Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2020 » Gegužės » 1

Labai Skanu: Pyragas Su Virtu Varškės Įdaru

Labai Skanu: Pyragas Su Virtu Varškės Įdaru

Rekomenduoja pasigaminti šį nuostabų pyragą, su tobulu varškės įdaru. Tikras skanumėlis! Galite gaminti iškart du, nes pirmas pradings labai greitai!

Trapiems meduolių tešlos lakštams

  • 300 g miltų
  • ½ a. š. sodos
  • 2 – 3 a. š. meduolių prieskonių
  • 70 g rudojo cukraus
  • 130 g šalto sviesto
  • 40 g medaus (2 v. š.)
  • 2 dideli kiaušinių tryniai
  • 3 v. š. grietinės.

Miltus sumaišyti su soda, meduolių prieskoniais ir cukrumi.

Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir kapoti peiliu (arba maišyti mikseriu), kol gausis trupiniai. Sudėti kiaušinių trynius, grietinę, medų ir greitai suminkyti lygią tešlą.

Tešlą padalinti į tris lygias dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir pašaldyti šaldytuve 30 minučių.

Atšaldytus tešlos gabaliukus iškočioti į tris 20 x 25 cm dydžio lakštus ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 12 – 15 minučių, kol gražiai apskrus. Ataušinti.

Varškės įdarui

  • 800 g permaltos varškės
  • 140 g kambario temperatūros sviesto
  • ¾ puodelio (~85 g) cukraus pudros
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 100 - 120 g slyvų džemo
  • 2 - 3 a. š. malto cinamono
  • 4 v. š. krakmolo 
  • 125 ml pieno

Sviestą išplakti su cukraus pudra iki purios šviesios masės.

Po vieną įmaišyti kiaušinių trynius.

Po šaukštą įmaišyti varškę.

Galiausiai įmaišyti slyvų džemą ir cinamoną.

Kiaušinių baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.

Paruoštą varškės masę sudėti į puodą storu dugnu ir kaitinti ant silpnos ugnies vis maišant, kol masė užvirs.

Krakmolą sumaišyti su pienu ir supilti į užvirusią varškės masę.

Dar pakaitinti kelias minutes, kol įdaras sutirštės.

Į formą dėti vieną ataušusį tešlos lakštą, supilti pusę karšto varškės įdaro.

Dėti kitą lakštą, supilti likusią varškės masę ir ant viršaus uždėti trečią tešlos lakštą.

Pyragą per naktį šaldyti šaldytuve. Prieš patiekiant pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

P. S. iškepę tešlos lakštai gaunasi gana kieti, bet nuo karšto įdaro per naktį visiškai suminkštėja. Aš visus lakštus kepiau vienu metu, tad sutaupiau nemažai laiko. Varškės masę būtina kaitinti ant silpnos ugnies, kad masės nesutrauktų. Vietoje slyvų džemo į varškės masę įmaišiau raudonųjų serbentų drebučių. Pyragas be galo minkštas, lengvas, labai kvapnus ir nepaprastai skanus!

Čia galite rašyti savo nutikimą, istoriją, pamąstymus, sveikatos patarimą, receptą... Prisijunkite ir rašykite!
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
25.05.2020 laikas 17:10 Švediški mėsos kukuliai
Sumaišykite mėsą, džiuvėsėlius, svogūną, įmuškite kiaušinį ir prieskonius. Suformuokite mažus kukulius. Ištirpinkite 3 šaukštus sviesto ir apkepkite kukulius ant vidutinės temperatūros kol iškeps. Išimkite kukulius ir nupilkite riebalus....

Skaityti daugiau

25.05.2020 laikas 17:10 Marcipaniniai rageliai. Gaminčiau dar kartą!

Supjaustytą sviestą ištrinkite su miltais iki birios masės. Piene ištirpinkite mieles ir įmaišykite į miltų  masę. Kiaušinius lengvai išplakite su druska, pusę kiaušinio palikite bandelių aptepimui, likusius kiaušinius supilkite i miltų masę.

...

Skaityti daugiau

25.05.2020 laikas 16:43 Vokiškas aguonų pyragas
Pirmiausia paruoškite trupinių tešlą, nes ji turi atvėsti šaldytuve apie valandą. Sumaišykite sviestą, cukrų ir miltus į dubenį ir minkykite iki vientisos trapios tešlos. Suformuokite rutulį ir įdėkite jį į šaldytuvą....

Skaityti daugiau

25.05.2020 laikas 16:43 Gardus Draugystės pyragas
Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, įdėkite kiaušinį, įmaišykite grietinę ir suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išminkykite tešlą. Tešlą padalinkite pusiau. Vieną tešlos dalį padėkite į šaldytuvą....

Skaityti daugiau

25.05.2020 laikas 16:27 Vištų šlaunelės džiovintų vaisių ir jogurto padaže

Mano šeima sakė, kad šitaip paruoštos šlaunelės yra skanios kaip pačiam prabangiausiam restorane. Net nuraudau, tai išgirdusi. Skubu pasidalinti receptu ir su Jumis!

Skaityti daugiau