Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gegužės » 01

Labai Skanu: Pyragas Su Virtu Varškės Įdaru

Labai Skanu: Pyragas Su Virtu Varškės Įdaru

Rekomenduoja pasigaminti šį nuostabų pyragą, su tobulu varškės įdaru. Tikras skanumėlis! Galite gaminti iškart du, nes pirmas pradings labai greitai!

Trapiems meduolių tešlos lakštams

  • 300 g miltų
  • ½ a. š. sodos
  • 2 – 3 a. š. meduolių prieskonių
  • 70 g rudojo cukraus
  • 130 g šalto sviesto
  • 40 g medaus (2 v. š.)
  • 2 dideli kiaušinių tryniai
  • 3 v. š. grietinės.

Miltus sumaišyti su soda, meduolių prieskoniais ir cukrumi.

Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir kapoti peiliu (arba maišyti mikseriu), kol gausis trupiniai. Sudėti kiaušinių trynius, grietinę, medų ir greitai suminkyti lygią tešlą.

Tešlą padalinti į tris lygias dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir pašaldyti šaldytuve 30 minučių.

Atšaldytus tešlos gabaliukus iškočioti į tris 20 x 25 cm dydžio lakštus ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 12 – 15 minučių, kol gražiai apskrus. Ataušinti.

Varškės įdarui

  • 800 g permaltos varškės
  • 140 g kambario temperatūros sviesto
  • ¾ puodelio (~85 g) cukraus pudros
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 100 - 120 g slyvų džemo
  • 2 - 3 a. š. malto cinamono
  • 4 v. š. krakmolo 
  • 125 ml pieno

Sviestą išplakti su cukraus pudra iki purios šviesios masės.

Po vieną įmaišyti kiaušinių trynius.

Po šaukštą įmaišyti varškę.

Galiausiai įmaišyti slyvų džemą ir cinamoną.

Kiaušinių baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.

Paruoštą varškės masę sudėti į puodą storu dugnu ir kaitinti ant silpnos ugnies vis maišant, kol masė užvirs.

Krakmolą sumaišyti su pienu ir supilti į užvirusią varškės masę.

Dar pakaitinti kelias minutes, kol įdaras sutirštės.

Į formą dėti vieną ataušusį tešlos lakštą, supilti pusę karšto varškės įdaro.

Dėti kitą lakštą, supilti likusią varškės masę ir ant viršaus uždėti trečią tešlos lakštą.

Pyragą per naktį šaldyti šaldytuve. Prieš patiekiant pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

P. S. iškepę tešlos lakštai gaunasi gana kieti, bet nuo karšto įdaro per naktį visiškai suminkštėja. Aš visus lakštus kepiau vienu metu, tad sutaupiau nemažai laiko. Varškės masę būtina kaitinti ant silpnos ugnies, kad masės nesutrauktų. Vietoje slyvų džemo į varškės masę įmaišiau raudonųjų serbentų drebučių. Pyragas be galo minkštas, lengvas, labai kvapnus ir nepaprastai skanus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-06 laikas 21:51 Receptai Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje: sveikas ir traškus desertas
Ruduo Lietuvoje – obuolių metas, kai virtuvės prisipildo šilto cinamono kvapo ir jaukių desertų. Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje, keptos karšto oro gruzdintuvėje, yra tobulas modernios lietuviškos virtuvės pavyzdys, sujungi...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:56 Česnakų stiebai: Cheminė sudėtis, nauda sveikatai ir kaip juos paruošti
Šiame straipsnyje atskleisime česnakų stiebų cheminę sudėtį, jų naudą ir galimą žalą organizmui, biologinį poveikį bei pateiksime skanių receptų, kaip juos panaudoti virtuvėje. Pasinerkite į šią kvapnią kelionę ir sužinokite, kodėl česnakų stiebai tu...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:24 Mėlynojo ryklio odos paslaptys: Kaip nanostruktūros keičia spalvą
Naujausi moksliniai tyrimai atskleidžia, kaip guanino kristalai ir melaninas sukuria šį unikalų efektą, o šios žinios gali revoliucionizuoti technologijas – nuo medicinos iki povandeninių technologijų. Šiame straipsnyje gilinsimės į šio fenomeno moks...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:04 Ahnenerbe: Paslaptys, mokslas ir nacistinės ideologijos šešėlis
Ši paslaptinga organizacija, veikusį Trečiajame Reiche, iki šiol kelia diskusijas. Nuo arijų rasės šlovinimo iki žiaurių eksperimentų koncentracijos stovyklose – kas iš tiesų slypi už „Protėvių paveldo“ draugijos veiklos? Šiame straipsnyje atskleisim...

Skaityti daugiau

2025-07-12 laikas 20:43 Pranašiški Sapnai ir Zodiako Ženklai: Mistinis Ryšys su Visata
Šiame straipsnyje atskleisime, kurie ženklai pasižymi pranašiškų sapnų dovana, kaip jie gali ją panaudoti ir kokios mokslinės bei ezoterinės priežastys slypi už šio fenomeno. Pasinerkite į mistikos ir astrologijos pasaulį!...

Skaityti daugiau

2025-07-11 laikas 19:08 Psichologiniai Teigiamų Santykių Požymiai: Kaip Atpažinti Tikrąją Meilę
Atraskite psichologinius požymius, rodančius stiprius santykius, ir sužinokite, kaip kurti harmoningą ryšį su mylimu žmogumi. Šiame straipsnyje aptarsime pagrindinius teigiamų santykių požymius, remdamiesi psichologijos principais, ir pateiksime prak...

Skaityti daugiau