Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Kovo » 18

Rojaus pica su vištiena, špinatais, marinuotomis paprikomis ir sūriu

Rojaus pica su vištiena, špinatais, marinuotomis paprikomis ir sūriu

Puikiai pavykusi pica su vištiena. Picos tešla tikrai labai pavykusi. Mūsų šeimai labai patiko.

Ingredientai

Picos tešlai:

  • miltai: 2 stiklinių
  • šiltas vanduo: 0,5 stiklinės
  • kiaušiniai: 1
  • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
  • sausos mielės: 1 arbatinio šaukštelio
  • alyvuogių aliejus: 4-6 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnelio
  • grietinė: 3-5 valgomųjų šaukštų.

Picai su vištiena:

Recepto paruošimas

1. Picos tešla: Vieną stiklinę miltų užpilame šiltu vandeniu, įmušame kiaušinį, suberiame druską, cukrų bei mieles. Gerai išmaišome ir supilame aliejų.

2. Tada įberiame likusią dalį miltų ir užminkome tešlą. Jeigu tešla gavosi skystoka, pridedame dar šiek tiek miltų.

3. Tešlą padaliname į 2 dalis ir rankomis suformuojame dvi keturkampes picas.

4. Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi ir sudedame padarytas picas. Leidžiame pastovėti maždaug 10-15 minučių.

5. Tada picų padus ištepame grietine ir kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių arba kol padas pradeda vos vos ruduoti.

6. Nuo šiol galite improvizuoti su savo įdaru. O aš pateiksiu variantą su vištiena.

7. Pica su vištiena: Vištienos filė pagardiname druska, pipirais ir paprikos milteliais. Išmaišome.

8. Ant picos pado dedame pusžiedžiais supjaustytą porą, gabaliukas - vištienos file, išdėliojame šviežius špinatų lapelius, juostelėmis supjaustytas paprikas, griežinėliais - pievagrybius, užberiame džiovinto raudonėlio bei tarkuoto fermentinio sūrio.

9. Kepame picas iki 190-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį arba tol, kol pica dailiai apskrunda bei sūris išsilydo. Skanaujame!

10. Patarimas: Nepamirštame picos pabarstyti raudonėliu, nes tai yra pagrindinis picos prieskonis, kuris suteikia picai nuostabų skonį.

Rekomendacija: Daugiau picų receptų rasite: Picų receptai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.01.2025 laikas 19:52 Receptai Lietiniai blynai su varške: lengvas ir skanus receptas!
Lietiniai blynai su varške – tai klasikinis ir mėgstamas patiekalas, kuris sužavi savo skoniu ir lengvu paruošimu. Šis receptas puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam valgymui. Su gausiu įdarų pasirinkimu, nuo tradicinės v...

Skaityti daugiau

21.01.2025 laikas 19:25 Receptai Kiaulienos karbonadas: paprastas ir skanus receptas, kurį pamilsit!
Kiaulienos karbonadas – tai klasikinis patiekalas, kuris dažnai puikuojasi šeimos pietų stalu. Šis skanus ir traškus mėsos patiekalas yra greitai pagaminamas ir puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam valgymui. Sužinokite, ...

Skaityti daugiau

20.01.2025 laikas 07:30 Receptai Bananiniai keksiukai su braškėmis: greitas ir skanus receptas
Bananiniai keksiukai su braškėmis – tai puikus būdas panaudoti pernokusius bananus ir pasimėgauti sezoninėmis uogomis. Šis receptas yra ne tik paprastas, bet ir leidžia improvizuoti, pridedant įvairių ingredientų pagal jūsų skonį....

Skaityti daugiau

22.01.2025 laikas 20:36 Turite problemų su regėjimu? Pamilkite žalius burokėlius!
Burokėliai, šiandien vis labiau populiarėjanti daržovė, turi gilias šaknis Viduržemio jūros regione, kur jie auginami jau daugiau nei keturis tūkstančius metų. Šiame straipsnyje panagrinėsime ne tik burokėlių istoriją ir kulinarines savybes, bet ir j...

Skaityti daugiau

22.01.2025 laikas 20:10 Ar Žemė kada nors pateks į juodąją skylę?
Kosmosas, pilnas paslapčių ir neatrastų reiškinių, kelia daug klausimų apie mūsų planetos ateitį. Vienas iš įdomiausių ir nerimą keliančių klausimų yra tai, ar Žemę kada nors galėtų praryti juodoji skylė. Šiame straipsnyje aptarsime, kokia tikimybė, ...

Skaityti daugiau

22.01.2025 laikas 19:43 Mokslininkai nustatė, kad smegenys veikia ir po mirties
Moksliniai tyrimai apie smegenų veiklą kritinėse situacijose visada kelia didelį susidomėjimą. Neseni Tartu universiteto mokslininkų atlikti tyrimai atskleidė intriguojančią tiesą: smegenys gali toliau veikti net ir po širdies sustojimo. Šiame straip...

Skaityti daugiau

22.01.2025 laikas 18:53 Nelengvi santykiai su mama: kaip apsaugoti šeimą?
Šeimos santykiai gali būti tiek džiaugsmo, tiek iššūkių šaltinis. Aš susidūriau su rimta problema, kai mano mama nepriėmė mano naujo vyro ir jo dukters. Šiame straipsnyje dalinuosi savo patirtimi ir pasakoju, kaip stengiuosi išlaikyti harmoniją savo ...

Skaityti daugiau

22.01.2025 laikas 07:24 WEF mokslininkai pristatė nanodaleles, galinčias nuotoliniu būdu valdyti žmogaus protą
Pietų Korėjoje vykdomi tyrimai atskleidžia neįtikėtiną galimybę: nanodalelėmis galima valdyti gyvūnų elgesį. Tačiau šios technologijos pažanga kelia rimtų etinių klausimų ir galimas grėsmes žmonijai. Ar esame pasirengę susidurti su pasekmėmis, jei ši...

Skaityti daugiau