pagaminami, bet ir puikiai tinka tiek saldiems, tiek sūriems užkandžiams. Šiame straipsnyje pasidalinsime paprastu receptu, kuris leis jums mėgautis šiais skanėstais bet kuriuo metu.
Lietiniai blyneliai: receptas ir papildymas
Reikalingi ingredientai:
- Kiaušiniai (didesni) - 2 vnt.
- Šiltas pienas - ~ 200 g
- Šiltas vanduo - ~ 200 g
- Miltai - ~ 130 g
- Sviestas - 30 g (arba 2 šaukštai augalinio aliejaus)
- Druska - žiupsnelis
- Cukrus - 1-2 valgomasis šaukštas
- Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis
Gaminame lietinius blynelis
-
Paruošimas: Prieš gaminant lietinius, kiaušinius išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje, kad atšiltų. Pieną ir vandenį truputį pašildome.
-
Tešlos paruošimas: Į dubenėlį mušame kiaušinius, beriame druską, cukrų, vanilinį cukrų ir viską plakame, kol cukrus ištirps. Beriame persijotus miltus ir išmaišome. Tada į tešlą pilame tirpintą sviestą (ne karštą), vandenį ir pieną, ir užmaišome lietinių tešlą (ji bus skystoka). Paliekame tešlą 15-20 minučių pastovėti.
-
Blynelių kepimas: Keptuvės dugną ištepame augaliniu aliejumi, įkaitiname ir pilame samtelį lietinių tešlos. Blynus apkepame iš abiejų pusių. Kiekvieną kartą tepti keptuvės aliejumi nereikia, nes dėjome sviesto į tešlą.
-
Papildomi patarimai:
- Patiekalų įvairovė: Lietinius blynelis galima patiekti su įvairiomis įdarais, pavyzdžiui, su varške, uogienėmis, šviežiais vaisiais ar net grietine.
- Saldūs blyneliai: Jei norite saldesnių blyneliai, galite įdėti daugiau cukraus arba šiek tiek cinamono.
- Sūdyti blyneliai: Prieš kepant, galite pridėti šiek tiek sūrio į tešlą, kad gautumėte sūresnį skonį.
-
Patiekimas: Skanaus! Lietinius blynelius patiekite karštus, su savo mėgstamais priedais.
Papildymas:
Lietiniai blyneliai yra puikus pasirinkimas ne tik pusryčiams, bet ir užkandžiams. Jie gali būti pritaikyti tiek saldžiam, tiek sūriam patiekalui. Be to, šį receptą galite pritaikyti pagal savo skonį, keisdami ingredientus ar pridedant įvairių prieskonių. Pavyzdžiui, į tešlą galite dėti tarkuotų citrinos žievelių, kad blyneliai gautų gaivesnį skonį.
Ruošiant blyneliais su vaikais, jie gali dalyvauti maišant tešlą arba dekoruojant blynelius po kepimo. Tai puikus būdas ne tik patenkinti alkį, bet ir praleisti laiką su šeima. Mėgaukitės savo gardžiais blyneliais!
Šiuo metu lietiniai blyneliai patiria naują populiarumą, ypač tarp gastronominių blogerių ir kulinarinių švenčių. Dauguma žmonių eksperimentuoja su įvairiais įdarais, pavyzdžiui, avokadu, lašiša arba netgi egzotiškais vaisiais, taip praturtindami tradicinį receptą. Taip pat vis daugiau žmonių ieško sveikesnių alternatyvų, pvz., naudojant viso grūdo miltus ar augalinį pieną.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau