Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 20

Skaniausias vištienos pyragas su daržovėmis, keptas orkaitėje

Skaniausias Vištienos Pyragas Su Daržovėmis, Keptas Orkaitėje

Tikriausiai retai taip pas lietuvius nutinka, kad po kokios šventės neliktų maisto... Nes tiesiog suvalgyti visko neįmanoma. Jeigu kepėte, kažkokį tai paukšti ir visos nesuvalgėte, tai labai rekomenduoju mėsą panaudoti šiam pyragui. Aš kepiau su vištiena, bet tiks ir žąsiena, kalakutiena ar net antiena. Šis receptas yra mano pats mėgstamiausias. Esu tikra, kad jis patiks ir Jums. Tad pamėginkite.

Ingredientai

Pyrago pagrindui:

  • kietasis sūris: 50 gramų (naudoju "Džiugą")
  • atšaldytas sviestas: 100 gramų
  • miltai: 150 gramų
  • druska: žiupsnelio.

Pyrago įdarui:

  • kepta arba virta paukštiena: ~300-400 gramų (naudoju vištieną)
  • svogūnai: 3 (didelių)
  • morkos: 2 (išverdame; aš turėjau išvirtas iš vakaro)
  • smulkinti petražolių lapeliai: 1 saujos
  • druska
  • grūsti juodieji pipirai
  • aliejus
  • kiaušiniai: 2
  • pienas: 150 mililitrų
  • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
  • saliero gumbai: 1 nedidelio
  • patisonai: 1 (nėra būtina):
  • marinuoti, sūdyti grybai: 1 saujos (nėra būtina).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausi į dubenį įsijojame miltus, sudedame kubeliais supjaustytą atšaldytą sviestą, stambiai sutarkuotą sūrį, įmušame kiaušinį ir greit, kol sviestas neatšilo, suminkome tešlą.

2. Tada suminkytą tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame šaltai maždaug 2 valandoms.

3. Per tą laiką, kol tešla šąla, pasigaminame įdarą.

4. Nuluptus svogūnus supjaustome kubeliais, morkas bei salierą stambiai sutarkuojame, patisoną nulupame, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais.

5. Tuomet į keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus ir apkepiname svogūnus bei morkas, kubeliais supjaustytus patisonus, kol pastarieji suminkštės (maždaug 5-6 minutes) ant nedidelės kaitros, sudedame susmulkintą mėsą.

6. Pagardiname druska, pipirais ir petražolėmis.

7. Iš jau atšalusios tešlos iškočiojame kepimo formos dydžio apskritimą ir įtiesiame į skardą. Kraštelius prispaudžiame bei nupjuname tešlos perteklių.

8. Tešlą subadome šakute.

9. Atvėsusį įdarą sudedame į kepimo skardą, išklotą tešla.

10. Kiaušinius išplakame su pienu bei krakmolu. Gautą masę užpilame ant įdaro.

11. Uždedame (jei naudosime) turimus marinuotus grybus (manieji - kelmučiai).

12. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.

13. Iškepusį pyragą paliekame atvėsti, nes karštas labai sunkiai pjaustosi. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau vištienos pyragų receptų rasite: Vištienos pyragai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-06 laikas 21:51 Receptai Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje: sveikas ir traškus desertas
Ruduo Lietuvoje – obuolių metas, kai virtuvės prisipildo šilto cinamono kvapo ir jaukių desertų. Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje, keptos karšto oro gruzdintuvėje, yra tobulas modernios lietuviškos virtuvės pavyzdys, sujungi...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 21:16 Kaip Išvalyti Termosą nuo Pelėsio Kvapo: 5 Veiksmingi Būdai
Kaip pašalinti pelėsio kvapą iš termoso? 5 paprasti ir veiksmingi namų būdai su soda, actu ir citrina! Šiame straipsnyje dalinamės penkiais moksliniais principais pagrįstais būdais, kaip pašalinti pelėsio kvapą iš termoso, naudojant paprastas namų pr...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 20:54 Vyrų ir Moterų Skirtumai: Kaip Elgiamės Skirtingai Kasdienėse Situacijose
Vyrų ir moterų elgesio skirtumai kasdienėse situacijose – nuo miego iki sąskaitos dalinimosi. Sužinokite, kaip priimti šiuos skirtumus!

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 20:41 Kaip Priimti Kitą Žmogų ir Kurti Harmoningus Santykius
Praktiniai patarimai, kaip priimti kitą žmogų ir kurti harmoningus santykius, gerbiant asmenines ribas ir ugdant empatiją.

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 07:50 Pienas su medumi: nauda ir žala žmogaus organizmui

Pienas su medumi – natūralus būdas gerinti miegą ir kaulų sveikatą, tačiau gali sukelti alergijas ar svorio priaugimą. Sužinokite mokslinius faktus! Sužinokite, kaip šis gėrimas gali pagerinti jūsų miegą, stiprinti kaulus ar net padėti širdi...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 07:31 Vakarų žemės ūkio verslo įmonės kolonizuoja Ukrainą, teigia Vengrijos naujienų portalas
„Šių gigantų pagrindinis interesas yra, kad Ukraina kuo greičiau taptų ES nare, kad ne tik sustiprintų savo nuosavybės teises, bet ir gautų prieigą prie didžiulės neapmokestinamos rinkos savo produktams“, rašo Mandiner...

Skaityti daugiau