Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal naujienos » Receptai | Patiekalai » 2020 » Gruodžio » 23

3 Įdarytos Anties Receptai, Kurie Nustebins Netikėtu Skoniu

3 Įdarytos Anties Receptai, Kurie Nustebins Netikėtu Skoniu

(Paranormal) Nors Kalėdos šiemet bus kitokios – jas švęsime ne ką mažiau, nors ir mažesniame šeimos rate. Juk ir likę namuose lengvai galime susikurti jaukią atmosferą, o šventinę nuotaiką labiau nei blyksinčios girliandos kuria iš virtuvės po namus sklindantis šviežiai ruošiamo maisto kvapas. Per šventes žmonės linkę pasimėgauti įvairesniais skoniais ir išbandyti naujų receptų. Tad ant Kalėdų stalo įprastą tradicinę vištą keičia vis dažniau kepamos antys.

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, pastebi, kad lietuviai Kalėdoms ir šventiniam stalui pradeda ruoštis likus kelioms dienoms iki Kūčių. „Žmonės iš anksto galvoja šventinį valgiaraštį. Svarsto, kuo nustebins savo artimuosius, ieško naujų receptų, kai kuriuos jų išbando iš anksto. O tada lieka suplanuoti pirkinius ir mėgautis maisto ruošimu“, – sako V. Juodkazienė.

Maisto ekspertės teigimu, kaip vienas kalėdinio stalo atributų vis labiau populiarėja antis. Dėl savo dydžio ir skonio ji ypač tinkama šiais metais, kai Kalėdos bus švenčiamos namuose su šeima. Žmonės dažniausiai paukštį kepimui ruošia dar iš vakaro – užmarinuoja, įtrina prieskoniais ir palieka nakčiai, kad per Kalėdas be vargo galėtų paruošti šventinius pietus.

„Antis – ganėtinai ryškaus skonio paukštiena, artima raudonai mėsai. Dažniausiai ji yra marinuojama paprastai – žmonės dažniausiai iš vakaro antį įtrina su česnako, mėgstamų žolelių, sviesto, druskos ir pipirų mišiniu ir leidžia skoniams per naktį įsigerti. Kepta antis dažniausiai patiekiama su bruknių ar spanguolių padažu. Kadangi tai – gana riebus paukštis, žmonės jos riebaluose kepa bulves, kurias vėliau šalia pagrindinio patiekalo patiekia kaip garnyrą“, – pasakoja V. Juodkazienė.

Maisto ekspertė įsitikinusi, kad pasirinkus tinkamą receptą antis gali virsti tikra šventinio stalo pažiba, o ir pastangų ar įmantrių ingredientų tam nereikia.

Anot V. Juodkazienės, ančiai ypatingo skonio suteiks specialiai paruoštas įdaras. Tai – puikus akcentas pagardinti paukščiui, jis suteiks ne tik nuostabų skonį, bet ir sukurs prabangių pietų įspūdį. Ekspertė siūlo tris skirtingus receptus, kurie praturtins skonį ir maloniai nustebins jūsų artimuosius. (Susiję: Kepta antis. Tobulas marinatas paukštienai)

Apelsinais ir čiobreliais įdaryta antis

Jums reikės:

1 vnt. anties
1 česnako galvos
2–3 didelių apelsinų
Saujos gvazdikėlių
Šviežių čiobrelių
Žiupsnelio druskos ir pipirų

Paruošimas:

Pirmiausia kambario temperatūroje palaikykite sviestą, kad šis suminkštėtų, tuomet į sviestą įmaišykite prieskonius – sutrintą česnaką, druską, pipirus. Šiuo mišiniu įtrinkite antį ir palikite marinuotis šaldytuve ar kitoje vėsioje patalpoje. Marinavimuisi geriausiai antį palikti per naktį. Prieš kepant į antį subeskite gvazdikėlius. Tuomet supjaustykite apelsinus ir juos, kartu su čiobreliais sukiškite į anties vidų. Tuomet iki 160 laipsnių įkaitinkite orkaitę ir joje antį kepkite apie 1,5–2 valandas (priklausomai nuo anties dydžio). Antį geriausiai kepti skardoje tam, kad joje liktų visi nuo jos nuvarvėję riebalai. Kepimo metu nepamirškite anties pašlakstykite nuvarvėjusiais riebalais, taip paukštis liks sultingas. Pabaigoje orkaitėje iki 220 laipsnių padidinkite temperatūrą ir 15 minučių leiskite ančiai paskrusti.

Antis su kaštainių įdaru

Jums reikės:

1 vnt. anties
500 g nuluptų kaštainių
4–5 šalotinių svogūnų
200 g batono
200 ml pieno
1 kiaušinio
1 a. š. džiovintų čiobrelių
5–6 šalavijų lapelių
1 v. š. smulkintų petražolių
maltų juodųjų pipirų
2 a. š. druskos
50 ml saulėgrąžų aliejaus

Paruošimas:

Batoną supjaustykite kubeliais, suberkite į dubenį, užpilkite pienu ir palaikykite apie 5 minutes. Tuomet pieną nupilkite, į dubenį su išbrinkusiu batonu įmuškite kiaušinį, suberkite susmulkintus šalotinius svogūnus, čiobrelius, petražoles, šalavijus, pipirus, šaukštelį druskos bei pusė turimų, ketvirčiais supjaustytų kaštainių. Viską gerai išmaišykite. Antį padenkite likusia druska tiek iš vidaus, tiek iš išorės, ir įdarykite paruošta kaštainių mase. Gilią kepimo skardą ištepkite aliejumi, per vidurį dėkite įdarytą antį, o aplinkui supilkite likusį įdarą. Skardą pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipnsių, ir kepkite maždaug pusantros valandos. Kepimo metu nepamirškite anties pašlakstykite nuvarvėjusiais riebalais, taip paukštis liks sultingas.

Obuoliais ir džiovintomis slyvomis įdaryta antis

Jums reikės:

1 vnt. anties
1 česnako galvos
2–3 obuolių
Saujos džiovintų slyvų
Kelių šakelių šviežio rozmarino
100 g sviesto
Žiupsnelio druskos ir pipirų

Paruošimas:

Pirmiausia namų temperatūroje palaikykite sviestą, kad šis suminkštėtų, tuomet į sviestą įmaišykite prieskonius – sutrintą česnaką, druską, pipirus. Šiuo mišiniu įtrinkite antį ir palikite ją marinuotis šaldytuve ar kitoje vėsioje patalpoje. Marinavimuisi geriausiai antį palikti per naktį. Džiovintas slyvas užpilkite karštu vandeniu ir palikite apie pusvalandį, tol kol suminkštės. Tuomet supjaustykite obuolius, slyvas ir sukiškite į anties vidų. Tuomet iki 160 laipsnių įkaitinkite orkaitę ir joje antį kepkite apie 1,5-2 valandas (priklausomai nuo anties dydžio). Antį geriausiai kepti skardoje tam, kad joje liktų visi nuo jos nuvarvėję riebalai. Kepimo metu nepamirškite anties pašlakstykite nuvarvėjusiais riebalais, taip paukštis liks sultingas. Pabaigoje orkaitėje iki 220 laipsnių padidinkite temperatūrą ir 15 minučių leiskite ančiai paskrusti.

Rekomendacija: Daugiau anties gaminimo receptų rasite: Anties gaminimo receptai.

Šaltinis savaitė.lt

Turite savo nuomone, (už ar, prieš) pasidalinkite su mumis, palikite komentarą, prisijunkite, rašykite bloge, pasirinkdami kategoriją. Pasidalinkite savo receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su paranormaliais, anomališkais ir kitais nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
19.04.2021 laikas 17:34 Ėriuko kumpis orkaitėje

Ėriuko kumpis iškeptas orkaitėje tikrai gali būti ne tik eiliniai, bet ir prabangios šventės pietūs. Mėsa nerealiai skani. Turiu pripažinti, kad ėriuko kumpį su kaulu aš gaminau pirmą kartą, bet sakyčiau, kad pasiskaičius daug receptų internete išsirinkau tinkamą ir pavyko viskas labai gerai. Tad...

Skaityti daugiau

18.04.2021 laikas 07:36 Naminis veganiškas baltasis šokoladas be glitimo
Veganiškas baltasis šokoladas vis dar ganėtinai sunkiai randamas įvairiuose prekybos centruose, o ir suradus - kaina ganėtinai didelė. Todėl sugalvojau gerą išeitį - iš įvairių internete rastų receptų susidėliojau savąjį ir pasigaminau baltąjį šokoladą savo virtuvėje. Niekada pati nebuvau gaminusi b...

Skaityti daugiau

18.04.2021 laikas 05:59 Sočios virtų kiaušinių salotos su rūkyta šonine
Sočios, maistingos ir mūsų šeimai labai patinkančios salotos su virtais kiaušiniais. O jeigu yra kiaušinis, privalo būti ir avokadas. Dar pridėkime rūkytos šoninės ir turime nuostabų rezultatą.

Skaityti daugiau

19.04.2021 laikas 19:43 Jei vargina plaukų ir galvos odos ligos, rekomenduoju
Nuo pleiskanų ir riebios galvos odos įtrinti mišinį iš 10 dalių spiritinės medetkų trauktinės ir 1 dalies ricinos aliejaus. Nuo sausos galvos odos medetkų trauktinės ir ricinos aliejaus imti vienodomis dalimis.

Skaityti daugiau

19.04.2021 laikas 19:25 Lauro lapų paslaptis ir panaudojimo būdai
Lauriuko laukia vienas kelias: į sriubą arba į antrą patiekalą; taip galvoja daugelis iš mūsų. Tačiau taip manome dėl nežinojimo. Lauro lapai turi daug magiškų ir gydomųjų savybių, žinomų nuo seniausių laikų.

Skaityti daugiau

19.04.2021 laikas 19:09 Drebulės žievė nuo vyriškų negalavimų
Dažnai prisimenu, kaip kartą pavasarį ėjome su tėčiu į drebulyną. Ką tik buvo nutirpęs sniegas, pradėjo tekėti medžių sula. O tėtis nuo jaunų drebulės šakelių lupo žievę. Prieina prie medžio, nusilenkia jam, atsiprašo ir lupa....

Skaityti daugiau

19.04.2021 laikas 13:45 Nerimo ženklai: paaiškėjo, kad Grenlandijoje kadaise nebuvo ledo
Pasaulio trijų didžiųjų ledo dangų stabilumas yra vienas svarbiausių klimato mokslininkų klausimų. Bet kuriam iš jų ištirpus, šimtai milijonai žmonių, gyvenančių žemai esančiose vietovėse, turėtų palikti savo namus....

Skaityti daugiau

18.04.2021 laikas 22:34 Didžiažiedė Tūbė Ir Lipikai Nuo Baisių Negalavimų

Kaip puiku, kad mes, žmonės, draugiškai sugyvename su didingais medžiais ir gydomosiomis kvapniosiomis žolelėmis. Juk ir pats žmogus - gamtos dalis. Tai reiškia, kad turime sumaniai ir protingai naudoti dosnias gamtos dovanas savo sveikatos labui.

...

Skaityti daugiau