- 06.02.2021
- 0.0 Reitingas
- 673 Peržiūros
- Aptarti
Saldžioji bulvė paskutiniu metu sugebėjo tapti vieną iš pačių mano mėgstamiausių daržovių, tad vis mėginu atrasti naujų ir nebandytų derinių su ja. Pasirodo, kad vištiena, cukinija bei saldžioji bulvė yra itin puikus derinys.
Pirmiausia apkepinau susmulkintą vištieną. Jei nesinori naudoti faršo, galite vištienos filė susmulkinti maisto procesoriuje.
Aš gamindama naudojau pomidorų tyrę - tomato passata, bet jei neturite, puikiai tinka ir įprastas pomidorų padažas iš stiklainio.
Kadangi paskutiniu metu stengiuosi sūrio naudoti visai nedaug, kad sumažinti kcal skaičių, tai jo beveik visai nedėjau į šį patiekalą. Manau, čia puikiai tiktų, jei jo būtų net daugiau.
Daržoves aš mėgstu pjaustyti smulkiau, nes šitaip jos greičiau išsitroškina ir patiekalas greičiau pasiruošia.
Ingredientai
- smulkinta vištiena: 400 gramų (arba vištienos faršas)
- saldžiosios bulvės: ~500 gramų (supjaustome vištienos kubeliais)
- cukinijos: 1 nedidelės (supjaustome smulkiai)
- svogūnai: 1 (supjaustome smulkiai)
- česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
- pomidorų tyrė (tomato passata): 0,5 stiklinės (arba pomidorų padažas)
- tarkuotas sūris: 0,5 stiklinės
- paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
- raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
- čili milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- šviežios citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
- šviežios petražolės (smulkiai supjaustome)
- druska
- juodieji pipirai
- aliejus (kepimui).
Recepto paruošimas
1. Piriausia mažame indelyje sumaišome prieskonius: papriką, čili, kuminą bei raudonėlį.
2. Tada keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės aukštos temperatūros.
3. Suberiame vištieną ir kepame, dažnai pamaišydami, maždaug 5-6 minutes arba kol vištiena nebebus rožinės spalvos.
4. Vištieną sumaišome su pusę prieskonių, druska ir pipirais. Išimame iš keptuvės.
5. Išvalome keptuvę, dar kartą įkaitiname aliejų. Suberiame svogūną ir kepame, dažnai pamaišydami, maždaug 4 minutes. Suberiame česnaką ir pakepiname maždaug 30 sekundžių.
6. Suberiame saldžią bulvę ir įpilame maždaug tris ketvirtadalius stiklinės vandens. Uždengiame puodą ir troškiname ant vidutinės temperatūros maždaug 6-8 minutes arba kol jos bus beveik minkštos.
7. Po to suberiame cukiniją. Ją pakepiname maždaug 3-5 minutes arba kol bus minkšta, bet dar išlaikanti formą.
8. Tuomet suberiame vištieną, pomidorų tyrę, likusius prieskonius, petražoles, įberiame druskos ir pipirų, apšlakstome citrinos sultimis bei apibarstome sūriu.
9. Išjungiame kaitrą, uždengiame puodą ir leidžiame pastovėti dar keletą minučių. Patiekiame ir skanaujame!
Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.
Recepto Autorius Skanauk su Aušra
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau