Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 23

3 Įdarytos Anties Receptai, Kurie Nustebins Netikėtu Skoniu

3 Įdarytos Anties Receptai, Kurie Nustebins Netikėtu Skoniu

(Paranormal) Nors Kalėdos šiemet bus kitokios – jas švęsime ne ką mažiau, nors ir mažesniame šeimos rate. Juk ir likę namuose lengvai galime susikurti jaukią atmosferą, o šventinę nuotaiką labiau nei blyksinčios girliandos kuria iš virtuvės po namus sklindantis šviežiai ruošiamo maisto kvapas. Per šventes žmonės linkę pasimėgauti įvairesniais skoniais ir išbandyti naujų receptų. Tad ant Kalėdų stalo įprastą tradicinę vištą keičia vis dažniau kepamos antys.

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, pastebi, kad lietuviai Kalėdoms ir šventiniam stalui pradeda ruoštis likus kelioms dienoms iki Kūčių. „Žmonės iš anksto galvoja šventinį valgiaraštį. Svarsto, kuo nustebins savo artimuosius, ieško naujų receptų, kai kuriuos jų išbando iš anksto. O tada lieka suplanuoti pirkinius ir mėgautis maisto ruošimu“, – sako V. Juodkazienė.

Maisto ekspertės teigimu, kaip vienas kalėdinio stalo atributų vis labiau populiarėja antis. Dėl savo dydžio ir skonio ji ypač tinkama šiais metais, kai Kalėdos bus švenčiamos namuose su šeima. Žmonės dažniausiai paukštį kepimui ruošia dar iš vakaro – užmarinuoja, įtrina prieskoniais ir palieka nakčiai, kad per Kalėdas be vargo galėtų paruošti šventinius pietus.

„Antis – ganėtinai ryškaus skonio paukštiena, artima raudonai mėsai. Dažniausiai ji yra marinuojama paprastai – žmonės dažniausiai iš vakaro antį įtrina su česnako, mėgstamų žolelių, sviesto, druskos ir pipirų mišiniu ir leidžia skoniams per naktį įsigerti. Kepta antis dažniausiai patiekiama su bruknių ar spanguolių padažu. Kadangi tai – gana riebus paukštis, žmonės jos riebaluose kepa bulves, kurias vėliau šalia pagrindinio patiekalo patiekia kaip garnyrą“, – pasakoja V. Juodkazienė.

Maisto ekspertė įsitikinusi, kad pasirinkus tinkamą receptą antis gali virsti tikra šventinio stalo pažiba, o ir pastangų ar įmantrių ingredientų tam nereikia.

Anot V. Juodkazienės, ančiai ypatingo skonio suteiks specialiai paruoštas įdaras. Tai – puikus akcentas pagardinti paukščiui, jis suteiks ne tik nuostabų skonį, bet ir sukurs prabangių pietų įspūdį. Ekspertė siūlo tris skirtingus receptus, kurie praturtins skonį ir maloniai nustebins jūsų artimuosius. (Susiję: Kepta antis. Tobulas marinatas paukštienai)

Apelsinais ir čiobreliais įdaryta antis

Jums reikės:

1 vnt. anties
1 česnako galvos
2–3 didelių apelsinų
Saujos gvazdikėlių
Šviežių čiobrelių
Žiupsnelio druskos ir pipirų

Paruošimas:

Pirmiausia kambario temperatūroje palaikykite sviestą, kad šis suminkštėtų, tuomet į sviestą įmaišykite prieskonius – sutrintą česnaką, druską, pipirus. Šiuo mišiniu įtrinkite antį ir palikite marinuotis šaldytuve ar kitoje vėsioje patalpoje. Marinavimuisi geriausiai antį palikti per naktį. Prieš kepant į antį subeskite gvazdikėlius. Tuomet supjaustykite apelsinus ir juos, kartu su čiobreliais sukiškite į anties vidų. Tuomet iki 160 laipsnių įkaitinkite orkaitę ir joje antį kepkite apie 1,5–2 valandas (priklausomai nuo anties dydžio). Antį geriausiai kepti skardoje tam, kad joje liktų visi nuo jos nuvarvėję riebalai. Kepimo metu nepamirškite anties pašlakstykite nuvarvėjusiais riebalais, taip paukštis liks sultingas. Pabaigoje orkaitėje iki 220 laipsnių padidinkite temperatūrą ir 15 minučių leiskite ančiai paskrusti.

Antis su kaštainių įdaru

Jums reikės:

1 vnt. anties
500 g nuluptų kaštainių
4–5 šalotinių svogūnų
200 g batono
200 ml pieno
1 kiaušinio
1 a. š. džiovintų čiobrelių
5–6 šalavijų lapelių
1 v. š. smulkintų petražolių
maltų juodųjų pipirų
2 a. š. druskos
50 ml saulėgrąžų aliejaus

Paruošimas:

Batoną supjaustykite kubeliais, suberkite į dubenį, užpilkite pienu ir palaikykite apie 5 minutes. Tuomet pieną nupilkite, į dubenį su išbrinkusiu batonu įmuškite kiaušinį, suberkite susmulkintus šalotinius svogūnus, čiobrelius, petražoles, šalavijus, pipirus, šaukštelį druskos bei pusė turimų, ketvirčiais supjaustytų kaštainių. Viską gerai išmaišykite. Antį padenkite likusia druska tiek iš vidaus, tiek iš išorės, ir įdarykite paruošta kaštainių mase. Gilią kepimo skardą ištepkite aliejumi, per vidurį dėkite įdarytą antį, o aplinkui supilkite likusį įdarą. Skardą pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipnsių, ir kepkite maždaug pusantros valandos. Kepimo metu nepamirškite anties pašlakstykite nuvarvėjusiais riebalais, taip paukštis liks sultingas.

Obuoliais ir džiovintomis slyvomis įdaryta antis

Jums reikės:

1 vnt. anties
1 česnako galvos
2–3 obuolių
Saujos džiovintų slyvų
Kelių šakelių šviežio rozmarino
100 g sviesto
Žiupsnelio druskos ir pipirų

Paruošimas:

Pirmiausia namų temperatūroje palaikykite sviestą, kad šis suminkštėtų, tuomet į sviestą įmaišykite prieskonius – sutrintą česnaką, druską, pipirus. Šiuo mišiniu įtrinkite antį ir palikite ją marinuotis šaldytuve ar kitoje vėsioje patalpoje. Marinavimuisi geriausiai antį palikti per naktį. Džiovintas slyvas užpilkite karštu vandeniu ir palikite apie pusvalandį, tol kol suminkštės. Tuomet supjaustykite obuolius, slyvas ir sukiškite į anties vidų. Tuomet iki 160 laipsnių įkaitinkite orkaitę ir joje antį kepkite apie 1,5-2 valandas (priklausomai nuo anties dydžio). Antį geriausiai kepti skardoje tam, kad joje liktų visi nuo jos nuvarvėję riebalai. Kepimo metu nepamirškite anties pašlakstykite nuvarvėjusiais riebalais, taip paukštis liks sultingas. Pabaigoje orkaitėje iki 220 laipsnių padidinkite temperatūrą ir 15 minučių leiskite ančiai paskrusti.

Rekomendacija: Daugiau anties gaminimo receptų rasite: Anties gaminimo receptai.

Šaltinis savaitė.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-03 laikas 14:18 Receptai Agurkinė sriuba su raugintais agurkais ir perlinėmis kruopomis: atnaujintas receptas, sveikatos nauda, kalorijos ir rizikos 2025 m.

Atnaujintas 2025 m. agurkinės sriubos vadovas: tradicinis lietuviškas receptas su raugintais agurkais ir perlinėmis kruopomis. Sužinokite apie 290 kcal porciją, naudą – skaidulos širdžiai, pro...

Skaityti daugiau

2025-09-29 laikas 20:51 Receptai Kepti vištienos sparneliai orkaitėje su bulvėmis: nauda sveikatai, kalorijos ir sveiki receptai

Kepti vištienos sparneliai orkaitėje su bulvėmis – gardus ir sveikas patiekalas, pilnas baltymų, vitaminų C, B6 ir kalio. Sužinokite kalorijas (86–164 kcal porcijoje), įsisavinimą, praradimus kepant (iki 20% vitamin...

Skaityti daugiau

2025-09-29 laikas 07:49 Receptai Tobula Raugintų Kopūstų Sriuba su Šonkauliukais: Receptas, Nauda Sveikatai ir Patarimai
Raugintų kopūstų sriuba su šonkauliukais yra tradicinis lietuviškas patiekalas, turtingas probiotikais ir vitaminais. Šiame straipsnyje rasite išsamų receptą, alternatyvas, gaminimo patarimus, sveikatos naudą (pvz., virškinimo ger...

Skaityti daugiau

2025-10-06 laikas 07:47 Kraujospūdžio stebėjimas: norma, matavimas ir patarimai širdies sveikatai 2025

Kraujospūdžio stebėjimas namuose padeda anksti aptikti hipertenziją ir palaikyti širdies sveikatą. Sužinokite normą pagal amžių, teisingą matavimą, TOP matuoklius 2025 m., priežastis, simptomus ir 15 natūralių būdų sumažinti spaudimą. Statistika r...

Skaityti daugiau

2025-10-06 laikas 07:29 Gyvybės aura: mokslininkai išmatavo nematomas fotonų emisijas iš gyvų organizmų
Naujausi Kanados mokslininkų tyrimai atskleidė, kad visi gyvi organizmai – nuo pelių iki augalų – skleidžia ultra-silpną fotonų emisiją, vadinamą biophotonais. Ši nematoma šviesa, kylanti iš ląstelių metabolizmo, išnyksta mirus organizmams ir intensy...

Skaityti daugiau

2025-10-05 laikas 18:06 Seniai dingusios civilizacijos likučiai Mėnulyje?
Mokslininkas teigia, kad astronautai netrukus gali atrasti seniai dingusia žmonių civilizaciją, kuri prieš 50 000 metų gyveno Mėnulyje, liekanas.

Skaityti daugiau

2025-10-05 laikas 12:35 VAERS duomenys rodo, kad nuo mRNA vakcinos įvedimo skaičius pranešimų apie gaubtinės žarnos vėžį išaugo 8300 %
JAV vyriausybės duomenys atskleidė stulbinantį naują signalą: gaubtinės žarnos vėžio atvejų skaičius išaugo 8300 %, o tai sutampa su COVID-19 mRNA vakcinos įvedimu.

Skaityti daugiau

2025-10-04 laikas 20:31 NASA tyliai perklasifikuota į žvalgybos agentūrą, dabar ji atleista nuo informacijos laisvės reikalavimų
Prezidentas Donaldas Trumpas ką tik NASA pavertė žvalgybos agentūra. 2025 m. rugpjūčio 28 d. jis pasirašė vykdomąjį įsakymą, kuriuo NASA – kartu su NOAA ir kitomis mokslo įstaigomis – perklasifikavo į organizacijas, kurių pagrindinė funkcija yra „žva...

Skaityti daugiau