- 01.05.2020
- 0.0 Reitingas
- 1588 Peržiūrų
- Aptarti
Rekomenduoja pasigaminti šį nuostabų pyragą, su tobulu varškės įdaru. Tikras skanumėlis! Galite gaminti iškart du, nes pirmas pradings labai greitai!
Trapiems meduolių tešlos lakštams
- 300 g miltų
- ½ a. š. sodos
- 2 – 3 a. š. meduolių prieskonių
- 70 g rudojo cukraus
- 130 g šalto sviesto
- 40 g medaus (2 v. š.)
- 2 dideli kiaušinių tryniai
- 3 v. š. grietinės.
Miltus sumaišyti su soda, meduolių prieskoniais ir cukrumi.
Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir kapoti peiliu (arba maišyti mikseriu), kol gausis trupiniai. Sudėti kiaušinių trynius, grietinę, medų ir greitai suminkyti lygią tešlą.
Tešlą padalinti į tris lygias dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir pašaldyti šaldytuve 30 minučių.
Atšaldytus tešlos gabaliukus iškočioti į tris 20 x 25 cm dydžio lakštus ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 12 – 15 minučių, kol gražiai apskrus. Ataušinti.
Varškės įdarui
- 800 g permaltos varškės
- 140 g kambario temperatūros sviesto
- ¾ puodelio (~85 g) cukraus pudros
- 3 dideli kiaušiniai
- 100 - 120 g slyvų džemo
- 2 - 3 a. š. malto cinamono
- 4 v. š. krakmolo
- 125 ml pieno
Sviestą išplakti su cukraus pudra iki purios šviesios masės.
Po vieną įmaišyti kiaušinių trynius.
Po šaukštą įmaišyti varškę.
Galiausiai įmaišyti slyvų džemą ir cinamoną.
Kiaušinių baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.
Paruoštą varškės masę sudėti į puodą storu dugnu ir kaitinti ant silpnos ugnies vis maišant, kol masė užvirs.
Krakmolą sumaišyti su pienu ir supilti į užvirusią varškės masę.
Dar pakaitinti kelias minutes, kol įdaras sutirštės.
Į formą dėti vieną ataušusį tešlos lakštą, supilti pusę karšto varškės įdaro.
Dėti kitą lakštą, supilti likusią varškės masę ir ant viršaus uždėti trečią tešlos lakštą.
Pyragą per naktį šaldyti šaldytuve. Prieš patiekiant pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
P. S. iškepę tešlos lakštai gaunasi gana kieti, bet nuo karšto įdaro per naktį visiškai suminkštėja. Aš visus lakštus kepiau vienu metu, tad sutaupiau nemažai laiko. Varškės masę būtina kaitinti ant silpnos ugnies, kad masės nesutrauktų. Vietoje slyvų džemo į varškės masę įmaišiau raudonųjų serbentų drebučių. Pyragas be galo minkštas, lengvas, labai kvapnus ir nepaprastai skanus!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau