Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Vasario » 6

Vienos keptuvės patiekalas: vištiena su saldžiąja bulve ir cukinija

Vienos keptuvės patiekalas: vištiena su saldžiąja bulve ir cukinija

Saldžioji bulvė paskutiniu metu sugebėjo tapti vieną iš pačių mano mėgstamiausių daržovių, tad vis mėginu atrasti naujų ir nebandytų derinių su ja. Pasirodo, kad vištiena, cukinija bei saldžioji bulvė yra itin puikus derinys.

Pirmiausia apkepinau susmulkintą vištieną. Jei nesinori naudoti faršo, galite vištienos filė susmulkinti maisto procesoriuje.

Aš gamindama naudojau pomidorų tyrę - tomato passata, bet jei neturite, puikiai tinka ir įprastas pomidorų padažas iš stiklainio.

Kadangi paskutiniu metu stengiuosi sūrio naudoti visai nedaug, kad sumažinti kcal skaičių, tai jo beveik visai nedėjau į šį patiekalą. Manau, čia puikiai tiktų, jei jo būtų net daugiau.

Daržoves aš mėgstu pjaustyti smulkiau, nes šitaip jos greičiau išsitroškina ir patiekalas greičiau pasiruošia.

Ingredientai

  • smulkinta vištiena: 400 gramų (arba vištienos faršas)
  • saldžiosios bulvės: ~500 gramų (supjaustome vištienos kubeliais)
  • cukinijos: 1 nedidelės (supjaustome smulkiai)
  • svogūnai: 1 (supjaustome smulkiai)
  • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
  • pomidorų tyrė (tomato passata): 0,5 stiklinės (arba pomidorų padažas)
  • tarkuotas sūris: 0,5 stiklinės
  • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
  • raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
  • čili milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • šviežios citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • šviežios petražolės (smulkiai supjaustome)
  • druska
  • juodieji pipirai
  • aliejus (kepimui).

Recepto paruošimas

1. Piriausia mažame indelyje sumaišome prieskonius: papriką, čili, kuminą bei raudonėlį.

2. Tada keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės aukštos temperatūros.

3. Suberiame vištieną ir kepame, dažnai pamaišydami, maždaug 5-6 minutes arba kol vištiena nebebus rožinės spalvos.

4. Vištieną sumaišome su pusę prieskonių, druska ir pipirais. Išimame iš keptuvės.

5. Išvalome keptuvę, dar kartą įkaitiname aliejų. Suberiame svogūną ir kepame, dažnai pamaišydami, maždaug 4 minutes. Suberiame česnaką ir pakepiname maždaug 30 sekundžių.

6. Suberiame saldžią bulvę ir įpilame maždaug tris ketvirtadalius stiklinės vandens. Uždengiame puodą ir troškiname ant vidutinės temperatūros maždaug 6-8 minutes arba kol jos bus beveik minkštos.

7. Po to suberiame cukiniją. Ją pakepiname maždaug 3-5 minutes arba kol bus minkšta, bet dar išlaikanti formą.

8. Tuomet suberiame vištieną, pomidorų tyrę, likusius prieskonius, petražoles, įberiame druskos ir pipirų, apšlakstome citrinos sultimis bei apibarstome sūriu.

9. Išjungiame kaitrą, uždengiame puodą ir leidžiame pastovėti dar keletą minučių. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau