Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Istorijos Paslaptys » 2015 » Rugpjūčio » 28

Kur yra traukinys su nacių auksu, atskleidė vyras mirties patale

Lenkijos kultūros ministerija teigia, kad prie nacių aukso traukinio vietos nuvedė prisipažinimas mirties patale, rašo „The Telegraph“.

Lenkijos kultūros ministro pavaduotojas teigia, kad jis yra „įsitikinęs“, jog traukinys egzistuoja. Jis perspėjo žmones šio traukinio neieškoti, nes jame gali būti paslėpta įvairių spąstų ir minų. Ekspertai perspėja žmones per daug nesitikėti: traukinyje esantis auksas galėtų būti dantų plombos, o ne didžiuliai aukso luitai.

Dviejų vyrų, kurie reikalauja 10 proc. traukinyje esančio lobio vertės vis dar yra nežinoma. Traukinio

buvimo vieta ir net faktas, kad jis išvis egzistuoja, taip pat dar nėra patvirtinti.

Anot legendos, traukinys išvyko iš vakaruose esančio Vroclavo (tuometinio Breslau) miesto paskutinėmis Antrojo pasaulinio karo dienomis, o po to paslaptingai dingo Valbžycho apylinkėse.

Valbžycho pareigūnai tvirtina, kad traukinys buvo rastas teritorijoje, kuri priklauso miestui, tačiau dar neatskleidė tikslios jo buvimo vietos ir dviejų vyrų, kurie teigė, kad rado traukinį, tapatybės.

Kai kurie žmonės spėja, kad traukinys gali būti paslėptas po Ksiažo pilimi.

Lenkijoje vykusios konferencijos metu, kurioje buvo kalbama apie traukinį su nacių auksu buvo teigiama, kad traukinys buvo rastas į pagalbą pasitelkus GPR prietaisą.

Tuomet Lenkijos kultūros ministerija išsakė netikėtą teiginį: „Vienas iš žmonių, kuris dalyvavo slepiant traukinį su nacių auksu, jo buvimo vietą atskleidė mirties patale.“

Vroclavo radijas pranešė, kad traukinys yra paslėptas keturių kilometrų ruože nuo bėgių, kurie jungia Vroclavą ir Valbžychą, netoli Valbžycho miesto.

Lenkijos kultūros ministerija paskelbė, kad traukinys yra maždaug 100 metrų ilgio, o kas yra jo vagonų viduje, kol kas nežinoma.

Jie taip pat tvirtino, kad nesvarbu kas yra traukinyje: viskas bus grąžinta teisėtiems daiktų savininkams, jei šie bus rasti.

Lenkijos kultūros ministerijos vyriausiasis paveldo puoselėtojas Piotras Zuchowskis radinį apibūdino kaip „neregėtą“.

„Traukinys yra 100 metrų ilgio ir apsaugotas. Tai, kad jis yra šarvuotas leidžia spręsti, kad traukinys gabeno ypatingą krovinį. Mes nežinome kas yra traukinio viduje. Greičiausiai tai įvairi karinė įranga, tačiau ten taip pat gali būti juvelyrinių ir meno dirbinių bei archyvų dokumentų“, – sakė P.Zuchowskis.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://lrytas.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.10.2019 laikas 16:41 Receptai – Patiekalai Medutis. Beprotiškai Skanus Medaus Torto Receptas

Siūlome pagaminti visų mėgstamą medaus tortuką neįprastu paruošimo būdu. Gaunasi beprotiškai skanus ir aromatingas tortas. Šiame recepte nereikia nieko kočioti, o pagal laiką užima ne daugiau 30 min.

Skaityti daugiau

03.09.2018 laikas 13:31 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai peršalus

Peršalus liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai peršalus, receptai peršalus, peršalimas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vai...

Skaityti daugiau

17.07.2019 laikas 19:49 Receptai – Patiekalai Keptas karpis
Gaminame namuose. Keptas karpis. Karpį išskrodžiame, nuvalome, nuplauname, nusausiname ir supjaustome gabalėliais. Į gilesnį dubenėlį pilame pieno, beriame druskos, pipirų, išmaišome, sudedame karpio gabaliukus ir paliekame pastov...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 08:26 Chuliganas ar geraširdis: paveikslėlio testas parodys, kas esate iš tikrųjų
Norite daugiau sužinoti apie savo tikrąjį "aš"? Atlikite šį testą - nedvejodami pasirinkite vieną iš trijų rožių. Jūsų pasirinkimas parodys, ar esate taisyklių laužytojas, ar konformistas. Ar pasirinksite erškėčiais ir žvaigždėmis nusėtą kelią, ar la...

Skaityti daugiau