Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2021 » Vasario » 20 » Patalpinti naujieną

Skaniausias vištienos pyragas su daržovėmis, keptas orkaitėje

Skaniausias Vištienos Pyragas Su Daržovėmis, Keptas Orkaitėje

Tikriausiai retai taip pas lietuvius nutinka, kad po kokios šventės neliktų maisto... Nes tiesiog suvalgyti visko neįmanoma. Jeigu kepėte, kažkokį tai paukšti ir visos nesuvalgėte, tai labai rekomenduoju mėsą panaudoti šiam pyragui. Aš kepiau su vištiena, bet tiks ir žąsiena, kalakutiena ar net antiena. Šis receptas yra mano pats mėgstamiausias. Esu tikra, kad jis patiks ir Jums. Tad pamėginkite.

Ingredientai

Pyrago pagrindui:

  • kietasis sūris: 50 gramų (naudoju "Džiugą")
  • atšaldytas sviestas: 100 gramų
  • miltai: 150 gramų
  • druska: žiupsnelio.

Pyrago įdarui:

  • kepta arba virta paukštiena: ~300-400 gramų (naudoju vištieną)
  • svogūnai: 3 (didelių)
  • morkos: 2 (išverdame; aš turėjau išvirtas iš vakaro)
  • smulkinti petražolių lapeliai: 1 saujos
  • druska
  • grūsti juodieji pipirai
  • aliejus
  • kiaušiniai: 2
  • pienas: 150 mililitrų
  • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
  • saliero gumbai: 1 nedidelio
  • patisonai: 1 (nėra būtina):
  • marinuoti, sūdyti grybai: 1 saujos (nėra būtina).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausi į dubenį įsijojame miltus, sudedame kubeliais supjaustytą atšaldytą sviestą, stambiai sutarkuotą sūrį, įmušame kiaušinį ir greit, kol sviestas neatšilo, suminkome tešlą.

2. Tada suminkytą tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame šaltai maždaug 2 valandoms.

3. Per tą laiką, kol tešla šąla, pasigaminame įdarą.

4. Nuluptus svogūnus supjaustome kubeliais, morkas bei salierą stambiai sutarkuojame, patisoną nulupame, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais.

5. Tuomet į keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus ir apkepiname svogūnus bei morkas, kubeliais supjaustytus patisonus, kol pastarieji suminkštės (maždaug 5-6 minutes) ant nedidelės kaitros, sudedame susmulkintą mėsą.

6. Pagardiname druska, pipirais ir petražolėmis.

7. Iš jau atšalusios tešlos iškočiojame kepimo formos dydžio apskritimą ir įtiesiame į skardą. Kraštelius prispaudžiame bei nupjuname tešlos perteklių.

8. Tešlą subadome šakute.

9. Atvėsusį įdarą sudedame į kepimo skardą, išklotą tešla.

10. Kiaušinius išplakame su pienu bei krakmolu. Gautą masę užpilame ant įdaro.

11. Uždedame (jei naudosime) turimus marinuotus grybus (manieji - kelmučiai).

12. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.

13. Iškepusį pyragą paliekame atvėsti, nes karštas labai sunkiai pjaustosi. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau vištienos pyragų receptų rasite: Vištienos pyragai.

Turite savo nuomone, (už ar, prieš) pasidalinkite su mumis, palikite komentarą, prisijunkite, rašykite bloge, pasirinkdami kategoriją. Pasidalinkite savo receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su paranormaliais, anomališkais ir kitais nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Įvertink šį straipsnį. Prieš tai pakomentuodami, arba parašykite patys! Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą PARANORMAL turinį. Norite sužinoti daugiau, sutikite gauti naujienas arba pasidalinkite spausdami .
Sveiki, nesuspėju, o info tiek daug! Kas Jums svarbu?
Iš viso atsakymų: 203
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
03.03.2021 laikas 17:40 Veganišku Įdaryta Saldžioji Bulvė Su Grikiais Ir Rudosiomis Pupelėmis
Šį kartą noriu Jums pristatytą veganišką patiekalą (patiks ne veganams ar vegetarams), kuris labai tinka tingiai dienai, kai norisi, kad orkaitėje didžiąją darbo dalį padarytu už Jus. Pastaruoju metu vienas iš mano pačių mėgstamiausių patiekalų tapo orkaitėje kepta saldžioji bulvė....

Skaityti daugiau

03.03.2021 laikas 17:40 Žaliavalgiškos Apelsinų Ir Kivi Salotos Su Razinomis Ir Medumi
Jei kas kada nors pasakė, kad žaliai valgyti būna neskanu, tai tikrai dar negamino tokių vaisių salotų. Tokios salotos yra ne tik labai skanios, bet tuo pačiu tai gali būti patys skaniausi pusryčiai, kuriuos kada valgysite. Pamėginkite nuostabiai dienos pradžiai....

Skaityti daugiau

03.03.2021 laikas 17:28 Skaniausias omletas su rūkyta šonine, sūriu ir svogūnų laiškais
Visai nedaug ingredientų, o šis omletas su šonine, sūriu bei svogūnų laiškais gaunasi pasakiškai skanus. Tikrai rekomenduoju išmėginti ir pasilepinti.

Skaityti daugiau

03.03.2021 laikas 22:47 Nepakeičiamas magnis mūsų kūnui
Magnis dalyvauja daugybėje organizme vykstančių procesų - energijos gamyboje, gliukozės įsisavinime, nervų signalų perdavime, baltymų sintezėje, kaulinio audinio kūrime, kraujagyslių bei raumenų atsipalaidavimo ir įtempimo reguliavime. Jis daro raminamąjį poveikį, slopindamas nervų sistemos jaudrumą...

Skaityti daugiau

03.03.2021 laikas 22:26 Išgydykite padidėjusią prostatą, diabetą, gastritą ir ne tik! Gerkite šią gydomąją arbatą iš 1 komponento!
Neįtikėtina gydomoji priemonė! Moliūgas yra labai sveika daržovė, tačiau jo sėklos yra dar sveikesnės. Kaip vieno ingrediento arbata gydo padidėjusią prostatą, diabetą ir gastritą

Skaityti daugiau

03.03.2021 laikas 20:27 Krzysztofas Jackowskis apie ateitį, geopolitiką ir karą Viduriniuose Rytuose

Kaip pirmadienį, 2021 m. kovo 1 d. pranešė „DW, NY Times“ ir visa kita svarbi žiniasklaida, atrodo, kad Iranas atsitraukia iš branduolinių derybų su Jungtinėmis Valstijomis: Teheranas atsisakė susitikti su JAV ir keliomis Europos šalimis dėl atnaujinto 2015 m. dėl branduolinio susitar...

Skaityti daugiau

03.03.2021 laikas 17:57 Skiepytis atsisakęs G.Akelaitis: „Aš - gydytojas, ne avinas“

Nors Lietuvoje nuo COVID-19 pirmiausiai buvo skiepijami medikai, tačiau „Vakaro žinios" jau rašė, kad, pavyzdžiui, Marijampolės ligoninės chirurgas-ortopedas Gediminas Akelaitis skiepytis nesutiko. Gal jau persigalvojo ir gavo dozę? Juk kai kurie žmonės net be eilės vakcinuotis veržias...

Skaityti daugiau

03.03.2021 laikas 11:00 Kur galima panaudoti bananų žievę?
Suvalgius bananą – neišmeskite jo. Pasirodo, jo žievę galima panaudoti įvairioms reikmėms.

Skaityti daugiau