Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Birželio » 11

Lietinių blynų tortas su kondensuotu pienu ir maskarpone pagal Beatą

Lietinių blynų tortas su kondensuotu pienu ir maskarpone pagal Beatą

Ar gali būti neskanus desertas paruoštas su kondensuotu pienu? Aš taip nemanau. Šį kartą Jums parodysiu kaip pasigaminti tobulą lietinių blynų tortą su kondensuotu pienu ir maskarpone. Apsivalgymas garantuotas. Vaikai jį tiesiog dievina, o aš galiu valgyti ir valgyti prie mėgstamos kavos puodelio. Palepinkite ne tik save, bet ir aplinkinius, jau šiandien. Tikrai patariu net nesvarstyti ir eiti gaminti!

Ingredientai

Lietiniams blynams:

  • kiaušiniai: 4
  • pienas: 1 litro
  • miltai: 12 valgomųjų šaukštų
  • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: žiupsnelio
  • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų.

Varškės įdarui:

  • varškė: 600 gramų
  • kondensuotas pienas: 5 valgomųjų šaukštų
  • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių.

Kremo įdarui:

  • kiaušinių baltymai: 3
  • cukraus pudra: 100 gramų
  • grietinėlė: 280 gramų
  • maskarponės sūris: 250 gramų
  • citrinos: 1.

Papuošimui ir įdarui:

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kiaušinius išplakame su cukrumi ir druska.

2. Tada supilame pieną ir išmaišome.

3. Miltus persijojame ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų, įmaišome aliejų.

4. Keptuvėje iškepame lietinius blynus. Man gavosi 16 lietinių (24 centimetrų skersmens).

5. Tuomet varškę sumaišome su kondensuotu pienu, įmaišome vanilinį cukrų ir elektriniu plakikliu gerai išplakame.

6. Tada išplakame kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos, taip pat išplakame standžiai grietinėlę, įmaišome maskarponės sūrį ir cukraus pudrą, palengva plakame, kol pudra ištirpsta, įmaišome citrinos sultis ir permaišome su baltymais.

7. Pasiruoštais įdarais, uogomis ir želė gabaliukais pertepame blynus, papuošiame. Ant lėkštės arba padėklo dedame vieną lietinį, ant jo užtepame kremo, dedame uogų, želė, ant viršaus dedame kitą lietinį ir toliau sluoksniuojame, kol sudėsime visus lietinius.

8. Torto viršų puošiame šviežiomis uogomis, mėtų lapeliais ir taip toliau.

9. Prieš patiekdami tortą palaikome per visą naktį šaldytuve. Skanaus!

10. Rekomendacija: Daugiau blynų tortų receptų rasite: Blynų tortai.

blynai, tortai, blyneliai, lietinių tortas, tortų receptai

Recepto Autorius Rasos virtuvės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau