Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Sausio » 18

Vieno puodo patiekalas / troškinys: vištiena su ryžiais ir daržovėmis

Vieno puodo patiekalas / troškinys: vištiena su ryžiais ir daržovėmis

(Paranormal) Kažkaip taip nutiko, kad paskutiniu metu visai nevalgiau ryžių ir pradėjau jų pasiilgti! Tad šis vištienos troškinys yra su jais. Stengiausi pasirinkti kiek sveikesnį variantą už įprastus baltuosius ryžius, tad panaudojau ilgagrūdžius plikytus ryžius. Jie verda maždaug 20 minučių ir labai tinka šiam patiekalui.

Pavadinimas vieno puodo patiekalas reiškia tai, kad visi ingredientai yra gaminami viename inde - šiuo atveju didelėje keptuvėje. Tai reiškia tik mažiau plovimo, o ir mažiau judesio prie viryklės.

Šis patiekalas man tarsi primena plovą, bet jį gaminau su vištiena. Dar panaudojau keletą indiškų prieskonių, kurie suteikia nuostabų skonį šiam valgiui. Ryškią ir labai gražią geltoną spalvą suteiks ciberžolė.

Aš naudojau vištienos krūtinėlę, bet šis patiekalas tikrai nesigavo sausas. Vištienos nemarinavau, o lengvai apkepiau keptuvėje. Tuomet ji troškinosi kartu su ryžiais bei daržovėmis. Vištienos gabaliukai gavosi itin minkšti.

Ingredientai

  • vištienos krūtinėlė: 340 gramų (supjaustome 1,5 centimetro dydžio kubeliais)
  • raudonieji svogūnai: 1 (supjaustome smulkiai)
  • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
  • plikyti ilgagrūdžiai ryžiai: 1 stiklinės
  • morkos: 1 vidutinio dydžio (smulkiai supjaustome)
  • raudonosios paprikos: 0,5 (smulkiai supjaustome)
  • geltonosios paprikos: 0,5 (smulkiai supjaustome)
  • šaldyti žirneliai: 1 stiklinės
  • pievagrybiai: 4 maži (supjaustome)
  • sultinys: 0,5 kubelio
  • vanduo: 2,5 stiklinės (karštą vandenį sumaišome su sultinio kubeliu)
  • pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
  • aliejus (kepimui).

Prieskoniai:

  • karis: 1 arbatinio šaukštelio
  • ciberžolė: 1 arbatinio šaukštelio
  • raudonosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
  • šviežios petražolės: 1 valgomojo šaukšto
  • jūros druska: žiupsnelio
  • juodieji pipirai: žiupsnelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės-aukštos temperatūros.

2. Suberiame vištienos gabaliukus, apibarstome druska bei pipirais. Kepame maišydami maždaug 4 minutes, kol jie nebebus rausvi.

3. Vištieną išimame iš keptuvės.

4. Tada į keptuvę įpilame aliejaus ir suberiame svogūną. Jį apkepame maždaug 4 minutes.

5. Suberiame česnaką, kario prieskonius, ciberžolę ir papriką. Sumaišome ir kepame maždaug 30 sekundžių.

6. Suberiame morką ir papriką. Kepame dar maždaug 1 minutę.

7. Suberiame ryžius, vištienos gabaliukus ir užpilame karštu sultiniu.

8. Uždengiame dangtį ir palaukiame, kol vanduo užkais.

9. Tuomet sumažiname kaitrą iki nedidelės. Troškiname maždaug 25 minutes.

10. Likus 8 minutėms iki troškinimo pabaigos suberiame šaldytus žirnelius ir pievagrybius.

11. Apibarstome druska ir pipirais, suberiame petražoles bei įpilame pomidorų padažo. Viską gerai išmaišome.

12. Leidžiame pastovėti maždaug 5 minutes. Patiekiame ir skanaujame!

13. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau