Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Gruodžio » 22

Makaronai su moliūgų padažu ir šonine, paskaninti lazdyno riešutų aliejumi

Makaronai su moliūgų padažu ir šonine, paskaninti lazdyno riešutų alie

Makaronai su moliūgų padažu ir šonine, dar pagardinti lazdyno riešutų aliejumi man asmeniškai yra tiesiog tobuli. Tai tokie makaronai, kokie, mano supratimu, ir turėtų būti patiekiami šeimynai, jei nenori jų nuvilti. Ne tik dėl tos priežasties, kad jie lengvai bei greitai pagaminami, jeigu turite iš anksto pasiruošę moliūgų tyrės, bet šie makaronai dar ir iš savęs tokį tarsi jaukumą skleidžia. Aš pati įprastai gaminu su šonine - man asmeniškai taip skaniau, bet galima šoninę pakeisti ir rūkytu kumpiu, kas labiau patinka vaikams ir vyrui. Jeigu norisi dar paeksperimentuoti su skoniais - vietoje šoninės į padažą galima įberti paskrudintų lazdyno riešutų. Visais atvejais labai skanu ir norisi kartoti šį patiekalą ir ateityje. Palepinkite save jau šiandien, šiais nuostabiais makaronais!

Ingredientai

Makaronams:

  • makaronai: 250 gramų (geriausia kietagrūdžiai kviečių miltų makaronai)
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • šalto rūkymo šoninė: 170 gramų
  • svogūnai: 1 (vid. dydžio)
  • česnakas: 1 skiltelės
  • graikiškas jogurtas: 60 mililitrų (arba grietinė)
  • sugrūstas džiovintas šalavijas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • šalto spaudimo lazdyno riešutų aliejus: 3 arbatinių šaukštelių
  • šviežiai tarkuotas parmezano sūris: 0,5 puodelio (+ dar kiek patiekimui)
  • druska
  • šviežiai malti juodieji pipirai
  • susmulkintos petražolės: 1 valgomojo šaukšto (+ dar kiek patiekimui)
  • moliūgų tyrė: 400 gramų.

Moliūgų tyrei: 

  • moliūgas: 3 kilogramų
  • aliejus: 7 valgomųjų šaukštų.

Recepto paruošimas

1. Moliūgų tyrė: Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Moliūgą supjaustykite gabaliukais po maždaug 250-300 gramų.

3. Gabaliukus nulupkite ir išimkite sėklas.

4. Sudėkite į didelį dubenį ir apvoliokite aliejuje.

5. Į kepimo formą įtieskite foliją, išdėliokite moliūgų gabaliukus ir užklokite folija, "apkamšydami".

6. Kepkite maždaug 60 minučių, kol taps minkšti.

7. Iškepusius, dar karštus moliūgo gabaliukus sutrinkite šakute arba trintuvu arba kokiu kitu įrankiu.

8. Moliūgų tyrę sudėkite į kiaurasamtį, ištiestą keletu marlės skiaučių. Palikite 2-4 valandoms, kad nuvarvėtų skysčių perteklius. Moliūgų tyrė privalo būti nevandeninga bei tiršta.

9. Makaronai su moliūgais ir šonine: Į didelį prikaistuvį supilame 2,5 litro vandens ir užkaičiame.

10. Nuo šoninės pašaliname odą ir supjaustome maždaug vieno centimetro dydžio kubeliais.

11. Nulupame svogūną ir supjaustome pusės centimetro kubeliais. Nulupame česnaką ir sugrūdame.

12. Į verdantį vandenį įberiame 7 gramus druskos, sudedame makaronus, išmaišome ir verdame ant didelės kaitros neuždengę maždaug 9-10 minučių, kol makaronai bus išvirę, bet dar standoki.

13. Per tą laiką, kol makaronai verda, ruošiame padažą: Keptuvėje išlydome sviestą, ir kepame šoninę ant didesnės kaitros, dažnai pamaišydami, maždaug 2-3 minutes, kol apskrunda. Šoninę perkeliame į lėkštę.

14. Keptuvėje likusiuose riebaluose ant mažos kaitros maždaug 7 minutes kepkite svogūną ir česnaką, vis pamaišydami, kol svogūnas suminkštėja.

15. Tada dedame šoninę atgal į keptuvę, įmaišome moliūgų tyrę, jogurtą ar grietinę, pagardiname vienu arbatiniu šaukšteliu druskos, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir puse arbatinio šaukštelio džiovinto sugrūsto šalavijo. Padažą gerai išmaišome ir užverdame.

16. Tuomet nukošiame makaronus, pasilikdami maždaug puse puodelio vandens, kuriame virė makaronai.

17. Dedame makaronus atgal į prikaistuvį. Uždedame ant mažos kaitros. Atsargiai į makaronus įmaišome moliūgų padažą ir pasiliktą nuovirą. Išjungiame kaitrą.

18. Supilame lazdyno riešutų aliejų, suberiame sūrį, petražoles ir išmaišome. Paragaujame, jeigu reikia, dar pagardiname druska ir/arba maltais juodaisiais pipirais.

19. Patiekiame su šviežiai tarkuotu parmezano sūriu ir petražolėmis. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau receptų iš makaronų rasite: Makaronų patiekalai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 19:17 Sensacija: maisto produktuose esantys mikroplastikai, o ne cholesterolis sukelia širdies ligas
Mokslininkai atrado, kad maisto produktuose esantys mikroplastikai, o ne cholesterolis, kaip buvo manoma anksčiau, yra pagrindinė širdies ligų priežastis.

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 10:30 Vienatvė tarp savų: 70-metės Aldonos tikra istorija, kuri pravirkdė tūkstančius

70-metė Aldona atvirai papasakojo, kaip jautėsi gyvenant pas sūnų: iš pradžių džiaugėsi, kad nebus viena, bet greitai tapo „paveikslu ant sienos“. Galiausiai grįžo į savo mažą butuką Ukmergėje ir ten rado ramybę. Skaudi, bet labai tikr...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 10:14 Įvaikintas vaikas grąžinamas į globos namus: tikra močiutės istorija, kuri drąsko širdį
Po 10 metų nevaisingumo gydymo ir nesėkmingų IVF bandymų šeima įvaikino 2 metų berniuką Vainių. Iš pradžių visi džiaugėsi, močiutė svajojo apie anūką visą gyvenimą. Tačiau po kelių metų marti ėmė pavargti, keldavo balsą, bausdavo vaiką, o galiausiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 08:44 Italija: užsieniečiai padaro 44 % seksualinio smurto atvejų Italijoje, pusę grupinio išžaginimo atvejų, nors sudaro tik 9 % gyventojų
Italijos žurnalistė Francesca Totolo sudarė šokiruojantį seksualinių nusikaltimų, kuriuose dalyvavo užsieniečiai Italijoje per pirmąsias 19 lapkričio dienų, sąrašą

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 08:38 Vokietija: Sirijos pilietis Drezdene teisiamas už 17-metės ir savo nėščios žmonos išžaginimą, taip pat kaltinamas vaikų pornografija
Sirijos migrantas Drezdene teisiamas už keletą nusikaltimų, įskaitant atskirus išžaginimus ir vaikų pornografijos kaltinimą. 22-metis Omar Y. yra sulaikytas jau šešis mėnesius, o prokuroras jam pateikė kaltinimus dėl dviejų išžaginimų, įskaitant jo n...

Skaityti daugiau