Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Birželio » 13

Čirviniai blynai iš kukurūzų miltų, su graikišku jogurtu

blynai, blyneliai, lietiniai, čirviniai blynai

Jeigu kalbėti apie čirvinius blynus arba vaflius yra du dažniausiai egzistuojantys ginčai. Pirmiausia, kaip reikėtų juos iš tikrųjų pavadinti - vafliais ar čirviniais blynai? Aš pati esu kilusi iš šeimos, kur jie visada buvo vadinami vafliais. Bet prieš kelis metus mano visos tiesos žlugo, kai kažkas pradėjo ginčytis, kad čia visai nėra vafliai, o gi tikrų tikriausi čirviniai blynai. Antra - žmonėms skaniau kieti ar guminiai? Turiu draugę, kuri labai mėgsta tik guminius, o man pavyzdžiui asmeniškai patys skaniausi tokie traškūs traškūs iš išorės, bet dar minkšti viduje. Būtent tokie ir yra šitie čirviniai vafliai iš kukurūzų miltų (sugalvojau sumiksuot vardan šventos ramybės su kvietiniais miltais, nežinau ar pavyktų iki galo jų nenaudoti). Traškūs išorėje, minkšti viduje, šiek tiek saldūs, bet idealiai tinkantys su klasikine amerikietiška kombinacija - klevų sirupu ir kepintu kumpiu. Juos, beje, galite kepti ir bet kokioje kitokioje vaflinėje.

Ingredientai

  • kiaušiniai: 3
  • graikiškas jogurtas: 0,5 stiklinės
  • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
  • rudas cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnelio
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • kukurūzų miltai: 0,5 stiklinės
  • kvietiniai miltai: 0,5 stiklinės
  • klevų sirupas
  • pasirinktas kumpis (nėra būtina).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia įsikaitiname vaflinę.

2. Ištirpiname prikaistuvyje sviestą ir atidedame į šoną, kad atvėstų.

3. Tuomet dubenyje išmaišome visus ingredientus. Pradedme nuo kiaušinių, graikiško jogurto, cukraus, druskos - viską išmaišome. Paskui suberiame visus sausus ingredientus. Pabaigoje - sviestą. Masė gausis ganėtinai kieta, bet to reikia, kad vafliai - čirviniai blynai būtų traškūs išorėje, o minkšti viduje.

4. Pradedame kepti vaflius, o per tą laiką kol šie kepa - keptuvėje pasikepiname šoninę arba kitą pasirinktą kumpį.

5. Iškepusius vaflius pagardiname klevų sirupu bei kumpiu. Skanaujame!

6. Patarimas: Kad čirviniai blynai išliktų tokie traškūs, juos iškepus dedame ne į lėkštę (nuo garų ir drėgmės suminkštės), o ant grotelių. Šiek tiek pravės ir tik tuomet į lėkštę.

Rekomendacija: Daugiau čirvinių blynų receptų rasite: Čirviniai blynai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau