- 14.02.2021
- 0.0 Reitingas
- 809 Peržiūrų
- Aptarti
Tokią saldžią sriubą vaikystėje man gamindavo močiutė. Viskas gana paprasta, bet iki pat šių dienų skanu. Būtinai pamėginkite ir Jūs!
Ingredientai
- vanduo: 1,5-2 litrų
- vyšnios: 2 didelių saujų
- cukrus: 5-6 valgomųjų šaukštų (arba pagal skonį).
"Zacirkai":
- miltai: 250 mililitrų
- vanduo: ~60 mililitrų
- druska: žiupsnelio.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į dubenį berkite miltus, druską ir po truputį pildami vandenį užsiminkykite tešlą.
2. Atidėkite į šoną "pailsėti".
3. Tada vyšnias nuplaukite ir išimkite kauliukus.
4. Puode užkaiskite vandenį, vandeniui užvirus suberkite vyšnias bei cukrų. Pavirę maždaug 5 minutes, paragaukite ar pagal skonį netrūksta cukraus.
5. Tik užsikaitę vandenį, pradėkite daryti "zacirką": Atgnybkite gabaliuką tešlos ir kitos rankos nykščiu bei smiliumi, paspausdami, plėškite nuo jo tokius nedidelius suplotus gabaliukus ir dėkite ant stalo arba į dubenį, pamiltuodami, kad nesuliptų į krūvą.
6. Šitaip paruoštą "zacirką" dalimis suberkite į verdančias, nuskanautas vyšnias.
7. Iškilus "zacirkai" į paviršių, pavirkite dar kelias minutes ir išjunkite.
8. Šiek tiek pravėsinkite ir patiekite. Galite skanauti ir šaltą, bet tuo atveju "zacirka" būna šiek tiek kietesnė. Tikras vaikystės maistas. Skanaus!
Recepto Autorius Taip norėjau
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau