Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 23

Kepta antis su apelsinais, obuoliais ir slyvomis

Kepta antis su apelsinais, obuoliais ir slyvomis

(Paranormal) Šį kartą antį kepiau ne kaip visada, o susipjausčiau gabaliukais pagal save. Norėjosi kuo daugiau garnyro, o į antį man jo tiek netelpa. Rezultatas gavosi superinis, šio recepto šiemet nekeisčiau į jokį kitą.

Ingredientai

  • antys: 1
  • apelsinai: 1 (labai didelio)
  • obuoliai: 4
  • džiovintos slyvos: 1 didelės saujos
  • bulvės: kelių
  • česnakas: 2 skiltelių
  • medus: 1 valgomojo šaukšto
  • tamsus romas: 0,5 stiklinės
  • druska
  • cukrus
  • rytietiški paukštienos prieskoniai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia išmarinuojame antį (druska, cukrus, česnakas, rytietiški paukštienos prieskoniai) bei sudedame į plastikinę dėžutę ir laikome 2-3 paras.

2. Jau kepimo dieną užmerkiame slyvas rome.

3. Tada antį kepame kepimo skardoje. Prieskoniuotą mėsą užpilame vendančiu vandeniu, kad nusiplautų prieskoniai į skardą.

4. Tuomet supjaustome labai didelį ir sultingą apelsiną į keturias dalis. Tris iš jų įspaudžiame ant anties, o vieną neišspaustą, kurią naudosime padažui, sudedame (odele į apačią) kepti su antimi.

5. Sandariai uždengiame su folija ir kepame 90 minučių.

6. Tuomet sudedame bulves bei slyvas. Slyvas sudedame krūvelėmis, kad po to jų nereikėtų po visą skardą gaudyti. Dar po 40 minučių atidengiame foliją ir nupilame visą ten esantį skystį į padažinę. Galite skystį išsemti ir samteliu. Pasigriebiame tuo pačiu sultingą apelsino ketvirtėlį.

7. Padažinės viršuje susikaupusius riebalus vėl gražiname atgal pas kepamą antį, sudedame perpus pjaustytus obuolius ir dar kartą sandariai uždengiame su folija. Su obuoliais kepame antį 20 min.

8. Paskui, leidžiame dar maždaug 10-15 minučių ančiai pabūti orkaitėje.

9. Per tą laiką, padarome padažą: Į nedidelį puodą supilame padažinėje esantį skystį, išspaudžiame kepusio apelsino sultis, supilame nuo slyvų likusį romą ir įdedame medaus.

10. Viską užviriname ir paverdame maždaug 5 minutes. Žinoma, padažą kaip ir visas sriubas, reikia paragauti ar ko pagal skonį netrūksta. Jeigu jis visiškai jus tenkina, galima pilti į padažinę, traukti iš orkaitės antį ir kviesti namiškius prie stalo. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau anties gaminimo receptų rasite: Anties gaminimo receptai.

Recepto Autorius Gera virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Voveraitės – skanus ir maistingas grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveraičių maistinę vertę, kalorijas, ką organizmas įsisavina...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:47 Receptai Voveruškų Maistinė Vertė ir Sveikas Gaminimas: Kaip Išsaugoti Naudą?
Voveruškos – maistingas ir skanus grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveruškų maistinę vertę, kalorijas, kaip organizmas įsisavin...

Skaityti daugiau

2025-07-30 laikas 13:39 Receptai Vanilinis Biskvitas: Nauda Sveikatai, Kalorijos ir Gaminimo Patarimai
Vanilinis biskvitas – skanus ir sveikas desertas, turtingas maistinėmis medžiagomis. Atraskite receptą! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime vanilinio biskvito naudą, maistinę vertę, kalorijas, gaminimo poveikį maistinėms medžiago...

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 12:33 Mėlynės: nauda sveikatai, maistinės savybės ir moksliniai atradimai
Šiame straipsnyje išnagrinėsime mėlynių naudą, maistines savybes, kalorijas, kaip organizmas jas įsisavina, ką pašalinti, kad patiekalai būtų pilnaviduriai, ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Pasiruoškite atrasti, kodėl mėlynės vadinamos s...

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 12:02 Svogūnai: nauda sveikatai, maistinės savybės ir moksliniai atradimai
Šiame straipsnyje pasinersime į naujausius mokslinius atradimus apie svogūnų naudą, jų maistines savybes, kalorijas, kaip organizmas jas įsisavina, ir kaip paruošti pilnavidurį patiekalą, išsaugant visas naudingas medžiagas. Ar esate pasiruošę atrast...

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 10:11 Ežiuolės: nauda sveikatai, maistinės savybės ir moksliniai atradimai
Sužinokite apie ežiuolių (Echinacea) naudą sveikatai, maistines savybes, kalorijas, prarandamas medžiagas gaminimo metu ir jų poveikį onkologinėms ligoms. Naujausi moksliniai tyrimai ir praktiniai patarimai!

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 08:03 Didžiosios Gizos piramidės mįslė: ar nežinoma civilizacija pastatė ją prieš 12 500 metų?

Šiame straipsnyje nagrinėsime Hancocko teoriją, naujausius mokslinius paaiškinimus, galimus kosminius poveikius ir kaip šios diskusijos veikia mūsų emocinę sveikatą, įskaitant onkologinių ligų riziką.

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 07:53 Tarpžvaigždinis debesis, pakeitęs Žemę: kaip kosmosas formavo Homo sapiens evoliuciją
Šis įvykis ne tik pakeitė Žemės atmosferą, bet galimai turėjo įtakos žmogaus evoliucijai. Šiame straipsnyje nagrinėsime šią hipotezę, mokslinius paaiškinimus, galimus pavojus ateityje ir kaip šie kosminiai procesai siejasi su mūsų sveikata, įskaitant...

Skaityti daugiau