Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Birželio » 13

Čirviniai blynai iš kukurūzų miltų, su graikišku jogurtu

blynai, blyneliai, lietiniai, čirviniai blynai

Jeigu kalbėti apie čirvinius blynus arba vaflius yra du dažniausiai egzistuojantys ginčai. Pirmiausia, kaip reikėtų juos iš tikrųjų pavadinti - vafliais ar čirviniais blynai? Aš pati esu kilusi iš šeimos, kur jie visada buvo vadinami vafliais. Bet prieš kelis metus mano visos tiesos žlugo, kai kažkas pradėjo ginčytis, kad čia visai nėra vafliai, o gi tikrų tikriausi čirviniai blynai. Antra - žmonėms skaniau kieti ar guminiai? Turiu draugę, kuri labai mėgsta tik guminius, o man pavyzdžiui asmeniškai patys skaniausi tokie traškūs traškūs iš išorės, bet dar minkšti viduje. Būtent tokie ir yra šitie čirviniai vafliai iš kukurūzų miltų (sugalvojau sumiksuot vardan šventos ramybės su kvietiniais miltais, nežinau ar pavyktų iki galo jų nenaudoti). Traškūs išorėje, minkšti viduje, šiek tiek saldūs, bet idealiai tinkantys su klasikine amerikietiška kombinacija - klevų sirupu ir kepintu kumpiu. Juos, beje, galite kepti ir bet kokioje kitokioje vaflinėje.

Ingredientai

  • kiaušiniai: 3
  • graikiškas jogurtas: 0,5 stiklinės
  • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
  • rudas cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnelio
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • kukurūzų miltai: 0,5 stiklinės
  • kvietiniai miltai: 0,5 stiklinės
  • klevų sirupas
  • pasirinktas kumpis (nėra būtina).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia įsikaitiname vaflinę.

2. Ištirpiname prikaistuvyje sviestą ir atidedame į šoną, kad atvėstų.

3. Tuomet dubenyje išmaišome visus ingredientus. Pradedme nuo kiaušinių, graikiško jogurto, cukraus, druskos - viską išmaišome. Paskui suberiame visus sausus ingredientus. Pabaigoje - sviestą. Masė gausis ganėtinai kieta, bet to reikia, kad vafliai - čirviniai blynai būtų traškūs išorėje, o minkšti viduje.

4. Pradedame kepti vaflius, o per tą laiką kol šie kepa - keptuvėje pasikepiname šoninę arba kitą pasirinktą kumpį.

5. Iškepusius vaflius pagardiname klevų sirupu bei kumpiu. Skanaujame!

6. Patarimas: Kad čirviniai blynai išliktų tokie traškūs, juos iškepus dedame ne į lėkštę (nuo garų ir drėgmės suminkštės), o ant grotelių. Šiek tiek pravės ir tik tuomet į lėkštę.

Rekomendacija: Daugiau čirvinių blynų receptų rasite: Čirviniai blynai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas

Šumerų civilizacija, viena seniausių pasaulyje, klestėjo Mesopotamijoje dėka natūralių Persijos įlankos potvynių, kurie prieš 7000 metų drėkino laukus be kanalų. Naujas tyrimas PLOS One, remiantis 25 m kerno analize iš Lagašo, atskleidžia, kad duk...

Skaityti daugiau