Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 23

3 Įdarytos Anties Receptai, Kurie Nustebins Netikėtu Skoniu

3 Įdarytos Anties Receptai, Kurie Nustebins Netikėtu Skoniu

(Paranormal) Nors Kalėdos šiemet bus kitokios – jas švęsime ne ką mažiau, nors ir mažesniame šeimos rate. Juk ir likę namuose lengvai galime susikurti jaukią atmosferą, o šventinę nuotaiką labiau nei blyksinčios girliandos kuria iš virtuvės po namus sklindantis šviežiai ruošiamo maisto kvapas. Per šventes žmonės linkę pasimėgauti įvairesniais skoniais ir išbandyti naujų receptų. Tad ant Kalėdų stalo įprastą tradicinę vištą keičia vis dažniau kepamos antys.

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, pastebi, kad lietuviai Kalėdoms ir šventiniam stalui pradeda ruoštis likus kelioms dienoms iki Kūčių. „Žmonės iš anksto galvoja šventinį valgiaraštį. Svarsto, kuo nustebins savo artimuosius, ieško naujų receptų, kai kuriuos jų išbando iš anksto. O tada lieka suplanuoti pirkinius ir mėgautis maisto ruošimu“, – sako V. Juodkazienė.

Maisto ekspertės teigimu, kaip vienas kalėdinio stalo atributų vis labiau populiarėja antis. Dėl savo dydžio ir skonio ji ypač tinkama šiais metais, kai Kalėdos bus švenčiamos namuose su šeima. Žmonės dažniausiai paukštį kepimui ruošia dar iš vakaro – užmarinuoja, įtrina prieskoniais ir palieka nakčiai, kad per Kalėdas be vargo galėtų paruošti šventinius pietus.

„Antis – ganėtinai ryškaus skonio paukštiena, artima raudonai mėsai. Dažniausiai ji yra marinuojama paprastai – žmonės dažniausiai iš vakaro antį įtrina su česnako, mėgstamų žolelių, sviesto, druskos ir pipirų mišiniu ir leidžia skoniams per naktį įsigerti. Kepta antis dažniausiai patiekiama su bruknių ar spanguolių padažu. Kadangi tai – gana riebus paukštis, žmonės jos riebaluose kepa bulves, kurias vėliau šalia pagrindinio patiekalo patiekia kaip garnyrą“, – pasakoja V. Juodkazienė.

Maisto ekspertė įsitikinusi, kad pasirinkus tinkamą receptą antis gali virsti tikra šventinio stalo pažiba, o ir pastangų ar įmantrių ingredientų tam nereikia.

Anot V. Juodkazienės, ančiai ypatingo skonio suteiks specialiai paruoštas įdaras. Tai – puikus akcentas pagardinti paukščiui, jis suteiks ne tik nuostabų skonį, bet ir sukurs prabangių pietų įspūdį. Ekspertė siūlo tris skirtingus receptus, kurie praturtins skonį ir maloniai nustebins jūsų artimuosius. (Susiję: Kepta antis. Tobulas marinatas paukštienai)

Apelsinais ir čiobreliais įdaryta antis

Jums reikės:

1 vnt. anties
1 česnako galvos
2–3 didelių apelsinų
Saujos gvazdikėlių
Šviežių čiobrelių
Žiupsnelio druskos ir pipirų

Paruošimas:

Pirmiausia kambario temperatūroje palaikykite sviestą, kad šis suminkštėtų, tuomet į sviestą įmaišykite prieskonius – sutrintą česnaką, druską, pipirus. Šiuo mišiniu įtrinkite antį ir palikite marinuotis šaldytuve ar kitoje vėsioje patalpoje. Marinavimuisi geriausiai antį palikti per naktį. Prieš kepant į antį subeskite gvazdikėlius. Tuomet supjaustykite apelsinus ir juos, kartu su čiobreliais sukiškite į anties vidų. Tuomet iki 160 laipsnių įkaitinkite orkaitę ir joje antį kepkite apie 1,5–2 valandas (priklausomai nuo anties dydžio). Antį geriausiai kepti skardoje tam, kad joje liktų visi nuo jos nuvarvėję riebalai. Kepimo metu nepamirškite anties pašlakstykite nuvarvėjusiais riebalais, taip paukštis liks sultingas. Pabaigoje orkaitėje iki 220 laipsnių padidinkite temperatūrą ir 15 minučių leiskite ančiai paskrusti.

Antis su kaštainių įdaru

Jums reikės:

1 vnt. anties
500 g nuluptų kaštainių
4–5 šalotinių svogūnų
200 g batono
200 ml pieno
1 kiaušinio
1 a. š. džiovintų čiobrelių
5–6 šalavijų lapelių
1 v. š. smulkintų petražolių
maltų juodųjų pipirų
2 a. š. druskos
50 ml saulėgrąžų aliejaus

Paruošimas:

Batoną supjaustykite kubeliais, suberkite į dubenį, užpilkite pienu ir palaikykite apie 5 minutes. Tuomet pieną nupilkite, į dubenį su išbrinkusiu batonu įmuškite kiaušinį, suberkite susmulkintus šalotinius svogūnus, čiobrelius, petražoles, šalavijus, pipirus, šaukštelį druskos bei pusė turimų, ketvirčiais supjaustytų kaštainių. Viską gerai išmaišykite. Antį padenkite likusia druska tiek iš vidaus, tiek iš išorės, ir įdarykite paruošta kaštainių mase. Gilią kepimo skardą ištepkite aliejumi, per vidurį dėkite įdarytą antį, o aplinkui supilkite likusį įdarą. Skardą pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipnsių, ir kepkite maždaug pusantros valandos. Kepimo metu nepamirškite anties pašlakstykite nuvarvėjusiais riebalais, taip paukštis liks sultingas.

Obuoliais ir džiovintomis slyvomis įdaryta antis

Jums reikės:

1 vnt. anties
1 česnako galvos
2–3 obuolių
Saujos džiovintų slyvų
Kelių šakelių šviežio rozmarino
100 g sviesto
Žiupsnelio druskos ir pipirų

Paruošimas:

Pirmiausia namų temperatūroje palaikykite sviestą, kad šis suminkštėtų, tuomet į sviestą įmaišykite prieskonius – sutrintą česnaką, druską, pipirus. Šiuo mišiniu įtrinkite antį ir palikite ją marinuotis šaldytuve ar kitoje vėsioje patalpoje. Marinavimuisi geriausiai antį palikti per naktį. Džiovintas slyvas užpilkite karštu vandeniu ir palikite apie pusvalandį, tol kol suminkštės. Tuomet supjaustykite obuolius, slyvas ir sukiškite į anties vidų. Tuomet iki 160 laipsnių įkaitinkite orkaitę ir joje antį kepkite apie 1,5-2 valandas (priklausomai nuo anties dydžio). Antį geriausiai kepti skardoje tam, kad joje liktų visi nuo jos nuvarvėję riebalai. Kepimo metu nepamirškite anties pašlakstykite nuvarvėjusiais riebalais, taip paukštis liks sultingas. Pabaigoje orkaitėje iki 220 laipsnių padidinkite temperatūrą ir 15 minučių leiskite ančiai paskrusti.

Rekomendacija: Daugiau anties gaminimo receptų rasite: Anties gaminimo receptai.

Šaltinis savaitė.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-14 laikas 09:14 Receptai Drėgnas Meduolių Keksas su Grietine: Nauda, Kalorijos ir Pilnavertis Patiekalas
Drėgnas meduolių keksas su grietine yra puikus šventinis desertas, kuris ne tik gardus, bet ir turi sveikatos naudą dėl ingredientų kaip sviestas, kiaušiniai ir prieskoniai. Šiame straipsnyje aptariama jo kalorijos (apie 300 porci...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 08:53 Receptai Kugelis su kiaulės koja: receptas, nauda sveikatai ir kalorijos

Kugelis su kiaulės koja – tradicinis lietuviškas patiekalas, sujungiantis bulvių ir mėsos skonius. Šiame straipsnyje rasite pilną receptą, ingredientų alternatyvas, gaminimo patarimus, sveikatos naudą (kalio, kolageno šal...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 08:38 Receptai Marmurinis keksas su bananais: receptas, nauda sveikatai ir kalorijos
Marmurinis keksas su bananais – klasikinis desertas, sujungiantis šokolado ir bananų skonius. Šiame straipsnyje rasite pilną receptą, ingredientų alternatyvas, gaminimo patarimus, sveikatos naudą (kalio, vitaminų šaltinis), kalori...

Skaityti daugiau

2025-10-18 laikas 18:33 Rudens Miško Upelio Čiurlenimas ir Paukščių Čiulbėjimas Ryte: Raminantys Gamtos Garsai 4K ASMR! 🌳🍂
Pasinerkite į magišką rudens miško upelio simfoniją – švelnų čiurlenimą, ryto paukščių čiulbėjimą! Šis aukštos kokybės 4K ASMR įrašas užfiksuotas Lietuvos miškų glūdumoje, kur gaivus rudens ryto oras ir gamtos ramybė atgaivina sielą....

Skaityti daugiau

2025-10-17 laikas 14:57 Ligoninės pagautos naudojant suklastotas mirties liudijimus, kad paimtų organus iš gyvų pacientų
Ligoninės buvo pagautos naudojant suklastotas mirties liudijimus, kad paimtų organus iš gyvų pacientų. Sveikatos ir socialinių paslaugų sekretorius Robertas F. Kennedy jaunesnysis atskleidė siaubingą tiesą, kad elito organų įsigijimo aferos prasideda...

Skaityti daugiau

2025-10-16 laikas 10:32 Italijos laikraštis teigia, kad užsieniečiai skurdo Italiją, remdamasis naujais duomenimis
Nauji duomenys rodo, kad užsieniečiai sudaro didelę dalį absoliučiame skurde gyvenančių žmonių Italijoje, netgi tuo metu, kai skurdo lygis šeimose, kurių abu tėvai yra italai, mažėja. Vienas iš laikraščio „La Verita“ direktorių, Maurizio Belpietro, s...

Skaityti daugiau

2025-10-16 laikas 10:23 Sirijos prieglobsčio prašytojai kaltinami studentės išžaginimu ir 15-metės mergaitės užpuolimu Mastrichte

Praėjusių metų spalį trys siriečiai išprievartavo 18-metę studentę iš Mastrichto, o vienas iš įtariamųjų taip pat seksualiai užpuolė 15-metę merginą tame pačiame mieste, teigė Olandijos prokurorai per antradienį vykusį pirminį teismo posėdį. Teism...

Skaityti daugiau

2025-10-16 laikas 10:16 Vokietija: dar viena mokykla susiduria su smurto protrūkiu, kai siriečiai mušasi, o mergaitės patiria priekabiavimą
Vokietijos mieste Ulme profesinės mokyklos direktorius skundžiasi dėl smurto protrūkio, merginų priekabiavimo ir mokytojų baimės, o ši istorija pasiekė visos šalies auditoriją. Mokyklos direktorius Lorenz Schulte kalba apie „didžiulę smurto problemą“...

Skaityti daugiau