Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Kovo » 18

Rojaus pica su vištiena, špinatais, marinuotomis paprikomis ir sūriu

Rojaus pica su vištiena, špinatais, marinuotomis paprikomis ir sūriu

Puikiai pavykusi pica su vištiena. Picos tešla tikrai labai pavykusi. Mūsų šeimai labai patiko.

Ingredientai

Picos tešlai:

  • miltai: 2 stiklinių
  • šiltas vanduo: 0,5 stiklinės
  • kiaušiniai: 1
  • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
  • sausos mielės: 1 arbatinio šaukštelio
  • alyvuogių aliejus: 4-6 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnelio
  • grietinė: 3-5 valgomųjų šaukštų.

Picai su vištiena:

Recepto paruošimas

1. Picos tešla: Vieną stiklinę miltų užpilame šiltu vandeniu, įmušame kiaušinį, suberiame druską, cukrų bei mieles. Gerai išmaišome ir supilame aliejų.

2. Tada įberiame likusią dalį miltų ir užminkome tešlą. Jeigu tešla gavosi skystoka, pridedame dar šiek tiek miltų.

3. Tešlą padaliname į 2 dalis ir rankomis suformuojame dvi keturkampes picas.

4. Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi ir sudedame padarytas picas. Leidžiame pastovėti maždaug 10-15 minučių.

5. Tada picų padus ištepame grietine ir kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių arba kol padas pradeda vos vos ruduoti.

6. Nuo šiol galite improvizuoti su savo įdaru. O aš pateiksiu variantą su vištiena.

7. Pica su vištiena: Vištienos filė pagardiname druska, pipirais ir paprikos milteliais. Išmaišome.

8. Ant picos pado dedame pusžiedžiais supjaustytą porą, gabaliukas - vištienos file, išdėliojame šviežius špinatų lapelius, juostelėmis supjaustytas paprikas, griežinėliais - pievagrybius, užberiame džiovinto raudonėlio bei tarkuoto fermentinio sūrio.

9. Kepame picas iki 190-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį arba tol, kol pica dailiai apskrunda bei sūris išsilydo. Skanaujame!

10. Patarimas: Nepamirštame picos pabarstyti raudonėliu, nes tai yra pagrindinis picos prieskonis, kuris suteikia picai nuostabų skonį.

Rekomendacija: Daugiau picų receptų rasite: Picų receptai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-16 laikas 10:10 Receptai Balta Mišrainė su Rūkyta Vištiena: Nauda, Kalorijos ir Receptai
Balta mišrainė – neatsiejama lietuviškų švenčių dalis, o variantas su rūkyta vištiena suteikia naujų skonių ir sotumo. Šis patiekalas mėgstamas už paprastumą ir galimybę eksperimentuoti.

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:31 Receptai Kepta Antis Orkaitėje: Nauda, Kalorijos ir Sultingas Receptas
Kepta antis – klasikinis šventinis patiekalas, kvepiantis citrusais ir traškia odele. Su citrusiniu sūrymu paruošta antis išlieka sultinga, o skonis tampa sodrus ir subalansuotas. Šis receptas su sūrymu užtikrina tobulą rezultatą ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:17 Receptai Kiaulienos Karbonadas su Pievagrybiais: Nauda, Kalorijos ir Receptas
Lietuviškas karbonadas su pievagrybių padažu – tai klasikinis, sotus patiekalas, primenantis namų šilumą ir šeimos pietus. Traški kiauliena su kreminiu grybų padažu ne tik skanus, bet ir turtingas maistinėmis medžiagomis: aukštos ...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 10:04 Šokiruojantis Makaronų Virimo Mitas: Kodėl Aliejus Tik Kenkia!
Ar kada susimąstėte, kodėl jūsų makaronai nesulaiko padažo ir tampa slidūs? Daugelis namų šeimininkių daro šią klaidą – pila aliejų į virimo vandenį, manydamos, kad tai apsaugo nuo lipumo. Bet tai tik mitas, kuris gadina patiekalą!...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 09:33 Paslaptingas Triukas su Aliejumi: Amžinai Atsikratykite Burokėlių Dėmių!
Ar žinojote, kad burokėliai – ne tik sveikas maistas, bet ir tikras virtuvės košmaras dėl savo dėmių? Šiame straipsnyje atskleisime paslaptingą triuką su augaliniu aliejumi, kuris akimirksniu pašalins raudonas dėmes nuo pjaustymo lentos. Papildysime ...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 09:24
Ar kada susimąstėte, kodėl meilė vis slysta pro pirštus? Šis straipsnis atskleis paslaptį: tikra meilė prasideda ne nuo partnerio paieškos, o nuo gilaus savęs pažinimo. Su emociniais įžvalgomis, paslaptingais pratimais ir pavyzdžiais iš užsienio eksp...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 08:26 Dienos Horoskopas 2025 m. Gruodžio 18 d.

2025 m. gruodžio 18 d. horoskopas visiems zodiako ženklams lietuviškai. Venera trigone su Chironu skatina gydymą santykiuose, savivertei ir finansuose. Naujausia: trys ženklai (Avinas, Liūtas, Ožiaragis) pradeda gydymo erą dėl šio aspekto 

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 22:48 Aiškiaregys Krzysztof Jaskowski: baisus pranašavimas apie 2026 metus

Aiškiaregystė tiesioginiame eteryje – labai sudėtinga užduotis bet kuriam nuotolinio matymo specialistui. Todėl, norėdamas šiek tiek palengvinti sau gyvenimą, Krzysztof Jackowski, mėgstamiausias lenkų aiškiaregys, svarbiausi...

Skaityti daugiau