Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2020 » Gruodžio » 23

Kepta antis su apelsinais, obuoliais ir slyvomis

Kepta antis su apelsinais, obuoliais ir slyvomis

(Paranormal) Šį kartą antį kepiau ne kaip visada, o susipjausčiau gabaliukais pagal save. Norėjosi kuo daugiau garnyro, o į antį man jo tiek netelpa. Rezultatas gavosi superinis, šio recepto šiemet nekeisčiau į jokį kitą.

Ingredientai

  • antys: 1
  • apelsinai: 1 (labai didelio)
  • obuoliai: 4
  • džiovintos slyvos: 1 didelės saujos
  • bulvės: kelių
  • česnakas: 2 skiltelių
  • medus: 1 valgomojo šaukšto
  • tamsus romas: 0,5 stiklinės
  • druska
  • cukrus
  • rytietiški paukštienos prieskoniai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia išmarinuojame antį (druska, cukrus, česnakas, rytietiški paukštienos prieskoniai) bei sudedame į plastikinę dėžutę ir laikome 2-3 paras.

2. Jau kepimo dieną užmerkiame slyvas rome.

3. Tada antį kepame kepimo skardoje. Prieskoniuotą mėsą užpilame vendančiu vandeniu, kad nusiplautų prieskoniai į skardą.

4. Tuomet supjaustome labai didelį ir sultingą apelsiną į keturias dalis. Tris iš jų įspaudžiame ant anties, o vieną neišspaustą, kurią naudosime padažui, sudedame (odele į apačią) kepti su antimi.

5. Sandariai uždengiame su folija ir kepame 90 minučių.

6. Tuomet sudedame bulves bei slyvas. Slyvas sudedame krūvelėmis, kad po to jų nereikėtų po visą skardą gaudyti. Dar po 40 minučių atidengiame foliją ir nupilame visą ten esantį skystį į padažinę. Galite skystį išsemti ir samteliu. Pasigriebiame tuo pačiu sultingą apelsino ketvirtėlį.

7. Padažinės viršuje susikaupusius riebalus vėl gražiname atgal pas kepamą antį, sudedame perpus pjaustytus obuolius ir dar kartą sandariai uždengiame su folija. Su obuoliais kepame antį 20 min.

8. Paskui, leidžiame dar maždaug 10-15 minučių ančiai pabūti orkaitėje.

9. Per tą laiką, padarome padažą: Į nedidelį puodą supilame padažinėje esantį skystį, išspaudžiame kepusio apelsino sultis, supilame nuo slyvų likusį romą ir įdedame medaus.

10. Viską užviriname ir paverdame maždaug 5 minutes. Žinoma, padažą kaip ir visas sriubas, reikia paragauti ar ko pagal skonį netrūksta. Jeigu jis visiškai jus tenkina, galima pilti į padažinę, traukti iš orkaitės antį ir kviesti namiškius prie stalo. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau anties gaminimo receptų rasite: Anties gaminimo receptai.

Recepto Autorius Gera virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau