Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Kovo » 22

Orkaitėje Kepta Antis Su Daržovėmis Ir Vyšnių Padažu

Orkaitėje Kepta Antis Su Daržovėmis Ir Vyšnių Padažu

Šitaip orkaitėje iškepta antis nustebins ne vieną. Tai tikriausiai mano labiausiai pamiltas receptas. Vyšnių padažas čia tinka idealiai ir pakelia visą patiekalą į restoraninį lygį.

Aš šitaip antį dažniausiai kepu Kalėdoms arba Velykoms, bet puikiai tiks ir kitoms didžiulėms šventėms, kai norisi nustebinti užsukusius svečius ir savo namiškius.

Ingredientai

  • šviežias ančiukas: ~2,2 kilogramo (naudoju "Lapino puota" produkciją)
  • malti kajeno pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • maltas cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • šviežias čiobrelis: 6-8 šakelių
  • lauro lapeliai: 3-4
  • bulvės: 10 (vidutinio dydžio)
  • morkos: 3
  • svogūnai: 1
  • alyvuogių aliejus: 6 valgomųjų šaukštų 
  • šviežios arba šaldytos žaliosios šparaginės pupelės: 400 gramų
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto.

Vyšnių padažui:

  • šaldytos vyšnios: 200 gramų (arba 150 gramų džiovintų vyšnių)
  • sausas raudonas vynas: 200 mililitrų
  • rudas cukrus: 30 gramų (naudoju farino cukrų)
  • kukurūzų krakmolas: 1 arbatinio šaukštelio (+1 valgomojo šaukšto vandens).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia nedidelėje lėkštėje sumaišome kajeno pipirus su cinamonu.

2. Tada nuskutame bulves ir morkas. Nulupame svogūną.

3. Į gilesnę kepimo skardą dedame į 4 dalis perpjautas bulves, morkas ir 8 dalis pjaustytą svogūną. Užberiame 1 arbatinį šaukštelį kajeno pipirų ir cinamono mišinio, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, užpilame 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir viską gerai išmaišome.

4. Tuomet antį nuplauname šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu tiek išorę, tiek vidų.

5. Tada iš abiejų pusių užberiame kajeno pipirų ir cinamono likusiu mišiniu, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, užpilame 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir gerai įtriname.

6. Antį uždedame ant daržovių krūtinėle į viršų, šalia išdėliojame čiobrelio šakeles ir lauro lapelius.

7. Užklojame kepimo popieriumi antį ir ant viršaus dedame foliją, gerai užspaudžiame kraštus aplink kepimo skardą.

8. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 2 valandas. Likus 30 minučių iki kepimo pabaigos, nuimame foliją ir kepimo popierių, kad antis bekepant gražiai apskrustų.

9. Iškeptą antį išimame iš skardos, uždengiam folija ir paliekame šiltai pastovėti maždaug 20 minučių. Šitaip ji išliks sultinga.

10. Iškepusias daržoves iš kepimo skardos išgriebiame kiaurasamčiu ir sudedame į indą. Sugrūdame bulvių košės grūstuvu ir įberiame druskos, jeigu jos trūksta.

11. Vyšnių padažas: Į prikaistuvį sudedame vyšnias, užpilame vynu, suberiame cukrų ir verdame ant vidutinės kaitros maždaug 20 min., kol dalis skysčio nugaruoja. Padažą yra būtina ragauti ir jeigu būna per rūgštus, papildomai pridedame cukraus. Privalo gautis saldžiarūgštis padažas. Kukurūzų krakmolą išmaišome su vandeniu, supilame į vyšnių padažą ir kai tik užverda, išjungiame kaitrą.

12. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ir sudedame šparagines pupeles, kepame keletą minučių, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais. Išjungiame kaitrą, sudedame sviestą ir maišome, kol jis ištirpsta.

13. Galima patiekti viską atskiruose induose arba patiekti jau paruoštomis porcijomis. Pagal norus ir pageidavimus. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau anties gaminimo receptų rasite: Anties gaminimo receptai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.01.2025 laikas 20:06 Receptai Skanių cepelinų su varške receptas: tradicija ant stalo
Cepelinai – tai ne tik nacionalinis Lietuvos patiekalas, bet ir vienas iš mylimiausių komforto maisto pasirinkimų, kuris sušildo kasdienybę. Su šiuo paprastu ir skaniu receptu išmoksite, kaip pasigaminti purius cepelinus su varške...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 19:41 Receptai Paprasti blynai su kefyru – skanus ir greitas receptas
Ar ieškote greito ir skanaus recepto pusryčiams ar užkandžiams? Paprasti blynai su kefyru yra puikus pasirinkimas! Šis receptas leidžia greitai paruošti purius blynus, kurie tiks visai šeimai. Sužinokite, kaip juos pasigaminti nam...

Skaityti daugiau

16.01.2025 laikas 20:55 Receptai Skanūs kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis
Ar ieškote paprasto ir skanaus recepto, kuris sužavėtų jūsų šeimą ir draugus? Kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis yra puikus pasirinkimas! Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia nuostabų skonį, kuris...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 22:09 Draugystė ir meilė: Ar verta dirbti dėl santykių?
Draugystė ir meilė – tai dviejų skirtingų, tačiau labai artimų santykių formų junginys. Dažnai susiduriame su klausimu: ar verta pastangų, kai santykiai atrodo nebe tokie, kokie turėtų būti? Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip elgesys, abipusis palai...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 21:47 10 ženklų, kad vyras nori rimtų santykių su jumis
Santykiai gali būti sudėtingi ir kupini niuansų, tačiau yra tam tikri ženklai, kurie gali padėti jums suprasti, ar vyras rimtai žiūri į jus. Šiame straipsnyje aptarsime 10 požymių, kurie rodo, kad jis nori ne tik praleisti laiką kartu, bet ir plėtoti...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 08:24 Senųjų civilizacijų paslaptis: ar protingos rūšys galėjo egzistuoti anksčiau nei žmonės?
Klausimas, ar Žemėje egzistavo aukštai išsivysčiusios civilizacijos dar prieš žmonių atsiradimą, jau seniai intriguoja mokslininkus ir mokslo mėgėjus. Šiame straipsnyje analizuojame Kembridžo universiteto tyrėjų keliamą hipotezę apie „silūriečius“ — ...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:49 Šaltalankio uogos: natūralus vitaminų šaltinis sveikatai
Šaltalankio uogos, savo ryškia oranžine spalva ir sultingu rūgštoku skoniu, ne tik džiugina akis, bet ir yra puikus sveikatos palydovas. Šios uogos, gausios vitaminų ir antioksidantų, turi ilgą istoriją kaip natūrali gydomoji priemonė. Šiame straipsn...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:34 Kaip ilgiau išlaikyti gėlių šviežumą: patarimai ir triukai
Gėlės namuose ne tik suteikia džiaugsmo, bet ir puošia interjerą. Norint, kad šios grožybės ilgiau išliktų šviežios ir žavios, reikia žinoti kelis paprastus priežiūros triukus. Šiame straipsnyje dalinamės svarbiausiais patarimais, kurie padės jūsų gė...

Skaityti daugiau