Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Sausio » 18

Vieno puodo patiekalas / troškinys: vištiena su ryžiais ir daržovėmis

Vieno puodo patiekalas / troškinys: vištiena su ryžiais ir daržovėmis

(Paranormal) Kažkaip taip nutiko, kad paskutiniu metu visai nevalgiau ryžių ir pradėjau jų pasiilgti! Tad šis vištienos troškinys yra su jais. Stengiausi pasirinkti kiek sveikesnį variantą už įprastus baltuosius ryžius, tad panaudojau ilgagrūdžius plikytus ryžius. Jie verda maždaug 20 minučių ir labai tinka šiam patiekalui.

Pavadinimas vieno puodo patiekalas reiškia tai, kad visi ingredientai yra gaminami viename inde - šiuo atveju didelėje keptuvėje. Tai reiškia tik mažiau plovimo, o ir mažiau judesio prie viryklės.

Šis patiekalas man tarsi primena plovą, bet jį gaminau su vištiena. Dar panaudojau keletą indiškų prieskonių, kurie suteikia nuostabų skonį šiam valgiui. Ryškią ir labai gražią geltoną spalvą suteiks ciberžolė.

Aš naudojau vištienos krūtinėlę, bet šis patiekalas tikrai nesigavo sausas. Vištienos nemarinavau, o lengvai apkepiau keptuvėje. Tuomet ji troškinosi kartu su ryžiais bei daržovėmis. Vištienos gabaliukai gavosi itin minkšti.

Ingredientai

  • vištienos krūtinėlė: 340 gramų (supjaustome 1,5 centimetro dydžio kubeliais)
  • raudonieji svogūnai: 1 (supjaustome smulkiai)
  • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
  • plikyti ilgagrūdžiai ryžiai: 1 stiklinės
  • morkos: 1 vidutinio dydžio (smulkiai supjaustome)
  • raudonosios paprikos: 0,5 (smulkiai supjaustome)
  • geltonosios paprikos: 0,5 (smulkiai supjaustome)
  • šaldyti žirneliai: 1 stiklinės
  • pievagrybiai: 4 maži (supjaustome)
  • sultinys: 0,5 kubelio
  • vanduo: 2,5 stiklinės (karštą vandenį sumaišome su sultinio kubeliu)
  • pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
  • aliejus (kepimui).

Prieskoniai:

  • karis: 1 arbatinio šaukštelio
  • ciberžolė: 1 arbatinio šaukštelio
  • raudonosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
  • šviežios petražolės: 1 valgomojo šaukšto
  • jūros druska: žiupsnelio
  • juodieji pipirai: žiupsnelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės-aukštos temperatūros.

2. Suberiame vištienos gabaliukus, apibarstome druska bei pipirais. Kepame maišydami maždaug 4 minutes, kol jie nebebus rausvi.

3. Vištieną išimame iš keptuvės.

4. Tada į keptuvę įpilame aliejaus ir suberiame svogūną. Jį apkepame maždaug 4 minutes.

5. Suberiame česnaką, kario prieskonius, ciberžolę ir papriką. Sumaišome ir kepame maždaug 30 sekundžių.

6. Suberiame morką ir papriką. Kepame dar maždaug 1 minutę.

7. Suberiame ryžius, vištienos gabaliukus ir užpilame karštu sultiniu.

8. Uždengiame dangtį ir palaukiame, kol vanduo užkais.

9. Tuomet sumažiname kaitrą iki nedidelės. Troškiname maždaug 25 minutes.

10. Likus 8 minutėms iki troškinimo pabaigos suberiame šaldytus žirnelius ir pievagrybius.

11. Apibarstome druska ir pipirais, suberiame petražoles bei įpilame pomidorų padažo. Viską gerai išmaišome.

12. Leidžiame pastovėti maždaug 5 minutes. Patiekiame ir skanaujame!

13. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-15 laikas 08:37 Receptai Kotletai su porais ir grietinėlės padažu: nauda, kalorijos ir sveikas receptas
Šiame straipsnyje atskleisime kotletų su porais naudą, kalorijas, kaip organizmas pasisavina maistines medžiagas, ką pašalinti, kad patiekalas būtų pilnavidur, ir kaip išvengti sveikatos problemų. Pasinerkite į kulinarinę kelionę ...

Skaityti daugiau

2025-08-15 laikas 08:28 Receptai Žemaičių blynai su moliūgu: nauda, kalorijos ir sveikas receptas
Šiame straipsnyje atskleisime žemaičių blynų naudą, kalorijas, kaip organizmas pasisavina maistines medžiagas, ką pašalinti, kad patiekalas būtų pilnavidur, ir kaip išvengti sveikatos problemų. Prisijunkite prie kulinarinės kelion...

Skaityti daugiau

2025-08-15 laikas 08:06 Receptai Kepto tinginio nauda, kalorijos ir sveikas receptas
Šiame straipsnyje atskleisime kepto tinginio naudą, kalorijas, kaip organizmas pasisavina maistines medžiagas, ką pašalinti, kad patiekalas būtų pilnavidur, ir kaip išvengti sveikatos problemų. Pasinerkite į saldžią kelionę ir atr...

Skaityti daugiau

2025-08-20 laikas 07:38 CDC paduota į teismą už ‘agresyviausią vakcinacijos programą pasaulyje’
Trumpo administracijos Ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC) yra paduotas į teismą už tai, kad įgyvendino tai, ką ieškovai vadina „agresyviausia vakcinacijos programa pasaulyje“, o agentūros vaikų imunizacijos grafikas kaltinamas pavojaus visuo...

Skaityti daugiau

2025-08-19 laikas 21:12 Vėjuotas Baltijos Jūros Papludimys: Meditacijai, Jogai, Sveikatai

🎧 Pasidžiaukime naujų vaizdo įrašu. Baltijos jūra, saulėlydis ir papludimys. Apsimiaukęs dangus, atrodo tuoj pradės lyti. Tolumoje tamsi debesys. Stiprus vėjas... kuris nešioje smėlį... Bet vėjas atneša šiltą tropinį orą... :) Maniau, šį vakarą sa...

Skaityti daugiau

2025-08-19 laikas 18:30 Karšta arbata ir kava siejamos su stemplės vėžiu, tačiau paprastas triukas sumažina pavojų

Jūsų rytinė kava ar arbata gali būti tyli grėsmė, jei vartojama per karšta. Geriant aštuonias ar daugiau puodelių karštų gėrimų per dieną, stemplės vėžio rizika padidėja beveik šešis kartus. Temperatūra virš 65 °C (149 °F) yra klasifikuoja...

Skaityti daugiau

2025-08-19 laikas 09:31 Kas Yra Tikrasis Grožis? Atraskite Grožį Be Filtrų
Šis straipsnis kviečia jus pažvelgti į grožį kitaip – kaip į vidinį švytėjimą, kuris atsiskleidžia, kai jaučiatės gyvi, laisvi ir autentiški. Remdamiesi naujausiais užsienio psichologų tyrimais ir realiais pavyzdžiais, atskleisime, kaip atrasti tikrą...

Skaityti daugiau

2025-08-19 laikas 09:10 Kaip Nustoti Save Apgaudinėti ir Pakeisti Gyvenimą
Dažnai mes patys esame didžiausi savo kliūčių kūrėjai, nes apgaudinėjame save istorijomis, kurios skamba kaip tiesa, bet iš tikrųjų mus stabdo. Šis straipsnis atskleis, kaip atpažinti penkis dažniausius melus, kuriais save apgaudinėjame, ir pateiks p...

Skaityti daugiau