Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 20

Skaniausias vištienos pyragas su daržovėmis, keptas orkaitėje

Skaniausias Vištienos Pyragas Su Daržovėmis, Keptas Orkaitėje

Tikriausiai retai taip pas lietuvius nutinka, kad po kokios šventės neliktų maisto... Nes tiesiog suvalgyti visko neįmanoma. Jeigu kepėte, kažkokį tai paukšti ir visos nesuvalgėte, tai labai rekomenduoju mėsą panaudoti šiam pyragui. Aš kepiau su vištiena, bet tiks ir žąsiena, kalakutiena ar net antiena. Šis receptas yra mano pats mėgstamiausias. Esu tikra, kad jis patiks ir Jums. Tad pamėginkite.

Ingredientai

Pyrago pagrindui:

  • kietasis sūris: 50 gramų (naudoju "Džiugą")
  • atšaldytas sviestas: 100 gramų
  • miltai: 150 gramų
  • druska: žiupsnelio.

Pyrago įdarui:

  • kepta arba virta paukštiena: ~300-400 gramų (naudoju vištieną)
  • svogūnai: 3 (didelių)
  • morkos: 2 (išverdame; aš turėjau išvirtas iš vakaro)
  • smulkinti petražolių lapeliai: 1 saujos
  • druska
  • grūsti juodieji pipirai
  • aliejus
  • kiaušiniai: 2
  • pienas: 150 mililitrų
  • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
  • saliero gumbai: 1 nedidelio
  • patisonai: 1 (nėra būtina):
  • marinuoti, sūdyti grybai: 1 saujos (nėra būtina).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausi į dubenį įsijojame miltus, sudedame kubeliais supjaustytą atšaldytą sviestą, stambiai sutarkuotą sūrį, įmušame kiaušinį ir greit, kol sviestas neatšilo, suminkome tešlą.

2. Tada suminkytą tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame šaltai maždaug 2 valandoms.

3. Per tą laiką, kol tešla šąla, pasigaminame įdarą.

4. Nuluptus svogūnus supjaustome kubeliais, morkas bei salierą stambiai sutarkuojame, patisoną nulupame, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais.

5. Tuomet į keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus ir apkepiname svogūnus bei morkas, kubeliais supjaustytus patisonus, kol pastarieji suminkštės (maždaug 5-6 minutes) ant nedidelės kaitros, sudedame susmulkintą mėsą.

6. Pagardiname druska, pipirais ir petražolėmis.

7. Iš jau atšalusios tešlos iškočiojame kepimo formos dydžio apskritimą ir įtiesiame į skardą. Kraštelius prispaudžiame bei nupjuname tešlos perteklių.

8. Tešlą subadome šakute.

9. Atvėsusį įdarą sudedame į kepimo skardą, išklotą tešla.

10. Kiaušinius išplakame su pienu bei krakmolu. Gautą masę užpilame ant įdaro.

11. Uždedame (jei naudosime) turimus marinuotus grybus (manieji - kelmučiai).

12. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.

13. Iškepusį pyragą paliekame atvėsti, nes karštas labai sunkiai pjaustosi. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau vištienos pyragų receptų rasite: Vištienos pyragai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau