Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Kaimo naujienos » Sodininkas

Kodėl negalima laikyti pelargonijų namuose: pastebėjimai ir prietarai

Kodėl negalima laikyti pelargonijų namuose: pastebėjimai ir prietarai

Pasirodo, kambarinės pelargonijos toli gražu nėra nekenksmingos moterims ir vyrams. Viena iš mano mėgstamiausių namų gėlių yra pelargonija. Ji yra ryški, elegantiška ir nepretenzinga priežiūros prasme. Tačiau šio augalo patrauklumas ir nauda abejotina, jei atsižvelgsime į liaudies pastebėjimus ir prietarus.

Kodėl pelargonija nedžiugina prietaringų žmonių, ką simbolizuoja ši gėlė, ar galima ją laikyti namuose ir kaip šis augalas veikia jo savininkų likimą, sužinokite mūsų straipsnyje. Tačiau ar tikėti liaudies pastebėjimais apie pelargonijas, spręskite patys.

Pastebėjimai ir prietarai apie pelargonijas

  • Remiantis populiariu įsitikinimu, pelargonija neleidžia savo šeimininkei susitvarkyti asmeninio gyvenimo, nes ji išvaro vyrus iš namų.
  • Manoma, kad ši moteriška gėlė pati prisiriša prie savo šeimininkės, bet tuo pat metu yra pavydi ir nenori ja su niekuo dalytis.
  • Pasirodo, kad nesusituokusi mergina, kuri gauna pelargoniją, rizikuoja likti vieniša.
  • Jei ši gėlė auga ištekėjusios moters aplinkoje, ji pasmerkia šeimą kivirčams ir net skyryboms.

Tačiau pelargonijos neturi pastebėjimų, susijusių su asmeniniu vyrų gyvenimu. Tačiau yra daug malonių prietarų apie gėlę.

Kuo pelargonija padeda?

  • gėlė namuose padeda įsimylėjusioms poroms susitaikyti, jei jos susikivirčijo;
  • pelargonija slopina vyrų agresiją, taip užkertant kelią kivirčams šeimoje;
  • gėlė apsaugo namus ir jo gyventojus nuo piktos akies;
  • raudona pelargonija mažina pervargimą;
  • baltos gėlės gali padėti susilaukti vaiko;
  • rožinė pelargonija padeda susirasti meilę.

Kodėl negalima laikyti pelargonijų  kambaryje

Daugeliui žmonių tiesiog nepatinka specifinis pelargonijų kvapas. Tai kam gadintis nuotaiką?

Alerginė reakcija į augalų žiedadulkes taip pat yra svari priežastis vengti augalo. Galingiausias alergenas yra baltosios pelargonijos žiedai. Namuose, kur yra katė, pelargonijų geriau nesodinti, nes augalas yra nuodingas naminiams gyvūnėliams.

Valstietis.lt


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
01.06.2020 laikas 17:52 Paprastasis šermukšnis (Sorbus aucuparia) Ir Nauda

Šermukšnis visiems gerai pažįstamas ir dažnas augalas visoje Lietuvoje. Savaime auga miškuose, kirtimuose, pamiškėse, laukuose. Dekoratyvus augalas, todėl dažnai auginamas ir parkuose, soduose, pakelėse. Nereiklus, mėgsta priesmėlio ir priemolio dirvožemį, saulėtas vietas.

...

Skaityti daugiau

21.07.2020 laikas 09:23 Paprastasis Erškėtis (Rosa Canina) Erškėčio Nauda
Paprastasis erškėtis (lot. Rosa canina) - tai daugiametis krūmas, užaugantis iki 3 m aukščio. Šakos dygliuotos. Lapai plunksniškai suskaldyti, sudaryti iš 5-9 lapelių, kurie yra kiaušinio formos.

Skaityti daugiau

18.11.2019 laikas 08:55 Moliūgų Sėklų Aliejus

Moliūgų sėklų aliejuje gausu nepakeičiamųjų riebalų rūgščių,  minkštinana odą, padeda atkurti jos riebalinį barjerą ir sustiprina apsaugines odos funkcijas, vitamino E - padedančio atitolinti senėjimo procesus, gerinančio odos išvaizdą ir spalvą, užkertančio kelią smulkių raukšlelių susidary...

Skaityti daugiau

05.11.2022 laikas 21:09 Kaip išsaugoti gėles per žiemą?

Šiemet mūsų darželiuose, terasose iki dabar žydi gėlės. Net rožės niekaip nepasiduoda rudeniui – jos vis dar apsipylusios žiedais. Argi nesinori darželio ar terasos, balkono gėles išsaugoti kitiems metams? Kurias gėles šaltajam metų sezonui tiesiog privaloma „apgyvendinti“ šilta...

Skaityti daugiau

07.04.2023 laikas 10:46 Auginimas kaip ant mielių: protingi patarimai, kaip auginti aukštose lysvėse
Dabar metas pradėti aktyviai dirbti savo darže, kad iš anksto į dirvą būtų įleisti daigai ir bulvės bei tręšiama. Kad augalai gerai augtų ir galiausiai užaugintų gausų ir sveiką derlių, patyrę daržininkai naudoja įvairias priemones, skatinančias dirvožemio sąlygas ir augalų augimą, įskaitant special...

Skaityti daugiau