Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 23

Kepta antis su apelsinais, obuoliais ir slyvomis

Kepta antis su apelsinais, obuoliais ir slyvomis

(Paranormal) Šį kartą antį kepiau ne kaip visada, o susipjausčiau gabaliukais pagal save. Norėjosi kuo daugiau garnyro, o į antį man jo tiek netelpa. Rezultatas gavosi superinis, šio recepto šiemet nekeisčiau į jokį kitą.

Ingredientai

  • antys: 1
  • apelsinai: 1 (labai didelio)
  • obuoliai: 4
  • džiovintos slyvos: 1 didelės saujos
  • bulvės: kelių
  • česnakas: 2 skiltelių
  • medus: 1 valgomojo šaukšto
  • tamsus romas: 0,5 stiklinės
  • druska
  • cukrus
  • rytietiški paukštienos prieskoniai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia išmarinuojame antį (druska, cukrus, česnakas, rytietiški paukštienos prieskoniai) bei sudedame į plastikinę dėžutę ir laikome 2-3 paras.

2. Jau kepimo dieną užmerkiame slyvas rome.

3. Tada antį kepame kepimo skardoje. Prieskoniuotą mėsą užpilame vendančiu vandeniu, kad nusiplautų prieskoniai į skardą.

4. Tuomet supjaustome labai didelį ir sultingą apelsiną į keturias dalis. Tris iš jų įspaudžiame ant anties, o vieną neišspaustą, kurią naudosime padažui, sudedame (odele į apačią) kepti su antimi.

5. Sandariai uždengiame su folija ir kepame 90 minučių.

6. Tuomet sudedame bulves bei slyvas. Slyvas sudedame krūvelėmis, kad po to jų nereikėtų po visą skardą gaudyti. Dar po 40 minučių atidengiame foliją ir nupilame visą ten esantį skystį į padažinę. Galite skystį išsemti ir samteliu. Pasigriebiame tuo pačiu sultingą apelsino ketvirtėlį.

7. Padažinės viršuje susikaupusius riebalus vėl gražiname atgal pas kepamą antį, sudedame perpus pjaustytus obuolius ir dar kartą sandariai uždengiame su folija. Su obuoliais kepame antį 20 min.

8. Paskui, leidžiame dar maždaug 10-15 minučių ančiai pabūti orkaitėje.

9. Per tą laiką, padarome padažą: Į nedidelį puodą supilame padažinėje esantį skystį, išspaudžiame kepusio apelsino sultis, supilame nuo slyvų likusį romą ir įdedame medaus.

10. Viską užviriname ir paverdame maždaug 5 minutes. Žinoma, padažą kaip ir visas sriubas, reikia paragauti ar ko pagal skonį netrūksta. Jeigu jis visiškai jus tenkina, galima pilti į padažinę, traukti iš orkaitės antį ir kviesti namiškius prie stalo. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau anties gaminimo receptų rasite: Anties gaminimo receptai.

Recepto Autorius Gera virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-02 laikas 14:14 Receptai Grikainiai su Varške: Skanus ir Sveikas Lietuviškas Receptas
Skanus grikainių su varške receptas – sotus ir sveikas lietuviškas patiekalas vegetarams! Šie grikių kotletai su varške tapo tikru atradimu – paprasti, maistingi ir be galo skanūs! Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad jie ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:22 Kavos Tirščių Nauda Sode ir Namuose: 10 Praktinių Būdų

Šiame straipsnyje aptarsime, kaip kūrybiškai panaudoti kavos tirščius sode ir namuose, kokia jų nauda ir galimi trūkumai. Pasiruoškite atrasti ekologiškus sprendimus, kurie sutaupys pinigų ir suteiks jūsų kasdienybei natūralumo!

...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 18:24 NLO paslaptys: ar vyriausybės slepia tiesą apie ateivius?
Ar NLO yra tikra pas slapts, ar vyriausybės dezinformacija? Sužinokite apie nutekėjimus, politikų susidomėjimą ir galimas ateivių technologijas!

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:45 Vaikų auklėjimas: kaip ugdyti pasitikėjimą savimi ir savarankiškumą
Kaip ugdyti vaikų pasitikėjimą savimi? Sužinokite, kaip skatinti iniciatyvą, emocijų valdymą ir leisti vaikams būti savimi! Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsime jums suprasti, kaip ugdyti vaikų savivert...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:32 Zodiako ženklai ir mokslas: kuriems vaikams mokykloje sekasi lengviausiai?
Kuriems Zodiako ženklams mokykloje sekasi lengviausiai? Sužinokite, kaip Liūto, Mergelės, Šaulio ir Ožiaragio vaikai pasiekia akademinę sėkmę! Pasitelkdami astrologinius įžvalgas, naujus pavyzdžius ir praktinius patarimus, padėsime tėvams ir mokytoja...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:08 Meilė – tai ne kančia: griauname mitus apie santykius
Meilė nėra kančia! Šiame straipsnyje griauname mitus apie santykius, dalinamės patarimais, kaip kurti sveiką partnerystę, ir aptariame, kodėl priklausomybė nėra meilė. Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsi...

Skaityti daugiau