Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai | Patiekalai » 2021 » Vasario » 20

Skaniausias vištienos pyragas su daržovėmis, keptas orkaitėje

Skaniausias Vištienos Pyragas Su Daržovėmis, Keptas Orkaitėje
  • 20.02.2021
  • 0.0 Reitingas
  • 419 Peržiūrų
  • Aptarti

Tikriausiai retai taip pas lietuvius nutinka, kad po kokios šventės neliktų maisto... Nes tiesiog suvalgyti visko neįmanoma. Jeigu kepėte, kažkokį tai paukšti ir visos nesuvalgėte, tai labai rekomenduoju mėsą panaudoti šiam pyragui. Aš kepiau su vištiena, bet tiks ir žąsiena, kalakutiena ar net antiena. Šis receptas yra mano pats mėgstamiausias. Esu tikra, kad jis patiks ir Jums. Tad pamėginkite.

Ingredientai

Pyrago pagrindui:

  • kietasis sūris: 50 gramų (naudoju "Džiugą")
  • atšaldytas sviestas: 100 gramų
  • miltai: 150 gramų
  • druska: žiupsnelio.

Pyrago įdarui:

  • kepta arba virta paukštiena: ~300-400 gramų (naudoju vištieną)
  • svogūnai: 3 (didelių)
  • morkos: 2 (išverdame; aš turėjau išvirtas iš vakaro)
  • smulkinti petražolių lapeliai: 1 saujos
  • druska
  • grūsti juodieji pipirai
  • aliejus
  • kiaušiniai: 2
  • pienas: 150 mililitrų
  • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
  • saliero gumbai: 1 nedidelio
  • patisonai: 1 (nėra būtina):
  • marinuoti, sūdyti grybai: 1 saujos (nėra būtina).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausi į dubenį įsijojame miltus, sudedame kubeliais supjaustytą atšaldytą sviestą, stambiai sutarkuotą sūrį, įmušame kiaušinį ir greit, kol sviestas neatšilo, suminkome tešlą.

2. Tada suminkytą tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame šaltai maždaug 2 valandoms.

3. Per tą laiką, kol tešla šąla, pasigaminame įdarą.

4. Nuluptus svogūnus supjaustome kubeliais, morkas bei salierą stambiai sutarkuojame, patisoną nulupame, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais.

5. Tuomet į keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus ir apkepiname svogūnus bei morkas, kubeliais supjaustytus patisonus, kol pastarieji suminkštės (maždaug 5-6 minutes) ant nedidelės kaitros, sudedame susmulkintą mėsą.

6. Pagardiname druska, pipirais ir petražolėmis.

7. Iš jau atšalusios tešlos iškočiojame kepimo formos dydžio apskritimą ir įtiesiame į skardą. Kraštelius prispaudžiame bei nupjuname tešlos perteklių.

8. Tešlą subadome šakute.

9. Atvėsusį įdarą sudedame į kepimo skardą, išklotą tešla.

10. Kiaušinius išplakame su pienu bei krakmolu. Gautą masę užpilame ant įdaro.

11. Uždedame (jei naudosime) turimus marinuotus grybus (manieji - kelmučiai).

12. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.

13. Iškepusį pyragą paliekame atvėsti, nes karštas labai sunkiai pjaustosi. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau vištienos pyragų receptų rasite: Vištienos pyragai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. X(twitter) kanale.

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
27.02.2024 laikas 15:53 Receptai | Patiekalai Migdolinis pyragas su uogiene. Ar, žinai šį receptą?
Šiandien noriu parodyti Jums fantastišką migdolinį pyragą su trapia tešla ir aviečių uogiene. Vietoje aviečių uogienės tikriausiai galima naudoti ir kitą kiek rūgštesnę uogienę, bet tiesą pasakius, aš nesu eksperimentavusi ir mėgi...

Skaityti daugiau

27.02.2024 laikas 15:43 Receptai | Patiekalai Grūdėtos varškės blyneliai. Ar žinai šį receptą?
Tokius blynelius susigundžiau gaminti tik todėl, kad namie turėjau užsilikusios grūdėtosios varškės, kurios galiojimas betruko vos 2 paras. Išsirinkau ir išbandžiau šį receptą - likau labai skaniai nustebinta! Tikrai!...

Skaityti daugiau

25.02.2024 laikas 20:23 Receptai | Patiekalai Karamelinis obuolių pyragas. Ar žinai tokį receptą?

Šiam karameliniam pyragui reikėtų iš anksto išvirti kondensuotą pieną. Daugelyje receptų nurodoma naudoti Rududu, tačiau jis kepant pyragą nesikaramelizuoja taip gerai, kaip 2 valandas virtas paprastas kondensuotas pienas. Siek...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 13:51 Likimas, kurį lemia paskutinis jūsų gimimo metų skaitmuo
Mūsų protėviai tikėjo, kad siela pati pasirenka, kada įsikūnyti. O paskutinis jūsų gimimo metų skaitmuo yra ypač svarbus. Jį globoja viena iš penkių stichijų, kurios pagalba galima daug pasakyti apie žmogaus charakterį, gebėjimus ir net sužinoti jo a...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 08:55 Tai likimas: 7 ženklai, kad sutikote savo gyvenimo draugą
Laimingi ir darnūs santykiai nėra susiję su tuo, kad kažkam pasisekė. Tai kasdienės pastangos. Tai abipusė gatvė. Jei savo santykiuose su partneriu atrasite šiame straipsnyje nurodytus požymius, jūsų pora turi labai daug šansų gyventi ilgai ir laimin...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 08:25 Ehnatonas: paslaptingiausias Senovės Egipto faraonas
Senovės tekstuose aprašomas Senovės Egipto istorijos laikotarpis, žinomas kaip Predinastinė epocha, kai Senovės Egiptą šimtus metų valdė "dievai". Echnatonas greičiausiai buvo iš šios tikrų "dieviškųjų" valdovų rūšies, pasižymėjusios, be kita ko, ypa...

Skaityti daugiau