
- 30.06.2020
- 4.0 Reitingas
- 790 Peržiūrų
- Aptarti
Rabarbarų sezonas jau eina į pabaigą, tad skubu dar gaminti ir dalintis receptu su jais. Savaitgalį savo merginoms lauktuvių buvau iškepusi trupininį pyragą su obuoliene ir rabarbarais. Įvertino puikiai, nes pyragas toks su lengva rabarbarų rūgštele.
Prireiks:
- Kepimo forma 22 cm skersmens.
- Stiklinė – 200 ml
Porcijos 6.
Užtruksite gaminant apie 20 min + 40 min kepimo laikas.
Ingredientai:
- 2 kiaušiniai;
- 5 v. š. cukraus;
- 100 ml aliejaus;
- 2 st miltų;
- 5 v. š. obuolienės;
- 3 – 4 rabarbarų kotai;
- 1 a. š. rudojo cukraus.
Paruošimas:
Kiaušinius išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Supilame aliejų, įsijojame miltus. Masę išmaišome, suminkome į rutuliuką, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame 30 min, į šaldytuvą pailsėti. Didesniąją dalį tešlos iškočiojame. Įtiesiame į kepimo formą, išklojant dugną ir šonus. Patepame obuolių džemu. Rabarbarų kotus nuvalome, supjaustome nedidėliais gabalėliais, apibarstome ruduoju cukrumi ir supilame ant obuolių džemo. Likusią tešlą užtarkuojame ant pyrago viršaus. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 * C T apie 40 min. Skanaus!
Recepto Autorius Kviečiu į virtuvę
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau