Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Birželio » 29

Švelnus ir kreminis varškės ir bananų pyragas

Švelnus ir kreminis varškės ir bananų pyragas

Fantastiškai skanus kreminis varškės ir bananų pyragas! Varškės sluoksnis gaunasi labai švelnus, nuostabios kreminės konsistencijos... Tokio pyrago tiesiog neįmanoma atsivalgyti. Pirmą kartą buvo tiesiog "nušluotas" nuo stalo, tad jau kitą dieną teko gaminti dar kartą. Ir vėl nutiko tas pats. Tai jau ženklas, kad šis pyragas tapo vienu mėgstamiausių mūsų šeimoje. Tikrai bus gaminamas dar ne vieną kartą ateityje. Būtinai pamėginkite ir Jūs jau šiandien!

Beje vietoje kreminės varškės galima naudoti ir paprastą 9% varškę - 400 gramų tokios varškės elektriniu trintuvu sutriname kartu su 100 gramų jogurto (arba grietinės arba grietinėlės), kad masė gautųsi vientisa ir nebeliktų varškės grūdelių.

Vietoje OREO sausainių puikiai tiks ir kitokie sausainiai su pertepimu. Jeigu naudosite paprastus varškės sausainius be pertepimo, sviesto kiekį padidiname iki 70 gramų.

Ingredientai

Pagrindui:

Varškės sluoksniui:

  • bananai: 2
  • citrinos sultys: iš 1 vnt.
  • švelni varškė: 500 gramų (paprastą varškę sumalame su mėsmale du kartus)
  • natūralus jogurtas: 200 gramų (arba turkiškas jogurtas)
  • kiaušiniai: 4
  • bulvių krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų (arba kukurūzų krakmolas)
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • cukrus: 50 gramų (bet galite išvis nedėti cukraus).

Viršutiniam sluoksniui:

  • grietinėlė: 200 mililitrų
  • cukraus pudra: 1 valgomojo šaukšto
  • šokoladas: gabaliuko.

Recepto paruošimas

1. Išklojame kepimo popieriumi apvalią 23 centimetrų diametro kepimo formą su nuimamais šonais arba dugnu.

2. Pagrindas: Sudedame sviestą ir sausainius į virtuvės kombainą ir sumalame iki šlapio smėlio konsistencijos.

3. Įberiame trupinius į kepimo formą ir tolygiai paskirstome.

4. Lengvai prispaudžiame ir išlyginame su stiklinės arba puoduko dugnu.

5. Įdedame maždaug 30 minučių į šaldytuvą.

6. Varškės sluoksnis: Įkaitiname orkaitę iki 240 laipsnių temperatūros be ventiliatoriaus.

7. Nulupame bananus ir įdedame kartu su citrinos sultimis į virtuvės kombaino indą. Sumalame.

8. Įdedame likusius ingredientus ir malame kelias sekundes - tik tiek kol visi ingredientai susijungtų ir tešla taptų vienalyte.

9. Įdedame įdarą į kepimo indą ant pagrindo ir pašauname į orkaitę. Kepame 10 minučių.

10. Tuomet sumažiname temperatūrą iki 110 laipsnių ir kepame dar 25 minutes.

11. Išjungiame orkaitę ir paliekame pyragą aušti viduje valandai.

12. Tuomet išimame ir atvėsiname iki kambario temperatūros.

13. Po to įdedame į šaldytuvą 3 valandoms.

14. Viršutinis sluoksnis: Suplakame grietinėlę su cukrumi ir papuošiame pyrago viršų.

15. Ant viršaus užtarkuojame šokolado. Skanaujame!

16. Rekomendacija: Daugiau bananų pyragų receptų rasite: Bananų pyragai.

Recepto Autorius Apie viską

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau