Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Kovo » 22

Orkaitėje Kepta Antis Su Daržovėmis Ir Vyšnių Padažu

Orkaitėje Kepta Antis Su Daržovėmis Ir Vyšnių Padažu

Šitaip orkaitėje iškepta antis nustebins ne vieną. Tai tikriausiai mano labiausiai pamiltas receptas. Vyšnių padažas čia tinka idealiai ir pakelia visą patiekalą į restoraninį lygį.

Aš šitaip antį dažniausiai kepu Kalėdoms arba Velykoms, bet puikiai tiks ir kitoms didžiulėms šventėms, kai norisi nustebinti užsukusius svečius ir savo namiškius.

Ingredientai

  • šviežias ančiukas: ~2,2 kilogramo (naudoju "Lapino puota" produkciją)
  • malti kajeno pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • maltas cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • šviežias čiobrelis: 6-8 šakelių
  • lauro lapeliai: 3-4
  • bulvės: 10 (vidutinio dydžio)
  • morkos: 3
  • svogūnai: 1
  • alyvuogių aliejus: 6 valgomųjų šaukštų 
  • šviežios arba šaldytos žaliosios šparaginės pupelės: 400 gramų
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto.

Vyšnių padažui:

  • šaldytos vyšnios: 200 gramų (arba 150 gramų džiovintų vyšnių)
  • sausas raudonas vynas: 200 mililitrų
  • rudas cukrus: 30 gramų (naudoju farino cukrų)
  • kukurūzų krakmolas: 1 arbatinio šaukštelio (+1 valgomojo šaukšto vandens).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia nedidelėje lėkštėje sumaišome kajeno pipirus su cinamonu.

2. Tada nuskutame bulves ir morkas. Nulupame svogūną.

3. Į gilesnę kepimo skardą dedame į 4 dalis perpjautas bulves, morkas ir 8 dalis pjaustytą svogūną. Užberiame 1 arbatinį šaukštelį kajeno pipirų ir cinamono mišinio, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, užpilame 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir viską gerai išmaišome.

4. Tuomet antį nuplauname šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu tiek išorę, tiek vidų.

5. Tada iš abiejų pusių užberiame kajeno pipirų ir cinamono likusiu mišiniu, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, užpilame 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir gerai įtriname.

6. Antį uždedame ant daržovių krūtinėle į viršų, šalia išdėliojame čiobrelio šakeles ir lauro lapelius.

7. Užklojame kepimo popieriumi antį ir ant viršaus dedame foliją, gerai užspaudžiame kraštus aplink kepimo skardą.

8. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 2 valandas. Likus 30 minučių iki kepimo pabaigos, nuimame foliją ir kepimo popierių, kad antis bekepant gražiai apskrustų.

9. Iškeptą antį išimame iš skardos, uždengiam folija ir paliekame šiltai pastovėti maždaug 20 minučių. Šitaip ji išliks sultinga.

10. Iškepusias daržoves iš kepimo skardos išgriebiame kiaurasamčiu ir sudedame į indą. Sugrūdame bulvių košės grūstuvu ir įberiame druskos, jeigu jos trūksta.

11. Vyšnių padažas: Į prikaistuvį sudedame vyšnias, užpilame vynu, suberiame cukrų ir verdame ant vidutinės kaitros maždaug 20 min., kol dalis skysčio nugaruoja. Padažą yra būtina ragauti ir jeigu būna per rūgštus, papildomai pridedame cukraus. Privalo gautis saldžiarūgštis padažas. Kukurūzų krakmolą išmaišome su vandeniu, supilame į vyšnių padažą ir kai tik užverda, išjungiame kaitrą.

12. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ir sudedame šparagines pupeles, kepame keletą minučių, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais. Išjungiame kaitrą, sudedame sviestą ir maišome, kol jis ištirpsta.

13. Galima patiekti viską atskiruose induose arba patiekti jau paruoštomis porcijomis. Pagal norus ir pageidavimus. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau anties gaminimo receptų rasite: Anties gaminimo receptai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.12.2024 laikas 17:45 Receptai Mieliniai blynai: lengvas ir skanus receptas jūsų pusryčiams
Mieliniai blynai – tai ne tik gardus patiekalas, bet ir puikus būdas prasidėti dienai. Šis receptas yra paprastas, greitas ir reikalauja ingredientų, kuriuos tikriausiai jau turite savo virtuvėje. Pasigaminkite šiuos blynus ir mėg...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 12:58 Receptai Purūs varškės blynai: greitas ir skanus receptas

Varškės blynai – tai ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams. Jų purumas ir lengvas paruošimas daro juos puikiu pasirinkimu visiems, ieškantiems greito ir skanaus sprendimo. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 10:05 Receptai Skanūs virtinukai su bulvėmis ir šonine – paprastas receptas
Virtinukai su bulvėmis ir šonine – tai tradicinis patiekalas, mėgstamas ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Šis receptas suteikia galimybę sukurti skanų ir sotų patiekalą, kurį lengva paruošti tiek kasdieniam, tiek šventiniam ...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 11:30 Saturno žiedai: nauji tyrimai atskleidžia milijardų metų paslaptis
Saturno žiedai, vienas iš įspūdingiausių ir paslaptingiausių mūsų Saulės sistemos bruožų, ilgą laiką buvo laikomi jauni. Tačiau naujausi tyrimai, atskleidę galimą milžinišką jų amžių, keičia tai, kaip žvelgiame į šiuos nuostabius ledinius žiedus. Mok...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 09:52 Rauginti kopūstai: nauda, vartojimo rekomendacijos ir atsargumo priemonės
Rauginti kopūstai – tai ne tik tradicinis patiekalas, bet ir vertingas maisto produktas, siejamas su daugybe sveikatos privalumų. Juose gausu probiotikų, vitaminų ir mineralų, kurie padeda stiprinti imunitetą ir gerina virškinimą. Tačiau, kaip ir bet...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 17:54 Peilių tikrinimo sezonas? Vokietijos policija kalėdinėje mugėje iš pagyvenusios moters konfiskavo kišeninį peiliuką

Vokietijoje kalėdinės mugės, kadaise laikytos saugiomis šventinėmis vietomis, dabar susiduria su vis didesniu saugumo iššūkiu. Dėl didėjančio nusikalstamumo, dažnai siejamo su masine imigracija, policija yra priversta imtis griežtų priemonių, įska...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 16:08 Atpalaiduojantis Jūros Bangų Garsas Miegui, Meditacijai, Poilsiui
Atpalaiduojantis Jūros Bangų Garsas Miegui, Meditacijai, Poilsiui. Nuostabus Debesų Grožis. Girdimas Paplūdimio Akmenukų Garsai, Kai Bangos Paliečia Juos! Gražūs Akmenuoto paplūdimio Vaizdai.

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 12:26 Balinis ajeras: turtinga istorija ir gydomosios savybės
Balinis ajeras, dar žinomas kaip Acorus calamus, yra ne tik gražus augalas, bet ir turtingas sveikatos naudingų savybių šaltinis. Jo istorija siekia šimtmečius, o įvairūs kultūriniai kontekstai atskleidžia, kaip šis augalas buvo vertinamas tiek medic...

Skaityti daugiau