Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Gruodžio » 22

Makaronai su moliūgų padažu ir šonine, paskaninti lazdyno riešutų aliejumi

Makaronai su moliūgų padažu ir šonine, paskaninti lazdyno riešutų alie

Makaronai su moliūgų padažu ir šonine, dar pagardinti lazdyno riešutų aliejumi man asmeniškai yra tiesiog tobuli. Tai tokie makaronai, kokie, mano supratimu, ir turėtų būti patiekiami šeimynai, jei nenori jų nuvilti. Ne tik dėl tos priežasties, kad jie lengvai bei greitai pagaminami, jeigu turite iš anksto pasiruošę moliūgų tyrės, bet šie makaronai dar ir iš savęs tokį tarsi jaukumą skleidžia. Aš pati įprastai gaminu su šonine - man asmeniškai taip skaniau, bet galima šoninę pakeisti ir rūkytu kumpiu, kas labiau patinka vaikams ir vyrui. Jeigu norisi dar paeksperimentuoti su skoniais - vietoje šoninės į padažą galima įberti paskrudintų lazdyno riešutų. Visais atvejais labai skanu ir norisi kartoti šį patiekalą ir ateityje. Palepinkite save jau šiandien, šiais nuostabiais makaronais!

Ingredientai

Makaronams:

  • makaronai: 250 gramų (geriausia kietagrūdžiai kviečių miltų makaronai)
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • šalto rūkymo šoninė: 170 gramų
  • svogūnai: 1 (vid. dydžio)
  • česnakas: 1 skiltelės
  • graikiškas jogurtas: 60 mililitrų (arba grietinė)
  • sugrūstas džiovintas šalavijas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • šalto spaudimo lazdyno riešutų aliejus: 3 arbatinių šaukštelių
  • šviežiai tarkuotas parmezano sūris: 0,5 puodelio (+ dar kiek patiekimui)
  • druska
  • šviežiai malti juodieji pipirai
  • susmulkintos petražolės: 1 valgomojo šaukšto (+ dar kiek patiekimui)
  • moliūgų tyrė: 400 gramų.

Moliūgų tyrei: 

  • moliūgas: 3 kilogramų
  • aliejus: 7 valgomųjų šaukštų.

Recepto paruošimas

1. Moliūgų tyrė: Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Moliūgą supjaustykite gabaliukais po maždaug 250-300 gramų.

3. Gabaliukus nulupkite ir išimkite sėklas.

4. Sudėkite į didelį dubenį ir apvoliokite aliejuje.

5. Į kepimo formą įtieskite foliją, išdėliokite moliūgų gabaliukus ir užklokite folija, "apkamšydami".

6. Kepkite maždaug 60 minučių, kol taps minkšti.

7. Iškepusius, dar karštus moliūgo gabaliukus sutrinkite šakute arba trintuvu arba kokiu kitu įrankiu.

8. Moliūgų tyrę sudėkite į kiaurasamtį, ištiestą keletu marlės skiaučių. Palikite 2-4 valandoms, kad nuvarvėtų skysčių perteklius. Moliūgų tyrė privalo būti nevandeninga bei tiršta.

9. Makaronai su moliūgais ir šonine: Į didelį prikaistuvį supilame 2,5 litro vandens ir užkaičiame.

10. Nuo šoninės pašaliname odą ir supjaustome maždaug vieno centimetro dydžio kubeliais.

11. Nulupame svogūną ir supjaustome pusės centimetro kubeliais. Nulupame česnaką ir sugrūdame.

12. Į verdantį vandenį įberiame 7 gramus druskos, sudedame makaronus, išmaišome ir verdame ant didelės kaitros neuždengę maždaug 9-10 minučių, kol makaronai bus išvirę, bet dar standoki.

13. Per tą laiką, kol makaronai verda, ruošiame padažą: Keptuvėje išlydome sviestą, ir kepame šoninę ant didesnės kaitros, dažnai pamaišydami, maždaug 2-3 minutes, kol apskrunda. Šoninę perkeliame į lėkštę.

14. Keptuvėje likusiuose riebaluose ant mažos kaitros maždaug 7 minutes kepkite svogūną ir česnaką, vis pamaišydami, kol svogūnas suminkštėja.

15. Tada dedame šoninę atgal į keptuvę, įmaišome moliūgų tyrę, jogurtą ar grietinę, pagardiname vienu arbatiniu šaukšteliu druskos, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir puse arbatinio šaukštelio džiovinto sugrūsto šalavijo. Padažą gerai išmaišome ir užverdame.

16. Tuomet nukošiame makaronus, pasilikdami maždaug puse puodelio vandens, kuriame virė makaronai.

17. Dedame makaronus atgal į prikaistuvį. Uždedame ant mažos kaitros. Atsargiai į makaronus įmaišome moliūgų padažą ir pasiliktą nuovirą. Išjungiame kaitrą.

18. Supilame lazdyno riešutų aliejų, suberiame sūrį, petražoles ir išmaišome. Paragaujame, jeigu reikia, dar pagardiname druska ir/arba maltais juodaisiais pipirais.

19. Patiekiame su šviežiai tarkuotu parmezano sūriu ir petražolėmis. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau receptų iš makaronų rasite: Makaronų patiekalai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau