Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2019 » Birželio » 18

Purūs kotletukai vakarienei iš cukinijos

Purūs kotletukai vakarienei iš cukinijos

Šie purūs aromatingi kotletukai tiks pagal skonį net tiems, kas visiškai nemėgsta patiekalų iš cukinijos. Jie puikiai pavyksta ir gaunasi aromatingi patyrusiems ir pradedantiems kulinarams. Tokie geri , kad negėda patiekti juos net šventiniam stalui.

Šie purūs aromatingi kotletukai tiks pagal skonį net tiems, kas visiškai nemėgsta patiekalų iš cukinijos. Jie puikiai pavyksta ir gaunasi aromatingi patyrusiems ir pradedantiems kulinarams. Tokie geri , kad negėda patiekti juos net šventiniam stalui.

Ingredientai:

  • 350 g faršo( jautienos su kiauliena, arba vištienos, kalakutienos)
  • 1 nedidelė cukinija
  • aliejus
  • 2 kiaušiniai
  • 2 valgomieji šaukštai manų kruopų
  • džiūvėsėliai apvoliojimui
  • malti juodieji pipirai
  • druska

Paruošimo būdas:

  1. Cukiniją nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Jei daržovė aiškiai perbrendo – taip pat pašalinkite jo vidurinę dalį su sėklomis.
  2. Truputį nuspauskite cukiniją rankomis, pašalindami nereikalingas sultis.
  3. Įmuškite į dubenį su faršu kiaušinius, dėkite cukiniją, berkite manus.
  4. Pasūdykite ir berkite pipirų, kruopščiai viską permaišykite.
  5. Palikite faršą ketvirtį valandos – kol manai išbrinks.
  6. Išmuškite faršą.
  7. Sudrėkinkite rankas vandenyje ir suformuokite nedidelius plokščius kotletus.
  8. Apvoliokite paruoštą gaminį džiūvėsiuose.
  9. Dėkite kotletus į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepkite iš kiekvienos pusės maždaug 8-10 min kol pagels.

Kotletukus rekomenduojama patiekti su padažu iš grietinės ar natūralaus jogurto, geriausiai – pridėjus šviežių žalumynų.

Kaloringumo sumažinimui kotletus galima kepti ne keptuvėje, o orkaitėje.

Skanaus!

Čia galite rašyti savo nutikimą, istoriją, pamąstymus, sveikatos patarimą, receptą... Prisijunkite ir rašykite!
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar