Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Kovo » 22

Orkaitėje Kepta Antis Su Daržovėmis Ir Vyšnių Padažu

Orkaitėje Kepta Antis Su Daržovėmis Ir Vyšnių Padažu

Šitaip orkaitėje iškepta antis nustebins ne vieną. Tai tikriausiai mano labiausiai pamiltas receptas. Vyšnių padažas čia tinka idealiai ir pakelia visą patiekalą į restoraninį lygį.

Aš šitaip antį dažniausiai kepu Kalėdoms arba Velykoms, bet puikiai tiks ir kitoms didžiulėms šventėms, kai norisi nustebinti užsukusius svečius ir savo namiškius.

Ingredientai

  • šviežias ančiukas: ~2,2 kilogramo (naudoju "Lapino puota" produkciją)
  • malti kajeno pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • maltas cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • šviežias čiobrelis: 6-8 šakelių
  • lauro lapeliai: 3-4
  • bulvės: 10 (vidutinio dydžio)
  • morkos: 3
  • svogūnai: 1
  • alyvuogių aliejus: 6 valgomųjų šaukštų 
  • šviežios arba šaldytos žaliosios šparaginės pupelės: 400 gramų
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto.

Vyšnių padažui:

  • šaldytos vyšnios: 200 gramų (arba 150 gramų džiovintų vyšnių)
  • sausas raudonas vynas: 200 mililitrų
  • rudas cukrus: 30 gramų (naudoju farino cukrų)
  • kukurūzų krakmolas: 1 arbatinio šaukštelio (+1 valgomojo šaukšto vandens).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia nedidelėje lėkštėje sumaišome kajeno pipirus su cinamonu.

2. Tada nuskutame bulves ir morkas. Nulupame svogūną.

3. Į gilesnę kepimo skardą dedame į 4 dalis perpjautas bulves, morkas ir 8 dalis pjaustytą svogūną. Užberiame 1 arbatinį šaukštelį kajeno pipirų ir cinamono mišinio, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, užpilame 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir viską gerai išmaišome.

4. Tuomet antį nuplauname šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu tiek išorę, tiek vidų.

5. Tada iš abiejų pusių užberiame kajeno pipirų ir cinamono likusiu mišiniu, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, užpilame 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir gerai įtriname.

6. Antį uždedame ant daržovių krūtinėle į viršų, šalia išdėliojame čiobrelio šakeles ir lauro lapelius.

7. Užklojame kepimo popieriumi antį ir ant viršaus dedame foliją, gerai užspaudžiame kraštus aplink kepimo skardą.

8. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 2 valandas. Likus 30 minučių iki kepimo pabaigos, nuimame foliją ir kepimo popierių, kad antis bekepant gražiai apskrustų.

9. Iškeptą antį išimame iš skardos, uždengiam folija ir paliekame šiltai pastovėti maždaug 20 minučių. Šitaip ji išliks sultinga.

10. Iškepusias daržoves iš kepimo skardos išgriebiame kiaurasamčiu ir sudedame į indą. Sugrūdame bulvių košės grūstuvu ir įberiame druskos, jeigu jos trūksta.

11. Vyšnių padažas: Į prikaistuvį sudedame vyšnias, užpilame vynu, suberiame cukrų ir verdame ant vidutinės kaitros maždaug 20 min., kol dalis skysčio nugaruoja. Padažą yra būtina ragauti ir jeigu būna per rūgštus, papildomai pridedame cukraus. Privalo gautis saldžiarūgštis padažas. Kukurūzų krakmolą išmaišome su vandeniu, supilame į vyšnių padažą ir kai tik užverda, išjungiame kaitrą.

12. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ir sudedame šparagines pupeles, kepame keletą minučių, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais. Išjungiame kaitrą, sudedame sviestą ir maišome, kol jis ištirpsta.

13. Galima patiekti viską atskiruose induose arba patiekti jau paruoštomis porcijomis. Pagal norus ir pageidavimus. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau anties gaminimo receptų rasite: Anties gaminimo receptai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 11:18 Kaip skyrybos keičia vyrus: stipresnis, atsargesnis ar vienišas?
Skyrybos vyrams – stiprus emocinis smūgis, kuris dažnai paverčia juos atsargesniais, analitiškesniais ir net pasirengusiais sąmoningai rinktis vienatvę. Sužinokite, kodėl vyrai po išdavystės ir skyrybų retai nešiojasi neapykantą buvusiajai, tampa žym...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 10:04 Kalėdinis kaktusas: priežiūra namuose ir žydėjimo paslaptys
Kalėdinis kaktusas (Schlumbergera truncata) – populiarus kalėdinis kambarinis augalas, žydintis būtent žiemos švenčių metu. Sužinokite visas priežiūros taisykles: tinkamą laistymą, šviesos ir tamsos režimą, kaip priversti žydėti tiksliai per Kalėdas,...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:43 Po 25 metų jis pasakė „Man labai gaila“: ar melas dėl nėštumo išgelbėjo, ar sugriovė šeimą?
Po 25 metų santuokos vyras prisipažino niekada visiškai nepaleidęs buvusiosios ir visą laiką jautęs kaltę. Moteris jaunystėje melavo apie nėštumą, kad jį išlaikytų. Dabar abu atsidūrė aklavietėje. Tikra istorija ar pramanas? Šis tekstas pastarosiomis...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:25 Paveldėtas butas tapo laisve: kodėl žmona paliko vyrą be scenų

Tikra skaitytojo istorija sukrėtė tūkstančius: žmona paveldėjo butą ir tyliai išėjo iš šeimos – ne pas kitą vyrą, o tiesiog pas save. Kodėl moterys palieka ne piktai, o ramiai? Ar tai tik pramanas, ar tikrovė, kurią daugelis atpažįsta savo s...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:13 Sūnaus vestuvėse mane pasodino pačiame gale – tikra skaudi istorija, kuri sukrėtė tūkstančius
Skaudi istorija apie motiną, kurią sūnus pasodino vestuvių salės gale kaip svetimą. Netrukus paaiškėjo, kad šalia sėdi jos praeities meilė – milijonierius, kuris ką tik nupirko pastatą, kuriame dirba sūnus. Vakaras baigėsi skandalu, netektu darbu ir ...

Skaityti daugiau