- 11.06.2022
- 0.0 Reitingas
- 1463 Peržiūros
- Aptarti
Ar gali būti neskanus desertas paruoštas su kondensuotu pienu? Aš taip nemanau. Šį kartą Jums parodysiu kaip pasigaminti tobulą lietinių blynų tortą su kondensuotu pienu ir maskarpone. Apsivalgymas garantuotas. Vaikai jį tiesiog dievina, o aš galiu valgyti ir valgyti prie mėgstamos kavos puodelio. Palepinkite ne tik save, bet ir aplinkinius, jau šiandien. Tikrai patariu net nesvarstyti ir eiti gaminti!
Ingredientai
Lietiniams blynams:
- kiaušiniai: 4
- pienas: 1 litro
- miltai: 12 valgomųjų šaukštų
- cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- druska: žiupsnelio
- aliejus: 3 valgomųjų šaukštų.
Varškės įdarui:
- varškė: 600 gramų
- kondensuotas pienas: 5 valgomųjų šaukštų
- vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių.
Kremo įdarui:
- kiaušinių baltymai: 3
- cukraus pudra: 100 gramų
- grietinėlė: 280 gramų
- maskarponės sūris: 250 gramų
- citrinos: 1.
Papuošimui ir įdarui:
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinius išplakame su cukrumi ir druska.
2. Tada supilame pieną ir išmaišome.
3. Miltus persijojame ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų, įmaišome aliejų.
4. Keptuvėje iškepame lietinius blynus. Man gavosi 16 lietinių (24 centimetrų skersmens).
5. Tuomet varškę sumaišome su kondensuotu pienu, įmaišome vanilinį cukrų ir elektriniu plakikliu gerai išplakame.
6. Tada išplakame kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos, taip pat išplakame standžiai grietinėlę, įmaišome maskarponės sūrį ir cukraus pudrą, palengva plakame, kol pudra ištirpsta, įmaišome citrinos sultis ir permaišome su baltymais.
7. Pasiruoštais įdarais, uogomis ir želė gabaliukais pertepame blynus, papuošiame. Ant lėkštės arba padėklo dedame vieną lietinį, ant jo užtepame kremo, dedame uogų, želė, ant viršaus dedame kitą lietinį ir toliau sluoksniuojame, kol sudėsime visus lietinius.
8. Torto viršų puošiame šviežiomis uogomis, mėtų lapeliais ir taip toliau.
9. Prieš patiekdami tortą palaikome per visą naktį šaldytuve. Skanaus!
10. Rekomendacija: Daugiau blynų tortų receptų rasite: Blynų tortai.
Recepto Autorius Rasos virtuvės užrašai
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau