- 18.03.2021
- 0.0 Reitingas
- 623 Peržiūros
- Aptarti
Puikiai pavykusi pica su vištiena. Picos tešla tikrai labai pavykusi. Mūsų šeimai labai patiko.
Ingredientai
Picos tešlai:
- miltai: 2 stiklinių
- šiltas vanduo: 0,5 stiklinės
- kiaušiniai: 1
- cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
- sausos mielės: 1 arbatinio šaukštelio
- alyvuogių aliejus: 4-6 valgomųjų šaukštų
- druska: žiupsnelio
- grietinė: 3-5 valgomųjų šaukštų.
Picai su vištiena:
- vidinė vištienos filė: 8 gabaliukų
- druska
- juodieji pipirai
- raudonosios paprikos milteliai
- poras: pagal skonį
- šviežių špinatų lapeliai: 2 saujelių
- marinuotų paprikų puselės: kelių
- pievagrybiai: pagal skonį
- džiovintas raudonėlis
- fermentinis sūris.
Recepto paruošimas
1. Picos tešla: Vieną stiklinę miltų užpilame šiltu vandeniu, įmušame kiaušinį, suberiame druską, cukrų bei mieles. Gerai išmaišome ir supilame aliejų.
2. Tada įberiame likusią dalį miltų ir užminkome tešlą. Jeigu tešla gavosi skystoka, pridedame dar šiek tiek miltų.
3. Tešlą padaliname į 2 dalis ir rankomis suformuojame dvi keturkampes picas.
4. Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi ir sudedame padarytas picas. Leidžiame pastovėti maždaug 10-15 minučių.
5. Tada picų padus ištepame grietine ir kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių arba kol padas pradeda vos vos ruduoti.
6. Nuo šiol galite improvizuoti su savo įdaru. O aš pateiksiu variantą su vištiena.
7. Pica su vištiena: Vištienos filė pagardiname druska, pipirais ir paprikos milteliais. Išmaišome.
8. Ant picos pado dedame pusžiedžiais supjaustytą porą, gabaliukas - vištienos file, išdėliojame šviežius špinatų lapelius, juostelėmis supjaustytas paprikas, griežinėliais - pievagrybius, užberiame džiovinto raudonėlio bei tarkuoto fermentinio sūrio.
9. Kepame picas iki 190-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį arba tol, kol pica dailiai apskrunda bei sūris išsilydo. Skanaujame!
10. Patarimas: Nepamirštame picos pabarstyti raudonėliu, nes tai yra pagrindinis picos prieskonis, kuris suteikia picai nuostabų skonį.
Rekomendacija: Daugiau picų receptų rasite: Picų receptai.
Recepto Autorius Oditėlės blogas
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau