Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Kovo » 22

Orkaitėje Kepta Antis Su Daržovėmis Ir Vyšnių Padažu

Orkaitėje Kepta Antis Su Daržovėmis Ir Vyšnių Padažu

Šitaip orkaitėje iškepta antis nustebins ne vieną. Tai tikriausiai mano labiausiai pamiltas receptas. Vyšnių padažas čia tinka idealiai ir pakelia visą patiekalą į restoraninį lygį.

Aš šitaip antį dažniausiai kepu Kalėdoms arba Velykoms, bet puikiai tiks ir kitoms didžiulėms šventėms, kai norisi nustebinti užsukusius svečius ir savo namiškius.

Ingredientai

  • šviežias ančiukas: ~2,2 kilogramo (naudoju "Lapino puota" produkciją)
  • malti kajeno pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • maltas cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • šviežias čiobrelis: 6-8 šakelių
  • lauro lapeliai: 3-4
  • bulvės: 10 (vidutinio dydžio)
  • morkos: 3
  • svogūnai: 1
  • alyvuogių aliejus: 6 valgomųjų šaukštų 
  • šviežios arba šaldytos žaliosios šparaginės pupelės: 400 gramų
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto.

Vyšnių padažui:

  • šaldytos vyšnios: 200 gramų (arba 150 gramų džiovintų vyšnių)
  • sausas raudonas vynas: 200 mililitrų
  • rudas cukrus: 30 gramų (naudoju farino cukrų)
  • kukurūzų krakmolas: 1 arbatinio šaukštelio (+1 valgomojo šaukšto vandens).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia nedidelėje lėkštėje sumaišome kajeno pipirus su cinamonu.

2. Tada nuskutame bulves ir morkas. Nulupame svogūną.

3. Į gilesnę kepimo skardą dedame į 4 dalis perpjautas bulves, morkas ir 8 dalis pjaustytą svogūną. Užberiame 1 arbatinį šaukštelį kajeno pipirų ir cinamono mišinio, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, užpilame 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir viską gerai išmaišome.

4. Tuomet antį nuplauname šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu tiek išorę, tiek vidų.

5. Tada iš abiejų pusių užberiame kajeno pipirų ir cinamono likusiu mišiniu, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, užpilame 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir gerai įtriname.

6. Antį uždedame ant daržovių krūtinėle į viršų, šalia išdėliojame čiobrelio šakeles ir lauro lapelius.

7. Užklojame kepimo popieriumi antį ir ant viršaus dedame foliją, gerai užspaudžiame kraštus aplink kepimo skardą.

8. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 2 valandas. Likus 30 minučių iki kepimo pabaigos, nuimame foliją ir kepimo popierių, kad antis bekepant gražiai apskrustų.

9. Iškeptą antį išimame iš skardos, uždengiam folija ir paliekame šiltai pastovėti maždaug 20 minučių. Šitaip ji išliks sultinga.

10. Iškepusias daržoves iš kepimo skardos išgriebiame kiaurasamčiu ir sudedame į indą. Sugrūdame bulvių košės grūstuvu ir įberiame druskos, jeigu jos trūksta.

11. Vyšnių padažas: Į prikaistuvį sudedame vyšnias, užpilame vynu, suberiame cukrų ir verdame ant vidutinės kaitros maždaug 20 min., kol dalis skysčio nugaruoja. Padažą yra būtina ragauti ir jeigu būna per rūgštus, papildomai pridedame cukraus. Privalo gautis saldžiarūgštis padažas. Kukurūzų krakmolą išmaišome su vandeniu, supilame į vyšnių padažą ir kai tik užverda, išjungiame kaitrą.

12. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ir sudedame šparagines pupeles, kepame keletą minučių, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais. Išjungiame kaitrą, sudedame sviestą ir maišome, kol jis ištirpsta.

13. Galima patiekti viską atskiruose induose arba patiekti jau paruoštomis porcijomis. Pagal norus ir pageidavimus. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau anties gaminimo receptų rasite: Anties gaminimo receptai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 12:04 Bičių Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Privalumai, Vartojimas ir Rizikos

Bičių žiedadulkės – natūralus energijos ir imuniteto šaltinis, turtingas baltymais, vitaminais ir antioksidantais. Šiame straipsnyje sužinosite jų naudą: nuo cholesterolio mažinimo iki žaizdų gijimo, kaip organizmas jas įsisavina per virškinimo fe...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:54 Pastarnokų nauda sveikatai: vitaminai, mineralai ir receptai

Pastarnokų nauda sveikatai apima virškinimo gerinimą, imuniteto stiprinimą ir širdies apsaugą dėl vitaminų C, K, B grupės bei mineralų kaip kalis ir magnis. Šie low kalorijų šakniniai augalai tinka svorio metimui ir uratinių inkstų akmenligei (low...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:35 Česnako, burokėlių ir avižų nauda sveikatai: kaip vartoti teisingai

Česnakas, burokėliai ir avižos – natūralūs sveikatos sergėtojai! Sužinokite, kaip alicinas kovoja su vėžiu, nitratai mažina spaudimą, o beta-gliukanas kontroliuoja cholesterolį. Paaiškiname naudą, žalą, įsisavinimą ir gydomąsias savybes. Praktini...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau