Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Vasario » 6

Vienos keptuvės patiekalas: vištiena su saldžiąja bulve ir cukinija

Vienos keptuvės patiekalas: vištiena su saldžiąja bulve ir cukinija

Saldžioji bulvė paskutiniu metu sugebėjo tapti vieną iš pačių mano mėgstamiausių daržovių, tad vis mėginu atrasti naujų ir nebandytų derinių su ja. Pasirodo, kad vištiena, cukinija bei saldžioji bulvė yra itin puikus derinys.

Pirmiausia apkepinau susmulkintą vištieną. Jei nesinori naudoti faršo, galite vištienos filė susmulkinti maisto procesoriuje.

Aš gamindama naudojau pomidorų tyrę - tomato passata, bet jei neturite, puikiai tinka ir įprastas pomidorų padažas iš stiklainio.

Kadangi paskutiniu metu stengiuosi sūrio naudoti visai nedaug, kad sumažinti kcal skaičių, tai jo beveik visai nedėjau į šį patiekalą. Manau, čia puikiai tiktų, jei jo būtų net daugiau.

Daržoves aš mėgstu pjaustyti smulkiau, nes šitaip jos greičiau išsitroškina ir patiekalas greičiau pasiruošia.

Ingredientai

  • smulkinta vištiena: 400 gramų (arba vištienos faršas)
  • saldžiosios bulvės: ~500 gramų (supjaustome vištienos kubeliais)
  • cukinijos: 1 nedidelės (supjaustome smulkiai)
  • svogūnai: 1 (supjaustome smulkiai)
  • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
  • pomidorų tyrė (tomato passata): 0,5 stiklinės (arba pomidorų padažas)
  • tarkuotas sūris: 0,5 stiklinės
  • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
  • raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
  • čili milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • šviežios citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • šviežios petražolės (smulkiai supjaustome)
  • druska
  • juodieji pipirai
  • aliejus (kepimui).

Recepto paruošimas

1. Piriausia mažame indelyje sumaišome prieskonius: papriką, čili, kuminą bei raudonėlį.

2. Tada keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės aukštos temperatūros.

3. Suberiame vištieną ir kepame, dažnai pamaišydami, maždaug 5-6 minutes arba kol vištiena nebebus rožinės spalvos.

4. Vištieną sumaišome su pusę prieskonių, druska ir pipirais. Išimame iš keptuvės.

5. Išvalome keptuvę, dar kartą įkaitiname aliejų. Suberiame svogūną ir kepame, dažnai pamaišydami, maždaug 4 minutes. Suberiame česnaką ir pakepiname maždaug 30 sekundžių.

6. Suberiame saldžią bulvę ir įpilame maždaug tris ketvirtadalius stiklinės vandens. Uždengiame puodą ir troškiname ant vidutinės temperatūros maždaug 6-8 minutes arba kol jos bus beveik minkštos.

7. Po to suberiame cukiniją. Ją pakepiname maždaug 3-5 minutes arba kol bus minkšta, bet dar išlaikanti formą.

8. Tuomet suberiame vištieną, pomidorų tyrę, likusius prieskonius, petražoles, įberiame druskos ir pipirų, apšlakstome citrinos sultimis bei apibarstome sūriu.

9. Išjungiame kaitrą, uždengiame puodą ir leidžiame pastovėti dar keletą minučių. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
03.09.2024 laikas 12:59 Receptai Skanus obuolių džemas: lengvas receptas, praturtintas cinamonu
Obuolių džemas yra puikus būdas išsaugoti šviežių obuolių skonį visiems metams. Šis receptas ne tik lengvas, bet ir leidžia eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais, kad kiekvienas puodelis būtų unikalus. Pasinerkite į obuolių ...

Skaityti daugiau

03.09.2024 laikas 12:48 Receptai Skanus obuolių pyragas: lengvas receptas šeimos susibūrimams
Obuolių pyragas yra tradicinis desertas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniams, tiek ypatingiems renginiams. Šis receptas, paremtas šviežių obuolių skoniu ir aromatingais priedais, yra lengvai paruošiamas, tad net ir pradedantieji ...

Skaityti daugiau

02.09.2024 laikas 19:50 Receptai Kaip sėkmingai konservuoti pomidorus: paprastas receptas ir patarimai
Pomidorai – tai ne tik skanūs, bet ir maistingi vaisiai, kurie puikiai tinka įvairiems patiekalams. Konservavimas leidžia išsaugoti jų skonį ir naudingas savybes ilgam. Šiame straipsnyje pasidalinsime paprastu, bet efektyviu recep...

Skaityti daugiau

07.09.2024 laikas 14:18 Thich Nhat Hanh Principai Ramiai Gyvenimo Harmonijai
Thich Nhat Hanh, žinomas budizmo meistras, siūlo gilius ir praktiškus principus, kurie gali transformuoti mūsų gyvenimą. Jo mokymai apie sąmoningumą ir emocijų valdymą ne tik padeda sumažinti stresą, bet ir skatina gilesnius ryšius su savimi ir kitai...

Skaityti daugiau

07.09.2024 laikas 13:26 Kodėl protingi žmonės renkasi vienatvę? Psichologų įžvalgos
Šiuolaikiniame pasaulyje, kur socialinė sąveika dažnai laikoma normatyvu, protingi žmonės vis dažniau renkasi vienatvę. Tai ne tik asmeninis pasirinkimas, bet ir gili psichologinė strategija, leidžianti geriau pažinti save, plėtoti kūrybiškumą ir sie...

Skaityti daugiau

07.09.2024 laikas 13:12 Kodėl vaikai neturėtų būti verčiami dalintis žaislais?
Ar kada nors susimąstėte, kaip priverstinis dalijimasis žaislais gali paveikti vaiko emocinę raidą? Šiame straipsnyje nagrinėsime, kodėl tai, kas atrodo kaip dosnumo ugdymas, iš tikrųjų gali sukelti didelių emocinių randų ir neigiamų pasekmių vaiko g...

Skaityti daugiau