Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Birželio » 13

Čirviniai blynai iš kukurūzų miltų, su graikišku jogurtu

blynai, blyneliai, lietiniai, čirviniai blynai

Jeigu kalbėti apie čirvinius blynus arba vaflius yra du dažniausiai egzistuojantys ginčai. Pirmiausia, kaip reikėtų juos iš tikrųjų pavadinti - vafliais ar čirviniais blynai? Aš pati esu kilusi iš šeimos, kur jie visada buvo vadinami vafliais. Bet prieš kelis metus mano visos tiesos žlugo, kai kažkas pradėjo ginčytis, kad čia visai nėra vafliai, o gi tikrų tikriausi čirviniai blynai. Antra - žmonėms skaniau kieti ar guminiai? Turiu draugę, kuri labai mėgsta tik guminius, o man pavyzdžiui asmeniškai patys skaniausi tokie traškūs traškūs iš išorės, bet dar minkšti viduje. Būtent tokie ir yra šitie čirviniai vafliai iš kukurūzų miltų (sugalvojau sumiksuot vardan šventos ramybės su kvietiniais miltais, nežinau ar pavyktų iki galo jų nenaudoti). Traškūs išorėje, minkšti viduje, šiek tiek saldūs, bet idealiai tinkantys su klasikine amerikietiška kombinacija - klevų sirupu ir kepintu kumpiu. Juos, beje, galite kepti ir bet kokioje kitokioje vaflinėje.

Ingredientai

  • kiaušiniai: 3
  • graikiškas jogurtas: 0,5 stiklinės
  • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
  • rudas cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnelio
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • kukurūzų miltai: 0,5 stiklinės
  • kvietiniai miltai: 0,5 stiklinės
  • klevų sirupas
  • pasirinktas kumpis (nėra būtina).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia įsikaitiname vaflinę.

2. Ištirpiname prikaistuvyje sviestą ir atidedame į šoną, kad atvėstų.

3. Tuomet dubenyje išmaišome visus ingredientus. Pradedme nuo kiaušinių, graikiško jogurto, cukraus, druskos - viską išmaišome. Paskui suberiame visus sausus ingredientus. Pabaigoje - sviestą. Masė gausis ganėtinai kieta, bet to reikia, kad vafliai - čirviniai blynai būtų traškūs išorėje, o minkšti viduje.

4. Pradedame kepti vaflius, o per tą laiką kol šie kepa - keptuvėje pasikepiname šoninę arba kitą pasirinktą kumpį.

5. Iškepusius vaflius pagardiname klevų sirupu bei kumpiu. Skanaujame!

6. Patarimas: Kad čirviniai blynai išliktų tokie traškūs, juos iškepus dedame ne į lėkštę (nuo garų ir drėgmės suminkštės), o ant grotelių. Šiek tiek pravės ir tik tuomet į lėkštę.

Rekomendacija: Daugiau čirvinių blynų receptų rasite: Čirviniai blynai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

22.12.2024 laikas 17:17 Kaip sustabdyti plaukų slinkimą: SUPER veiksmingos priemonės
Plaukų slinkimas yra problema, su kuria susiduria daugelis, o natūralios priemonės gali būti puikus sprendimas. Nuo senovės žmonės naudojosi įvairiais augalais ir žolelėmis, kad sustiprintų plaukų šaknis ir išvengtų slinkimo. Šiame straipsnyje apžvel...

Skaityti daugiau

22.12.2024 laikas 17:05 Nežemiška gyvybė: galimybės ir iššūkiai kosmose

Mokslininkai vis dažniau kelia klausimą: ar gyvybė gali egzistuoti kosmose, toli nuo mūsų planetos, net ir ekstremaliausiose sąlygose? Nuo tardigradų iki termofilinių bakterijų, Žemėje yra daugybė organizmų, kurie sugeba išgyventi net ir pačiose s...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau