Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Kaimo naujienos » Vaistažolės

Apie pankolines kinmėtes

Apie pankolines kinmėtes

Noriu priminti, kad kalba eina ne apie gamtinius anyžinius lofantus (Lamiaceae), o apie pankolines kinmėtes, kurias patobulino mokslininkai selekcininkai.

Šiose kinmėtėse gausu įvairių makro- ir mikroelementų, daug žmogaus organizmui naudingų medžiagų. Ypač svarbu, kad jose yra magnio ir chromo. medicinoje jie vadinami gyvybės elementais.

Tyrimai parodė, kad pankolinėse kinmėtėse yra daug makro- ir mikroelementų (beveik visa Mendelejevo lentelė). Jose randama ir retų elementų (seleno, cinko, jodo, mangano, vario, chromo ir kt.), kurių nėra kituose augaluose.

Pankolinių kinmėčių elementų sudėtis mg/g: selenas - 0,16; cinkas - 27,32; jodas - 0,33; manganas - 29,35; varis - 19,74; chromas - kurio nėra kituose augaluose, taip pat kiti (beveik visa Mendelejevo lentelė); aliuminis 462; arsenas 0,26; boras - 20,36; kalcis 10 986; kadmis - 0,0585; kobaltas 0,50; geležis - 751; gyvsidabris 0,0087; kalis - 11625; litis - 1,70; magnis - 2497; natris - 2065; nikelis - 2,70; fosforas - 1700; švinas - 0,47; silicis - 675; alavas - 0,05147; stroncis - 87,81; vanadis - 7,53.

augalai, vaistažolės, anyžiniai, pankolinė kinmėtė, Lamiaceae

Chromo, seleno trūkumas žmogaus organizme veda prie senėjimo, veikia nuotaiką, emocinį foną, sukelia nerimą, depresiją, nuovargį. Kasdien vartojant kinmėčių arbatą, papildomos chromo, seleno atsargos organizme, pristabdomas senėjimas, organizmas atjauninamas, sveikatinamas.

Man jau 70 metų, o esu sveikas, jaučiuosi gerai.

Kojų, rankų sąnarių skausmai, kaip daugelio pagyvenusių žmonių, manęs nevargina. Manau, kad tai kinmėčių nuopelnas. 10 metų auginu jas ir nuolat geriu sveikatos suteikiančią pankolinių kinmėčių arbatą. Ji skani. O arbata su Tibeto kinmėtėmis yra kartoko skonio.

Tai patvirtina ir mano artimųjų bei pažįstamų, kurie augina kinmėtes ir mėgsta jas, atsiliepimai.

Taigi, jei norite gyventi ilgai, vartokite pankolinių kinmėčių arbatą kartu su kitomis priemonėmis, kurios užkerta kelią per ankstyvam senėjimui. Pamėkite kinmėtes, užsiauginkite jų.

Apie pankolines kinmėtes

augalai, vaistažolės, anyžiniai, pankolinė kinmėtė, Lamiaceae

augalai, vaistažolės, anyžiniai, pankolinė kinmėtė, Lamiaceae


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
05.07.2021 laikas 09:15 Kodėl birželį gelsta svogūnai?
Birželį gelstantys svogūnų laiškai daržininkams kelia didelį susirūpinimą – vasaros pradžioje taip neturėtų būti. Ar įmanoma išgelbėti gelstančius svogūnus?

Skaityti daugiau

29.12.2020 laikas 09:02 Stebuklingas vaistas – imbieras

Imbieras – gana specifinio skonio daugiametis žolinis augalas. Spėjama, kad lotyniškasis jo pavadinimas „Zingiber“ iš sanskrito kalbos reikštų „raguota šaknis“. natūralūs vaistai, natūrali medicina, imbierai, imbierų savybės, imbierų poveikis, imbieras citrina ir med...

Skaityti daugiau

19.11.2020 laikas 22:34 Bruknės Naudojimas Liaudies Medicinoje
Bruknė - žemaūgis visžalis erikinių šeimos krūmokšnis su šliaužiančiais plonais šakniastiebiais, stačiais stiebeliais. Lapeliai kiaušiniški, pliki, odiniai, lygūs. Vaisiai raudoni, sultingi, apvalūs, rūgščiai saldūs su aitroku prieskoniu. Sunoksta rugpjūčio pabaigoje ar rugsėjo pradžioje....

Skaityti daugiau

05.04.2019 laikas 15:17 Kukurūzų aliejus
Kukurūzų aliejus laikomas dietiniu, lengvai įsisavinamu produktu. Aliejus ypač gausus nesočiųjų riebalų rūgščių (daugiausiai polinesočiųjų Omega-3 ir Omega-6), didinančių odos stangrumą, reguliuojančių odos riebalų apykaitą, taip pat vitamino E, natūralaus antioksidanto....

Skaityti daugiau

13.05.2021 laikas 06:05 Pagrindinės pomidorų sodinimo klaidos
Kiekvienas daržininkas nori kuo anksčiau paragauti pirmųjų pomidorų. Sakoma, kad rūpestingi šeimininkai sėja juos jau vasario pradžioje, o nerūpestingi – tik kovo viduryje. Tačiau tiek vienų, tiek kitų pomidorai prinoksta beveik tuo pačiu laiku....

Skaityti daugiau